| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Cutitul de vanatoareModeratori: liviur, george_ciprian86 Re: Cutitul de vanatoareFrumoasa lama,,, parerea mea despre pozele fetelor puse pe maner nu ti-o pot spune , pentru ca se lasa cu banare.
Re: Cutitul de vanatoare
Elegant ! Si e frumos si cutitul
multumesc mult...fotografia cu cutitul poate nu spune foarte multe dar odata ce il tii in mana iti dai seama cat de minunat este...
Re: Cutitul de vanatoareBravo tie, f. frumos, da' care-i treaba cu poza/pozele de pe plasele? Nu prea am inteles. De obicei, la un cutit de vanatoare, lumea "pune" imagini cu diverse scene caracteristice, adica vreun caine cu o rata in dinti, ori un mistret shucarit sau vreun cerb gata de lupta, ori un urs fain, etc. Insa n-am vazut pe nimeni pana acum s-o puna pe ..........ca imagine pe plaselele cutitului. Ma rog, de gustibus non dis............ Respect pentru munca ta (e de apreciat) si sanatate.
Multumesc ptr apreciere. Pai uite cum sta treaba...eu 7-8 luni pe an sunt plecat din tara,ma intorc doua luni vara si doua luni iarna ...familia mea locuieste in romania...si dorul de familie e destul de mare...deci e unul din motive ptr care am pus chipurile fetelor mele pe prasele... Dar banuiesc ca e destul de greu de inteles lucrul asta de persoane ce isi vede familia zi de zi... (sper ca nu am fost off-topic cu explicatiile.)
Re: Cutitul de vanatoareCu banarea mea,,, totusi ,cand vei folosi acel cutit , e posibil sa-i murdaresti manerul de sange , grasime , etc, dar gusturile nu se discuta, daca tie iti place , sa-l folosesti cu placere.
Pai atunci e mai bine ca te-ai abtinut sa spui ceea ce ai gandit...chiar daca se murdareste de sange ,nu pateste nimic...manerul e din micarta.
Re: Cutitul de vanatoaregino...faina lama, si buna munca, dar sunt de acord cu antevorbitorul... neinspirata potriveala cu pozele alea pe un cutit...
nici daca era de pus intre farfuriile "de duminica" din vitrina "dinspre drum", tot nu e o superpotriveala, din contra, da spre kich...si o da destul de bine ca si manoperain schimb, ..toata stima sper sa nu te superi, suntem pe un forum, toti cred ca pot sitrebuie sa isi dea cu o parere... adevarata
Re: Cutitul de vanatoareArtisti bulgari. Interesant ce fac baietii astia
http://translate.google.com/translate?c ... pair=bg|ro http://translate.google.com/translate?c ... pair=bg|ro The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Cutitul de vanatoareInca un bulgar
http://www.home.dimovengraving.com/ The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Cutitul de vanatoare@grigguti
salutare! mai sti de la cine ai cumparat V.Carron-ul ? Are niste cutite pe care le poti incerca ''lama in lama''. Dar pt test e nevoie si de cutitul personal Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Cutitul de vanatoareIata cu ce ma ocup eu de doua saptamani.
Trei incercari de a face un tandem de cutite pt vanatoare, conform necesitatilor din experienta mea de pana acum. Tandemul nr.1 din banda de gater de 1,5 mm, Tandem nr.2 din panza de circular de 2,5 mm, iar Tandem nr.3 din stabilizator sina CFR, gasita la un fierar batran, forjata la 6 mm. Ideea a fost de a incerca a fabrica doua cutite "de lucru", ergonomice, rezistente, cu tais rezonabil spre bun, fara briz-briz-uri, cat mai simple.Cutitele, mai ales forma manerelor, sunt inspirate din mai multe tipuri de cutite faurite de Kylie Harris, din Noua Zeelanda, de la CKC Knives, caruia i-am si dedicat "filmuletul". Lamele sunt o combinatie dintre specific a la Soimu si CKC Belt Knive Hunter cu cKc Light Hunter Iata un filmulet cu imagini despre evolutia din faza de proiect pana la finalizare. https://www.youtube.com/watch?v=Zink7BNx1RE Inainte de calirea lamei mici de 5 mm. ![]() ![]() ![]() Aici oate cele trei perechi, cea de sus cu lame de 1,5 mm, cea din mijloc cu lame de 2,5 cm, iar cea de jos cu lame de 5 mm ![]() Inca cateva imagini cu cele avand lama de 2,5 mm ![]() ![]() ![]() Prima iesire cu Hunter LDP, cu lama de 2,5 mm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Respecte, si sa va taie bine brisca(nu pe voi bineanteles ZEN
Re: Cutitul de vanatoareCe e frumos si lui Dumnezeu ii place.Banuiesc ca sticla din fundal e pentru dezinfectia lamei
Caci nu e pe lume placere mai mare.
Re: Cutitul de vanatoareFaina treaba ai facut! Trebuie sa fie grozav cand vezi asa ceva iesit din mana ta...
Re: Cutitul de vanatoareDa, asa e, atat munca, cat si rezultatul final mi-au adus multe bucurii si senzatii placute, chiar daca uneori m-am inpotmolit, n-am mai lucrat in fier de cc.a 20 si ceva de ani.Problema mea e lipsa sculelor.Fiecare lama e facuta cu pila, din mana, fara polizor ca nu am.A durat mult, mai ales la cele de 5 mm.
Le-am dat un strop cu pasta luata recent, cel de sus cam asa a iesit, cu celelalte nu mai pun poze ca si asa m-am laudat destul. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEN
Re: Cutitul de vanatoareZEN STYEPPE "RANGER"
Un experient. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lama de gater de 2 mm, maner din par paduret.Mai am de finisat la el un pic. S-a nascut la inspiratia unui doritor, din imbinarea lamei mai scurte de la STYEPPE, cu manerul de la TUNDRA, ambele in schita de mai jos, cutitul rezultat din aceasta insuratoare fiind punctat in creion in figura de jos ![]() Aici in diferite pozitii si iluminari, pt evidentierea multiplelor imperfectiuni ale lamei, din cauza lucrului manual din pacate, mana nefiind formata inca asa cum ar trebui.Cutitul nu a vazut agregat actionat de energie din perete, in afara de flex la decupare, in rest doar din mana, si nu pt ca sunt un mare artizan, ci pt ca nu am sculele electrice necesare.Nu ma deranjeaza urmele de la forjatul manual, acelea le-am lasat intentionat pt ca imi plac, ma deranjeaza insa urmele ramase de la pila, hartie abraziva, smd, in portiuni unde ar trebui sa fie suprafata lucioasa. Dar daca va dori "proiectantul", voi incerca o finisare cu pasla si pasta, doar ca lamele stralucitoare nu-mi plac de nici o culoare. Gusturile nu se discuta insa. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Respecte... ZEN
Re: Cutitul de vanatoareFain Zen. Imi plac mult. Simple si practice si pe deasupra facute de tine.
Acuma daca ai avea ceva relatii la Rahova ai putea face rost de piele de pe Nastase sa le faci teaca. Numa sa nu fie de la gat ca aia ii zgariata. respecte
Re: Cutitul de vanatoareDa, faine de tot au iesit. Si au exact forma de lama care imi place si care este extrem de ergonomica si utila la jupuit si transat. Bravo, buna treaba!
Re: Cutitul de vanatoareAre hibe destule, dar multumesc pt aprecieri.
Ideea e ca-i facut 100% manual, fara polizor , doar pila.Flex la debitare si masina de gaurit la orificii.Si din acest motiv lasa de dorit finisarea. Cum ar spune unii, mi-am pus sufletul in el.A plecat la destinatie, sper sa fie multumit viitorul utilizator.. ZEN
Re: Cutitul de vanatoareDe multe ori tocmai acele mici imperfectiuni fac un obiect lucrat manual sa fie deosebit. Bine spus " mi-am pus sufletul in el" .
Re: Cutitul de vanatoareIata-l si pe Zen Ranger #1, care este al meu(deocamdata
![]() ![]() Aici impreuna cu un Mini Hunter DP, al fiului meu ![]() ![]() ![]() ![]() Aici un alt Mini Hunter DP, cu lama din acelasi material si manerul din lemn de nuc. ![]() ![]() ZEN
Re: Cutitul de vanatoareHei, Gyula, ce s-a intamplat cu contul tau de photobucket? Au disparut toate pozele...
Re: Cutitul de vanatoareLe-am mutat in alt album si poate de aceea, dar pe acelasi cont.Astea ultimele sunt in acelasi loc.
ZEN
Re: Cutitul de vanatoareDa, mutatul e problema. Sa vad ce pot face...
O sa dureze cateva zile, ca am nevoie sa prind o " fereastra " de cca o ora.
Re: Cutitul de vanatoareUn Skinner, a carui pereche a plecat inainte de a apuca sa-i fac vreo poza. Lama din stabilizator cfr, 3,5 mm, latimea de 38,38 mm, lungimea 75 mm.Manerul din lemn de nuc cu lungimea de 110 mm.
![]() ![]() ![]() Aici se vede ca adezivul pe sfarsite(ultimele picaturi le-am folosit in speranta ca va ajunge) nu a fost de ajuns.Sper ca voi putea remedia maine ceva, e pur estetica deficienta, cc,a 0,5 mm adancime pe lungimea de 30 mm. ![]() ![]() ![]() ![]() Respecte. PS Scuza-ma Aline, n-am avut inca timp, in weekend rezolv, sper.. ZEN
Înapoi la Echipamente pentru vanatoare Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori |
Publicitate
|