Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 14 Iul 2026, 23:32
|
|
|
Pasari nobile si rare pentru care s-au nascut orgolii mari . Prepelita este "dresor" de caini pentru aret . Sitarul este competitia suprema pentru orice vanator de pasari . Pasari sezoniere . S-au scris carti intregi despre vanatoarea la sitar .
Despre becatina va lasam pe Dvs sa ne scrieti .
Moderator: Sly_Fox
de Mircea-B pe 05 Iun 2026, 09:58
Salutare, In dimineata asta am primit o informatie pe care nu am putut s-o confirm si din alte surse. Se pare ca AGVPS ar fi incheiat un contract de colaborare cu ICAS Brașov si Universitatea Transilvania din Brasov pentru realizarea unui studiu de evaluare la prepelita, incepand din data de 02.06.2026. Presupun ca asta are legatura cu discutiile care au avut loc la Congresul AGVPS privind posibilitatea suspendarii/inchiderii sezonului de vanatoare la prepelita. Are cineva mai multe detalii?
12/70, 12/76, 30.06, 9,3x62
-

Mircea-B
- Membru important
-
- Locaţie: Bucuresti/Buzau
de hunterb pe 07 Iun 2026, 10:08
Salut,
Nu stiu despre asta, dar stiu tangent cu topicul...pe ordinul aflat in dezbatere publica privind cotele de recolta pentru sezonul asta (in afara de caprior unde avem ordin separat aprobat) se pare ca duamna min vrea reducerea cotelor de sus pana jos (fara justificare aparenta)...singurul comentariu de "bun simt" pe subiect pare a fi cel legat de neacordarea de cote marite celor care nu si-au indeplinit cotele sezonul trecut.
o zi buna,
hunterb
is more fun in hunting with the handicap of the bow than is in hunting with the sureness of the gun
-

hunterb
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de Ghinda pe 26 Iun 2026, 07:20
Mi-am tuns prepelițăreasa, cheală să aibă timp părul să crească. Pregătit sculele. De săptămâna viitoare cu lobby prin agricultori să lase miriști.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
de Sly_Fox pe 26 Iun 2026, 12:45
Este problemă mare cu miriștea. Din ce în ce mai devreme se ară. Greu mai găsești un loc să te învârți.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de Ghinda pe 29 Iun 2026, 07:12
Dacă te implici, se găsește!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
de Marius pe 06 Iul 2026, 11:19
Mircea-B scrie:Salutare, In dimineata asta am primit o informatie pe care nu am putut s-o confirm si din alte surse. Se pare ca AGVPS ar fi incheiat un contract de colaborare cu ICAS Brașov si Universitatea Transilvania din Brasov pentru realizarea unui studiu de evaluare la prepelita, incepand din data de 02.06.2026. Presupun ca asta are legatura cu discutiile care au avut loc la Congresul AGVPS privind posibilitatea suspendarii/inchiderii sezonului de vanatoare la prepelita. Are cineva mai multe detalii?
Totul pleaca de la un raport al UE care arata un declin al populatiei prepelitelor. F.A.C.E. s-a mobilizat si coordoneaza aceste studii in mai multe state, inceracand sa demonstreze ca nu vanatoarea este factorul negativ. AGVPS e partenerul din Romania pt aceste studii si cu aportul a 6 asociatii afiliate din tara, a contractat cu ICAS studiul la nivelul Romaniei. Parerea mea este ca nu se va reusi nimic si ca vom avea vanatoarea inchisa la prepelita pentru cativa ani, daca nu cumva pentru totdeauna.
-
Marius
- Veteran
-
de tampa pe 06 Iul 2026, 17:34
Aoleu si eu ce fac ca am cumparat si cartuse de prepelita.Si totusi prepelita este destula in teren.Anul trecut au fost foarte multe prepelite.Oare studiul asta o sa fie pe bune sau va fi inca un motiv sa opreasca vanatoarea in general?
-
tampa
- Membru important
-
de Marius pe 06 Iul 2026, 20:55
tampa scrie:Aoleu si eu ce fac ca am cumparat si cartuse de prepelita.Si totusi prepelita este destula in teren.Anul trecut au fost foarte multe prepelite.Oare studiul asta o sa fie pe bune sau va fi inca un motiv sa opreasca vanatoarea in general?
Raportarile catre UE sunt facute de Birdlife International care colecteaza date din toate tarile europene. In majoritatea tarilor estimarile populatiilor de pasari salbatice, inclusiv cele cinegetice, sunt facute de ong-uri verzi. In Romania ong-urile verzi sunt partenerele Ministerului Mediului in privinta evaluarii populatiilor pasarilor salbatice, inclusiv ale noastre, pe care le vanam. Nu e decat vina vanatorimii ca un ong cu cateva zeci de voluntari evalueaza populatia pasarilor pe care noi, 60.000 de vanatori, le vanam. Platim in fiecare zi lipsa implicarii noastre si conducerea noastra dezarticulata. Va dau un exemplu. SOR are pe pagina web la sitarul de padure, harta sitarilor cuibaritori in Romania. Pe bune? Noi nu-i gasim cu cei mai buni caini de vanatoare si stie SOR unde cuibaresc?? De ce n-am sanctionat noi, vanatorii, asemenea impostura?? Va spun eu de ce: pentru ca vanatorimea e o gloata, nu o tagma! Asadar, e adevarat, numarul prepelitelor a scazut fata de anii precedenti, dar politrucilor de la Bruxelles si de la Bucuresti le e mai simplu sa interzica vanatoarea decat sa caute principalele cauze ale declinului populational.
-
Marius
- Veteran
-
de Ghinda pe 07 Iul 2026, 08:03
Până una alta, la ploile care au fost, sper să fie miriști înierbate, acolo unde rămân.
-
Ghinda
- Veteran
-
Înapoi la Prepelita , sitarul si becatina
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Marius şi 9 vizitatori