Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 13 Ian 2026, 16:17

Mă gândesc să iau un câine

Rase de caini de vinatoare permise de AGVPS, discutii despre VANATOAREA cu caini , dresaj aplicat , performante in teren , poze cu vanat si caini , samd . Pentru alte performante legate de caini de vanatoare va rugam sa accesati threadul de mai jos .

Moderator: mialxx

Mă gândesc să iau un câine

Mesajde Stefann pe 08 Ian 2026, 17:22

Buna ziua. Ia în considerare să iau un câine, dar știu foarte puțin despre rasele răspândite aici și și mai puțin despre dresaj. Până la achiziție mai este mult timp, decât dacă eu și tatăl meu nu decidem să luăm un câine de vânătoare local sau metis, ceea ce este foarte posibil.
Din punct de vedere practic, câinele va fi folosit pentru aport, mai ales la vânătoarea de rață, gâscă și alte păsări, precum și pentru ajutor la vânătoarea de iepure sau căprior.
Ar trebui să aleg păr scurt pentru protecție împotriva căpușelor și ierbii ude sau păr lung pentru protecție împotriva frigului din munți? Desigur, sunt importante rezistența, inteligența și abilitatea de a lucra la vânătoare.
Stefan
Stefann

Re: Mă gândesc să iau un câine

Mesajde Ghinda pe 12 Ian 2026, 08:13

Câinele de aport, cum îi zici, nu o să îl poți folosi la vânatoarea de căprior. La noi, din nefericire, nu este legală vânătoarea la goană la căprior unde era bun un câine.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Re: Mă gândesc să iau un câine

Mesajde Dr.47 pe 13 Ian 2026, 12:04

Cand nu stii ce sa faci, te uiti la ceilalți. De cele mai multe ori nu dai gres cu varianta asta.
Sigur ca e de preferat sa ai cate un câine pt fiecare tip de vânătoare, dar în lipsa de spațiu, timp, sau dacă are și soția un cuvânt de spus…
Am avut:
pointer englez- nas extrem de bun, chetă prea lungă, aport mediocru, sensibil la temperaturi mici și la mâncare.
Brac cu păr scurt- nas bun, aport excelent, chetă scurtă, intră în orice canal, în orice junglă
Brac sârmos- nas bun, aport excelent, chetă scurtă, se încarcă rău de tot cu scaieți, și e tare dureros.
Labrador- nas zero, aport excelent, intră oriunde.
Acum am un metis de scurt/sârmos și un metis brac sârmos cu jagd.
Mi-ar plăcea să am un Chesapeake bay.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Dr.47
Membru important

Locaţie: Calarasi

Înapoi la Caini de vanatoare la ..... vanatoare