| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Calibrul .22Moderator: liviur Re: Calibrul .22Te rog sa fii mai explicit cand spui ca "arma nu a mai mers cand am ajuns acasa". Adica ai tras cu ea acasa, si ce s-a intamplat: nu a mai extras tubul din camera, a ingradit tubul tras noul cartus din incarcator, sau nu a rearmat, etc..?
The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Calibrul .22Dupa schimbarea cuiului,nu mai baga glont pe teava,am fost la ei,au taiat dintr-un arc si pe urma baga tub nou pe teava dar cind apasam pe tragaci nu tragea.Explicatia lor" s-a schimbat geometria mecanica a armei dupa schimbarea cuiului percutor".Suna destul de pompos cert e ca arma nu merge semiautomat.Dupa 3,4 incercari de a o repara mi-au spus ca e gata,am mers cu armurierul in poligonul Dinamo,a tras acolo 4 focuri semiautomat,arma a mers,am ajuns acasa,am incercat-o,n-a mai mers.Am tras si in poligon si acasa cu aceiasi munitie.E comedia dracu,ei spun d-le ai fost cu mine in poligon si arma a mers acum cum nu mai merge? Dar daca atunci cind am ajuns acasa n-a mai mers ce sa spun ce sa fac? Eu nu am cerut alta arma sau returnarea banilor,eu vreau ca arma sa functioneze ca atunci cind am luat-o.Acum pusca este la ei si spun ca munitia folosita de mine e de vina.Pina sa o aduc la reparat a mers cu orice munitie perfect indiferent de incarcatura.Cind am cumparat-o mi-au spus ca merge cu tot ce este 5,6,acum spun ca trebuie numai un anumit fel de 5,6.Am tras un an cu incarcatura de 2,33 fara probleme indiferent de firma producatoare si acum mi se spune ca merge numai cu 2,56.....
Re: Calibrul .22Ce arc au taiat? Chestia cu schimbatul geometriei, atunci cand schimbi percutorul, e o mare hahalera...
PS.Cand mai mergi in poligon cu armurierul, nu trage doar 4 focuri , ci 40 The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Calibrul .22Nu pot sa-ti spun ce arc au taiat,nu ma pricep,baga cartus pe teava si cind apas pe tragaci nu percuteaza,nu trage,cind am cumparat-o m-au asigurat ca merge cu tot ce este 5,6 si pina s-o duc la reparat asa a fost,indiferent de incarcatura acum trebuie doar cu 2,56....In poligon voi merge cu martor si voi trage mult si cu detoate.Este important pentru mine sa stiu si parerea voastra,arma trebuie sa mearga cu tot ce este 5.6 sau doar cu anumite incarcaturi si pina acum de ce a mers cu incarcaturi mici de 2.33 iar dupa ce i-a schimbat cuiul percutor nu mai merge? Asi vrea sa cer sa mi-o schimbe daca nu va merge ca atunci cind am luat-o,asi proceda corect?
Re: Calibrul .22din cate imi aduc aminte la toz arcurile de reincarcare(de revenire a inchizatorului)sunt paralele si direct proportionale cu arculde revenire al percutorului.arma fiind un model mai vechi merge bine cu cartuse mai "tari"
daca unul din arcuri sau percutorul are alta dimensiune decat originalul sigur nu mai merge.Convingel pe vanzator sa-ti schimbe arcul taiat si noul percutor cu altele noi sau sati dea adresa armurierului cu care lucreaza si dute personal ,nu trimite arma Arma mai este in garantie dupa un an?? Daca nu atunci dute direct la un armurier.In Bucuresti sunt doar trei oricum` Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Calibrul .22arma este in garantie inca un an,garantia o fac in Bucuresti,am dus-o de 6 ori la reparat intr-o luna,cuiul percutor l-a luat de la o arma nou,sigilata si nu s-a potrivit la a mea a pilit destul de mult la el pina l-a pus.Daca in Bucuresti sunt trei armurieri,cred ca la a mea a lucrat al 5-lea pentru ca toti cei cu care am discutat mi-au spus ca nu trbuia sa taie din arc...
Re: Calibrul .22
In cazul in care nu reusesti nimic cu armurierii (ma refer la reparatii) pune-te la curent cu legislatia in materie inainte de a cere banii sau inlocuirea produsului, ca e mai bine, crede-ma
Re: Calibrul .22Astazi 28 04 m-am dus la protectia consumatorului si am depus plingere,dar am trecut mai intii pe la poligonul de tir unde in prezenta instructoruli de tir am tras si am constatat ca arma nu functioneaza in regim semiautomat a mai fost un martor care a asistat,drept pentru care am incheiat un proces verbal de constatare,semnat de toti trei si stampilat de clubul sportv de care apartine poligonul.Am depus si celelalte acte considerind ca este un prim pas catre instanta de judecata.Aveti mare grije de unde va cumparati armele eu trec printr-o situatie incredibila
Stiu ca anterior te-am sfatuit sa te pui la punct oarecum cu legislatia specifica in cazul in care te vei adresa protectiei consumatorului, dar sa stii ca nu am avut intentia sa fiu cobe. Acum, daca tot ai ajuns aici (imi pare rau) si spui ca treci printr-o "situatie incredibila", chiar daca este off topic, spune-ne de unde ai luat arma si de ce nu poti sa-ti rezolvi problema amiabil. Nu de alta, dar sa nu mai faca si altii aceeasi greseala. Bafta in actiunea ta.
Re: Calibrul .22Astazi 12 05 mi s-a dat o arma noua,a fost schimbata cea defecta.Multumesc celor care au incercat sa ma ajute,va sunt recunoscator,inca o data multumesc.
Re: Calibrul .22Salut prieteni
am intrat si eu in "secta" celor cu .22lr. Am cumparat de curand din Germania, un Anschultz .22 lr semiautomat, o minunatie de arma O sa vad ce pot eu cu 22lr si cat de bine o sa trag. Urmeaza sa-i pun si o lunetica si sa construiesc tinte. Cu respect, I.M. Si greieru' poate sa vaneze!
Re: Calibrul .22to @greier99
Felicitari pentru achizitie, super precisa arma. Vezi insa care-i treaba cu regulile noi privind 22 lr, si ai grija sa-ti scoti autorizatia pentru tragere in poligon. Obligatoriu poligon autorizat la glont. Iar munitia nu o mai poti procura decat de la AEST, si nu mai poti sa o detii acasa. Ce-ti ramane dupa tragere dai inapoi Politiei. Bafta si grupaje cat mai bune.
Re: Calibrul .22Regulile astea "noi" n-au fost inca scrise nicaieri. In vigoare sunt tot alea vechi (din 2006) doar ca acum au inceput sa se aplice mai strict...in unele locuri. Magazinele sunt pline de 22 lr in continuare si-ti vand munitie la fel ca pana acum.
Felicitari pentru achizitie! Spor la tras!
Re: Calibrul .22to @Violiv
Pe aici, cei de la AEST spuneau ca-i vor chema pe toti cei ce detin 22 lr pe permisul tip B, urmand a le face permis tip A si inmatricula 22 lr-ul pe acel permis. Si tot ei spuneau si ceea ce am afirmat mai sus (procurarea munitiei, etc.). E adevarat insa ca regulile privind autorizarea pentru tragere si numai in poligon autorizat apar in Legea 295/2004, dar lucrurile devin tot mai restrictive privind 22 lr (unii de la AEST vorbesc ca in curand va urma si 22 hornet). Iar privind cel putin doua magazine de la noi (Iasi), cu siguranta nu mai gasesti munitie specifica . Ma rog, ce mi s-a spus, spun si eu .
Aaa,ce placere Greierașule, inseamna ca vom face tir impreuna la poligonul din Cheia? Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Re: Calibrul .22Multumesc prieteni,
sper totusi ca o sa apuc sa distrez putin cu ea pana or pune astia cele mai ale dracu interdictii. Aoleuuu, Sorine mai da de gol ca mi-am facut poligon, ca parca vezi ca se tin europenela la Cheia. Gata, cand vii la Cheia te provoc la un tir (talere viteza,tir militar etc). pana atunci imi pregatesc copilul. ![]() Uploaded with ImageShack.us Cu respect I.M. Si greieru' poate sa vaneze!
Re: Calibrul .22Cum se regleaza luneta pentru .22lr? Adica sunt ceva particularitati la calibrul asta fata de calibrele de vanatoare (in afara de distanta de tragere)?
Cu respect, Florin
Re: Calibrul .22Nicio particularitate inafara de distante. Avand in vedere curba pronuntata a traiectoriei, dincolo de 25-30 m conteaza fiecare 5 m daca vrei sa tragi la nasturi.
Re: Calibrul .22@ violiv: multumesc
Poate ca nu am cautat eu cum trebuie, dar nu am gasit pe Internet tabele sau grafice cu curba( Dupa 25-30m pica cam cu un nasture/5m? ...intreb pt. ca nu prea pot sa trag sa-mi dau seama singur...
Re: Calibrul .22Pe simulator la Norma arata cam asa, cu axul optic la 4 cm deasupra axului tevii si luneta reglata la 50 m, pentru munitie normala:
-12 mm la 10 m, 0 la 16, +6 la 20, +11 la 25, +14 la 30, +15 la 35, +12 la 40, +7 la 45, 0 la 50, -10 la 55, - 23 la 60, -39 la 65, -57 la 70, -78 la 75 m si -220 mm la 100 m. Pana la 50 m e cam de un nasture de pantaloni, peste 50 m ajunge un nasture de pantalon la fiecare 2-3 m.
Re: Calibrul .22@ violiv: multumesc
Re: Calibrul .22Imi cer scuze ca va deranjez, dar am niste nelamuriri(in ciuda a catorva zile de cautat pe net) in privinta calibrului 22 si armelor pentru tir, care, m-am lamurit, sunt interzise la vanatoare peste o limita... : ca membru al unui club de tir si ca posesor al unei arme care cred ca se incadreaza in categoria B, care este cel mai puternic glont care se poate utiliza ( nu as dori un 22lr rimfire pentru ca mi se pare mic si cam....subred, mi-ar placea un 22wmr sau chiar un 223...r sau care or mai fi...) in acest scop, pentru ca asi dori si un pic de recul si ceva putere de la el... si cam ce arme mi-ati putea recomanda. Daca se poate si aveti cumva de vanzare o astfel de arma de care...poate v-ati plictisit, chiar asi fi interesat de achizitionarea ei, daca nu, macar niste link-uri utile de unde sa ma decid ce sa imi cumpar. Sper ca nu v-am deranjat si ca nu am postat aiurea, dar am citit vreo 2,3 ore pe forum inainte sa postez si aici mi sa parut a fi locul potrivit.
Cu respec.
Re: Calibrul .22Bine ai venit printre noi!
Nu deranjezi, stai linistit. Cam enigmatica dilema ta (sau dilemele) in privinta calibrului 22 si armelor pentru tir care sunt interzise la vanatoare peste o limita fara "limita" - sunt interzise si "punct" ...toate calibrele cu percutie pe rama (rimfire) sunt interzise complet la vanatoare ca membru al unui club de tir si ca posesor al unei arme care cred ca se incadreaza in categoria B ca membru al unui club de tir autorizat sa poarte si foloseasca o arma de tir nu poti avea decat arme lungi sau scurte in calibrele in care se practica tir-ul. Deocamdata, la noi nu exista probe de tir cu arma lunga decat in calibrul 22 lr; nici macar in 22 wmr nu sunt omologate probe de tir si nu se practica nicio proba in calibre cu percutie centrala....asadar, cel mai puternic calibru care se poate utiliza la tir este 22 lr pentru ca as dori si un pic de recul si ceva putere de la el trebe sa te faci vanator si atunci ai la dispozitie de la 22 Hornet la 223 wssm + toate celelalte mai mici sau mai mari
Ce arma ai? The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Calibrul .22Domnul Violiv, multumesc frumos pentru raspuns, mi-ati cam raspuns la ce aveam eu nevoie, deci ca practicant de tir nu pot detine si folosi nimic mai puternic decat un 22lr rimfire, nici macar un wmr care era mult mai interesant..asta este, trebuie sa ma multumesc si cu asta pentru inceput. Vantor....mai am un pic pana acolo, deabia sunt la tir sportiv, nu ca nu s-ar putea mai mult, dar imi doresc mai intai sa ma obisnuiesc cu tragerile...cu senzatia, eventual ceva small game si apoi poate poate reusesc sa trec la ceva mai interesant si mai palpitant...
Domnul Cristi(sper ca am retinut numele, ca nu ma mai pot uita Ideea este ca as dori mai multe sugestii de la Dumneavoasta, fiind incepator aici...nu prea ma pricep, mam documentat eu intro masura, dar alta e cand ai experienta "pe teren" si cand ai mai tras cu orice fel de arma....(daramite cam cu toate calibrele disponibile civililor si...poate nu numai....(asa cum mi-am dat seama de pe aici)...) Va multumesc pentru informatii si pentru promptitudine, chiar nu ma asteptam la vreun raspuns asa de repede. Cu respect
Re: Calibrul .22in privinta calibrului 22 si armelor pentru tir care sunt interzise la vanatoare peste o limita[/color]
fara "limita" - sunt interzise si "punct" ...toate calibrele cu percutie pe rama (rimfire) sunt interzise complet la vanatoare Credeam ca si 22wmr sau hornet fac parte din aceeasi "oala" cu 22lr, si citisem ca wmr,223, sau hornet-ul...(eventual si alti fratiori pe care eu nu ii stiu Sarbatori Fericite.
Re: Calibrul .22Daca acum incepi sa vezi cum e cu trasul iti recomand sa iei de la inceput o arma buna. Asta inseamna teava beton, pat, tragaci perfecte. Armele in 22 lr au marele avantaj ca putea sa traga si bunicul tau cu ele si sa fie si astazi in stare perfecta de functionare.
Daca chiar vrei arma, nu te incurca in UMC-uri ieftine ca o sa te plafonezi repede si-o sa zici ca n-ai sperante ca tragator. Exista posibilitatea sa-ti aduci la bani putini arme de peste granita, arme adevarate nu jucarii. Pe ele poti invata ce si cum e cu trasul si vei sti ce sa-ti doresti cand vei trece la calibre mai mari. In tari mai civilizate se pot folosi la vanatoare si calibrele cu percutie pe rama. La noi nu. Cel mai mic 22 cu percutie centrala care se mai foloseste la noi este 22 Hornet, urmat de 5,6 Bars apoi mai cunoscutele 222 si 223 Remington - toate astea sunt permise la vanatoare cu anume restrictii. Cu astea nu poti intra in poligoane de tir autorizate numai pentru 22 lr. Eu am inceput sa trag cu o arma exact ca asta: http://www.egun.de/market/item.php?id=3074532 care arata chiar mai rau. Dupa un an inca n-ajunsesem sa scot din ea tot ce putea da chiar daca avea varsta tatalui meu si trecuse prin zeci de maini de pici incepatori. Uite aici un pic si vei gasi cate ceva care sa-ti placa: http://www.egun.de/market/list_items.ph ... esc&page=1 Cand te hotarasti da de veste si se gaseste calea s-ajungi in posesia ei. Pe piata noastra mai greu sa gasesti arme in aceste configuratii dar nu imposibil. Oricum, preturile cerute sunt mult mai mari. Daca ai bafta poti gasi o "jarchina" incepand de prin 1930 da' care sa traga bestial. Eu am gasit 3, de origini diferite, cea mai veche din 1933, cea mai noua din 1953 si toate trag suficient de bine cat sa-i las gura-casca pe amici. Cristi cred c-a gasit si mai multe Acum, cu posibilele modificari in mai rau in ceea ce priveste regimul armelor in 22 lr s-ar putea sa ai noroc sa gasesti la pret bun arme de care vrea lumea sa scape.
Re: Calibrul .22Multumesc de raspuns, chiar am gasit niste jucarii foarte interesante pe acel site si la niste preturi
Aaaa si pe langa arma asta de tir nu asi putea sa imi iau si una care sa foloseaca 223R cu care sa pot iesi in " poligonul naturii" , faraprea multe demersuri in a deveni vanator...? Nu vreau inca o arma de cal. mai mare, mi-ar placea foarte tare trasul la tinta la distante de peste 100m, oricum un pic mai tare decat sa iau cu "maturoiul" de ij cu teve lise de pe la <de 50 de metri, poate mai incolo o sa fie invers, dar acum vreau tare as trag mai mult la tinta( nu neaparat tir in poligon) la distante maricele. In fine, cred ca mai mult va zapacesc cu intrebarile si nedumeririle mele, si o sa intreb si pe nenea de la clubul vanatoresc si tir sportiv. Multumesc
Re: Calibrul .22Inainte de toate treci pe la topicul cu legi si citeste acolo ce si cum.
O sa ai multe dezamagiri da' e mai bine sa fii infirmat direct de la sursa.
vio 5.6x39 permis la vanatoare?...ma intereseaza de ceva timp calibrul asta...da si tu ceva detalii !!
Înapoi la Discutii despre munitii, caracteristicile lor, performante Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori |
Publicitate
|