Drilling Merkel cal. 12, 8x57Moderator: the_mav
12 mesaje • Pagina 1 din 1
Drilling Merkel cal. 12, 8x57Vand drilling Gebruder Merkel Suhl, cal. 12/70 si 8x57IRS, cu luneta Zeiss 4x32; arma este in stare perfecta, are doar cateva semne minore pe pat si uluc, tevile sunt ca noi. Alte detalii: cea mai buna calitate (Q1), lungimea tevilor este de 64cm, patul are 36cm, are martori de foc, accelerator, montura SEM. Arata cum se vede in poze, se afla in starea originala, foarte bine ingrijita, fara nici o interventie estetica sau de alta natura. Pretul este de 2800Euro foarte usor negociabil, ma puteti suna la 0745402958.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Re: Drilling Merkel cal. 12, 8x57de actualitate
Re: Drilling Merkel cal. 12, 8x57valabil, pret nou 2600E negociabil
Re: Drilling Merkel cal. 12, 8x57valabil, 2600 negociabil
Re: Drilling Merkel cal. 12, 8x57valabil, 2500E usor negociabil
Re: Drilling Merkel cal. 12, 8x57poti sa ne postezi o poza cu grupajul la 50m ?
glont + unic st. + unic dr. in aceiasi foaie si eventual o foaie cu grupajul la 100m cu 3 focuri glont ... Multumesc
Re: Drilling Merkel cal. 12, 8x57In mod mai degraba exceptional, o arma cu doua tevi lise trimite proiectilele unice trase din cele doua tevi in acelasi loc si .... chiar si mai rar se intampla sa fie locul ochit. Uzual, la 50 m exista si 10 cm diferenta, poate si mai mult functie de cartusul folosit, valoarea socurilor, etc. Pe de alta parte 50 m sunt multi pentru astfel de arma ... cu 12/70 de acum cateva zeci de ani, adica fara cartuse moderne cu presiuni mari si viteze de plecare pe masura, unicul la 50 m abea gaureste un carton. 35 m era distanta de test in epoca.
Cand lipesti o teava ghintuita de alta sau altele e "si mai rau". Cu un pic de efort si incercand multe din unicele de pe piata poti gasi o combinatie care sa mearga in acelasi loc, sa zicem undeva in 5 cm la 35-40 m, de cele mai multe ori folosind unice diferite pe fiecare din tevile lise si cu un anume glont. Cele doua tevi ale armei din acest subiect au valori diferite ale constrictiei. Tevile sunt sudate pe toata lungimea si se incalzesc iute. Un grupaj de 3 focuri cu glont nu se face in conditii similare cu cele pentru o arma cu o singura teava. Poti trage cat se poate de rapid doua focuri de glont si sa obtii 2-3 cm dispersie dar al treilea deja pleaca sau poti trage grupaj si de 10 focuri cu conditia sa astepti multisor intre focuri, astfel incat temperatura tevii sa fie apropiata la fiecare foc tras. O astfel de arma n-a fost gandita sa tragi 3 "unice" ci sa ai eventual un glont la dispozitie, la o vanatoare cu alice, in cel mai bun caz inca un unic, cel din teava mai larga. In mod sigur o teava cu soc strans n-a fost gandita decat ca sa poti folosi si un cartus cu alice pe langa glont. Ultima data cand am incercat o arma mixta de la acelasi fabricant, teava de 7x65 R tragea grupaje de 1,5 cm cu singura conditie sa astepti cel putin un sfert de ora intre focuri. La tentativa de tras iute al doilea era cam 2-3 cm mai sus si al treilea era deja la 7-10 cm distanta. Exista niste legi ale fizicii care nu se pot ocoli. P.S. o astfel de arma se testeaza cam asa: - primul foc, cu teava rece, la 100 m din pozitie stabila - cat de mica e tinta pe care o poti lovi constant - serie de focuri rapide, din picioare nerezemat, la distanta mica .... ca-n conditii de vanatoare - aici intervine ca la orice lisa potrivirea tragatorului cu arma ca degeaba e ea in stare sa loveasca "la rece" un dop de Cola daca atunci cand o arunci in umar stai sa cauti catarea iar dupa recul trebe s-o asezi iar.
Re: Drilling Merkel cal. 12, 8x57Stiu ca vrei sa-ti cumperi drilling Violiv... o idee buna zic eu. Personal o consider cea mai buna arma pentru goanele la porc de la noi. Glontul(folosesc RWS), dublat de Sauvestre si un cartus de 4-5(avem tot timpul vulpi si iepuri pe autorizatie), si un Docter SightIII deasupra fac o combinatie "mortala". Exista dealtfel un topic dedicat drillingului, nu mai dezvolt subiectul. Nu avem prin zona nici un poligon mai de doamne-ajuta, am tras din calus la 50m iar grupajul la glont e in 1,5-2 cm. Greutatea fara luneta e de 3,700kg. In ciuda varstei(octombrie '75), arma e cum am spus cu brunajul 100%, tevile lise nu au nici macar zgarieturi fine pe interior; o vand pentru ca mai am un Sauer de 16 cu 8x57.
Re: Drilling Merkel cal. 12, 8x57
Combinatia asta cu 16 si 8x57R am cautat-o si eu multa vreme dar nu am gasit nimic in stare buna Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Drilling Merkel cal. 12, 8x57Da, e destul de greu de gasit in combinatia asta. Anunt in continuare valabil, pret negociabil.
Re: Drilling Merkel cal. 12, 8x57valabil, pret 2400E negociabil
12 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Vanzari- cumparari arme lise si ghintuite, de tir si cu AC Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 37 vizitatori |
Publicitate
|