Cu conditia sa gasesti munitie
Ia-ti 222 sau 223 daca vrei un calibru micut si bun.
Calibrul .22Moderator: liviur Re: Calibrul .22Da, e permis! Da' nu-i voie cu el la tap ca-i mai scurt de aia 4x mm....adica iti ramane de-o combatere.
Cu conditia sa gasesti munitie Ia-ti 222 sau 223 daca vrei un calibru micut si bun.
Re: Calibrul .22Am un UMC .22 mostenit de la tata. Trage binisor arma, dar gheara extractoare cred ca s-a tocit ca nu mai scoate nici un cartus afara. Gasesc piesa de schimb? Sau o casez?
Membru ANDA
Re: Calibrul .22Cred ca daca dai o tura(nu stiu daca merita!) pe la Cugir,este posibil sa gasesti o gheara extractoare de schimb,eventual sa iei tot inchizatorul cu tine.Sau o varianta ar fi sa dai zvon prin tara cum ca iti trebuie o piesa de genul,cine stie poate pe la vreun armurier gasesti una, sau de ce nu,sa o confectioneze,desi cred ca este mai greu din cauza tratamentelor termice si a materialului.Suna cativa armurieri si posteaza un anunt la Vanzari-Cumparari.
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Re: Calibrul .22mai bine o treci pe detinere(a) faci o panoplie frumoasa si gata!
Re: Calibrul .22Cred ca asa o sa fac. Oricum, azi mi-a zis vanzatorul de mag local ca nu mai poate vinde munitie decat cu acordul politiei. Imi da 10 cartuse, apoi tre sa ii duc dovada de la poligon ca le-am tras si abia apoi imi poate elibera altele. Asa e, sau face misto de mine?
Membru ANDA
Re: Calibrul .22Din pacate asa e!
Re: Calibrul .22intreaba la aest ,sunt cei mai in masura sa-tzi raspunda...se pare ca masura asta cu 22-urile se propaga mai mult prin forumuri pt ca nu prea au o baza legala...dar...in fine...cine sunt eu sa ma pun contra!!!
Re: Calibrul .22ma refer la masura nu la forum...
Re: Calibrul .22Am si eu o nelamurire daca poate sa imi raspunda cineva 22 wmr este una si aceeasi cu 22 hornet sau este vreo diferenta ? si unde as putea gasii sa cumpar un 22 hornet .
Re: Calibrul .22
.22 wmr (winchester magnum rifle) este cartus cu percutie pe rama. E un .22 LR cu un tub putin mai mare si incarcatura magnum. .22 hornet este un cartus cu percutie centrala superior balistic lui .22wmr sau .22LR. Colegii din tara probabil te pot lamuri cu privire la foilosirea calibrului in Romania, arma s.a.m.d. respecte
Re: Calibrul .22wmr = percutie pe rama = interzis la vanatoare
Hornet = 5,6x35, pecutie pe capsa centrala, permis la vanatoare la combatere...are tubul sub 42 mm minimul legal la tap.
Re: Calibrul .22Buna ziua, dragi colegi vanatori! Dupa urmarirea indelunga a acestui site in general, si al acestui forum in special, m-am hotarat sa ma inregistrez si eu in aceasta comunitate, deoarece, in urma cu doua zile am intrat posesia permisului de arma tip A( am si permis arma tip B, si membru vanator la Bradul din 2008) si a unei arme noi, marca Walther G22. Imi place foarte mult sa trag la tinta fixa, si cum la vanatoare nu prea am fost, am investit ceva bani in aceasta arma, deoarece o sa isi amortizeze investitia prin costul cartuselor.
Ce intrebare am eu la dvs.: cu aceasta arma se poate merge la vanatoare? Daca da, la ce fel de vanat? Intreb acest lucru deoarce, in permis, la specificatii, este incadrata la categoria 17, unde scrie ca destinatie: vanatoare, tir sportiv si colectie!! In speranta ca nu am postat intr-un loc gresit, va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri! http://www.hotel-balea.ro Acolo unde zapada nu se topeste niciodata!!
Re: Calibrul .22Salut si bine ai venit, Marius.Din pacate,Walther-ul nu-l vei putea folosi decat la tir si asta daca gasesti un poligon autorizat."Prea-inteleptii" tarii au hotarat ca nu este legal sa vanezi cu .22LR si .22WMR(percutie pe rama) din cauza zgomotului redus produs,si care,in opinia lor,ar incuraja braconajul.Asa o fi....
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Re: Calibrul .22..multumesc frumos de raspuns! ..poligon se gaseste, stau la 10 minute de cel din Baneasa! Ce parere aveti despre cartusele LAPUA? A folosit cineva?
http://www.hotel-balea.ro Acolo unde zapada nu se topeste niciodata!!
Nu cred ca merita sa-ti bati capul. Spor la distractie! wild wild...est
Re: Calibrul .22cea mai buna arma de b..............j fff silentioasa.
Re: Calibrul .22Mai Dick, dupa cum postezi pe aici , eu trag concluzia ca tu nu ai nici prastie pe acasa.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Calibrul .22poate are... de vanzare
Re: Calibrul .22Are,cum sa nu aiba. Era o glumita bineinteles.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Calibrul .22Interesante topicuri pe care postezi, DICK
Esti cumva ruda cu ala cu ogarii?
100% MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: Calibrul .22cum se traduce ''dick''? din engleza,evident..
Re: Calibrul .22Salutare,
Pe un Brno semiautomat de .22lr am montat o luneta Weaver de x38 folosind inele fixe Warne de inaltime 0,535 inch. Din ce am calculat
Re: Calibrul .22daca am inteles eu bine ,si focul e cu minus ''-6'' la 16m atunci luneta trebue ridicata, de fapt trebuie schimbata ordinea suportilor, cei din fata cu cei din spate. Nu inteleg de ce tinta e la ''16m''. Nu cumva ai arma de Aer comprimat cal 5,5 ?
Pune tinta la 50m si apoi faci reglajul! .....sau exprimate corect! Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Calibrul .22@yoghi,
1. numa 16 metri are "poligonul" unde pot incerca reglajul 2. la 16 metri arma trage gaura in gaura in gaura..., dar lovitura ii perfect centrata stanga-dreapta si mai jos cu 4 (patru) cm de punctul vizat prin luneta 3. calibrul este 22lr O sa schimb ordinea suportilor si incerc si asa.
Înapoi la Discutii despre munitii, caracteristicile lor, performante Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 43 vizitatori |
Publicitate
|