Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 03 Feb 2026, 14:24
|
|
|
Anunturi de Vanzari-cumparari pentru orice tip de arma
Moderator: the_mav
de JohnnyB pe 20 Iun 2025, 10:42
Bună ziua!
Numele meu este Ionuț și sunt un viitor vânător (examen toamna 2025). În această perioadă de învățare și documentare, am ales calibrul 7x64, iar ca armă caut o Tikka T3x. O consider ideală pentru mine ca primă armă, datorită prețului redus, greutății scăzute și eficienței sale consacrate.
Problema este că cei din grupul Sako/Tikka au renunțat la producția în calibrul 7x64, așa că nu se mai găsesc decât exemplarele rămase pe piață.
Așadar, dacă știți vreun armurier care mai are o Tikka T3x în 7x64, sau dacă are cineva una de vânzare, vă rog să-mi lăsați un mesaj.
Mulțumesc frumos!
-
JohnnyB
-
de CCM pe 20 Iun 2025, 21:39
Pai nu ai abslolut nimic in plus la 7x64 fata de 308, 30-06 sau 270; reset si ia arma noua intr-unul din astea; daca te tenteanza asa de mult 7x64, nu intreb de ce, insa mergi pe 270;
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
-
CCM
- Veteran
-
de CCM pe 20 Iun 2025, 22:04
Btw, vezi ca e de citit la reguli de utilizare; eu nu inteleg, sincer, scrie f clar acolo in ce conditii se poate posta la vanzari cumparari, si totusi... mereu aceeasi problema! e chiar asa greu de inteles ca exista niste reguli de respectat?
-
CCM
- Veteran
-
de Sly_Fox pe 20 Iun 2025, 23:15
CCM scrie:Pai nu ai abslolut nimic in plus la 7x64 fata de 308, 30-06 sau 270; reset si ia arma noua intr-unul din astea; daca te tenteanza asa de mult 7x64, nu intreb de ce, insa mergi pe 270;
Are, totuși, ceva în plus la 7x64. Are nevoie de o țeavă lungă pentru a scoate tot ceea ce poate calibrul. La origine țevile pentru acest calibru (care, apropo, lucrează la presiuni ceva mai mari, dacă interesează acest aspect) au avut lungimi de 66 cm și asta recomandau cam toți producătorii de muniție. Calibrul bun, nimic de spus, dar fără o țeavă de măcar 61 cm, nu aș lua. Ideal țeavă de 65-66. Însă greu găsești arme în 7x64 cu așa țevi în ziua de astăzi...
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de CCM pe 21 Iun 2025, 18:19
Sly are multa dreptate; 7x64 e un calibru cu glont cu sectiune, diametru, nu f mare, dar cu tub cu multa pulbere; dupa mine se apropie destul de mult de magnumuri, chiar daca nu e considerat asa; sa zicem, un semi-magnum; de ce ziceam mai sus ca nu aduce mai nimic in plus fata de 308, 30-06 sau 270? pentru ca in practica, nu aduce chiar nimic, in practica vanatorii obisnuite, pina in 300m distanta sa zicem; ceea ce e mult, nu e putin; chiar si acolo, nu e mai breaz decat cele mentionate mai sus; in schimb, da, cere teava lunga = arma mai lunga, mai grea, mai greu de carat in teren; plus ca nu o sa gasesti teava de 61 decat cu mult noroc, peste, sanse spre zero; intre calibrele astea toate, e diferenta de reglaj, dar nu asa mare; celelalte fac la fel de bine sau mai bine; de ce are nevoie de teava lunga? pt ca e micut si ca sa fie accelerat la viteza pe care o pot da gazele, presiunea din tub, sa zicem, are nevoie de ceva mai mult timp decat sa zicem un 308, opusul, care are tub de 51 dar ofera o suprafata de impingere (piston) mai mare; eu as pleca croit pe 308, daca imi permiti o sugestie; plus pret munitie, disponibilitate in Romania pt ca banuiesc ca nu e un calibru foarte des intalnit in tara; a doua varianta pt mine ar fi 9,3x62 sau ceea ce am eu in doua arme, batranul 30-06
-
CCM
- Veteran
-
de zeb stump pe 23 Iun 2025, 19:41
Nu stiu de ce te-ai orientat spre 7x64, dar e un calibru invechit. De ce or fi renuntat Sako/Tikka sa il produca? Vei avea o oferta limitata de munitie. Daca vrei mai usurel,razant si iute, ai 270 Win. Vrei ceva totusi mai greu? Ai 30.06,care merge pana la 13-14,3 grame. Sau 308 Win. Niciunul nu se poate spune ca e inferior lui 7x64.
-
zeb stump
- Veteran
-
- Locaţie: Rm.Vilcea
de liviur pe 24 Iun 2025, 10:03
Eu as merge pe 270 win strict pe motivele aratate de catre colegi. Nu are rost sa mergi pe un calibru unde munitia e limitata, asta ti-o spune unul care trage cu 8x68s. 
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
-
liviur
- Veteran
-
- Locaţie: Buc-Branesti
de Sly_Fox pe 24 Iun 2025, 13:05
zeb stump scrie:Nu stiu de ce te-ai orientat spre 7x64, dar e un calibru invechit. De ce or fi renuntat Sako/Tikka sa il produca? Vei avea o oferta limitata de munitie. Daca vrei mai usurel,razant si iute, ai 270 Win. Vrei ceva totusi mai greu? Ai 30.06,care merge pana la 13-14,3 grame. Sau 308 Win. Niciunul nu se poate spune ca e inferior lui 7x64.
Uite, aici este partea care îmi displace. Că europenii nu știu și nu vor să își promoveze calibrele, așa cum fac americanii. Cu un pic de modificări sau îmbunătățirea formulei pulberilor, calibrele europene, inclusiv 7x64 ar fi fost foarte bune pentru vânatul european. În schimb firmele de muniții încep să scoată din oferte calibrele europene. Ar fi trebuit să fie un asalt al publicațiilor de profil, al fabricilor de muniții europene. Să se promoveze intens calibrele europene, să existe o colaborare cu fabricile europene de arme. Noua muniție minune în 7x64, noua versiune renăscută a calibrului 9,3x62, rezultate excelente obținute în Africa cu vechiul, dar actualul 9,3x74R, renașterea calibrului 7x57, lovituri uluitoare, rezultate excepționale obținute cu 8x57, și altele de acest gen. În schimb avem interdicții peste interdicții, bețe în roate pentru vânători. Europenii se prostesc pe an ce trece.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de violiv pe 24 Iun 2025, 20:22
Europenii sint mai traditionalisti. Americanii sint mai amatori de nou. Asa a fost mai mereu. Dar nu au fost neaparat inapoiati producatorii europeni de munitie. Sa-ti amintesc numai 6 mm Norma BR, 6,5x47 Lapua, 30 R Blaser, seria magnum Blaser, foarte noul si foarte de succes 8,5x55 ... etc. In privinta lui 7x64 nu prea ai ce inova. La vremea aparitiei lui era deja modern si cam maximal ce poti scoate din respectivul tub cu 7 mm proiectil. Lipseau boabe lungi si ascutite pentru tras departe dar au aparut si astea. 9,3x62 e mai pe val ca niciodata, ca l-au descoperit si americanii ... Pulberile moderne si boabele grele il fac pe noul 7x64 sa mearga bine si din tevi mai scurtute. Pus alaturi de 270 w, ce iti era recomandat, practic il surclaseaza la absolut orice. Nu renunta! Vrei 7x64 ... ia-ti! Renunta la Tikka, ca nu e arma suprema. Vezi Bergara, chiar Franchi sau altceva. P.S. nu am avut niciodata 7 mm si 8 mm. Am tras cu ele dar nu am avut ... intre cele ~15 calibre de glont diferite pe care le am. Asta pana ieri, cand am adus acasa o Krieghoff cat se poate de clasica, actiune Mauser 98, teava de 63 cm (sic! 63 cm era "standardul" pt 7x64, 65-66 cm erau cu dedicatie 8-6,5x68), tragaci cu accelerator german, pat de nuc, montura copita de porc si luneta Zeiss fixa 8x56 cu reticul "cui". Abia astept sa trag cu ea!
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
Înapoi la Vanzari- cumparari arme lise si ghintuite, de tir si cu AC
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 55 vizitatori