Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 21 Mai 2024, 18:46
|
|
|
Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .
Moderatori: mialxx, popaliviu
de bogdanm pe 08 Iul 2009, 21:04
Toata lumea face pastrama. Fiecare dupa reteta lui. Va rog sa treceti retetele de pastrama si alte modalitati de conservare a carnii de vanat (si nu numai) aici, sa mai invatam si noi, astia mai cu cas la nas, ce si cum se face.
Multumesc, Bogdan
PS Ii rog pe colegii de peste garla cea mare sa bage si retetele de jerky si de permicam (am scris bine?). Am auzit de aceste feluri de mancare, dar nu am vazut si nu am gustat.
-
bogdanm
- Veteran
-
- Mesaje: 1493
- Membru din: 25 Iul 2007, 10:58
- Locaţie: Bucuresti/Curtea de Arges
-
de 223/12 pe 09 Iul 2009, 07:54
Pemicam, da! mmmmmm! Si pe mine ma intereseaza retete de succes, inclusiv pentru pastramioara...
„Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
-
223/12
- Veteran
-
- Mesaje: 471
- Membru din: 07 Ian 2008, 14:54
- Locaţie: Locu' din care sare iepurele...
de Dacus_Malus pe 03 Sep 2018, 19:37
Conserva de carne in sos propriu. O stiu de la un vanator din Onesti... Reteta se face dintr-un singur fel de carne. (adica sau mistret, sau caprior, sau vitel, sau porc domestic) -Carnea se curata de grasimea in exces (se lasa un pic de grasime). -se taie cubulete cam de 3..4 cm. -Se pune intr-un castron si se spala cu apa rece si apoi se condimenteaza dupa gust, cu sare, piper, cimbru si un pic de praf de foaie de dafin. (nu puneti multe condimente, sa se simta totusi gustul de carne) -cubuletele de carne se indeasa bine in borcane de 400gr sau 800gr.Daca e carne de porc, se poate adauga si un pic de soric in fiecare borcan .Nu se adauga apa sau altceva. -borcanele se inchid cu capace si se pun la fiert in bain-marie timp de : 4...6 ore in functie de batranetea animalului. - separat se pune o oala cu apa la fiert, apa cu care se completeaza in oala principala cand scade apa. Borcanele astfel obtinute se pot pastra mult timp in frigider, sau cateva saptamani la racoare in beci. Se pot folosi ca garnitura la pireu,pilaf... Sau se pot baga la tocanite (gen tocana de cartofi sau fasole verde scazuta) Dar foarte buna e consumata ca atare. Pofta buna!
focu' si cartusu'! MP 153 12/76 Axis II SR 30-06 IJ54 12/70
-
Dacus_Malus
- Membru important
-
- Mesaje: 208
- Membru din: 09 Dec 2014, 22:03
- Locaţie: BRASOV
Înapoi la Retete culinare vanatoresti
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 39 vizitatori
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
|
|