Cineva mi-a spus ca pot incerca sa imit cerbul suflind intr-o sticla de plastic cu fundul taiat astfel incit sa acopar fundul taiat cu o bucata din ea .
A incercat cineva sau aveti alte metode ???
Chemarea cerbului
4 mesaje • Pagina 1 din 1
Chemarea cerbuluiIn curind o sa inceapa boncanitul si as vrea sa obtin citeva fotografii cu ceva cerbi de trofeu tipic romanesc in ele,stie cineva sa imi spuna si mie cum pot imita sunetul boncanitului pentru a atrage ceva cerbi demni de o poza, fara chematoarede tip scoica deoarece nu am gasit asa ceva pe la magazine .
Cineva mi-a spus ca pot incerca sa imit cerbul suflind intr-o sticla de plastic cu fundul taiat astfel incit sa acopar fundul taiat cu o bucata din ea . A incercat cineva sau aveti alte metode ???
Re: Chemarea cerbuluifoloseste o sticla de la o lampa de petrol,sunetul reprodus este foarte realist
nu arma te face vanator!!!
Re: Chemarea cerbuluiPoti sa comanzi de la Kettner. Nu atat pt chematoare ( o sticla de 2 litri taiata la fund dar si la gura, astfel incat sa aiba o "gura" de diametru de 4-5 cm e suficient de buna, sau o teava de plastic cu diametru 8-9 cm, un pic ingustata la gura, cu lungime de 30 cm) cat pt dvd-urile de instructaj. Sau iei dvd-uri cu vanatoarea cerbului... circula pe net. Insa e putin probabil sa reusesti asa de repede sa-i atragi. Eu merg anual 5-6 zile/an de 5 ani si de abia am reusit sa nu-i speriu, sa-mi raspunda, dar in nici un caz sa-i apropiu. Ai doua variante daca vrei sa faci pozele anul asta: sa mergi cu un padurar cunoscator sau sa faci panda/dibuit. Pt panda cauti loc cu multe urme, in luminisuri/parcheturi mai spre culme, si te postezi acolo de dimineata, cu precautii privind zgomotele si vantul, cu masca de tantari si camuflaj, rabdare, etc. Daca locul e bun si vremea potrivita (racoroasa, cetoasa, bruma, etc) vezi cerbi zilnic. Investeste timp mai degraba in a cauta locul caci daca ai gasit unul bun vei vedea cerbi. Sau faci dibuit dimineata sau seara, ghidandu-te dupa boncanit, cu mari precautii privind zgomotul si vantul. Sa nu mirosi a parfum, sapun, hainele sa fie spalate doar cu apa, elimina orice miros strain. Un padurar bun e singura reteta sigura.
Re: Chemarea cerbuluipoti folosi un tub de tuberman(pvc ) gros de un tol sau un tol jumate si lung de 30 -40 cm. i-ati casete cu cerbi boncanind si asculta cu atentie sant doua stiluri de a chema , unu cand imiti cerbul care are ciute si doi cand imiti cerbul care nu are ciute . in functie de raportul dintre sexe poti adopta una din cele doua variante . asculta cu atentie boncanitul si incearca sa-ti dai seama care cerbi au sau nu ciute , cerbul cu ciute boncane scurt si raspicat in reprize scurte si mai rar ,cerbii fara ciute in general boncane mai des ,in reprize mai dese si atentie sa spunem asa " mai mieros " sant tot timpul in miscare ca sfat incearca sa boncani rar si scurt poti pacali cerbi tineri
4 mesaje • Pagina 1 din 1