Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Feb 2026, 22:50

Blaser f16 Game sau Benelli828U black

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

Re: Blaser f16 Game sau Benelli828U black

Mesajde liviur pe 16 Oct 2017, 09:48

ktlm scrie:
AXP scrie:
ktlm scrie:La pretul lui R8 as fi apreciat cistigul de 100g in aliaj usor in schimbul plasticului - e o arma high-end pina la urma urmei. Oriunde ar fi el, dupa mine plasticul nu-si are locul intr-o arma. De gustibus... :)

Care este domeniul din ziua de azi, care sa nu foloseasca plastic deloc?
De gustibus, nedegustibus, ..., plasticul ne-a invadat vietile.
Intradevar gusturile nu se discuta, fiecare cu placerile si piticii lui. Insa, are si utilizare plasticului justificarile sale.
Oare se fabrica in ziua de azi, arma pe gustul tau, fara gram de plastic?

AXP - cu speranta ca n-am atins vre-un nerv - exista si altele - multe- si muult mai bune - inafara de Blaser. Probabil ca ai auzit de Purdey, H&H, Boss&Co etc. care fabrica in ziua de azi si NU pun plastic in produsele lor. Daca plasticul ne-a invadat - well - foloseste-l cu placere insa eu nu-l vreau in arme, mai ales in alea premium.
Te-ai intrebat de ce plastic si nu aliaje usoare?

Eu as fi trecut in primul rand Rigby (care si ea vine pe un sistem Mauser), dar niciuna dintre firmele enumerate de tine nu vine la un pret omenesc si toate folosesc sistemele clasice. Cu ce sunt mai altfel decat un cz, de exemplu ? Doar ca nu gasesti vreun distantier de plastic in ele, pe care nici in CZ nu sunt sigur ca-l gasesti ? Cred ca vrei sa fii doar Gica-contra si te rugam sa ne arati si noua arma care ti-o iei sau o ai de Purdey, H&H sau Boss !
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
liviur
Veteran

Locaţie: Buc-Branesti

Mesajde liviur pe 16 Oct 2017, 09:54

UlissePro scrie:F3 este altfel din multe puncte de vedere si pretul arata asta. Nu cred ca este corect sa le compari.

Nu le-am comparat, nici nu as avea cum, am spus doar ca singura care merita e F3-ul !
liviur
Veteran

Mesajde ktlm pe 16 Oct 2017, 16:02

Eu as fi trecut in primul rand Rigby (care si ea vine pe un sistem Mauser), dar niciuna dintre firmele enumerate de tine nu vine la un pret omenesc si toate folosesc sistemele clasice. Cu ce sunt mai altfel decat un cz, de exemplu ? Doar ca nu gasesti vreun distantier de plastic in ele, pe care nici in CZ nu sunt sigur ca-l gasesti ? Cred ca vrei sa fii doar Gica-contra si te rugam sa ne arati si noua arma care ti-o iei sau o ai de Purdey, H&H sau Boss ![/quote]

@liviur - deci asta era definitia lui Gica-cotra - a avea alte pareri decit main-stream-ul :))
Deja am divagat mult si i-am distrus topicul omului, sa-ti raspund pe scurt:
1. afirmatia mea e simpla: MIE nu-mi suride idea de plastice in arme, mai ales in cele ce se vor in segmentul premium - si nu ma refer la pat aici. Plasticul nu este decit o varianta ieftina la o solutie care se poate rezolva elegant cu aliaje/metale usoare
2. poti pune lejer Rigby pe primul loc si tot la vorba mea ajungi: sint la ora asta arme care nu contin plastic. Si din categoria "paminteana" a preturilor poti gasi arme de la Sauer, Merkel, Kreghoff, Mauser, Beretta, Perazzi, etc care nu au plastice in maruntaie. Si sa nu mentionam marea masa a armelor custom-made iesite din mina armurierilor seriosi. Tot la preturi omenesti.
3. diferenta intre CZ si Rigby?! Serios? :)) :)) :))
4. Parada armelor nu o fac - nici in realitate nici pe forum - ne-om intilni cindva la o goana si ne prezentam/vedem atunci cine cu ce
ktlm
Membru activ

Mesajde violiv pe 16 Oct 2017, 17:43

O sa razi si mai mult dar diferenta intre CZ si Rigby e numa gravura. In mod practic nu e nimic mai grozav la una sau la alta
Daca am aduce in discutie un sistem din titan, cu inele sculptate din aceeasi bucata ... poate.

Arme fara plastic inca mai sint, multe si chiar ieftine. IJ-ul 18 cu lemn n-are deloc plastic, de ex O:-)
Remi 700, Weath, Savage Axis cu pat Boyd si inca nu mai stiu cate nu folosesc plastic.
Ca nu-ti place o anume arma sau un anume model e dreptul tau inalienabil. Sa explici de ce e iar dreptul. Partea cu reclama negativa nu e tocmai bine inghitita....nu da bine, pare ca s-au terminat argumentele.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde liviur pe 17 Oct 2017, 09:17

[/quote]@liviur - deci asta era definitia lui Gica-cotra - a avea alte pareri decit main-stream-ul :))
Deja am divagat mult si i-am distrus topicul omului, sa-ti raspund pe scurt:
1. afirmatia mea e simpla: MIE nu-mi suride idea de plastice in arme, mai ales in cele ce se vor in segmentul premium - si nu ma refer la pat aici. Plasticul nu este decit o varianta ieftina la o solutie care se poate rezolva elegant cu aliaje/metale usoare
2. poti pune lejer Rigby pe primul loc si tot la vorba mea ajungi: sint la ora asta arme care nu contin plastic. Si din categoria "paminteana" a preturilor poti gasi arme de la Sauer, Merkel, Kreghoff, Mauser, Beretta, Perazzi, etc care nu au plastice in maruntaie. Si sa nu mentionam marea masa a armelor custom-made iesite din mina armurierilor seriosi. Tot la preturi omenesti.
3. diferenta intre CZ si Rigby?! Serios? :)) :)) :))
4. Parada armelor nu o fac - nici in realitate nici pe forum - ne-om intilni cindva la o goana si ne prezentam/vedem atunci cine cu ce[/quote]

Ca sa-ti raspund,

1. Gica -contra e persoana care are alta parere decat majoritatea fara o sustinere (cam pe ideea cu saiba de plastic la pusca) !
2. In opinia mea Sauer, Merkel, Krieghoff, Mauser, Beretta, Perazzi si Blaser sunt arme din categoria medie de pret ( chiar daca mai au cate un model mai scump, dar grosul e alcatuit din arme de buget mediu).
3. Diferenta dintre CZ si Rigby e data de gravuri si lemn, adica spoiala, nu e nicio diferenta constructiva majora intre ele ! Amandoua folosesc sistemul Mauser cu toate neajunsurile lui.
4. Parada armelor o faci daca ai H&H si Purdey, daca nu ai esti in main-stream, ca sa te citez ! :lol: :lol: La goana nu cred ca ne vom intalni, ca doar n-o sa vii cu H&H sau Purdey-ul la goane cu mine !?! :mrgreen:
liviur
Veteran

Mesajde Marius pe 17 Oct 2017, 14:27

ktlm scrie:[- exista si altele - multe- si muult mai bune - inafara de Blaser. Probabil ca ai auzit de Purdey, H&H, Boss&Co etc. care fabrica in ziua de azi si NU pun plastic in produsele lor.

In discutie erau mere, nu pere... :?
Marius
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde ravenstein pe 17 Oct 2017, 18:59

Salut

Stiti cumva daca se poate trage cu breneke normal cu blaser-ul ? sau trebuie folosit sauvestre?

Socurile pe tevi cred ca sunt 3/4 si 1/4 ceea ce inca nu stiu ce semnifica. Trebuie sa ma interesez.

https://ibb.co/k0GkRR
12/70 - 12/76 - 20/76 - 308w
ravenstein
Veteran

Locaţie: Cluj Napoca

Mesajde violiv pe 17 Oct 2017, 19:03

Exact un rand mai jos era ce te interesa....

viewtopic.php?f=5&t=17493
violiv
Veteran

Mesajde ravenstein pe 17 Oct 2017, 19:07

Am gasit si eu ceva in alt post :

"Ar mai fi de zis ca sunt numerotate socurile interschimbabile:

* - e 1/1 (adica e mai ingust cu 1 mm fata de dimensiunea tevii) - pt gasca, iepure la sarite etc
**- 3/4 - rata, gasca (nu poti trage brenneke...decat sauvestre, gualandi si alte cateva)
*** - 1/2 - cam asta i cel mai folosit si tinut pe arma pt ca are si grupaj bun ...si permite si folosirea brenneke ului
****- 1/4 - un pic socat
*****- cilindric ...adica in sensul ca nu e deloc ingustat. Pe asta merg foarte bine brenneke de toate tipurile. De asemenea la prepelita, fazan cand sore de aproape etc

De asemenea in loc de stelute pot aparea liniute (|) respectand aceleasi metrice. La beretta am vz ca au niste crestaturi pe ele...

Daca cauti pe forum la "ARME LISE" sigur vei gasi mai multe informatii."
12/70 - 12/76 - 20/76 - 308w
ravenstein
Veteran

Locaţie: Cluj Napoca

Mesajde violiv pe 17 Oct 2017, 21:55

Teava cilindrica si "unicul"....
Aici sint doua situatii tare diferite.

Sa reamintim un pic ca in ziua de azi valoarea socurilor nu se mai apreciaza metric, prin diferenta de diametru interior intre teava nominala si soc ci prin efectul asupra snopului.
Aproximativ:
- cilindric are acelasi diametru cu teava si trimite cel putin 50% din alicele de 2-2,5, 3 sau 3,5 mm ale unui cartus standard pentru calibru in cercul de 75 cm la distanta de test pentru calibru, adica 24 g la 25 m pentru 20 ga, 28 g la 30 m pentru 16 respectiv 32 g la 35 m pentru calibrul 12.
violiv
Veteran

Mesajde violiv pe 17 Oct 2017, 22:06

La extrema cealalta ar fi socurile extrafull, in stare sa concentreze spre 95% din alice in cercul de 70-75 cm cu jumate din ele in cercul de 35 cm, la 35 m pentru cal 12 si care rareori sint mai stramte de 17,2-17,3 mm. Fata de o teava clasica de 18,2-18,4 au mai mult de 1 mm diferenta. Fata de una moderna de 18,5-18,9 mm sint de-a dreptul imposibile .... valori ale grupajului atat de "stramte" nu se mai obtin prin stramtarea gurii tevii ci printr-un profil interior foarte atent construit.

Functie de producatorul armei si al socurilor, valorile masurate cu sublerul sint foarte diferite. La fel, valorile grupajului pot fi mai stranse decat vechea clasificare .... pentru ca exista un curent modern, mai ales printre vanatorii tineri - ala cu trasul departe! Si atunci se alearga dupa grupaje mici-mici, socuri super-ultra .... ca sa se traga in realitate in distante cat se poate de normale dar mult supra-estimate cu rezultat: PE LANGA!
Producatorii de munitie tin si ei pasul si cartusele trag din ce in ce mai strans, fara ajutorull socurilor de s-a ajuns ca un grupaj larg, normal, sa nu-l poti obtine decat folosind cartuse foooaaaarte moderne numite dispersante.
violiv
Veteran

Mesajde violiv pe 17 Oct 2017, 22:16

Sa revin la teava cilindrica.
Daca ai noroc de una 18,3-18,4 atunci merg bine pe ea aproape toate unicele mai moderne sau mai clasice.

Daca ai o teava supermoderna, cu peste 18,4 mm diametru si folosesti socul cilindric e foarte posibil sa tragi orice unic numa la naiba si teava abea dotata cu socul 1/2 sa traga cat de cat bine ... sau daca folosesti cele mai noi variante de unic, cele de diametru mare.

Oricum ar fi, gandul despre o arma moderna "oare cum trage unice, c-o vreau si pentru mistret?!" este foarte gresit. Lisele de azi sint facute sa traga cat se poate de bine cu alice PUNCT!
Daca ai mare noroc s-ar putea sa gasesti o arma sau un model de cartus cu care sa poti trage bine.

Pe de alta parte, daca las inima la o parte si incerc sa gandesc: de ce aia ma-sii sa cumpar de toti banii o lisa "indoielnica", la un pret exorbitant pentru ce ofera, numa pentru ca scrie cine stie ce vestit nume pe ea?

Cu aceiasi bani imi cumpar o carabina s-h de la firma cea vestita, mult mai buna la mistret decat lisa .... si-mi raman si bani pentru o lisa buna
violiv
Veteran

Mesajde the_mav pe 18 Oct 2017, 07:53

Play. Repeat. Play. Repeat. etc, etc, etc
Vio, sa-ti dea Dzeu sanatate pt rabdarea aia de... medic :D pe care o ai si care inca te mai tine.
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde AXP pe 18 Oct 2017, 09:35

Pam, pam, ... Ca de obicei, @violiv, ne surprinde, cu un raspuns simplu, clar si bine argumentat.
22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
AXP
Veteran

Locaţie: Cluj

Mesajde Traian 2306 pe 22 Noi 2017, 00:45

Salutare!
Și eu sunt nou pe forum și proaspăt vânător. Scriu aici pentru că sunt cam în aceeași situație.
Sunt în căutarea primei arme și am decis ca aceasta să fie o suprapusă. Tot la Benelli m-am oprit și eu după ce am cîntărit între Silver Pigeon,F16 respectiv 828u.
Doar că săptămâna trecută am sunat la Arw să întreb dacă au arma pe stoc și ȘOC:mi-a zis că nu au avut-o până acum și că ar fi mai bine să mă duc în magazin și vedem la fața locului ce și cum... :cry:
Din ce am citit aici nu înțeleg dacă arma este pe stoc sau pe drum?? :-?
Despre fiabilitatea 828u pot spune că am fost în magazin aici(Anglia) și vânzătorul a zis că are aproximativ 20 de arme vândute în ultimele 6 luni și nu a fost nici o problemă cu vreuna din ele.
Numai bine!
Traian 2306

Mesajde pipabh pe 22 Noi 2017, 02:10

Traian 2306 scrie:Salutare!
Și eu sunt nou pe forum și proaspăt vânător. Scriu aici pentru că sunt cam în aceeași situație.
Sunt în căutarea primei arme și am decis ca aceasta să fie o suprapusă. Tot la Benelli m-am oprit și eu după ce am cîntărit între Silver Pigeon,F16 respectiv 828u.
Doar că săptămâna trecută am sunat la Arw să întreb dacă au arma pe stoc și ȘOC:mi-a zis că nu au avut-o până acum și că ar fi mai bine să mă duc în magazin și vedem la fața locului ce și cum... :cry:
Despre fiabilitatea 828u pot spune că am fost în magazin aici(Anglia) și vânzătorul a zis că are aproximativ 20 de arme vândute în ultimele 6 luni și nu a fost nici o problemă cu vreuna din ele.
Numai bine!

Saptamana trecuta am tinut o arma Benelli 828U adusa in Oradea pentru cineva! Ce nu au avut?
Ati pus mana pe toate cele trei arme sau doar ati "cantarit" dupa ce ati citit?
Recomandat este sa "manevrati" putin armele , sa le duceti la ochi , sa....trageti cu ele daca aveti posibilitatea si abia apoi sa va decideti.
pipabh
Veteran

Mesajde violiv pe 22 Noi 2017, 08:58

Traian 2306 scrie:Salutare!
Numai bine!

Bine ai venit printre noi!

Tampitel vanzatorul. Arrow a avut-o la vanzare si cred ca o mai are. Eu am vazut-o in magazin la ei.
M-am jucat destul de mult cu arma la IWA. Din pacate pentru mine, care-mi doream un bock si voiam sa fie ceva foarte exotic mecanic vorbind, nu m-am impacat deloc cu ea. Nu cu dimensiunile sau inclinarea patului, pentru ca sint reglabile, ci cu distributia maselor. Sint obisnuit ca arma "sa cada in fata" pentru ca trag mai mult cu semi dar de la o basculanta instinctiv ma astept sa fie mai bine echilibrata ori Benelli mi s-a parut ca atarna exagerat de fata. Aveau un raft cu noutati de care ziceau ca urmeaza sa apara si acolo erau ceva modele de 828 cu pat si uluc din alte materiale si astea stateau mult mai bine. Habar n-am daca au aparut pe piata sau nu.
Beretta sta mult mai bine ca capitolul echilibru....
violiv
Veteran

Mesajde Traian 2306 pe 22 Noi 2017, 13:16

Mulțumesc pentru promptitudine în primul rând!
Ce pot să spun,am analizat mai mult virtual.La noi la grupă nu sunt arme scumpe,doar baikal,zh,etc.
O să merg la poligon aici să trag cu Beretta si să vad dacă au si Benelli (am tras cu Browning și nu am fost foarte incantat)nu că aș avea ceva de reproșat armei doar că am prea puțină experiență în a ști finețuri.
Un lucru este cert:alegerea primei arme este extrem
de dificilă,mai dificilă decât a nevestei :D
Stimă și Respect!
Traian 2306

Mesajde violiv pe 23 Noi 2017, 07:20

Asa e. De fapt si de drept nu-ti alegi nevasta, te alege ea pe tine!
Insa la arme e muuuult mai usor sa le schimbi.
violiv
Veteran

Mesajde Septimiu pe 23 Noi 2017, 07:29

Traian 2306 scrie:Un lucru este cert:alegerea primei arme este extrem
de dificilă,mai dificilă decât a nevestei :D

In cazul meu e mult mai dificil la a doua. Arma, nu nevasta :D
La prima arma a fost destul de simplu, am mers in magazin, am probat cum imi vine la epolare, mi-a placut design-ul si am cumparat.
Acum la carabina e mult mai greu pentru ca nu prea gasesc arme noi in stoc si cam la toate termenul de livrare depaseste valabilitatea autorizatiei cu prelungire cu tot.
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Septimiu
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde Traian 2306 pe 23 Noi 2017, 21:43

Pff..si eu care credeam că scap după achizitionarea primei arme. Grea boală dom'le vânătoarea asta :))
Ce e bine la arme ,ca nu se ceartă între ele dacă ai mai multe,pe când fetele....
Seară frumoasă să aveți!
Traian 2306

Anterior

Înapoi la Arme de vanatoare lise