| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
IJ27 cu un tragaciModerator: liviur
59 mesaje • Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: IJ27 cu un tragaciNu mai zic nimic deoarece sunt off rau.La dracu cu somnul meu din noaptea asta, S55 mi-a acaparat atentia si numai tu esti de vina monsieur@Don.Sa ma ierte colegul care a deschis topicul.
este in noi
Re: IJ27 cu un tragaciS56 e si mai si...o "vechitura" ca aia,destul de ieftina si foarte buna si o semi(eu prefer gaz) care sa faca ce nu poate "antichitatea"(alice de otel,spre exemplu)iti cam rezolvau toate problemele...elegant si bine-n pret!
Re: IJ27 cu un tragaciNu mai pot eu de alicele de otel.Aste este,ce a fost a fost.Era o floare,incantatoare,raman acum amintiri chinuitoare,si lacrimile vor mai fi ..cum zic baietii de la BUG.Noi sa fim sanatosi.
este in noi
Re: IJ27 cu un tragaciVoi nu mai aveti somn? Eu macar plec la vanatoare de postez la ora asta, dar voi la 2? Ori veniti de la discoteca ori plecati la o vanatoare indepartata?
Membru ANDA
Re: IJ27 cu un tragaciSi eu plec la vanatoare...dar abia dupa-amiaza,asa ca am timp sa stau de vorba cu Ovidiu!
Am "individuale" la mistret si caprioara...gasesc eu azi una din doua! Prin Tulcea vuieste orasul ca de pe 15 se da drumul la vanatoare in Delta...nu mai avem mult pana sa vedem daca e adevarat sau nu! PS Gata cu off-urile...si scuze pentru ele!
Re: IJ27 cu un tragaciSi zici tu ca atunci era tarziu
Abia m-am trezit dupa 1 ora intreaga de somn ca a dat prima zapada si avem treaba este in noi
Re: IJ27 cu un tragaci
Mai e mult pana atunci. Exista o promisiune a unor fosti si actuali parlamentari cum ca vor reglementa problema in sprijinul vanatorilor. Exista un proiect de lege ce trebe introdus in noul parlament, bla-bla. Mai trebe doar sa-l lamureasca pe dobitocul de Ponta care sustine sus si tare ca-n Delta se va vana numai peste cadavrul lui.
Re: IJ27 cu un tragaciPai si care e problema baieti,ca noi cu astea ne ocupam,cu cadavre
este in noi
Re: IJ27 cu un tragaciImi aduce aminte de o gluma crunta-avem un trecut de cacat,un prezent de cacat,bine ca nu avem nici un viitor.Heil Ponta,heil in ma-ta!
este in noi
Re: IJ27 cu un tragaciDaca tot vreti un ij 27 cautati unul vechi pe care sa scrie made in ussr, la pisele interioare si cum cade in umar este incomparabil cu cel nou[parerea mea]
Re: IJ27 cu un tragaciMi-a venit randul, desi ma credeam printre cei care au nimerit un IJ 27 bun. Arma e cu un singur tragaci, la vanatoarea trecuta s-a intamplat sa nu percuteze un cartus, am zis ca s-o nimerit vreun cartus defect, acum s-a intamplat sa plece ambele focuri, de 2 ori la rand, noroc ca aveam de 35gr ca-mi belea deshtu'.
Stiti cumva care o fi buba? Vreun arculet, surubel slabit?
Re: IJ27 cu un tragaciCuratenie generala si nu mai face pe a dracu'.Asa am auzit ca au patit unii
este in noi
Re: IJ27 cu un tragaci@katlin: după cum am spus în trecutul apropiat, "complicaţiile" (în sensul ceasornicăresc al cuvântului) cedează primele la orice maşinărie de a cărei calitate nu eşti 100% sigur. Fie că maşinăria în cauză e ceas, puşcă, automobil, stilou.
Deci ar fi fost o idee mai bună un IJ cu mecanism cu 2 trăgaciuri complet separate, fără selector, ca pe vremea când era Sadoveanu flăcău şi bătea dealurile Moldovei, fiindcă acolo nu are în mod logic ce să se strice.
Re: IJ27 cu un tragaciOriunde se poate intampla o stricaciune
este in noi
Re: IJ27 cu un tragaciAm extras mecanismul, l-am mai curatat o data caci l-am mai avut bibilit de cand am luat arma de noua(cca 2 ani in urma, m-am uitat sa vad cam ce ar putea declansa focurile simultan insa e prea peste puterea mea de intelegere. Ce am observat...unul din bolturile alea lungi care duce la pana culiseaza cam greu, l-am frecacit de cateva ori, dat cu un puf de balistol si remontat. In gol face normal, vad astazi la o iesire cum se prezinta. Oricum o dau vreunui coleg de vanatoare s-o 'probeze'
Salut, Ce parere aveti referitor de/la lovirea degetului mijlociu de garda tragaciului la recul: - tine de priza armei? - arma nu se ''aseaza'' bine pe vanator? - este o problema de constructie (proiectare) a ''rusoaicei''? Am un IJ27M folosit la pasaret; cartuse de la 11 la 5.
Re: IJ27 cu un tragaciNu se intampla doar la Ij ci la multe arme, fie ele cu un tragaci sau doua. La cele cu doua te mai loveste si primul atunci cand tragi cu al doilea.
Tine si de mana - degetele mai scurte ajung mai greu la tragaci si de proiectare - forma, curbura garzii si modul cum se imbina cu pistoletul. Daca patesti asta e limpede ca arma aluneca in palma din recul. Ca si remedii exista prin magazinele de afara o mica piesa ce se fixeaza pe garda si are in spate un pic de cauciuc moale in care sa se loveasca degetul, pe vremuri se mai faceau din piele. Se poate pune si pe deget un inel de pasla, piele mai grosuta, etc.
te salut domn doctor,sunt un timisorean de al tau,am fost anul trecut la poligon,la concursul de talere,tu cu "faimosul" browning iar eu cu un baikal ) cate talere ai lovit cu cei 13000 de lei ??? spunele si asta oamenilor care te citesc aici pe forum !! asa cum spuneai si tu...problema e a 4 piesa....nu arma....cat despre ij-uri....90% din vanatul Romaniei cu aceste arme sa adus pe tablou ! Stima si scuzati-mi postarea...dar ......de citit sunt satul !
D-le , ce postare e asta? Citeste mai intai topicul de mai jos si apoi vorbeste!!! Mai, mai !!! Nu esti "satul" de citit se pare!!! viewtopic.php?f=55&t=15627
Re: IJ27 cu un tragaciTe-ai saturat de citit dar mare lucru nu ai inteles......
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: IJ27 cu un tragaciIar s-a spart teava cu genii:asta intra cu cizmele pline de noroi dar buna ziua nu stie sa zica,semn clar de cat de citit este,@bica inventeaza lisa cu glont si ii da si o noua definitie aceleiasi arme,ala din Slatina vinde luneta vietii tocma ibuna sa te lase fara arma....unul si unul.
este in noi
Re: IJ27 cu un tragaciUn lucru este cert, problema este ,,piesa a patra" si asta intotdeauna indiferent de context.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: IJ27 cu un tragaciVa salut si va stimez pe toti, vreau sa imi cer scuze pentru postarea anterioara, nu era pentru DON, Dumnezeu sa il odihneasca, era pentru DART, scuzele mele pentru neatentia si fragmentul gresit CITAT.
Mi de scuze tuturor !!! Va salut cu respect.
Re: IJ27 cu un tragaciSunt departe, pun cafeaua, aprind o pipa si pana se face lumina zic sa vad daca s-a mai scris ceva.
Dau cu ochii de topicul asta si vad un post de-al lui Don, ultimul pe pagina... sa-mi stea inima! Apoi am vazut ca era doar prima pagina din 2 cate are topicul. Vad pe Greuceanu apoi, imi amintesc si de Fat Frumos cu glontul si recomandarea de reparatii/modificari la Nea Mircea si... cred ca noi romanii avem ceva special: stim, facem si dregem intr-adevar tot! Noi am inventat inmultirea cu zero, batista de sters nasul cu scurgerile lui si rezumatul scrisului din mii de pagini in episoade TV de 30 minute. Suntem (prea) buni, dar irecuperabili... -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: IJ27 cu un tragaciApropos de nimic(neavand legatura cu topicul ci cu ce a scris @mav )cele mai grele reparatii la arme se fac dupa ce a reparat fiecare unde si cum a crezut el,cele ne ingrijite sunt uzate uniform si gata,celelalte sunt stricate de priceputi.
Re: IJ27 cu un tragaciCam asa se petrec lucrurile in orice domeniu.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: IJ27 cu un tragaciRomanul se doftoriceste singur,ia antibiotice la viroze,cum dracu sa nu isi bage el nasul in pusca ca doar e fier,ce se poate strica?
este in noi
Re: IJ27 cu un tragaci-ce se poate strica-?Ochii, cand tragi, ca sunt aproape de mecanisme si dupa ce le ai "reparat"sar putea sa faca o "chestie" in semn de protest.
59 mesaje • Pagina 2 din 2 • 1, 2
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 15 vizitatori |
Publicitate
|