| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
FRANCHI INERTIA RAPTORModerator: liviur
26 mesaje • Pagina 1 din 1
FRANCHI INERTIA RAPTORSalutare.
Stie cineva de unde se gaseste in Romania asa ceva ? La ce pret ? Am citit destule articole despre arma asta, am inteles ca a trecut cu brio un test de tragere a peste 80.000 de cartuse. A folosit cineva asa ceva la vanatoare ? Cum se comporta ? Merci.
Este una la Top Gun in B pe Mosilor. S-h din prima generatie - cea care s-a rupt un pic pe la uluc si tijele de comanda inainte de 10.000 cartuse. Armele arata splendid, finisate impecabil, foarte bine echilibrate si cu o pozitie ca turnata pe om.
De adus aduce Gianni Brignolli
Ati folosit-o la vanatoare / talere asa ceva ?
Unde poate fi gasit acest domn Gianni Brignolli ? Un nr. de tel. o adresa ! Merci.
www.brignoliarmi.com
la sectiunea "contact" gasesti mail si tel la care poate fi contactat e de consultat inainte de a achizitiona ceva - cel putin in materie de arme italienesti stie mai bine ca noi toti la un loc (daca vreo bubuta apare printre ele stie sigur) si e de tinut cont de sfatul lui
Merci pentru sfaturi.
Apropo, la sectiunea contact nu apare nimic ! Ma poti ajuta cu link-ul catre pagina unde pot gasi datele de contact.
franchi inertiale raptor, sun arme f fumoase dar, sunt facute in Turcia si asamblate in Italia.Am vrut sa cumpar una si am vb. cu Gianni, de la el stiu acest lucru.Concluzia o tragi tu, iar alegerea i-ti apartine.Inainte de a face pasul, vb cu Gianni e super, super omul.
Catare plina!
Si ti-a recomandat Beretta? Exista mai multe modele, toate cu aceeasi mecanica in clasa lor (cele super usoare au ceva modificari). Diferentele sunt numai la nivelul de finisare atat la partile de metal cat si la partile de lemn. La modelele cu pret mare, cum e cel omagial, patul este din lemn de nuc turcesc de cea mai buna calitate. Si asta este singura parte ce provine din Turcia la armele astea tel de contact in Ro: 0723 392 140 afli de aici tot ce-ti trebuie.
Va multumesc amandurora pentru informatii.
Am citit foarte multe articole despre acest model de arma, ma informez de aproape un (1) an de zile si am ajuns la concluzia ca este lisa care mi s-ar potrivi cel mai bine. Oscilez intre varianta cu teava de 66 cm si cea cu teava de 71 cm. Violiv am vazut ca in una din postarile tale la subiectul "SEMIAUTOMATE STOEGER 2000" recomandai ca cea cea mai buna varianta de arma, este arma cu teava de 66 cm. Crezi ca aceasta recomandare e valabila si pentru modelul acesta de la Franchi ? In incheiere: multumesc tuturor celor care au postat si anticipat celor care vor posta si de acum in colo informatii/articole/pareri/concluzii personale legate de acest model de arma FRANCHI INERTIA ( RAPTOR).
Daca o sa ai posibilitatea sa incerci cateva arme, macar sa le tii in mana nu neaparat sa tragi, vei vedea ca "echilibrul" chiar conteaza. Din cauza carcasei mecanismelor lungi, armele semi au echilibrul deplasat spre in fata astfel incat arma are tendinta de "a cadea" de teava in jos, tendinta ce se accentueaza pe masura ce creste lungimea tevii. In aceeasi masura si inertia armei este mare si se simte la incercarile de a urmari rapid o tinta si pe directie stanga dreapta. O Stoeger cu teava de 76 cm si prelungitor de ~10 cm arata "tare" dar este la limita posibilitatilor de manevrare. Franchi Inerziale are arcul recuperator plasat in fata carcasei, in jurul magaziei de cartuse, ca si la Ij si mai adauga un pic de greutate in fata fata de Benelli care are arcul in pat. Daca mai pui la socoteala si cartusele ce adauga masa tot anterior de mijlocul armei iti dai seama ca echilibrul nu prea este ideal.
Pentru o arma basculanta, lungimea poate fi si un pic mai mare. Si la semi poate fi 71, 76 sau chiar mai mult dar devine obositoare. Din acest motiv recomandam tevi de 66 cm - par a fi cel mai bun compromis intre necesarul balistic (arderea pulberii s-a facut in intregime chiar si la cartuse magnum) si manevrabilitate. De altfel, daca studiezi un pic vei vedea ca 75% din arme sunt oferite acum cu tevi de 66 cm sau chiar mai scurte si relativ putine au tevi mai lungi de 71 cm. Cand am vazut-o prima data in revista, apoi si in realitate, am zis la fel: ca asta va fi viitoarea arma pentru mine. Intre timp m-am razgandit doar pentru ca foloseste sistemul inertial si mie imi place mai mult cel cu recuperare de gaz. Nu ma intreba "de ce?" ca n-am un raspuns imbatabil, e personal.
Violiv am sa-ti urmez sfatul si cu prima ocazie am sa testez echilibrul armei.
Oricum nu prea eram decis sa-mi cumpar o arma cu o teava mai mare de 66 cm., dar doream si o parere avizata. Legat de sistemul de armare nu am o preferinta anume dar am inteles ca aceasta arma poate trage si cu cartuse mai usoare fara sa se blocheze!!! Multumesc pentru sfaturi si indrumari
Mai pentru toate modelele exista si socuri cu prelungitor de 5-10 cm asa ca o teava aparent prea scurta poate fi "lungita". De tras, trag cam toate indiferent de cartuse. Cele cu sistem inertial sunt mai putin pretentioase, cele cu recuperare de gaz necesita o valva mai soficsticata sau un reglaj manual ceea ce ori costa mai mult ori te limiteaza in alternarea cartuselor. Nici sistemul inertial nu e infailibil: o priza mai lejera, un pic de mizerie intre componentele inchizatorului pot fi factori de erori in functionare.
Tragand cu toate felurile de arme, prefer semi. Cu o rata de 1-2 blocaje pe sezon tot e mai bine decat cele 3-4 situatii in care am simtit nevoia acuta unui foc in plus pe langa cele 2 din basculante. In plus, avantajul constructiei cu o singura teava se vede bine la ochirea cu proiectil unic. Asa cum toti trag cu bock la talere tot asa se trage numa din semi la "mistret alergator" pe unde si sunt gare multe de tir si pasionati de latura asta.
Findca va fi prima mea arma am dorit sa fie cat mai universala.
Sa se comporte bine atat la vanatoare cat si la poligon. Sa fie usor de utilizat in toate tipurile de fonduri de vanatoare (balta, padure, hatisuri, stancarii, baragan, etc) si bineinteles sa se preteze la cat mai multe tipuri de vanat, de la vanat mic si pana la mistret si caprior. Fiind incepator sa pot profita de acel foc in plus de care spuneai si tu. Si bineinteles sa fie si usor de intretinut, cu toate ca sunt de parere ca o arma de vanatoare trebuie verificata, reglata si curatata atat inainte de a iesi la o partida de vanatoare cat si dupa. Tocmai din aceasta cauza ti-am cerut parerea cu privire la lungimea tevii, se stie ca o arma cu teava lunga este un pic mai dificil de manuit in anumite tipuri de fonduri. Apropo de pe site-ul producatorului am inteles ca arma asta vine cu 5 chok-uri dar nu specifica lungimea acestora.
Re: FRANCHI INERTIA RAPTORfranchi semi-auto12fixed choke new 195£ franchi harrier12 m/c681£ franchi harrierfield12 m/c681£ www.morgans-of-oswestry.co.uk
Re: FRANCHI INERTIA RAPTORAduce cineva arme Franchi in Romania ?!!!
Incearca nu sa fii un succes, ci sa fii o valoare.
Albert Einstein
Re: FRANCHI INERTIA RAPTOR
se pare ca nu descurci cu comandatul- si ai nevoie de ceva consiliere-baga id meu dan_morariu2006 si iti spun eu pe mes ce si cum trebuie sa faci sa iti iei arma -este asa de simplu
Re: FRANCHI INERTIA RAPTORSalutare
Am gasit topicul acesta pe forum si nu am vrut sa mai deschid unul despre Franchi raptor 12 /76, am ocazia sa achizitionez o astfel de arma o mai are cineva dintre dumneavoastra as dorii opinii sau pareri despre dansa, am tras cu ea mi.e mi s-a parut placuta in mana si siliconul acela ce amortizeaza reculul in capatul patului de lemn. dar dupa 5-10 cartuse trase nu cred ca sunt un factor de opinie Omul ce o detine are si un benelli tot semi dar o editie mai rara cu tragaci aurit etc . si franchi tot sta la dulap acum de vre.o 2 ani .
Re: FRANCHI INERTIA RAPTORCu cat vinde Benelli ?
cu cat vinde Franchi? Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: FRANCHI INERTIA RAPTOR
salut Benelli nu o vinde, Franchi e a doua arma si a zis ca vrea sa mi.o dea mie daca o vreau nu am ajuns la discutia pe plan finaciar eu am intrebat pt ca nu ma pricep la ele acum tot citesc si caut despre ea avantaje sau minusuri de asta am intrebat
Re: FRANCHI INERTIA RAPTORE o semi aparuta cam acum 8-10 ani. Seamana tare cu Beretta la mecanism dar are in plus capul rotativ al inchizatorului. functioneaza ** pe gaz**totusi si poti trage cu ea si 28g. Cu 24g nu bag mana in foc.
Am folosit una la vreo doua trei iesiri dar in afara de numele mai sonor nu am gasit motiv sa o pastrez.(am benelli) la cateva luni prietenul avandutosi nu am mai apucat sa mai trag. La atelier a fost doar una intr-un an dar sunt doua motive. 1 sunt prea rare la noi sau 2 nu se strica. Daca arata bine(nelovita sau zgariata) si costa 500-600E aia e. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: FRANCHI INERTIA RAPTOR Ma @yoghi, daca scrie "INERTIA" pe ea, cum drac merge cu recuperare de gaz?Este alta decat Raptor-ul cu gaz, care doar arata pe afara cam la fel. Este inertiala cu cap rotativ de la Franchi, 90% identica Benelli actuale, singura diferenta fiind arcul recuperator plasat sub uluc si nu in pat ca la Benelli. Ca orice inertiala italiana pe mecanica Benelli tip 2 functioneaza OK mai in toate situatiile. E usurica, manevrabila, aspectuoasa. Singura chestie ciudatica este un pistolet ceva mai marisor si mai departe de tragaci, potrivit pentru palme mai mari si deget lung.
Re: FRANCHI INERTIA RAPTORCam ai dreptate. Eu am citit raptor si ..atatt. Nu am mai dat importanta la restul denumiri.Aia cu care am tras eu acum cativa ani era cu pat lemn .
asta inertiala cred ca e modelul cu garda tragaciului mai patratoasa. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: FRANCHI INERTIA RAPTORmultumesc de raspunsuri aceasta e varianta cu pat de lemn si are in capatul lui un amortizor de recul mie nu mi se pare greoaia si imi place puscoiul cum merge dar lipsa experintei pentru ca nu am pus mana pe altceva in afara de Franchi si Benelli dr nu stiu modelul si IJ bunicului care era din "65 si o primeam cand eram mic doar sa o curat duminica dupa vanatoare (al naibii mosul m-a fraierit toata copilaria daca o curat bine ma lasa sa trag si eu ) cred ca am tras prima data cu ea dupa ce am gatat armata
) nu vreau sa adun 2-3 arme prin dulap fara rost.
26 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 156 vizitatori |
Publicitate
|