Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 20 Oct 2025, 05:42

boicot impotriva magazinelor virtuale, relicve din stoneage

Stiti un armurier bun, un mester care reconditioneaza paturi de arma sau un atelier de reparatii arme serios? Impartasiti si colegilor forumisti experientele voastre!

Moderator: liviur

Re: boicot magazine arme din epoca de piatra

Mesajde violiv pe 31 Mar 2014, 13:54

Sa mai descretim fruntile cu ce se intampla pe la altii:

Secondo quanto diffuso dall’Osservatorio permanente sulle armi leggere di Brescia, le esportazioni internazionali di armi e munizioni dalla Provincia di Brescia risultano in linea con l’anno precedente: sono state per un controvalore di oltre 315,8 milioni di euro nel 2012 e poco più di 316 milioni nel 2013. Si registrano consistenti incrementu per i paesi del Medio oriente (più 23%) e soprattutto dell’Africa (più 36%). Sono aumentate anche le esportazioni verso il Nord America e i Paesi dell’Unione europea (entrambe dell’11,5%), che rappresentano da sempre i maggiori acquirenti di armi bresciane, mentre vedono una consistente contrazione quelle verso i Paesi asiatici (meno 58%) e i Paesi europei non appartenenti all’Ue (meno 25%), tra cui la Turchia (che, però, rimane sempre il secondo acquirente internazionale con quasi 24 milioni di euro). Gli Stati Uniti permangono il principale acquirente di armi bresciane (oltre 132 milioni di euro, pari a circa il 48% di tutto l’export armiero bresciano del 2013).

Pe scurt:
- exporturile de arme din Brescia (care concentreaza marea-marea majoritate a producatorilor italieni) au fost de 315,8 milioane Euro in 2012 respectiv un pic peste 316 milioane Euro in 2013
- exporturile au crescut cu 23% pentru Orientul Apropiat, 36% Africa si 11,5% America de Nord si UE
- exporturile au scazut cu 58% catre tarile asiatice si 25% in tarile europene non-UE printre care si Turcia
- 48% din totalul exportului de arme din Brescia, adica 132 milioane E, a fost catre USA
- al doilea importator de arme italiene ramane Turcia cu 24 milioane Euro
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Sly_Fox pe 31 Mar 2014, 19:10

Iar la noi fabricarea armelor de vanatoare ramane in continuare ''Monopol de Stat''. De parca Statul ar mai fabrica arme de vanatoare. :evil:
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde aghiuta pe 31 Mar 2014, 19:16

Sly_Fox scrie:Iar la noi fabricarea armelor de vanatoare ramane in continuare ''Monopol de Stat''. De parca Statul ar mai fabrica arme de vanatoare. :evil:

Astea ca astea,da citeam zilele astea,nu mai stiu pe unde, ca in caz de razboi,avem munitie pentru 8(opt) ore.Asta daca nu distruge cineva munitia inainte.Sau n-o fura, ca aia de la Cugir.
Am gasit si sursa:
http://www.realitatea.net/norica-nicola ... 10841.html
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde biriuck pe 31 Mar 2014, 19:57

aghiuta scrie:Astea ca astea,da citeam zilele astea,nu mai stiu pe unde, ca in caz de razboi,avem munitie pentru 8(opt) ore.Asta daca nu distruge cineva munitia inainte.Sau n-o fura, ca aia de la Cugir.

Iresponsabili cei ce tin in mana fraiele acestei tari. Insistenta cu care se mentine dezarmata o populatie dintr-o tara tampon (din ala cu aripioare) cum e Romania ne va costa candva.
Hitler cu toata forta Wehrmachtului in spate a evitat un conflict cu micuta Elvetie, era constient ca pierderile suferite in spatele frontului (in lupta de rezistenta de dupa) ar fi mult prea mari si a preferat sa atace Franta pe alta cale. Inarmare si tratate, doar asa poti mentine neutralitatea.
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde pipabh pe 31 Mar 2014, 20:02

Azi am avut placerea sa intru in magazinul Beretta al celor de la AGH din Bucuresti.
Tin sa-i felicit pentru ceea ce au realizat. Intri si nu prea stii la ce sa te uiti!!!
Tineti-o in continuare tot asa , pastrati trendul ascendent la ceea ce faceti si sunt convins ca satisfactiile nu vor intarzaia sa apara.
Multe succes!
pipabh
Veteran

Mesajde violiv pe 13 Apr 2014, 11:18

Promotie mare la Arrow, nu ratati ocazia:

Imagine

http://www.arw.ro/categorie.php?c=90

Instantaneu luat azi de pe "site-ul de prezentare". Pentru ca nu este magazin on-line, nu trebe sa respecte regulile privind publicarea de informatii false despre produse, preturi.
violiv
Veteran

Mesajde Clujeanul pe 13 Apr 2014, 11:38

Am vazut si eu de ceva vreme oferta asta dar ma gandesc sa astept sa se ofere si un Blaser la zece cartuse cumparate.
De fapt, grseli de scriere apar la toata lumea. Ramane de vazut cat de mult le pasa si celor de la Arrow.
Clujeanul
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde radu.b pe 14 Apr 2014, 09:43

Buna ziua.

Ne bucura atentia si interesul acordat firmei noastre si produselor comercializate, mai ales site-ului nostru care pana de curand era catalogat neperformant, greu de utilizat s.a.. Asa cum a spus d-ul Marius Cocarla si in postarea sa, nu suntem perfecti, ne recunoastem greselile. Nu ne-am cosiderat niciodata perfecti si am invatat de la toti cei care au putut sa ne invete ceva, indiferent cine era persoana respectiva. Sunt nemultumiri legate de aspecte ale activitatii noastre? Nici-o problema contactati-ne direct.
Si aici il contrazic pe domnul @olimpiusorin : au fost rezolvate problemele de acest gen pentru toti clientii care s-au adresat direct si nu am facut favoruri indiferent cine a fost clientul respectiv, cu observatia ca problema aparuta sa fi fost reala.
Am totusi o remarca de facut. Se poate sa fi gresit ceva mai mult fata de o anumita persoana pentru ca atitudinea sa este total acida fata de orice miscare facuta de catre noi. Corecturi pe forumul nostru, semnalarea unor produse aparute gresit pe cele doua forumuri unde posteaza dansul ... . O fi de la teava de arma care nu a corespuns descrierii ? O fi fost mai demult nemultumirea ? Oi fi gresit personal fata de el ? Habar n-am.
Oricum pentru ca tot a fost invocata aceasta perioada de sarbatoare o sa inchei cu un citat : "Cine este fãrã de pãcat sã arunce primul piatra".

N-am de gand sa intru in polemici.

Cu respect.
radu.b
Nou membru

Mesajde violiv pe 14 Apr 2014, 16:41

Intai si intai: Bine ati venit printre noi!

Ar fi fost cazul s-o faceti cu ceva ani in urma ....

Apoi, asa cum am spus chiar din debut si am repetat ulterior, nu am nimic de reprosat in plan inter-uman persoanelor cu care am intrat in contact si care isi desfasoara activitatea la magazinele pomenite.
Ce am vrut eu sa subliniez a fost aspectul "virtual" si atat. Ca alti colegi au ridicat alte feluri de nemultumiri e treaba lor.

Pentru ceilalti, aici gasiti ultimele " Corecturi pe forumul nostru" la care face referire d-nul @radu.b

http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f=2&t=3574

Teava schimb R8 Succes

Postby alintudose » Mon Mar 10, 2014 10:15 pm
Buna,
Ma intereseaza daca la un R8 succes in 9.3x62 , dorind o teava canelata de 300 WM , necesita schimbarea inchizatorului , magaziei , sau ce alte implicatii ar mai fi.
Nu in ultimul rand ma intereseaza cam cat costa toate aceste elemente , pentru a putea utiliza jucaria si in 300 WM.
Multumesc

alintudose

Re: Teava schimb R8 Succes

Postby radu.b » Wed Mar 12, 2014 9:46 am

Buna ziua.

Dumneavoastra aveti o arma in gama de calibre standard si solicitati o teava si un inchizator din gama de calibre magnum. In principiu se pot aduce orice teava si inchizator cu conditia ca arma si teava de schimb sa fie in aceeasi gama de calibre.

Cu respect.

radu.b

Re: Teava schimb R8 Succes

Postby violiv » Fri Apr 11, 2014 9:39 am
Daca ai un R8 Succes cu teava standard in 9,3x62 (standard insemnand diametrul la gura tevii de 17 mm) atunci ulucul este profilat la interior sa gazduiasca numai tevi de acest diametru si nu intra cele semi-grele - 19 mm diametru sau "match" - de 22 mm diametru. Daca arma a fost achizitionata din start avand o teava de diametru mai mare atunci ulucul poate primi si o teava de diametru mai mic.
O teava standard in 300 wm, adica 65 cm lungime si 17 mm diametru la gura costa 4770 lei

http://www.arw.ro/produs.php?p=16981

Daca vrei caneluri mai adaugi circa 600 E la acest pret. Ceea ce nu merita nicicum pentru ca pe teava subtire canelurile sunt putin adanci, discrete si cu efect estetic minor. Abea pe teava semigrea arata bine dar la pret mai adaugi vreo 300 E, astfel incat o teava semigrea si canelata ajunge la dublul pret al uneia standard. Si asta, repet, doar daca arma are ulucul profilat pentru teava semi-grea, altfel n-o poti monta in arma decat daca "pilesti" din uluc.

http://www.arw.ro/produs.php?p=15703

Toate tevile de schimb de la Blaser vin in cutie si cu magazia cea mica de plastic corespunzatoare calibrului, inclusa in pret.

In plus, iti mai trebuie un cap de inchizator din clasa magnum pentru ca treci la un calibru magnum de la cel standard aflat deja in dotare. Se pastreaza inchizatorul din dotarea armei iar schimbarea capetelor inchizator se face in cateva secunde avand nevoie pentru asta de o pricepere tehnica cam cat sa-ti poti lega siretele la pantofi fara sa-ti prinzi si degetele in fundita. Costa aproape 1000 lei dar nu-l gasesc in stoc pe cel "magnum"

http://www.arw.ro/produs.php?p=14443
acesta este mediu dar toate costa la fel.

Daca nu vrei sa surubaresti deloc la arma, iti poti comanda si inca un inchizator astfel incat la schimbarea tevii sa trebuiasca doar sa impingi pe sine un alt inchizator complet.

http://www.arw.ro/produs.php?p=15283

Ceea ce spune d-nul @radu.b este cel putin ciudat
In principiu se pot aduce orice teava si inchizator cu conditia ca arma si teava de schimb sa fie in aceeasi gama de calibre.

Raspunsul corect ar fi trebuit sa sune asa:
- in principiu se poate aduce orice teava daca arma este in aceeasi gama de calibre respectiv
- si capul inchizator corespunzator calibrului daca se trece la alta gama de calibre, cu conditia ca ulucul armei sa poata gazdui respectiva teava.

Tocmai acesta este marele avantaj al armei, ca poate primi tevi intr-o multitudine de calibre, de la 222 R la cele "africane" schimband doar capul inchizator atunci cand e cazul, adica atunci cand se trece la alta gama de calibre.

Subliniat cu rosu este ceea ce m-a determinat sa intervin. Acu' ziceti si voi daca nu era cazul de corectat raspunsul atat de pertinent si de bine informat al domnului care face oficiul de persoana de contact pe forumul Arrow. Pentru cineva atat de deschis sa fie invatat atunci cand greseste mi se pare cel putin exagerata tragerea mea de urechi.
Si ca sa va raspund cat se poate de direct: nu m-ati suparat cu nimic personal, nu ati gresit fata de mine cu nimic mai mult decat o faceti de ani buni fata de toti ceilalti si, in primul rand, fata de firma. Raspunsul oferit pe forumul arrow este doar ultimul dintr-o intreaga pleiada de raspunsuri asemanatoare, potrivite exact ca nuca-n perete cu intrebarile si cu realitatea. Sunt ani buni de cand faceti asta si persistati in a fi pe langa subiect, desi in acest rastimp ati fost tras de urechi si de multi alti utilizatori ai forumului arrow .... da' nimanui din firma nu i-a pasat ca insarcinat cu raspunsurile e cineva care nu prea are habar.
Nu mi-am permis sa va trag de urechi pe forumul dumneavoastra, nu am amintit aici discutia respectiva pana cand nu m-ati provocat.

Puteti intreba mai departe daca nu stiti raspunsul - nu-i nicio rusine sa intrebi da' e rusinica sa raspunzi in doru lelii. E o boala a neamului nostru - au uitat raspunsul cinstit: "nu stiu!".

Pace si prietenie cate zile om mai avea .... cu singura conditie sa vad un progres in sensul celor criticate de mine.
violiv
Veteran

Mesajde tehărău pe 15 Apr 2014, 00:30

Este cert! Vremurile au inceput sa se schimbe! Asta-i bine!
:mrgreen:
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde radu.b pe 15 Apr 2014, 12:26

Buna ziua.

"Bine ati venit printre noi" nu-si are locul domnule @violiv. Pentru ca am fost mereu prezent. Faptul ca nu sunt activ pe forumurile de profil se datoreaza lipsei de timp, dar asta nu inseamna ca nu sunt prezent. Uitati-va mai bine pe cele doua site-uri (nu pe al nostru care este atat de neperformant, greu de utilizat, neactualizat, plin de greseli sau cum vreti sa-i spuneti). Tot ce este banner web, clip video si articol (pe acest site) ma implica direct. Nu credeti? Intrebati administratorii celor doua site-uri.

Pasiunea dumneavoastra (vanatoarea) v-a determinat sa fiti o persoana informata in ceea ce priveste armamentul, munitia, echipamentul fapt care va asezat in postura de lider de opinie pe forumurile de specialitate. Tot din aceasta cauza, daca imi aduc aminte, domnul Marius Cocarla v-a propus colaboararea acum cativa ani. Pentru ce? Pentru o imbunatatire a fluxului de informatii catre vanatori.
Sunteti activ pe mai multe forumuri, nimic mai merituos, pe unele aveti pozitia de moderator dar acest lucru va obliga sa aveti o cu totul alta atitudine.

Ce faceti dumneavoastra este campanie si vendeta personala. Faptul ca nu v-a convenit o greseala, de altfel imediat recunoscuta la magazin, greseala facuta de colegul meu ce se ocupa de baza de date, faptul ca in fisa de produs era trecuta teava semiweight in loc de standard, toate acestea au generat reactia dumneavoastra.

N-am raspuns in nici-un fel in dorul lelii pe forum. Este raspunsul primit de la furnizor prin intermediul persoanei de contact.
Pe forumul nostru cineva a intrebat de tevi de schimb, inchizator in calibru Magnum si tot ce mai trebuie pentru un R8 pe care dansul il are in calibru Standard.
Il ajuta in vre-un fel sa-i demonstrez ca stiu sa scriu compuneri? Il ajuta in vre-un fel ca pe langa teava si inchizator trebuia sa adaug si ulucul dar doar daca doreste sa aibe arma cu teava din alta categorie? Asta l-a ajutat pe om ?

Raspunsul corect ar fi trebuit sa sune asa:
- in principiu se poate aduce orice teava daca arma este in aceeasi gama de calibre respectiv
- si capul inchizator corespunzator calibrului daca se trece la alta gama de calibre, cu conditia ca ulucul armei sa poata gazdui respectiva teava.

Tocmai acesta este marele avantaj al armei, ca poate primi tevi intr-o multitudine de calibre, de la 222 R la cele "africane" schimband doar capul inchizator atunci cand e cazul, adica atunci cand se trece la alta gama de calibre.

Niciodata nu mi-a fost rusine sa recunosc faptul ca nu ma pricep in vre-un domeniu.
Nu sunt vanator. Nu stiu despre vanatoarea in sine. Dar acest lucru nu implica direct ca sunt complet pe din afara in ceea ce priveste armamentul, munitia, echipamentele s.a..

Dar daca tot ati "ridicat piatra", vedeti ca in pledoaria dumneavoastra ati indicat gama de calibre "africane". Raspunsul dumneavoastra nu este complet si corect, pentru ca armele de acest calibru se incadreaza in categoria armelor cu tevi "Safari" si au inclusiv patul armei modificat, nu doar ulucul.

Adica raspunsul ar trebui sa fie: daca doriti tevi de schimb si inchizator pentru o arma R8 de un anumit calibru, trebuie sa tineti cont de :
- gama de calibre din care face parte teava care doriti sa o comandati, daca este sau nu in aceeasi gama cu arma deja detinuta - pentru ca functie de aceasta implica sau nu schimbarea capului inchizator; - categoria din care face parte teava comandata
- pentru ca functie de aceasta implica schimbarea ulucului respectiv patul armei.
Pentru o imagine mai clara videti aici: http://www.blaser.de/uploads/media/R8_B ... 012_EN.pdf si cautati pagina 30 (a documentului pdf, nu a catalogului). Iar functie de raspunsul primit se pot da si preturi.

Despre cataloagele de vanatoare Arrow stiti ceva? Le-ati vazut vre-o data. Le-ati rasfoit din curiozitate? Ei bine in tot ce s-a editat pana la data de astazi sunt direct implicat. Adica tot ce scrie acolo, cu poze, date tehnice, tot, in afara asezarii in pagina (treaba de DTP-ist) si tiparire (evident tipografie) poarta semantura mea. Ca o simpla informatie. Si vremurile au inceput sa se schimbe cam demult (pentru d-ul@tehărău). Şi unii nu văd sau nu vor să vadă.

Nu imi doresc o continuare. Imi este suficient.

Cu respect.
radu.b
Nou membru

Mesajde cybelle pe 15 Apr 2014, 13:15

Domnule radu.b, mi se pare mie sau prima DVS postare pe acest forum a fost:

Buna ziua.

Ne bucura atentia si interesul acordat firmei noastre si produselor comercializate, mai ales site-ului nostru care pana de curand era catalogat neperformant, greu de utilizat s.a.. Asa cum a spus d-ul Marius Cocarla si in postarea sa, nu suntem perfecti, ne recunoastem greselile. Nu ne-am cosiderat niciodata perfecti si am invatat de la toti cei care au putut sa ne invete ceva, indiferent cine era persoana respectiva. Sunt nemultumiri legate de aspecte ale activitatii noastre? Nici-o problema contactati-ne direct.
Si aici il contrazic pe domnul @olimpiusorin : au fost rezolvate problemele de acest gen pentru toti clientii care s-au adresat direct si nu am facut favoruri indiferent cine a fost clientul respectiv, cu observatia ca problema aparuta sa fi fost reala.
Am totusi o remarca de facut. Se poate sa fi gresit ceva mai mult fata de o anumita persoana pentru ca atitudinea sa este total acida fata de orice miscare facuta de catre noi. Corecturi pe forumul nostru, semnalarea unor produse aparute gresit pe cele doua forumuri unde posteaza dansul ... . O fi de la teava de arma care nu a corespuns descrierii ? O fi fost mai demult nemultumirea ? Oi fi gresit personal fata de el ? Habar n-am.
Oricum pentru ca tot a fost invocata aceasta perioada de sarbatoare o sa inchei cu un citat : "Cine este fãrã de pãcat sã arunce primul piatra".

N-am de gand sa intru in polemici.

Cu respect.

Cred ca incercati marea cu degetul si mai cred ca nu este in beneficiul firmei care o reprezentati.
Nu are sens sa discutati pe un ton superior; nu cred ca aveti aceasta posibiltate. Din punctul de vedere al unui director de vanzari, ar trebui sa fiti mult mai diplomat.

...

Continuam discutia..., va povestesc si eu multe dintre 'bubele' firmei reprezentate de dvs...

ps: Bine ar fi sa intelegeti ca acest ''boicot'' este un semnal de alarma tras de cineva; semnal care arata ''interesul mare'' adresat vanatorilor si mai putin cel adresat ''adaosului comercial'' si afacerii in sine... :wink:

ps: Ar fi culmea sa intre in polemica, cu cineva din prima postare; mai ales un om ca dvs...
Vand carti de gramatica. E ieftine...
cybelle
Veteran

Locaţie: Magurele

Mesajde tehărău pe 15 Apr 2014, 13:26

Cu respect.[/quote]
tehărău scrie:Este cert! Vremurile au inceput sa se schimbe! Asta-i bine!

[quote="radu.b"]
Si vremurile au inceput sa se schimbe cam demult (pentru d-ul@tehărău). Şi unii nu văd sau nu vor să vadă.

Domnule @radu.b,

De ce ma strofoc, de aia nu inteleg ce ar trebui sa pricep de aici. E evaziv tare, indiferent cum as identifica subiectul propozitiei. Dar daca ziceti ca nu vreti o continuare, nu insist. Riscam o balansare din semantica in gramatica. Si nu e cazul.
In continuare cred ca e bine ceea ce se intampla de curand, pe forum: incepem sa contam, la un oarecare nivel, in viata cotidiana. Noi, particelele entitatii vinatorul.ro. Adica parte din contributia noastra aici, de la proprietar / administrator si pana la nivel de vizitator (care conteaza ca si rating), ni se ramburseaza in anumite moduri de catre societate. Ca la TVA: il platesti si mai apoi il recuperezi, daca intrunesti anumite conditii. Conditii care cer efort, deranj, implicare. Stress. Iar stressul genereaza discutii in contradictoriu. Cand le luam personal, ne suparam unii pe altii. Cand trecem peste, ignoram adresantul si incercam sa acoperim bresa de unde am fost prinsi de kimono. Ce nu ne omoara ne intareste. Asta nu inseamna ca sunt de acord sa ne atacam intre noi. Dar nici sa nu spunem cand suntem de acord sau nu, unii cu altii.
Am folosit termenul "noi", intentionat. Cu toate ca, de cele mai multe ori, suntem comercianti si clienti, angajatori si angajati, interesati si idealisti. Pentru mine, suntem toti persoane care ne bem cafeaua pe "vinatorul". Credeti ca pe "hunting tv" o fi mai buna?
tehărău
Veteran

Mesajde radu.b pe 15 Apr 2014, 14:16

tehărău scrie:Cu respect.
tehărău scrie:Este cert! Vremurile au inceput sa se schimbe! Asta-i bine!

radu.b scrie:Si vremurile au inceput sa se schimbe cam demult (pentru d-ul@tehărău). Şi unii nu văd sau nu vor să vadă.

Domnule @radu.b,

De ce ma strofoc, de aia nu inteleg ce ar trebui sa pricep de aici. E evaziv tare, indiferent cum as identifica subiectul propozitiei. Dar daca ziceti ca nu vreti o continuare, nu insist. Riscam o balansare din semantica in gramatica. Si nu e cazul.
In continuare cred ca e bine ceea ce se intampla de curand, pe forum: incepem sa contam, la un oarecare nivel, in viata cotidiana. Noi, particelele entitatii vinatorul.ro. Adica parte din contributia noastra aici, de la proprietar / administrator si pana la nivel de vizitator (care conteaza ca si rating), ni se ramburseaza in anumite moduri de catre societate. Ca la TVA: il platesti si mai apoi il recuperezi, daca intrunesti anumite conditii. Conditii care cer efort, deranj, implicare. Stress. Iar stressul genereaza discutii in contradictoriu. Cand le luam personal, ne suparam unii pe altii. Cand trecem peste, ignoram adresantul si incercam sa acoperim bresa de unde am fost prinsi de kimono. Ce nu ne omoara ne intareste. Asta nu inseamna ca sunt de acord sa ne atacam intre noi. Dar nici sa nu spunem cand suntem de acord sau nu, unii cu altii.
Am folosit termenul "noi", intentionat. Cu toate ca, de cele mai multe ori, suntem comercianti si clienti, angajatori si angajati, interesati si idealisti. Pentru mine, suntem toti persoane care ne bem cafeaua pe "vinatorul". Credeti ca pe "hunting tv" o fi mai buna?

Buna ziua.

Domnule @tehărău. Am tot respectul pentru toata lumea. Un singur lucru este cat se poate de frustrant şi de neânţeles. Dacă aţi citit cu atentie ce am raspuns ultima oara, de la bun inceput, adica de cand exista firma noastra aproape 23 ani, nimeni (şi rămâne scris) dar absolut nimeni din firma noastră nu a susţinut ca este vre-un guru pe domeniile noastre de activitate. Există scăpări, regretabile, le recunoaştem, încercăm să le îndreptăm cât mai repede pe cât este de posibil.
Există numere de telefon, adrese de mail, orice canal de comunicare deschis pentru toata lumea prin care oricine poate să ne atragă atenţia asupra sincopelor din activitatea noastră. Dacă sesizările sunt obiective nu pot fi decât binevenite.
Pentru ce se face această campanie de denigrare? Ca nu avem un site performant. Speram sa-l facem cat mai repede. Nu se poate face peste noapte. Ca se dau raspunsuri evazive? Nici intrebarile nu sunt toate perfect documentate si astept mai multe lamuriri. Nu s-au comportat colegii din magazinele noastre conform cerintelor clientilor, acelasi raspuns - trimiteti sesizarile dumneavoastra.
Se fac o serie intreaga de cataloage printate care vin sa completeze sau sa suplineasca o serie de informatii care nu se gasesc sau se gsesc greu pe site. Deci cu alte cuvinte "Vremurile au inceput cam demult sa se schimbe" nu de cand a fost deschis acest topic, atat pe acest forum cat si pe celalalt, amandoua cu acelasi titlu, in acelasi timp si de catre aceeasi persoana.
Numai ca trebuie sa si vada cineva acest lucru.

Gata. Chiar ca este ultima postare. Nu este civilizat sa umplu forumul gazdei noastre cu discutii interminabile in contradictoriu.

Cu respect.
radu.b
Nou membru

Mesajde tehărău pe 15 Apr 2014, 16:02

@radu.b
Desi-mi vorbesti pe inteles,
Eu nu te pot pricepe!

Asa ca hai mai la concretelea:
- eu cumpar ceea ce imi trebuie, numai de la Doamna Ana, de la Constanta. Sunt super multumit. Cu domnul Mirel de la Vanzari, am vorbit de cateva ori la telefon cand am avut nevoie de niste informatii si am ramas super incantat. Postarile lui @Marius, le urmaresc cu placere. Daca esti @radu cel ce apare din cand in cand cu rosu si inteleg ca se ocupa de partea tehnica, e bine, site-ul functioneaza. Pe de o patre.
- @violiv e un nume al lumii virtuale vanatoresti si nu e cazul sa comentez eu ceva in legatura cu dumnealui. Respectul se castiga, nu se impune prin negocieri. @violiv a reusit asta.

@violiv a fost nemultumit de ceva la un moment dat si a reactionat asa cum a crezut de cuviinta. Daca a facut-o bine sau rau, o sa sporeasca sau nu cantitatea de respect pe care si-a acumulat-o pana acum.
Insa, ca parte neutra, eu nu vad atacul sau ca forma de discreditare a unei firme anume. Eu inteleg ca isi foloseste autoritatea pentru a face comerciantii sa fie mai responsabili. Si ca unii ii raspund in modul traditional, "da' ce, tu esti mai breaz?".

Un caz oarecum similar s-a petrecut zilele trecute pe alt topic, pe care va invit sa va aruncati ochii:

viewtopic.php?f=66&t=14049

mie mi se pare un exemplu de urmat pentru cei ce au gresit, ei sau angajatii - si sunt trasi de maneca. Un raspuns fara cusur si fara motiv sa il mai comentezi.

Spre asta sper sa se miste lucrurile!
tehărău
Veteran

Mesajde violiv pe 16 Apr 2014, 07:32

Imi pare rau, trebe sa recunosc, sufar de o "deformatie pedagocica" pe care mi-o reproseaza si copiii si mamele lor si 90% din invatacei: consider ca e normal si in firea lucrurilor ca un lucru sa fie bine facut si mi se pare realmente stupid sa te apuci de ceva si sa faci prost acel lucru - consum de energie inutil si poate ar fi putut fi folosita in alta parte mai bine; ca urmare nu prea stiu sa spun "BRAVO!" atunci cand ceilalti considera ca s-ar merita in schimb sunt mult prea critic.
Se pare ca in lumina pedagogiei moderne, oamenii se simt imbarbatati, stimulati si reactioneaza mai bine atunci cand sunt laudati pentru fiecare mic progres decat atunci cand sunt mustrati pentru ca au gresit ceva. Insa eu sunt scolit intr-o maniera ceva mai veche si n-am reusit sa ma adaptez noului asa ca am ramas cu deformarea de a sanctiona greselile si de a trece sub tacere, considerandu-le normale, realizarile.
Imi cer scuze ca nu v-am laudat pentru realizari!
De aici si pana la a considera un mic tras de urechi drept vendeta personala e o cale lunga.

Un cunoscut citat zice: Cu cât mai mult înveţi, cu atât mai mult te convingi că prea puţin ştii. (aforism de Mihai Cucereavii) Parafrazand, eu spun: cu cat stii mai putin cu atat nu realizezi cat de putin stii!
In conditiile astea chiar n-are rost sa continuam discutia despre tevile Blaser - pentru orice vanator "scolit pana la genunchiul broastei" in materie de Blaser "dialogul" de mai sus e cat se poate de edificator.

Ziceti ca sunteti printre noi de multi ani. In tot acest rastimp de cate ori ati adresat o intrebare? Cum am mai spus de multe ori, sa nasti o intrebare, ori cat ar fi ea de naiva, este rezultatul unui efort, al unor cautari la care n-ai gasit raspuns, rezultatul unei preocupari ....

The Difference Between Heaven and Hell
Heaven is a place where:

- the mechanics are German;

- the police are British;

- the lovers are French;

- the chefs are Italian, and...

- it's all organized by the Swiss.

Hell is a place where:

- the mechanics are French;

- the police are German;

- the lovers are Swiss;

- the chefs are British, and...

- it's all organized by the Italians.

Si, as putea adauga eu exagerand numa un picut:
Iadul e locul unde raspunde intrebarilor despre arme cineva care spune: Nu sunt vanator. Nu stiu despre vanatoarea in sine. Dar acest lucru nu implica direct ca sunt complet pe din afara in ceea ce priveste armamentul, munitia, echipamentele s.a..

Succese maxime in continuare!
violiv
Veteran

Mesajde cybelle pe 16 Apr 2014, 16:15

Finalul este (in) mare FORTA !
Vand carti de gramatica. E ieftine...
cybelle
Veteran

Locaţie: Magurele

Mesajde the_mav pe 16 Apr 2014, 16:40

cunoscandu-l si pe vio si cateva persoane din arw, intreb si eu NEUTRU:
ce facem, o lungim sau ne oprim?
:?: :idea: :!:
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde yoghi pe 16 Apr 2014, 16:45

radu.b scrie:..... daca imi aduc aminte, domnul Marius Cocarla v-a propus colaboararea acum cativa ani. Pentru ce? Pentru o imbunatatire a fluxului de informatii catre vanatori.
........

Domn @Violiv
Oamenii ti-au propus o colaborare in avantajul tuturor. (firma ,vanatori si tu personal )
firma castiga reclama , beneficiind de priceperea ta in ale armelor , vanatorii aveau date si informatii corecte, iar tu un leu ..doi..trei...
Tu ai refuzat si oamenii au cautat in continuare si au gasit pe cineva ""mai putin"" pregatit ,dar au incercat ... o imbunatatire a fluxului de informatii catre vanatori.

Ai avut o sansa unica de a fi antrenor si jucator in acelasi timp.Ai avut ocazia sa incasezi criticile vanatorilor si/sau aprecierile firmei. Perfectiunea la care lucrezi tu este subiectiva.

ps. si politistii britanici deja folosesc arme de asalt, muncitorii nemti sunt turci si iubaretii francezi sunt gay.. :D
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde vasile craciun pe 16 Apr 2014, 16:58

Va salut domnilor,
Demult doream deschiderea unui astfel de subiect.Alin 30-06, are multa dreptate,toti armurierii autorizati sunt platitori de taxe si impozite,reclama,mentenanta si o gramada de alte cheltuieli la statul Roman si in acelasi timp se gaseste cate un mare vanator care de obicei in primii ani de vanatoare incearca si de multe ori reuseste sa faca pe marele armurier sau mai rau sa intermedieze anumite lucrari.
Nu de mult un asfel de armurier se plimba cu armele altei persoane prin tara ca sa-i "aranjeze"nu stiu ce reparatie sau comercializare.
Daca un armurier face o greseala de reparatie acesta este tras la raspundere sau se ridica licenta de functionare.Ce se intimpla cu asa zisii "armurieri "care fac paturile la o distanta de citiva mm de arma,reparatii,suduri electrice si in unele cazuri pilirea seriilor,sau care fac pe marii intermediari de arme si accesorii..????? toate ilegale.
De ce armurierii autorizati pentru o mica greseala"in acte sau de vanzare"trebuie sa suporte consecintele?
(in unele cazuri nu au nici-o vina) !!!!Se stie ca pentru importul de arme armurierii autorizati trebuie sa se autorizeze in acest sens si cei care "fac rost" si sunt asa binevoitori nu au nevoie decit de o "declaratie".
Daca un armurier autorizat greseste acesta va face tot posibilul sa rectifice gresala pe cheltuiala lui,este valabil la cei care au responsabilitate pentru activitatile pe care le desfasoara.
De ce se fac cursurile de arme si munitii?,cine verifica daca acesti vanatori au invatat ceva(Macar sa poate sa aleaga o arma pentru vanatoare si sa respecte pricipalele norme legale,toti parca sunt trasi la xerox vor arme semiautomate)
De ce se fac scolile de vanatoare?,multi dintre acestia dupa un an sau doi deja vor sa fie in consiliul directorial al Asociatiilor de Vanatoare,autointitulindu-se mari "consilieri de Vanatoare"doar cu o scoalade vanatoare"daca au facuto",sau pentru ca au fost bagati in seama pe forumuri ,fara a respecta nici o norma legala de Mediu,doar pentru faptul ca poate pune mina pe niste bani nemunciti .
De ce autoritatile trag la raspundere doar armurierii autorizati?
De ce eu trebuie sa stau cu piesele si accesoriile armelor pe stoc cind in spatele meu exista unul care zice:
-lasa ca fac eu rost mai ieftin. De cele mai multe ori acesti mari "Consilieri"au facut rost de acesori care nu au putut fii folosite sau nu erau caracteristice.
Stiti ca de multe ori am facut comanda de accesorii si a durat si 40-90zile lucratoare pana la livrare.
Acestea sunt unele dintre problemele cu care se loveste fiecare armurier.
De ce o mare parte a vanatorilor cred ca rugina este pare componenta a unei arme,nu au auzit de ulei de arma sau ca trebuie curatata arma,sau daca ung armele se decalibreaza teava?
De ce in Romania nu poti face Vanatoare legal,mereu exista un mare intermediar sau paznic care incearca se te expuna.
Vanatoarea si armureria este atractiva dar anumiti vanatori nu au nici o responsabilitate,de cele mai multe ori nu se cunoaste munca,investitiile...legea.
De ce trebuie boicot la toti armurierii?
Corect este sa se elimine asa zisii "intermediari" care nu au nimic in comun cu armele si cu vanatoarea,cu atit mai putin cu armureria.
Ca sa faci macar un magazin de arme trebuie o mare investitie,castigurile rezuminduse la...un mod de viata.
In toate tarile civilizate Vanatoarea si activitatile colaterale sunt o intreaga industrie,respectindu-se legislatia si normele legale de Mediu.De ce eu trebuie sa ma aliniez cu preturile din China, ca producator nu am nici o protectie,doar "pentru ca sunt armurier autorizat in Romania".
Boicotul Armurierilor Autorizati duce la prejudicii materiale si morale.
Cresterea concurentei bineinteles legale, duce la oferte civilizate si de calitate.
Problemele apar atunci cind nu este respectata legea.
Calitatea face diferenta.
Armurier,ing. Vasile Craciun
vasile craciun
Nou membru

Mesajde vinatorul iscusit pe 16 Apr 2014, 20:56

"Boicotatii "prin a le da si comenzi......chiar daca nu aveti satisfactie totala, comandati.....! Chiar au nevoie, va imaginati sa nu mai ai de unde cumpara cartuse? Doar......
cu respect!
vinatorul iscusit
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Alin3006 pe 16 Apr 2014, 22:21

¨Intr-un camp de viorele, crestea numai ghiocei!
A venit mandrele mele si le-a cules ei pe toti! ¨ :? :shock:

Cam la asa ceva ajungem pana la urma! Eu cred ca ce a fost de spus s-a cam spus, partile s-au lamurit acum, hai sa trecem si la chestiuni mai constructive. Ca o dam in alte alea!
Alin3006
Veteran

Mesajde violiv pe 17 Apr 2014, 07:55

@vasile craciun Salut revenirea!
Chiar daca n-am fost noi perfect de acord de-a lungul timpului nu pot sa nu recunosc justetea postarii tale. Bravo!

Pentru ca suntem in zilele astea, sa-mi torn niste cenusa in cap.
E adevarat ca am fost prea dur folosind cuvantul "boicot".
E la fel de adevarat (si o spun a n-a oara) ca eu n-am criticat initial decat aspectul "virtual" al magazinelor mari, cele care au resurse sa intretina o lume virtuala la nivel de mileniul III dar care sunt surclasate de altele cu posibilitati mult mai restranse. Nu m-am legat de situatia reala din magazin, de personal, de relatiile cu acestia, de preturile la raft, de modul cum isi conduc afacerea, etc. De-a lungul subiectului am mai ridicat niste probleme de "sincronizare", "promovare", etc.
Ca alti colegi au venit cu alte nemultumiri e treaba lor si va socotiti cu ei ... eu doar am deschis cutia Pandorei.

Cum s-a facut trimitere la subiectul "mistretului alergator" de la Joita si cum se doreste ca topicul sa devina unul constructiv, ma apuc de numarat zilele pana cand va fi organizata acolo o sedinta de teste cu (propuse doar pentru ca sunt aparitii mai noi pe piata si vizeaza acelasi segment): Maral versus Helix. Optica, munitia, restul logisticii o las la aprecierea organizatorilor .... sperand pentru a nu stiu cata oara ca acesti organizatori sa fie cei ce comercializeaza respectivele arme nu tot nepriceputul de vanator.

Si pentru ca tot suntem in zilele in care se pune intrebarea "Ce doresti sa-ti aduca iepurasul?", eu continui sa-mi doresc "perfectiunea" (ca tot a amintit cineva termenul) in problemele pe care le-am semnalat.
violiv
Veteran

Mesajde tehărău pe 17 Apr 2014, 09:47

violiv scrie:@vasile craciun Salut revenirea!
Chiar daca n-am fost noi perfect de acord de-a lungul timpului nu pot sa nu recunosc justetea postarii tale. Bravo!

Pentru ca suntem in zilele astea, sa-mi torn niste cenusa in cap.
E adevarat ca am fost prea dur folosind cuvantul "boicot".
E la fel de adevarat (si o spun a n-a oara) ca eu n-am criticat initial decat aspectul "virtual" al magazinelor mari, cele care au resurse sa intretina o lume virtuala la nivel de mileniul III dar care sunt surclasate de altele cu posibilitati mult mai restranse. Nu m-am legat de situatia reala din magazin, de personal, de relatiile cu acestia, de preturile la raft, de modul cum isi conduc afacerea, etc. De-a lungul subiectului am mai ridicat niste probleme de "sincronizare", "promovare", etc.
Ca alti colegi au venit cu alte nemultumiri e treaba lor si va socotiti cu ei ... eu doar am deschis cutia Pandorei.

Cum s-a facut trimitere la subiectul "mistretului alergator" de la Joita si cum se doreste ca topicul sa devina unul constructiv, ma apuc de numarat zilele pana cand va fi organizata acolo o sedinta de teste cu (propuse doar pentru ca sunt aparitii mai noi pe piata si vizeaza acelasi segment): Maral versus Helix. Optica, munitia, restul logisticii o las la aprecierea organizatorilor .... sperand pentru a nu stiu cata oara ca acesti organizatori sa fie cei ce comercializeaza respectivele arme nu tot nepriceputul de vanator.

Si pentru ca tot suntem in zilele in care se pune intrebarea "Ce doresti sa-ti aduca iepurasul?", eu continui sa-mi doresc "perfectiunea" (ca tot a amintit cineva termenul) in problemele pe care le-am semnalat.

@violiv,

citandu-te, mi-am permis sa umblu un pic la titlu (cat mi-a dat voie formatul, ca voiam sa sune altfel).
Daca nu esti de acord, cu scuzele de rigoare datorate faptului ca nu ti-am cerut acordul anterior actiunii, reinstalez titlul original sau oricare altul dorit de tine.

Pana la revolutie circula o "gluma - banc":
Daca vrei sa cuceresti Romania, inarmezi populatia si astepti. Ca astia se impusca intre ei...

Ca la Revolutie s-a dovedit ca e adevarat, mai treaca - mearga, dar sa nu ne mai treaca niciodata?
Beligerantilor, mai lasati nene ranchiuna...
tehărău
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 18 Apr 2014, 13:21

Alin3006 scrie:¨Intr-un camp de viorele, crestea numai ghiocei!
A venit mandrele mele si le-a cules ei pe toti! ¨ :? :shock:

Cam la asa ceva ajungem pana la urma! Eu cred ca ce a fost de spus s-a cam spus, partile s-au lamurit acum, hai sa trecem si la chestiuni mai constructive. Ca o dam in alte alea!

Postarea asta a fost deja gresit inteleasa de cineva si simt nevoia sa o explic putin, ca poate am fost prea subtil: era o incercare de a atrage atentia ca topicul tinde sa degenereze un pic. Nu am facut referire la exprimarea cuiva in nici un caz si imi pare rau daca am dat senzatia asta... :(
Alin3006
Veteran

Re: boicot impotriva magazinelor virtuale, relicve din stoneage

Mesajde violiv pe 19 Apr 2014, 01:37

Felicitari Arrow!
Un prim pas in directia cea buna: aparitia rubricii "componente arme de vanatoare"

http://www.arw.ro/categorie.php?c=112

Micut si cam timid da' tot e ceva. Apropo, si astea:

http://www.arw.ro/categorie.php?c=78

tot componente arme vanatoare sunt, nu accesorii.
violiv
Veteran

Re: boicot impotriva magazinelor virtuale, relicve din stoneage

Mesajde Dragan pe 22 Apr 2014, 22:22

Am intalnit un magazin de vanatoare,destul de frumos
Imagine
Imagine
Si se pare destul de cunoscut
Imagine
Dragan
Membru important