Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 09 Iun 2026, 22:38

Cerbul

Vanatoare de cerb la boncanit, trofeu si selectie, tehnici de vanatoare de cerb la boncanit, cele mai bune chematoare, cum invatam sa boncanim, discutii despre trofee de cerb, selectie la ciuta si tot ce are legatura cu regele muntilor, cerbul carpatin

Moderatori: CCM, Ghinda

Mesajde Lupul pe 14 Sep 2008, 21:20

Prin Subcarpati am auzit, e drept, cam timid, un cerb boncaluind in timpul noptii. Dimineata am simtit acel miros caracteristic al masculilor din perioada de rut, iar in nici 5 minute am vazut un cerb cu o ciuta. Au urmat alte zile in care nu am mai auzit nimic.
Lupul
Membru important

Locaţie: Muntenia-Ardeal

Mesajde george_ciprian86 pe 14 Sep 2008, 21:31

Unde in Subcarpati?
george_ciprian86
Veteran

Mesajde Ghinda pe 15 Sep 2008, 11:11

Pai de acu incolo incepe, iar timpul asta este exact ce a recomandat medicul. Si daca sta ploaia si ramane rece, ai de se duc o sa aiba ce auzi. Daca este vanat in zona!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Alin3006 pe 15 Sep 2008, 13:56

:D La ploaia asta ma gandeam si eu!!! A picat la marele fix!
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Re: Cerbul

Mesajde hawkeye pe 09 Mar 2009, 17:52

Incepe perioda in care frumosii nostri cerbi isi vor lepada coarnele ... iar patimasi ca noi vor incepe sa le caute si sa le dea o intrebuintare nobila. De multa vreme visez sa am si eu un corn de cerb carpatin sau lopatar, dar preturile prohibitive ma imping direct la sursa, adica in padure.
Mi-ar fi de folos orice fel de sfat in aceasta directie (cam pe unde ar tb sa caut, in ce ar trebui sa calc inainte sa ma apuc de cautat ;) etc), precum si sugestii pentru padurile mai “roditoare” din jurul Timisorii.
hawkeye

Locaţie: Timisoara

Mesajde Ghinda pe 10 Mar 2009, 08:15

Vezi ca este cam ilegala smecheria. Astea apartin gestionarului.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde adrian_ppp pe 10 Mar 2009, 23:41

Ghinda scrie:Vezi ca este cam ilegala smecheria. Astea apartin gestionarului.

Da domnule, dar voi le declarati cand le gasiti?
adrian_ppp
Veteran

Mesajde val pangica pe 11 Mar 2009, 11:22

@Adrian PPP - legea e lege si faptul ca tu ai impresia ca cei de la RNP nu declara trofeele gasite , nu il poate ajuta pe Hawk , la un eventual dat cu subsemnatul privind provenienta unor trofee . Macar sa stie ca e ilegal , mai departe face fiecare dupa cum il taie capul .
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde adrian_ppp pe 11 Mar 2009, 11:45

val pangica scrie:@Adrian PPP - legea e lege si faptul ca tu ai impresia ca cei de la RNP nu declara trofeele gasite , nu il poate ajuta pe Hawk , la un eventual dat cu subsemnatul privind provenienta unor trofee . Macar sa stie ca e ilegal , mai departe face fiecare dupa cum il taie capul .

Teoria ne omoara.
adrian_ppp
Veteran

Mesajde hawkeye pe 18 Mar 2009, 17:37

Teoretic si ciupercile, zmeura etc tot gestionarului de fond apartin, dar nu am auzit sa fi primit vre-un borcan cu gem de mure. :)

Eu din ce am citit am dedus ca, coarnele cad in luna martie - inceputul lui aprilie. Dar vorbind cu cativa priteni vanatori am aflat ca au vazut deja cerbii cu coarne noi si ca cele vechi le-ar fi cazut in februarie. Cum stau lucrurile de fapt, cand le cad coarnele?
hawkeye

Mesajde Moose_Master pe 18 Mar 2009, 17:43

Deci sa inteleg ca este ilegal sa iti insusesti cornament gasit in padure ?
Moose_Master
Veteran

Mesajde Ghinda pe 18 Mar 2009, 17:43

Poate incepe din februarie, pe acolo sigur ca este clima mai blanda si tine pana prin martie chiar aprilie. Primii leapada aia mai in varsta, tineretul mai catre sfarsit.
Ghinda
Veteran

Mesajde VANATORU77 pe 18 Mar 2009, 23:06

Mai.....ma doare capu d-atatea legi! @ Ginda . Spune-mi si mie te rog ca esti in domeniu din cate am intzeles, cine gaseshte coarne de cerb sa mearga sa le predea la gestionar?
p.s Parerea mea e ca nici dracu nu se va duce cu coarnele sa le predea daca le gaseshte!
Catzi s-au prezentat cu, coarne gasite la vreun gestionar?
E mai bine sa fi invins, acolo unde victoria e pagubitoare.(P-S).
VANATORU77
Veteran

Locaţie: Gradinari C-S

Mesajde hawkeye pe 18 Mar 2009, 23:07

Atunci sper sa mai ramana macar 1-2 corne mai vanjoase prin padure si sa le si gasesc .... :) (in cazul in care localnicii au "periat" deja padurea ).
hawkeye

Mesajde Ghinda pe 20 Mar 2009, 17:22

VANATORU77 scrie:Mai.....ma doare capu d-atatea legi! @ Ginda . Spune-mi si mie te rog ca esti in domeniu din cate am intzeles, cine gaseshte coarne de cerb sa mearga sa le predea la gestionar?
p.s Parerea mea e ca nici dracu nu se va duce cu coarnele sa le predea daca le gaseshte!
Catzi s-au prezentat cu, coarne gasite la vreun gestionar?

Dupa lege da. Dar daca nu ai ce face cu ele, trimitele la mine! :lol:
Ghinda
Veteran

Mesajde VANATORU77 pe 20 Mar 2009, 20:48

Dupa lege da. Dar daca nu ai ce face cu ele, trimitele la mine! :lol:[/quote]

Adresa si nr. de telefon :lol: :lol:
E mai bine sa fi invins, acolo unde victoria e pagubitoare.(P-S).
VANATORU77
Veteran

Locaţie: Gradinari C-S

Mesajde ssteffan pe 30 Apr 2009, 23:14

Poate invatam si noi sa ii chemam pe ai nostri :)

Doar ca ai nostri sunt mai impunatori, nu? adevarati barbati, aia americani parca sunt castrati

asta e superb
ssteffan
Veteran

Locaţie: Giurgiu

Mesajde Moose_Master pe 01 Mai 2009, 01:41

Faci confuzie intre "cerbul nostru"(Red Deer) si Elk. Normal ca au voci diferite pentru ca sunt animale diferite.
Dar oricum arata superb animalul din al doilea clip.

Moose_Masta
Moose_Master
Veteran

Mesajde ssteffan pe 01 Mai 2009, 14:05

Normal ca sunt specii diferite, nu fac nici o confuzie. Totusi, o oarecare asemanare este intre cele doua specii.
ssteffan
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 01 Mai 2009, 20:15

Eu m-am referit la afirmatia ta vis-a-vis de Elk(parca ar fi castrat). Red Deer nu este acelasi animal cu Elk. Chiar daca sunt cervide.
E ca si cum ai compara o rata cu o gasca. Conform spuselor tale "exista o oarecare asemanare".

Cum ar fi daca eu as afirma despre Ursul Brun romanesc ca este un pigmeu si un nevolnic ....... pe langa Grizzly. Sunt specii diferite desi sunt urside ca si familie principala.

Moose_Masta
Moose_Master
Veteran

Mesajde ssteffan pe 01 Mai 2009, 20:44

Chiar asa, ursul brun este un pigmeu nevolnic pa langa grizzly. Dar sa-nteleg ca te-a deranjat afirmatia vis-a-vis de elk (cum ca ar fi castrat). Raman la aceeasi parere, chiar daca nu as fi facut comparatia cu "red deear" cum ii spui tu, tot as fi spus ca pare castrat. (ha ha). Mai seamana si cu niste vaci, n-au nici o forma :lol: :lol:
ssteffan
Veteran

Mesajde Ghinda pe 03 Mai 2009, 18:17

Am vazut ca pe un alt topic, v-ati intepat putin. Va rog pe topicurile moderate de mine sa nu o luati pe aratura. Multumesc! Si apropo, sunt niste animale superbe, indiferent care din ele o fi castrat. Si parca, dar nu bag mana in foc, este vorba de cam aceeasi specie de urs.
Ghinda
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 03 Mai 2009, 20:09

Ghinda,

Intrucat te referi la postarea mea te-as ruga sa fi specific. Nu inteleg ce vrei sa spui si mai ales despre ce intepaturi este vorba in propozitie !
Si ce chiar nu inteleg este izul de avertisment dat gratuit.
Citeste inca odata posturile mele si ai sa vezi lesne ca imi argumentez afirmatiile fara nici cea mai mica urma de rautate sau ironie. Si repet, eu nu folosesc "zambaretii" ca sa-mi traduc postarile. Eu doar postez si atat.
Am emis o opinie ARGUMENTATA la care am primit un raspuns fara nici o noima, dat doar de dragul de a avea ultimul cuvant. Iar eu dupa cum ai observat am decis sa nu mai raspund. E chiar atat de grava fapta mea ?
Oricum imi cer scuze ca nu sunt capabil sa postez mesaje cu parfum de primavara si ca am opinii diferite(mereu ARGUMENTATE) in anumite privinte.

Stima

Moose_Masta
Moose_Master
Veteran

Mesajde Ghinda pe 04 Mai 2009, 13:58

Nu Moose, m-am referit la amandoi. Pentru mine unul, este o inviorare sa citesc postarile tale!
Ghinda
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 04 Mai 2009, 17:37

Atunci e OK. Apreciez faptul ca esti unul dintre cei carora nu trebuie sa le traduc postarile mele.

Numai bine

Moose_Masta
Moose_Master
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 05 Mai 2009, 19:01

Ghinda scrie:Va rog pe topicurile moderate de mine sa nu o luati pe aratura. Multumesc!.

Dedicatie speciala pentru domnul moderator al acestei sectiuni:

http://www.trilulilu.ro/cuoreblu50/133a549bebfc5e
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Ursus2006
Veteran

Locaţie: Deva. HD

Mesajde Ghinda pe 06 Mai 2009, 13:49

:lol: Ursule, ia de o pune pe la melodii pe undeva! :lol:
Este un hit al nostru de vreo 4 ani.
Araturi din astea mai merg.
Ghinda
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 06 Mai 2009, 21:14

Ursus2006 scrie:
Ghinda scrie:Va rog pe topicurile moderate de mine sa nu o luati pe aratura. Multumesc!.

Dedicatie speciala pentru domnul moderator al acestei sectiuni:

http://www.trilulilu.ro/cuoreblu50/133a549bebfc5e

:D :D :D :D
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde the deer hunter pe 03 Aug 2009, 10:41

ssteffan scrie:Chiar asa, ursul brun este un pigmeu nevolnic pa langa grizzly. Dar sa-nteleg ca te-a deranjat afirmatia vis-a-vis de elk (cum ca ar fi castrat). Raman la aceeasi parere, chiar daca nu as fi facut comparatia cu "red deear" cum ii spui tu, tot as fi spus ca pare castrat. (ha ha). Mai seamana si cu niste vaci, n-au nici o forma :lol: :lol:

Ma bucur sa vad pe cineva cu o parere atat de elegant fundamentata si in mod clar un expert in vanatoarea cerbilor si elkului si nicidecum o persoana a carui vanatoare se desfasoara doar pe computer/youtube.
Eu sunt foarte impatimit de cerbi si am avut si cateva contacte cu un elk si aproape a inghetat sangele in mine cand a inceput sa raga la cca 50m de mine in padure cu vreo 1ora inainte de rasarit.Am incercat multa vreme sa il compar cu ceva sau sa il descriu si nu am reusit nici macar o secunda sa ma gandesc la un animal castrat.Cel mai potirvit mod in care il descriu si este descris de vanatori de elk ca fiind un raget care iti ridica parul de pe spinare.Desigur, ca sa-ti salvez o replica,eu sunt mai fricos din fire.Era cu vreo 3 saptamani inaintea boncanitului la cerb(asa cum bine stii elkul incepe mai devreme)
Iarasi,pe cei care i-am vazut ziua le retin foarte clar forma pt ca sunt unele dintre cele mai frumoase imagini pe care le-am avut in fata ochilor.
Desigur,repet,nu am vazut atatea animale si nu am trait atatea experiente ca tine.De aia te rog mult sa ne impartasesti si noua din intalnirile tale cu cerbul si elkul si eventual din mecanismele de gandire care te-au ajutat sa pui semnul = intre un elk si o vaca.Este o flotare logica demna de toata admiratia!
Mersi mult de tot
take no prisoners
the deer hunter
Nou membru

Locaţie: NEW ZEALAND

Mesajde Ghinda pe 03 Aug 2009, 16:11

Am rugamintea sa lasati intepaturile! Si discutia este despre cerb, nu elk. Si prima propozitie se refera la faptul ca daca omul are parerea ca animalul cu pricina este ca o vaca, nu o sa i-o schimbati acum, cel mult generati fitile ieftine. Si nu vreau sa devina un subiect de forum, ring de lupta de domnisoare in costum de baie. punct!
Ghinda
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoarea de cerb