Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 13 Mai 2026, 17:42

IJ27 cu un tragaci

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

Re: IJ27 cu un tragaci

Mesajde OVI762 pe 08 Dec 2012, 02:13

Nu mai zic nimic deoarece sunt off rau.La dracu cu somnul meu din noaptea asta, S55 mi-a acaparat atentia si numai tu esti de vina monsieur@Don.Sa ma ierte colegul care a deschis topicul.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Don pe 08 Dec 2012, 02:19

S56 e si mai si...o "vechitura" ca aia,destul de ieftina si foarte buna si o semi(eu prefer gaz) care sa faca ce nu poate "antichitatea"(alice de otel,spre exemplu)iti cam rezolvau toate problemele...elegant si bine-n pret!
Don
Veteran

Mesajde OVI762 pe 08 Dec 2012, 02:52

Nu mai pot eu de alicele de otel.Aste este,ce a fost a fost.Era o floare,incantatoare,raman acum amintiri chinuitoare,si lacrimile vor mai fi ..cum zic baietii de la BUG.Noi sa fim sanatosi. :( :(
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde madalin122582 pe 08 Dec 2012, 05:15

Voi nu mai aveti somn? Eu macar plec la vanatoare de postez la ora asta, dar voi la 2? Ori veniti de la discoteca ori plecati la o vanatoare indepartata? :D
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

Mesajde Don pe 08 Dec 2012, 09:36

Si eu plec la vanatoare...dar abia dupa-amiaza,asa ca am timp sa stau de vorba cu Ovidiu!
Am "individuale" la mistret si caprioara...gasesc eu azi una din doua!
Prin Tulcea vuieste orasul ca de pe 15 se da drumul la vanatoare in Delta...nu mai avem mult pana sa
vedem daca e adevarat sau nu!
PS Gata cu off-urile...si scuze pentru ele!
Don
Veteran

Mesajde OVI762 pe 11 Dec 2012, 03:57

Si zici tu ca atunci era tarziu :mrgreen: :mrgreen:
Abia m-am trezit dupa 1 ora intreaga de somn ca a dat prima zapada si avem treaba :wink:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde violiv pe 11 Dec 2012, 13:00

Don scrie:Prin Tulcea vuieste orasul ca de pe 15 se da drumul la vanatoare in Delta...nu mai avem mult pana sa vedem daca e adevarat sau nu!

Mai e mult pana atunci. Exista o promisiune a unor fosti si actuali parlamentari cum ca vor reglementa problema in sprijinul vanatorilor. Exista un proiect de lege ce trebe introdus in noul parlament, bla-bla. Mai trebe doar sa-l lamureasca pe dobitocul de Ponta care sustine sus si tare ca-n Delta se va vana numai peste cadavrul lui.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde OVI762 pe 14 Dec 2012, 04:53

Pai si care e problema baieti,ca noi cu astea ne ocupam,cu cadavre :twisted: :twisted: :twisted: Da' raliu e voie in delta?...tii ma-sii de jeguri...
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde OVI762 pe 14 Dec 2012, 04:56

Imi aduce aminte de o gluma crunta-avem un trecut de cacat,un prezent de cacat,bine ca nu avem nici un viitor.Heil Ponta,heil in ma-ta!
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde adrian1123 pe 12 Ian 2013, 22:52

Daca tot vreti un ij 27 cautati unul vechi pe care sa scrie made in ussr, la pisele interioare si cum cade in umar este incomparabil cu cel nou[parerea mea]
adrian1123
Veteran

Mesajde katlin pe 10 Dec 2013, 08:27

Mi-a venit randul, desi ma credeam printre cei care au nimerit un IJ 27 bun. Arma e cu un singur tragaci, la vanatoarea trecuta s-a intamplat sa nu percuteze un cartus, am zis ca s-o nimerit vreun cartus defect, acum s-a intamplat sa plece ambele focuri, de 2 ori la rand, noroc ca aveam de 35gr ca-mi belea deshtu'.
Stiti cumva care o fi buba? Vreun arculet, surubel slabit?
katlin
Membru important

Locaţie: Galati

Mesajde OVI762 pe 10 Dec 2013, 11:10

Curatenie generala si nu mai face pe a dracu'.Asa am auzit ca au patit unii :oops: :mrgreen:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Nautilus pe 10 Dec 2013, 16:21

@katlin: după cum am spus în trecutul apropiat, "complicaţiile" (în sensul ceasornicăresc al cuvântului) cedează primele la orice maşinărie de a cărei calitate nu eşti 100% sigur. Fie că maşinăria în cauză e ceas, puşcă, automobil, stilou.

Deci ar fi fost o idee mai bună un IJ cu mecanism cu 2 trăgaciuri complet separate, fără selector, ca pe vremea când era Sadoveanu flăcău şi bătea dealurile Moldovei, fiindcă acolo nu are în mod logic ce să se strice.
Nautilus
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde OVI762 pe 12 Dec 2013, 00:00

Oriunde se poate intampla o stricaciune :wink: Stiu eu niste Ij-uri cu mai mult de 1 tragaci de stau numai pe la armurier,dar asta e alta poveste...Ce am facut eu:am desfacut mecanismul cat m-am priceput,l-am curatat cu alcool si l-am pus la loc.Dupa asta,48 de ore de stat in motorina.A curs o gramada de jeg.Scos,scurs 24 de ore,dat cu wd 40 la greu,lasat sa se scurga si evaporat wd40,uns cu ulei de mecanisme fine pe unde am considerat ca este cazul si un puf discret de Ballistol peste tot locul.Nu a mai facut scheme si are peste 1000 de cartuse de atunci.Doar scarba aia de ejector selectiv...inca se mai revolta...vad eu ce ii fac.Cum zice poetul http://www.youtube.com/watch?v=I-yc10V8hB4
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde katlin pe 12 Dec 2013, 07:06

Am extras mecanismul, l-am mai curatat o data caci l-am mai avut bibilit de cand am luat arma de noua(cca 2 ani in urma, m-am uitat sa vad cam ce ar putea declansa focurile simultan insa e prea peste puterea mea de intelegere. Ce am observat...unul din bolturile alea lungi care duce la pana culiseaza cam greu, l-am frecacit de cateva ori, dat cu un puf de balistol si remontat. In gol face normal, vad astazi la o iesire cum se prezinta. Oricum o dau vreunui coleg de vanatoare s-o 'probeze' :mrgreen:
katlin
Membru important

Locaţie: Galati

Mesajde katalin.gigi pe 15 Oct 2016, 12:01

madalin122582 scrie:Pentru a:
- scapa de dilema un tragaci sau doua;
- scapa de teama de a trage ambele focuri in acelasi timp,
- reduce riscul sa te loveasca garda tragaciului in deget;
- avea piese de mercedes sub capota de dacie

Ia-ti o semi XLR :mrgreen:

Salut,
Ce parere aveti referitor de/la lovirea degetului mijlociu de garda tragaciului la recul:
- tine de priza armei?
- arma nu se ''aseaza'' bine pe vanator?
- este o problema de constructie (proiectare) a ''rusoaicei''?

Am un IJ27M folosit la pasaret; cartuse de la 11 la 5.
katalin.gigi

Mesajde violiv pe 15 Oct 2016, 15:45

Nu se intampla doar la Ij ci la multe arme, fie ele cu un tragaci sau doua. La cele cu doua te mai loveste si primul atunci cand tragi cu al doilea.
Tine si de mana - degetele mai scurte ajung mai greu la tragaci si de proiectare - forma, curbura garzii si modul cum se imbina cu pistoletul.
Daca patesti asta e limpede ca arma aluneca in palma din recul. Ca si remedii exista prin magazinele de afara o mica piesa ce se fixeaza pe garda si are in spate un pic de cauciuc moale in care sa se loveasca degetul, pe vremuri se mai faceau din piele. Se poate pune si pe deget un inel de pasla, piele mai grosuta, etc.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde aiftimieilucian pe 19 Oct 2016, 18:48

aiftimieilucian
Membru important

Locaţie: piatra neamt

Mesajde razvym pe 04 Mai 2017, 19:36

Don scrie:
hanter scrie:Ala era altul nou, dar la-am vandut si ai dreptate avea probleme la cuiul catari l-am dus la ei la magazin si o zis ca lo reglat lo facut da tot un drac, era la fel asa ca l-am maritat, dar mai avem un ij asta actualul celalalt care l-am vandut era fara socuri.

Pai vezi ca batranetea nu mi-a sters memoria chiar de tot?
Acum intreb si eu asa,ca nataraul,daca atatea probleme raportate la Izh-uri,cu tragaciul,cu ejectia,ba chiar
si ce-ai patit tu cu arma noua s-ar fi intamplat la Huglu sau la Yildiz,iti dai seama cati ar fi sarit cu gura pe
posesor "Ba,ai vazut ce-ai patit dac-ai luat arma turceasca!",dar la Izh vad ca accepta toata lumea...si pare
firesc si fara probleme,ba la coada mai si zic ca-s bune!
Din cate m-am uitat eu la "raportarile" de pe pietele pe care se consuma,incidentele la CZ-USA,Huglu,Yildiz,
sunt mai putine decat la Izh si,in plus,nu arata ca facute din bomfaier la atelierul scolar,brunajul nu se ia
pe carpa la curatarea armei,lacul de pe pat nu se transfera pe haine...unde mai pui ca majoritatea isi
cumpara Izh sau "turceasca" drept prima arma,nu raman toata "cariera" la ele!Chestiile astea ma fac sa
inteleg mai greu de ce multa lume ramane fixata la Izh...
PS Na,nu mi-am tinut gura si am scapat o parte din ce era de spus!Sper ca majoritatea detinatorilor de
Izh sa nu citeasca postarea,altfel o sa ajung pe aici,pe forum,cam la fel de popular ca Gaddafi la el acasa inainte sa pateasca ce a patit...

te salut domn doctor,sunt un timisorean de al tau,am fost anul trecut la poligon,la concursul de talere,tu cu "faimosul" browning iar eu cu un baikal :))) cate talere ai lovit cu cei 13000 de lei ??? spunele si asta oamenilor care te citesc aici pe forum !! asa cum spuneai si tu...problema e a 4 piesa....nu arma....cat despre ij-uri....90% din vanatul Romaniei cu aceste arme sa adus pe tablou !
Stima si scuzati-mi postarea...dar ......de citit sunt satul !
razvym

Mesajde pipabh pe 04 Mai 2017, 23:36

razvym scrie:
Don scrie:
hanter scrie:Ala era altul nou, dar la-am vandut si ai dreptate avea probleme la cuiul catari l-am dus la ei la magazin si o zis ca lo reglat lo facut da tot un drac, era la fel asa ca l-am maritat, dar mai avem un ij asta actualul celalalt care l-am vandut era fara socuri.

Pai vezi ca batranetea nu mi-a sters memoria chiar de tot?
Acum intreb si eu asa,ca nataraul,daca atatea probleme raportate la Izh-uri,cu tragaciul,cu ejectia,ba chiar
si ce-ai patit tu cu arma noua s-ar fi intamplat la Huglu sau la Yildiz,iti dai seama cati ar fi sarit cu gura pe
posesor "Ba,ai vazut ce-ai patit dac-ai luat arma turceasca!",dar la Izh vad ca accepta toata lumea...si pare
firesc si fara probleme,ba la coada mai si zic ca-s bune!
Din cate m-am uitat eu la "raportarile" de pe pietele pe care se consuma,incidentele la CZ-USA,Huglu,Yildiz,
sunt mai putine decat la Izh si,in plus,nu arata ca facute din bomfaier la atelierul scolar,brunajul nu se ia
pe carpa la curatarea armei,lacul de pe pat nu se transfera pe haine...unde mai pui ca majoritatea isi
cumpara Izh sau "turceasca" drept prima arma,nu raman toata "cariera" la ele!Chestiile astea ma fac sa
inteleg mai greu de ce multa lume ramane fixata la Izh...
PS Na,nu mi-am tinut gura si am scapat o parte din ce era de spus!Sper ca majoritatea detinatorilor de
Izh sa nu citeasca postarea,altfel o sa ajung pe aici,pe forum,cam la fel de popular ca Gaddafi la el acasa inainte sa pateasca ce a patit...

te salut domn doctor,sunt un timisorean de al tau,am fost anul trecut la poligon,la concursul de talere,tu cu "faimosul" browning iar eu cu un baikal :))) cate talere ai lovit cu cei 13000 de lei ??? spunele si asta oamenilor care te citesc aici pe forum !! asa cum spuneai si tu...problema e a 4 piesa....nu arma....cat despre ij-uri....90% din vanatul Romaniei cu aceste arme sa adus pe tablou !
Stima si scuzati-mi postarea...dar ......de citit sunt satul !

D-le , ce postare e asta?
Citeste mai intai topicul de mai jos si apoi vorbeste!!! Mai, mai !!! Nu esti "satul" de citit se pare!!!

viewtopic.php?f=55&t=15627
pipabh
Veteran

Mesajde laurul pe 05 Mai 2017, 08:56

Te-ai saturat de citit dar mare lucru nu ai inteles......
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde OVI762 pe 08 Mai 2017, 09:19

Iar s-a spart teava cu genii:asta intra cu cizmele pline de noroi dar buna ziua nu stie sa zica,semn clar de cat de citit este,@bica inventeaza lisa cu glont si ii da si o noua definitie aceleiasi arme,ala din Slatina vinde luneta vietii tocma ibuna sa te lase fara arma....unul si unul.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 08 Mai 2017, 12:39

Un lucru este cert, problema este ,,piesa a patra" si asta intotdeauna indiferent de context. :(
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde razvym90 pe 22 Sep 2017, 15:27

Va salut si va stimez pe toti, vreau sa imi cer scuze pentru postarea anterioara, nu era pentru DON, Dumnezeu sa il odihneasca, era pentru DART, scuzele mele pentru neatentia si fragmentul gresit CITAT.
Mi de scuze tuturor !!!
Va salut cu respect.
razvym90

Mesajde the_mav pe 24 Sep 2017, 07:51

Sunt departe, pun cafeaua, aprind o pipa si pana se face lumina zic sa vad daca s-a mai scris ceva.
Dau cu ochii de topicul asta si vad un post de-al lui Don, ultimul pe pagina... sa-mi stea inima! Apoi am vazut ca era doar prima pagina din 2 cate are topicul.
Vad pe Greuceanu apoi, imi amintesc si de Fat Frumos cu glontul si recomandarea de reparatii/modificari la Nea Mircea si... cred ca noi romanii avem ceva special: stim, facem si dregem intr-adevar tot! Noi am inventat inmultirea cu zero, batista de sters nasul cu scurgerile lui si rezumatul scrisului din mii de pagini in episoade TV de 30 minute.
Suntem (prea) buni, dar irecuperabili...
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde adrian1123 pe 25 Sep 2017, 20:18

Apropos de nimic(neavand legatura cu topicul ci cu ce a scris @mav )cele mai grele reparatii la arme se fac dupa ce a reparat fiecare unde si cum a crezut el,cele ne ingrijite sunt uzate uniform si gata,celelalte sunt stricate de priceputi.
adrian1123
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 25 Sep 2017, 21:45

Cam asa se petrec lucrurile in orice domeniu.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde OVI762 pe 26 Sep 2017, 18:59

Romanul se doftoriceste singur,ia antibiotice la viroze,cum dracu sa nu isi bage el nasul in pusca ca doar e fier,ce se poate strica?
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde adrian1123 pe 26 Sep 2017, 21:30

-ce se poate strica-?Ochii, cand tragi, ca sunt aproape de mecanisme si dupa ce le ai "reparat"sar putea sa faca o "chestie" in semn de protest.
adrian1123
Veteran

Anterior

Înapoi la Arme de vanatoare lise