Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
454 Casull Anyone?Moderator: liviur
14 mesaje • Pagina 1 din 1
454 Casull Anyone?Stie careva unde pot achizitiona munitie 454 casull?
Re: 454 Casull Anyone?Cred ca in America...nici prin vestul Europei nu gasesti pe stoc, in Romania...
As incerca direct pe e-gun. Dar din ce il tragi? o poza? Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
Re: 454 Casull Anyone?Nici nu stiam ca exista!!! Unde l-ai gasit?
Nu cred ca o gasesti munitie pentru ca e un wildcat. Proiectilele sunt foarte grele, presiunea in camera e specifica armelor lungi, vitezele sunt foarte mari din punctul meu de vedere. Nici nu-mi vine sa ma gandesc la recul. E un 45 Colt mai lung, si ca tub si cartus. Presiunile de lucru nu se compara: sunt de 4 ori mai mari la casull. Poti sa tragi 45 colt, plescai asa. Ideea e poate mai mult dar nu cred ca o sa-ti placa. Sunt variante.
Re: 454 Casull Anyone?Am mai avut un Alaskan 454 casull acum multi ani in urma. Nu e chiar asa cum il descrii.
Ultima versiune de Alaskan am avut un 44 magnum care parea soft la recoil comparat cu full loads de 454 (gen Bufallo Bore sau Underwood Dangerous Game loads) Am gasit munitie in Sofia si in Italia...dinaia buna. Credeam ca pot gasii pe cineva care putea comanda pt ca luam cateva 15-20 cutii sa am acolo
Re: 454 Casull Anyone?Ai arma in calibrul acesta?
Re: 454 Casull Anyone?La ce folosesti Ruger-ul? ca in Europa nu stiu vreo tara care sa permita arma de mina la vanatoare, o tampenie dealtfel, apropos e ursii de la noi; de amuzament? daca nu sint indiscret, bineinteles.
Dar cu 460 SW mag, vreo experienta? de curiozitate; cred ca oricum sint sanse mari sa fi singurul din Romania cu 454. Personal, am 357 si fug de el, trag doar 38; e drept, si ca sa menajez arma, dar oricum, diferenta intre ele e f sesizabila; cu 454 sau 460 nu as indrazni, macar, sa trag Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
Re: 454 Casull Anyone?E prima data ca aud ca trebuie sa si ai la ce folosi o arma ca s-o cumperi!
Io stiam ca-i deajuns sa-ti placa, s-o vrei ... si gata - o ai! ... parca asta era unul din argumentele din lista aia cu "de ce-i mai buna o arma decat o femeie!" Ma gandesc c-o vrea sa se inscrie in competitiile de tir dinamic, tot mai populare la noi in ultima vreme ... ca sa nu fie probleme cu arbitrajul, ca n-a cazut tinta! P.S. 460 ma bantuie de cand a aparut. Tocmai dificultatea de a gasi munitie dar si o "lunga" pentru calibru m-a oprit. Am luat combinatia in 357, urmeaza 44. P.P.S. in Germania e permisa "scurta" pentru focul de gratie ... nu-i musai sa-l si tragi dar o poti purta cu tine la vanatoare.
Re: 454 Casull Anyone?Nu stiam; neamtul tot neamt... ar trebui sa ia si altii exemplu - stiu, la noi ar iesi altceva, tot baiatul care are banu' pe el ar cara un pistol sau revolver pe strada: "pai ma duc la vanatoare, dom'le agent!"
Dar pt unii f putini, care sint chiar vanatori adevarati, paznici, padurari sau pt salvamontisti, ar avea tot sensul din lume. Nu o sa vedem insa; cel mai probabil vom vedea ONGurile triumfind in demersul lor de a interzice complet vinatoarea Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
Re: 454 Casull Anyone?Ideea este: posesia armei te obliga, nu stiu daca e termenul potrivit, la procurarea munitiei.
O varianta este la Bistrita, la Timi Secoban. El este armurier, s-a autorizat pentru incarcarea munitiei. Are monopol, altii cositoresc tevi. Sau altfel spus e al naibii de rentabil sa faci munitie pentru neletale. Altii au vandut in trecut armele el le da munitie acum. De aceea s-ar putea sa fie cam ocupat si sa amane, refuze. Lucrurile sunt simple din punctul meu de vedere. In Romania sunt interzise, pentru neautorizati, capsele si pulberea. Cumpara-ti restul! Tuburile le-am vazut in Cehia, 0,71 E pe bucata; le cumperi o data. Matritele sunt 40 usd setul de la Lee in SUA. In rest costa, la pret de achizitie cam 3 ron pe cartus consumabilele. E mai simplu decat pare! Apropos, costurile sunt pentru cartuse "bufallo nu stiu cum" adica varfuri de 300 grains, de calitate. Producatori consacrati. Mult mai bune! (parerea mea) Succes!
Re: 454 Casull Anyone?Am gasit munitie la Bulgari in Sofia, dar nu ce as vrea. As vrea Bufallo Bore si Underwood
Bulgarii au Hornady si Federal in greutati mici (300 grains) Vroiam 340-360 grains Credeam ca exista cineva care putea comanda ca eu sa cumpar.
Re: 454 Casull Anyone?
Re: 454 Casull Anyone?Daca iti place joaca-te cu ce vrei! De gustibus non est disputandum. Eu sunt mai sensibil, mai gingas, de aceea zic.
Ca si idee, desi comparatia este putin plastica, l-as compara cu 375 H&H la 50m. La gura tevii , 300 grains Casull, are aceeasi energie.
Re: 454 Casull Anyone?Și în Elveția e permisă arma scurtă, adică pistolul pentru lovitura de grație. Dețin un S&W în cal. 38 Spezial.
14 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Discutii despre munitii, caracteristicile lor, performante Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori |
Publicitate
|