Etica.
Da o ba.
Pareri
| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Vanatoarea cu termo
7 mesaje • Pagina 1 din 1
Vanatoarea cu termoEtica.
Da o ba. Pareri
Re: Vanatoarea cu termoCand toti fooseau pusca cu cremene ,a venit Winchester cu Levier si 7 focuri si multi au comentat, cand toti aveau cu levier a venit Browning cu Semi . Apoi de la Khales de 4 Ori a venit Smit Bender cu 24X :acum si IOR are cu 40X. A aparut Night vision si lumea a zis Wou,. Dupa generatia 2....3 a venit termicu care a ajuns si el la generatia 4.
Asa ca te adaptezi sau tragi...de timp. Ps. Am uitat de chematori .De la suflici la carduri cu 300 de melodii Si de punctu laser ,intai rosu , apoi Verde si ultimul ..albastru Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Vanatoarea cu termo+1 @yoghi...e legal = e etic..restul e cancan
is more fun in hunting with the handicap of the bow than is in hunting with the sureness of the gun
Re: Vanatoarea cu termoLa ce e acum permisa, vulpe, sacal si mistret, e ok si a a naibii de utila. La cum s-a inmultit sacalul, fara termo combaterea e cam degeaba, cat ai lumina suficienta sa poti trage fara termo, nu prea dai de ei, la goana ies unu din zece ( sau nici atat), etc. pana la urma, si la porc la panda, unde e permisa vanatoarea noaptea, e mai etic un foc bine pus cu termo decat unu cam la ghici fara, ca nu prea vezi bine pe lumina slaba. Personalnu imi place vanatoarea noaptea, dar nu tot respectul pentru cei care pierd noptile pe coclauri cu termo la combatere.
Re: Vanatoarea cu termoȘi eu vânez noaptea, când este senin. Doar că vânez galaxii, nebuloase, roiuri stelare, comete și alte specii cosmice de acest fel permise pe timp de noapte. Pun „termo” cel mare, de 800 mm, pe galaxie și direct în inimă țintesc.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Vanatoarea cu termoApropo de etică, urmăriți filmulețul din link-ul de mai jos și spuneți și voi ce ați înțeles. Sunt vânători români, „din popor”, care au propriile opinii. La o adică acești oameni spun că lisele dau o mai mare șansă vânatului, deși este doar o joacă, doar la acea vânătoare fiind cu lise. Ba chiar organizatorul spune că de două ori dă șansă. Apoi spun că vânează din pasiune și că nu urmăresc să ucidă. Păi atunci de ce ar mai fi nevoie de carabine? Și mergând pe aceasta idee, la ce mai este nevoie de termo? Ce am înțeles eu...fiecare percepe etica în mod diferit, ea neavând o valoare universală. Unul înțelege prin etică să vâneze cu lisa și unic, fiind convins că dă două șanse în plus vânatului, altul înțelege prin etică să vâneze cu carabina și glonț, pentru a da lovituri cât mai precise în vederea evitării rănirii și suferinței inutile a vânatului. Toți au intenții bune, deși se spune că drumul spre Iad este pavat cu astfel de intenții pozitive.
https://www.youtube.com/watch?v=5XR-A9F3G2c Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Vanatoarea cu termoChestia asta cu "sa dam vanatului (inca) o sansa" eu o vad ca pe o reminiscenta din vremea strabunicului, pe cand se vana dupa "legea pamantului" ... la iepuri numai pe zapada, nu la capra cu ied, etc. Strabunicul vana cu o flinta cu doua tevi dar nu incarca decat o teava - teoretic "daca nu pusti dintr-un foc nu meriti sa mananci!"; practic eu cred ca erau si alte motive pentru ca vana in principal pentru carne.... Era un vanator bun, iesea in marginea satului (numai pe zapada) si in jumate de ora sareau 5 iepuri, alegea cea mai facila tinta si tragea "la sigur", nu vana niciodata si al doilea iepure in aceeasi zi dar iesea de 4-5 ori pe saptamana. La flinta e imposibil sa descarci a doua teava si nici s-o lasi incarcata nu-i bine. Dar ... ducea cu el si a doua incarcatura in caz ca ar fi ratat cu prima
nu de alta da' acasa il astepta si strabunica si alte guri Atunci, in absenta legilor oficiale (sau a verificarii aplicarii legilor) poate ca numai etica regla lucrurile. Braconierii nu erau suportati nici atunci si nici laturile sau alte capcane (doar pentru rapitoare se foloseau) Cumva se reglementa pe plan local. Astazi avem legi si paralegi care reglementeaza mai strict decat acum un sfert sau jumate de secol. Orice inventie noua este ori interzisa (un timp, partial sau complet) ori restrictionata. Apropo de restrictii ... acum ca avem cota 25/zi la migratoare ce rost mai are restrictionarea magaziilor la semi?!?! Intreb si eu pentru un prieten... Ce rost are sa incerci sa-ti bati singur cuie in talpa inventand restrictii mai multe decat impune legea? Doar nu te obliga nimeni sa vanezi folosind semi, termal, etc.! Poti merge cu o singura teava si un singur cartus... Din experienta personala, cei care sint anti-termal se impart in 3 categorii: - nu stiu ce-i ala si la ce-i bun - nu-si permit financiar - sint mai mult in padure decat acasa sau la munca si nu le convine deloc prezenta termalelor in teren ... acestia din urma sint si cei mai guralivi, anti, etc dar la perchezitii apar dotati bine de tot ![]()
7 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Etica si legi nescrise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori |
Publicitate
|