Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Apr 2024, 09:42

Extragere suruburi

Stiti un armurier bun, un mester care reconditioneaza paturi de arma sau un atelier de reparatii arme serios? Impartasiti si colegilor forumisti experientele voastre!

Moderator: liviur

Re: Extragere suruburi

Mesajde osmos pe 15 Dec 2018, 20:25

costinn scrie:Ce aduce in plus aceasta teava Lothar W ?
Intreb pt ca in cazul Savage Axis, cu sub 900E iti mai iei o carabina cu totul...


Imbunatateste tirul. Era un link mai sus, dar il reiau. Este explicit in ceea ce priveste modificarile si rezultatele. Oportunitatea investitiei o hotaraste fiecare.

https://m.youtube.com/watch?v=tRKz7W74IEo
osmos
Membru activ
 
Mesaje: 85
Membru din: 01 Dec 2008, 21:21
Locaţie: Bucuresti

Re: Extragere suruburi

Mesajde Sly_Fox pe 15 Dec 2018, 23:11

Țeavă schimbată, șasiu schimbat, nu prea mai este aceeași armă ci un fel de Savage 11 mutant. Dacă vorbim despre vânătoare nu cred că este necesară o asemenea transformare, desigur tinând cont și de relieful țării noastre și stilul predominant de vânătoare cu glonț la noi (goana). Dacă era vorba despre a vâna Pronghorns prin câmpiile întinse din Texas sau prin deșertul Sonoran din Arizona, atunci da, se merita o asemenea "mutație genetică".
În cazul tirului sportiv se merită cu vârf și îndesat, deși eu unul aș fi preferat o ""rail gun" în 6 mm PPC, :ar!
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5670
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: Extragere suruburi

Mesajde osmos pe 16 Dec 2018, 19:18

Sly_Fox scrie:Țeavă schimbată, șasiu schimbat, nu prea mai este aceeași armă ci un fel de Savage 11 mutant. Dacă vorbim despre vânătoare nu cred că este necesară o asemenea transformare, desigur tinând cont și de relieful țării noastre și stilul predominant de vânătoare cu glonț la noi (goana). Dacă era vorba despre a vâna Pronghorns prin câmpiile întinse din Texas sau prin deșertul Sonoran din Arizona, atunci da, se merita o asemenea "mutație genetică".
În cazul tirului sportiv se merită cu vârf și îndesat, deși eu unul aș fi preferat o ""rail gun" în 6 mm PPC, :ar!


Din pacate, nu o sa ai posibilitatea sa probezi ce iti place prea repede in Romania. 6 mm PPC, 6mm AR, 6,5 Grendel si mai sunt si altele, care, desi au la baza tubul de 39 mm rusesc (38,7mm mai exact) cu proprietati intrinseci deosebite, nu indeplinesc conditiile de utilizare ale noului ordin de ministru de anul acesta. Pentru cateva zecimi de mm. La baza, intentia de modificare a fost buna, finalitatea are limitari. In Romania, tirul sta sub auspiciile vanatorii, dar legiferarea nu a tinut cont si de pasionatii in domeniu (sunt prea putini). Am fost la presedintele FRT sa cer sprijin intr-o speta; m-am dus bou si am plecat vaca. Bineinteles, daca am fost singurul tampit care a cerut, nu conteaza, desi spotivii de la alte discipline beneficiaza. Cum s-a vrut scoaterea 50 BMG-ului din circuitul civil, romanii au fost mai cu mot si au impus restrictia prin energie la gura tevii; 10.000J. Asa au restrictionat alte calibre ce nu au treaba cu 50 BMG.
Pe de alta parte, vezi Polonia! Au fost la fel ca noi. Au campionat national de F-class! Si benchrest! Se infiinteaza noi poligoane in fiecare an! Au permis reincarcarea cartuselor! In Romania multi asociaza reloading-ul cu cartusele pentru lisa, cu economia facuta. Scopul este precizia tirului, acuratetea! Marii producatori de peste ocean cat si cei europeni si-au deschis reprezentante acolo pentru ca au identificat un potential mare. Si acestea au pornit de la modificarea cadrului legal. Daca la ei se poate, la noi de ce nu? Am zis intr-un alt comentariu, ne vor prosti.
Alt lucru de care sunt nelamurit, care e legatura dintre relief si arme? Am mai vazut aceasta asociere (intre lise si campie) intr-un comentariu al tau si nu o inteleg.
osmos
Membru activ
 
Mesaje: 85
Membru din: 01 Dec 2008, 21:21
Locaţie: Bucuresti

Re: Extragere suruburi

Mesajde Sly_Fox pe 17 Dec 2018, 00:19

osmos scrie:Alt lucru de care sunt nelamurit, care e legatura dintre relief si arme? Am mai vazut aceasta asociere (intre lise si campie) intr-un comentariu al tau si nu o inteleg.

În sensul că nu prea avem locuri întinse și nepopulate (gen deșert sau stepă întinsă) în care să fie amenajate poligoane pentru long-range sau pur și simplu omul să-și ia arma din dulap și să meargă într-un asemenea loc pentru antrenament. La fiecare câțiva kilometri se găsește un sătuc, o șosea, o cale ferată, depozit, cabană sau cine știe ce acareturi. Dacă se găsește totuși un loc mai izolat, precis acela este inclus în patrimoniul european, mondial, ori este considerat parc național, nefiind permisă păcăneala sau disturbarea cine știei cărei ciocănitori cu creastă dură sau vreunui șocâte cu barbă sură. Neavând unde să exerseze trasul de precizie la distanțe mari și existând foarte puține situații în care un vânător să fie nevoit să se întindă la mai mult de 200 de metri, precizia unei arme de serie este suficientă.
În privința liselor la câmpie am spus că are legătură cu vânatul predominant, adică vânatul mic cu blană și păsările. Pentru vânatul de talie mijlocie și mare cotele în zona de câmpie sunt incomparabil inferioare față de cele din zona de deal și de munte, pentru vânătorii locali fiind de interes primar vânatul mic de unde și legătura dintre predominarea liselor la câmpie. Pentru 2-3 căpriori și 5-6 mistreți cote medii pentru un fond de câmpie, raportat la un numări de 60-80 vânători pe fond, este oarecum de înțeles situația în care un "prăfuit de la câmpie" să aibă mai multe lise și mai puține ghintuite, de cele mai multe ori una singură într-un calibru universal cu care să poată să mai facă și câte o vânătoare tipică, poate și aia la invitația vreunui amic care bântuie la ceva mai mare înălțime față de nivelul mării. Vorbesc de situația generală și nu de cazuri particulare.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5670
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: Extragere suruburi

Mesajde violiv pe 17 Dec 2018, 21:12

Reinarcarea munitiei a avut o istorie apriga chiar si in USA. Culmea, chiar marii producatori s-au opus initial si a fost nevoie de eforturi supra-omenesti ale unor pionieri ca sa se ajunga unde s-a ajuns astazi. Norocul lor ca legile nu le-au interzis.

Ce-ar aduce o teava W-L?
Nu stiu daca un plus la precizie. Axis practic a spart gura targului cand a aparut...cateva sute de $ si moa precizie???!!! Multe solutii ieftine la probleme complexe dar, in primul rand, o tehnologie noua in fabricarea tevilor "butonate". Aceeasi tehnica o foloseste si W-L dar secretul Savage inca e al lor. Pe Savage o costa 90$ ca sa faca o teava 95% din cea W-L care costa 900!
Teoretic cea scumpa face multe in plus. Practic, pentru necesitati de vanatoare, nu merita diferenta.

Pentru o arma construita pentru precizie e alta discutia si chiar si aici intervine discutia daca nu-i mai bine sa cumperi una "de gata" pentru ca sint o infinitate de firme si modele care trag foarte-foarte bine.

De ce sa pui alta teava la Blaser? Ar fi trei motive:
- nu se mai fabrica pentru R 93 si sint destule care au tras suficient cat sa se uzeze
- nu se fabrica nici pentru R 8 in calibre dorite de unii
- in ultimul rand, ultimul-ultimul, ca teava originala de Blaser nu trage destul de bine. "Destul" e cuvantul cheie aici. Orice teava, de orice model de Blaser, in orice calibru, cu munitie comerciala buna, din cateva zeci bune incercate mi-a tras la nivel moa, constant, oricand. Multe din ele chiar mai bine, cu grupaje seriate de 1/2.
Nu e numai parerea mea. Sunt zeci de posesori care practica LR cu platforme Blaser si nu se plang.
Totusi, e posibil ca unii sa vrea mai mult de la arma lor, sa fi epuizat tot in materie de orice alta imbunatatire a armei sau munitiei si atunci sa vrea o teava si mai grozava.

Sint perfect de acord ca in Ro asta este o imensa lipsa.
Dar nu pleaca de la lege ci de la oameni. Am intalnit de atat de multe ori opinia, chiar vehement exprimata "nu umbla acolo, c-asa-i din fabrica!!!" si atat de multi posesori de arme refractari la orice modificare adusa armei lor cu scopul de a o imbunatatii incat am ajuns sa-i inteleg pe armurierii care nu se mai reautorizeaza pentru reparatii/modificari din cauza numarului infim de clienti. Sint in mediu, cunosc multi, sint intrebat de multi si, totusi, nu cred ca stiu mai mult de 5 tevi schimbate in ultimii 10 ani, la arme care sa necesite un armurier pentru asta (si care sa nu fie facute la Cugir...).
Asa ca, pana nu o sa ne invatam noi sa cerem, nici oferta n-o sa fie.

P.S. in cate magazine gasiti socuri de schimb pentru lise, altele decat cele ale firmei producatoare a armei? Si e o piesa care chiar se schimba de orice novice, la un cost mai mult decat modic. Ce sa mai vorbim de un tragaci???!!!
Custom in Ro inseamna sa schimbi manerul inchizatorului ... ori cu unul gravat, ori cu unul "tactic". Cam atat ne duce mintea.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8522
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: Extragere suruburi

Mesajde adrian1123 pe 17 Dec 2018, 22:14

Majoritatea clientilor care vin la armurieri cer doar reparatii minore in majoritatea lor la armele lise,daca si vreau sa castig ceva si nu fac armurerie doar din pasiune pentru arme de ce sa investesc in scule pe care sa le folosesc la 2-3 ani odata.Am cumparat acum cativa ani o masina de frezat(gravat)CNC care sta degeaba si nu a produs nici un leu cel putin si nu a fost chiar ieftina.La vremea respectiva multi m au felicitat dar nimeni nu a comandat nimic.Treaba cu armureria sta cam cum a spus Violiv.Unde nu e cerere frecventa nu e nici oferta.Se pot face modificari bune sau frumoase la arme dar cred ca vor trece ani buni pana vom avea traditii si cultura a armelor.
adrian1123
Veteran
 
Mesaje: 441
Membru din: 01 Oct 2009, 20:46

Re: Extragere suruburi

Mesajde osmos pe 18 Dec 2018, 03:47

Asocierea tipurilor de arme folosite la vanatoare cu tipul de vanat mi se pare pertinenta, in detrimentul tipului de relief. Folosirea lisei pentru specii de vanat medii si mari a fost dezbatuta indelung. Exista mitul asocierii armelor cu tevi ghintuite cu relieful, in special cu zonele de deal si munte, din ratiuni de securitate. Daca proiectilul unic tras din arma lisa are o cadere accentuata dupa 50m, glontul tras din teava ghintuita ajunge si la 2km, 3 dupa altii, chiar si 4km.. Astfel s-a inoculat ideea sigurantei la partidele de vanatoare desfasurate in zona de campie, siguranta data de folosirea aproape exclusiva a armelor lise in cazul vanatului mare specific.
Ca sa ajunga la 3000 m, luam cazul unui proiectil .308, unul dintre cele mai uzitate la noi in tara, caderea glontului ar trebui sa fie de peste 600m. Ceea ce este paradoxal pentru unii, este ca in cazul tirului paralel cu solul, pentru o persoana inalta de 1,80m, dupa 450m glontul cade, loveste solul. La campie, vizibilitatea este ridicata, 450m nu reprezinta o distanta colosala. Astfel, cu cat intelegem mai bine constrangerile ce ni le impunem cu atat progresam mai repede. Nu avem nevoie de intinderi desertice, zone vaste nelocuite sau arii protejate sau nu pentru a folosi arme cu tevi ghintuite. Poate ca nu este cazul multora a intelege ceea ce am scris mai sus sau nu aveau nevoie dar am tinut sa precizez. Am cunoscut vanatori in Romania care frecvent practica tirul cu glont la distante de peste 300m. Din pacate nu sunt multi.
In cazul tirului de precizie cu arma, la distanta, situatia poligoanelor specifice nu este mai grozava nici in alte tari. Slovacia, Cehia, Ungaria, Germania nu beneficiaza de poligoane civile mai mari de 500 m. In schimb organizeaza competitii la peste 1400m in poligoane militare, colaborarea dintre cluburi, asociatii si ministerele de resort fiind foarte buna. Italia, Franta si Polonia au poligoane civile mai lungi de 500m.
Toate aceste constrangeri nu trebuie sa constituie circumstante in limitarea noastra ca si indivizi. Daca nu cerem, nu vom primi!
osmos
Membru activ
 
Mesaje: 85
Membru din: 01 Dec 2008, 21:21
Locaţie: Bucuresti

Re: Extragere suruburi

Mesajde osmos pe 18 Dec 2018, 08:38

Am uitat sa specific. La tirul cu glont, conform exemplului de mai sus, dupa distanta de 500m, caderea proiectilului este abrupta. Se accentueaza pe masura ce distanta creste. Astfel, ratarea tintei la 700m mai permite cativa metri de traiectorie glontului, pana in 30m. Unghiul de incidenta fiind mic, posibilitatea ricoseului este minima, aproape nula.
osmos
Membru activ
 
Mesaje: 85
Membru din: 01 Dec 2008, 21:21
Locaţie: Bucuresti

Re: Extragere suruburi

Mesajde osmos pe 18 Dec 2018, 10:00

Reincarcarea cartuselor a devenit un subiect tabu in Romania, astfel incat am gasit foarte putine persoane care au putut sa-mi ofere informatii despre acest lucru. O discutie pe Facebook mi-a starnit interesul anul acesta si pot sa spun ca in urma documentarii mi s-a schimbat mentalitatea. Precizez ca este vorba despre reincarcarea cartuselor pentru tevi ghintuite.
Poate ca istoria nu a fost prietenoasa cu aceasta procedura; pionieratul, in aproape orice domeniu, a fost privit si refractar, orice inovatie avand opozantii ei. Dar, oricat de grea a fost istoria procesului, noi nu trebuie decat sa ne aliniem la standarde, sa copiem ceea ce la altii functioneaza. Istoria trebuie analizata prin prisma viitorului pe care putem sa-l schimbam.
Cunosc cazuri in care s-au platit multi bani pentru o arma custom. In Romania. Proprietarul a avut surpriza ca aceasta sa nu grupeze conform asteptarilor. Intervin frustrari, scaderea increderii in notorietatea armurierului, dezamagirea. Ceea ce nu stiam este ca munitia reprezinta factorul cel mai important in acuratetea si constanta tirului cu o arma. Acuratetea ce se obtine cu o munitie potrivita, reincarcata, este surprinzatoare. Arme pe care le consideram de buget, garantate 1 MOA out of box, reusesc sa grupeze 0,2-0,3MOA, repetabil. M-am intrebat atunci ce rost mai au armele custom. Fiecare Marie cu alta palarie!
@violiv, nu este o provocare, vreau doar sa ma conving. Serii de 1/2 MOA cu teava de fabrica Blaser si munitie comerciala, constante chiar de la o saptamana la alta nu cred ca se poate. Cunosc persoane care sustin aceasta. Doar o sustin!
O sa deschid un topic pe acest subiect, forumul neavand material dedicat.
Anul acesta, din cunostintele mele, sunt cel putin 5 arme custom care au intrat in tara, nicuna cu pretul sub 5000 euro. Cea mai scumpa 9000 euro! Anul trecut doar eu stiam de 7 arme custom. Cea mai scumpa a fost 14.000 euro. E o piata mica, de nisa, cu potential mare. Care e justificarea pretului? Masinile exclusiviste sunt cele mai cautate intre cunoscatori! Ferarri este un exemplu concludent in domeniu. Cand spunem ca nu ne permitem sau nu e rationala decizia de achizitie, trebuie sa vorbim in nume propriu. Realinatea ne contrazice. Vezi exempul vecinilor! Apropos, cel mai nou membru al clubului este Serbia. Am cunoscut un balistician de la Prvi Partizan si o sa-i cer mai multe detalii. Oricum toti, Polonia, Serbia, Ungaria, au reusit prin mult lobby si initiative civice. Am mai zis, daca nu ceri nu primesti!

Adrian1123, ma intereseaza scurtarea unei tevi ghintuite, dinspre culata si alezarea unei camere noi. Am fost refuzat de armurierii cu care am discutat, in Romania. Poate ca sunt persoane dispuse dar e greu sa ne cunoastem! Tehnic, nu e mare lucru. Acum ceva timp am cautat un CNC prentru frezare in lemn. Voiam sa copiez un pat McMillan. Nu am gasit! Poate ca oamenii nu vor sa experimenteze si prefera solutii deja probate. Eu nu-mi permit! Nu toti suntem la fel! Nu e o promisiune dar oportunitati apar mereu.
osmos
Membru activ
 
Mesaje: 85
Membru din: 01 Dec 2008, 21:21
Locaţie: Bucuresti

Re: Extragere suruburi

Mesajde Sly_Fox pe 18 Dec 2018, 14:28

osmos scrie:
Nu avem nevoie de intinderi desertice, zone vaste nelocuite sau arii protejate sau nu pentru a folosi arme cu tevi ghintuite.

De acord, nici nu am spus așa ceva. Eu vorbeam de țevile de precizie, nu de ghintuite în general. Spuneam că nu avem neapărată nevoie de asemenea țevi pentru a trage la distanțe rezonabile, cu precizie absolut decentă, utilizând țevile de serie cu care vin dotate armele din fabrică.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5670
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: Extragere suruburi

Mesajde Septimiu pe 20 Dec 2018, 12:45

Am reusit aseara sa ajung in poligon pentru reglaj. Din pacate conditiile nu au fost foarte bune (suportul foarte instabil si greu de ajustat, pozitia de tragere nasoala, nu puteam sta nici pe scaun nici in picioare si iluminarea destul de ciudata pentru ochii mei obositi dupa 8 ore de privit la 2 monitoare) dar fiind singurul poligon din Cluj am zis ca merita sa incerc un reglaj astfel incat sa pot folosi arma la vanatoare pana ajung in poligonul de la Bistrita.
Chiar daca in manual scrie ca punctul este centrat si daca montajul este corect nu ar trebui sa fie nevoie de ajustari foarte mari, am zis ca e bine sa verific printr-un bore sight vizual. Am dus tinta (cea de pe site-ul Aimpoint) la 25m (masurati cu telemetrul) si cu inchizatorul scos am centrat tinta prin teava si apoi am verificat locatia punctului. Intr-adevar, era foarte aproape de centrul tintei.
Fiindca mai aveam in dulap 4 cartuse Geco Plus de 11g, care ma cam incurcau am zis ca le folosesc acum la inceput de "incalzire". Am tras un foc apoi am reglat, am mai tras un foc si am mai reglat foarte putin inaltimea. Apoi am mai tras inca 2 focuri cu Geco si am trecut la un grup de 3 cu Hornady Full Boar de 10.7g (munitia pe care o sa o folosesc de acum inainte). Spre surprinderea mea, nu a fost diferenta foarte mare intre cele 2 marci si am avut de reglat doar 6 click-uri.
Apoi am mai tras un grup final de 3 focuri cu rezultatul din imaginea de mai jos. 3.6MOA. Nu e un rezultat spectaculos dar cu siguranta in conditii mai bune ar fi mult mai strans. Acuma sa vad daca am sansa sa imi intre si vreun coltos in "catare" ca pana acum m-au cam ocolit.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70
Septimiu
Veteran
 
Mesaje: 677
Membru din: 05 Ian 2009, 09:51
Locaţie: Cluj-Napoca

Re: Extragere suruburi

Mesajde tehărău pe 20 Dec 2018, 13:27

Nu ai spus dacă ai lăsat țintă la 25 m sau ai tras la 100 m.
Ăsta contează.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Extragere suruburi

Mesajde Septimiu pe 20 Dec 2018, 13:32

Am ramas la 25m. Fiind un poligon mai mult pentru pistol, nici 50m nu erau disponibili. La 100m grupajul asta era 0.9MOA. Nu stiu cine ar reusi sa scoata asa ceva cand punctul are 2MOA.
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70
Septimiu
Veteran
 
Mesaje: 677
Membru din: 05 Ian 2009, 09:51
Locaţie: Cluj-Napoca

Re: Extragere suruburi

Mesajde violiv pe 20 Dec 2018, 14:52

@Septimiu

Bravo!
Cred ca si aici pe forum s-au pus grupaje "super", la 100 m, folosind "1×" magnificatie sau ochiul liber.
Cu o tinta potrivita (contrast bun, centrul mare ca sa poti incadra bine) si cu un pic de antrenament se poate trage bine de tot la 100 m cu Aimpoint.

@osmos
Discutia imi aminteste de una de acu' ceva ani, pe un forum american. Pro si contra AXIS, mai ales asupra capacitatii armei de a trage subMOA. Opozantul cel mai pornit era tragator de competitie, cu arme super in dulap. Dupa trei zile de contrari (civilizate) a lipsit o saptamana din discutii. A revenit cu poze cu grupaje si povestea: s-a dus la magazinul din colt si a cumparat o AXIS standar in 308 apoi s-a dus in poligon; a tras cateva feluri, s-a dus acasa si a mai pilit tragaciul, a mai tras cateva feluri de cartuse, a mai incarcat cateva, etc. Pozele postate erau cu grupaje seriate de 5 focuri, toate sub MOA, chiar si catre 1/2, realizate de el si de amici de poligon. A incheiat scuzandu-se pentru vehementa initiala.

Sfatul meu: cumpara o Blaser si apuca-te de verificari! Nu spun ca oricare ar fi modelul (desi am vazut K95 tragand perfect) sau calibrul si in niciun caz "cu orice cartus" dar in calibre in care gasesti munitie comerciala foarte bine incarcata vei avea mari sanse sa tragi 1/2 frumos, constant.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8522
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: Extragere suruburi

Mesajde osmos pe 05 Ian 2019, 23:48

violiv scrie:@osmos
Sfatul meu: cumpara o Blaser si apuca-te de verificari! Nu spun ca oricare ar fi modelul (desi am vazut K95 tragand perfect) sau calibrul si in niciun caz "cu orice cartus" dar in calibre in care gasesti munitie comerciala foarte bine incarcata vei avea mari sanse sa tragi 1/2 frumos, constant.


:) Deschid un topic nou si discutam acolo. Sunt posesor de Blaser, R93 si R8. 308 win, 30-06, 243 win si 223 Rem. Cu munitie comerciala, niciodata! Prea avem tendinta sa transformam exceptiile in reguli. Nu le blamez, imi plac. Dar din alte considerente!
osmos
Membru activ
 
Mesaje: 85
Membru din: 01 Dec 2008, 21:21
Locaţie: Bucuresti

Re: Extragere suruburi

Mesajde UlissePro pe 07 Ian 2019, 12:05

osmos scrie:
violiv scrie:@osmos
Sfatul meu: cumpara o Blaser si apuca-te de verificari! Nu spun ca oricare ar fi modelul (desi am vazut K95 tragand perfect) sau calibrul si in niciun caz "cu orice cartus" dar in calibre in care gasesti munitie comerciala foarte bine incarcata vei avea mari sanse sa tragi 1/2 frumos, constant.


:) Deschid un topic nou si discutam acolo. Sunt posesor de Blaser, R93 si R8. 308 win, 30-06, 243 win si 223 Rem. Cu munitie comerciala, niciodata! Prea avem tendinta sa transformam exceptiile in reguli. Nu le blamez, imi plac. Dar din alte considerente!

Ies grupaje bune și cu muniție comercială dacă flinta se împacă cu ea.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Avatar utilizator
UlissePro
Veteran
 
Mesaje: 916
Membru din: 27 Aug 2010, 15:14
Locaţie: Constanta

Anterior

Înapoi la Armurieri, ateliere de reparatii, produse de intretinut armele

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori

Publicitate