Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 12 Mai 2026, 12:46

IJ27 cu un tragaci

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

IJ27 cu un tragaci

Mesajde LucianC pe 15 Mar 2012, 12:00

Salutare,
Ma bate gandul sa-mi iau un bock IJ27 cu un singur tragaci. Doar ca am auzit ca cele mai multe au o problema: pleaca ambele focuri. E o chestie de noroc sa nimeresti unul bun, care sa nu aiba problema asta.
A patit cineva, exista remediu sau se poate rezolva la garantie?
Va multumesc anticipat.
LucianC
Membru important

Locaţie: Iasi

Re: IJ27 cu un tragaci

Mesajde aurel_t78 pe 15 Mar 2012, 12:27

Am eu unul si nu am patit niciodata asa ceva. Il am de vreo 6-7 ani si la inceput fiind proaspat vanator trageam cu cartuse magnum de 50 si 52gr. Nu stiu daca este noroc ca l-am nimerit eu fara probleme, cert este ca acum daca iau in mana o lisa cu doua tragace dureaza putin pana imi dau seama ca nu trebue sa apas pe acelasi tragaci la al doi-lea foc. Eu cred ca sunt niste arme extraordinare su nu merita nimic altceva mai scump, lasand la oparte greutatea care pate diferii la armele mai scumpe gen italiene sau nemtesti.
Numai bine.
aurel_t78
Membru activ

Locaţie: Timisoara

Mesajde LucianC pe 15 Mar 2012, 13:51

hanter scrie:Salutare, eu te sfatuiesc sa-ti cumperi unul cu doua tragace mecanismul e ma simplu, cat despre ce ai zis tu, am patit eu cu acelasi model de ij al unui prieten, cand am tras am cazut in fund, au plecat amandoua focuri si aveam si cartuse magnum. :lol:

Si ce a facut prietenul tau cu arma? S-a rezolvat la garantie?
LucianC
Membru important

Mesajde pop ionut. pe 15 Mar 2012, 18:23

Eu te sfatuiesc sa alegi pe aia cu doua tragace , despre cele cu un singur tragaci am auzit ca ar fi cam defectuoase. Eu am una cu doua tragace si merge foarte bine.
Spor la cumparat.
pop ionut.
Nou membru

Mesajde Don pe 15 Mar 2012, 19:59

Am avut amandoua soiurile...bine ca nu mai am niciunul!Aia cu arma extraordinara care se diferentiaza de
italiene doar ca e un pic mai grea,cum zice un confrate,e cum ai zice ca intre Dacia Berlina si Benz singura
diferenta e ca ultimul are volanul imbracat in piele!
Cea cu doua tragace si cu extractoare,pe care am avut-o prima data,nu prea facea probleme,singura treaba
era ca atunci cand trageai cartuse mai "rele" trebuia sa fii atent la degetul mijlociu,garda tragaciului il lovea
uneori la recul si ti-l invinetea;cel cu tragaci unic mai "scapa" cateodata ambele focuri iar ejectoarele mai
aruncau uneori si cartusul netras - orice posesor de Izh trebuie sa inceapa insa cu detasarea si curatarea grupului tragaci si alte mici lucruri lasate de fabricant in seama viitorului posesor,iar pentru orice eventualitate ai si garantie.In locul tau as trage un ochi si la armele facute de Huglu si vandute sub brandul
CZ-USA.
Don
Veteran

Mesajde madalin122582 pe 15 Mar 2012, 20:12

Pentru a:
- scapa de dilema un tragaci sau doua;
- scapa de teama de a trage ambele focuri in acelasi timp,
- reduce riscul sa te loveasca garda tragaciului in deget;
- avea piese de mercedes sub capota de dacie

Ia-ti o semi XLR :mrgreen:
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

Mesajde LucianC pe 15 Mar 2012, 20:14

Don scrie:Am avut amandoua soiurile...bine ca nu mai am niciunul!Aia cu arma extraordinara care se diferentiaza de
italiene doar ca e un pic mai grea,cum zice un confrate,e cum ai zice ca intre Dacia Berlina si Benz singura
diferenta e ca ultimul are volanul imbracat in piele!
Cea cu doua tragace si cu extractoare,pe care am avut-o prima data,nu prea facea probleme,singura treaba
era ca atunci cand trageai cartuse mai "rele" trebuia sa fii atent la degetul mijlociu,garda tragaciului il lovea
uneori la recul si ti-l invinetea;cel cu tragaci unic mai "scapa" cateodata ambele focuri iar ejectoarele mai
aruncau uneori si cartusul netras - orice posesor de Izh trebuie sa inceapa insa cu detasarea si curatarea grupului tragaci si alte mici lucruri lasate de fabricant in seama viitorului posesor,iar pentru orice eventualitate ai si garantie.In locul tau as trage un ochi si la armele facute de Huglu si vandute sub brandul
CZ-USA.

Nu zici rau... totusi CZ-urile astea nu pot scapa de eticheta ca "sunt turcesti".
De curiozitate: are cineva asa ceva? Ceva probleme? Sau doar un renume prost dobandit in anii '90 de armele turcesti, greu de sters?
LucianC
Membru important

Mesajde LucianC pe 15 Mar 2012, 20:15

madalin122582 scrie:Pentru a:

Am deja o semi, ma gandeam la bock ca o a doua lisa.
LucianC
Membru important

Mesajde mialxx pe 15 Mar 2012, 20:28

LucianC scrie:
madalin122582 scrie:Pentru a:

Am deja o semi, ma gandeam la bock ca o a doua lisa.

Ia-ti un Merkel bock cu un singur tagaci si scapi de toata durerea de cap.
mialxx
Veteran

Locaţie: Thurgau Elvetia

Mesajde Don pe 15 Mar 2012, 20:41

Asta cu turcestile...trebuie regandita tare!
Uita-te,spre exemplu,cam cat de apreciat pare a fi,mai ales pe la noi,Gladius,care e facut de Yildiz pentru
Frankonia;mai uita-te ca peste tot armele lui Huglu sunt mai scumpe binisor decat Izh si totusi,pe cateva
piete,se vand deja mai bine.La fel armele lui Yildiz si Khan,chiar si Sarsilmaz.Pe cand calitatea de la Izhevsk
se situeaza acum mult sub cea din anii "70,turcii au progresat enorm,lumea-i cauta si lucreaza cu ei,vorbesc
aici de nume foarte grele gen Beretta,Bernardelli,Verney-Carron s.a.A propos de Gladius,nu chiar toata
lumea stie sa faca arme ultralight...Spui de CZ ca nu pot scapa de eticheta ca "sunt turcesti" de parca ar
fi alternativa la cine stie ce arme,nu la "bijuterii" ca Izh-ul...mare blazon,ce sa zic!
Eu as putea sa zic mai multe dar ma opresc aici,multi dintre colegii de forum detin aceasta bijuterie a
tehnicii rusesti("eticheta",nu gluma,cum pari sa invoci),unii dintre ei(gen OVI762)imi sunt chiar dragi si
n-as vrea sa-mi intoarca paturile pe spinare...ca Izh-ul chiar e greu!
Don
Veteran

Mesajde chriss_hunter29 pe 15 Mar 2012, 20:49

mai tzine si de noroc eu am un *ij* 27 cu un singur tragaci de vreo 2 ani cumparat...a fost peste tot ...si la talere si pe balta...curatat ioc la el...are peste 1000 de focuri trase si nu a dublat focul niciodata...nu sunt fan ij...am si rusesti si italiene si americane si belgiene..etc....important este sa nu se generalizeze aceasta parere despre ij...pentru ca ar fi totusi o greseala....Parerea mea !
chriss_hunter29
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde OVI762 pe 16 Mar 2012, 02:56

Don e vulpe batrana si stie el ce stie.Si stie bine.Ij-ul 27 e fix asa-o arma ieftina care face mai mult decat dai pe ea.Nu e frumoasa de pica dar imi place de mor,nu e usoara,brunajul e de rahat,finisajele nu trec dincolo de etapa,,ia Dorele cu flexu' ca nu se vede'',ejectoarele au facut pe ale dracu ca doar nu era sa mearga din prima,trage foarte bine(grupaj omogen cu mai multe sorturi de munitie,chiar si din aia ieftina) inclusiv cu proiectil unic(chiar si din ala scump,ceva cu S...parca :mrgreen: ),daca ramai fara cartuse poti sa ii dai in cap la porc si cu tevile la cat de groase sunt,lemnul e cam slabut,nu da rateuri,se ocheste foarte usor cu ea,nu mi-au plecat niciodata ambele focuri,nu am avut cartus netras,ma enerveaza jegul de cheita care se incapataneaza sa mearga nepermis de greu,e foarte precisa cand trag sprijinit de ceva-pom,teava de canalizare,statie de irigare,masina de teren,maldar de coceni.Le scriu in ordinea in care le-am constatat si constientizat.
Acum,e drept ca visez la o sv10 si nu ma las pana nu o am,e drept ca intre cele 2 e greu sa faci o comparatie,e drept ca una costa aproape 500 si ailalta ceva peste 2000 de euro,e drept ca....Pi.da ma-sii,tot IJ-ul ma unge pe suflet.Si stii care e tragedia???Stiu ca Don are dreptate.
PS
La 2000 ron ia-ti IJ-ul.Vei fi impacat.Daca dispui de mai mult vorba lu' nea Matache Macelaru'.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde maryo pe 16 Mar 2012, 08:22

OVI762 scrie:Don e vulpe batrana si stie el ce stie.Si stie bine.Ij-ul 27 e fix asa-o arma ieftina care face mai mult decat dai pe ea.Nu e frumoasa de pica dar imi place de mor,nu e usoara,brunajul e de rahat,finisajele nu trec dincolo de etapa,,ia Dorele cu flexu' ca nu se vede'',ejectoarele au facut pe ale dracu ca doar nu era sa mearga din prima,trage foarte bine(grupaj omogen cu mai multe sorturi de munitie,chiar si din aia ieftina) inclusiv cu proiectil unic(chiar si din ala scump,ceva cu S...parca :mrgreen: ),daca ramai fara cartuse poti sa ii dai in cap la porc si cu tevile la cat de groase sunt,lemnul e cam slabut,nu da rateuri,se ocheste foarte usor cu ea,nu mi-au plecat niciodata ambele focuri,nu am avut cartus netras,ma enerveaza jegul de cheita care se incapataneaza sa mearga nepermis de greu,e foarte precisa cand trag sprijinit de ceva-pom,teava de canalizare,statie de irigare,masina de teren,maldar de coceni.Le scriu in ordinea in care le-am constatat si constientizat.
Acum,e drept ca visez la o sv10 si nu ma las pana nu o am,e drept ca intre cele 2 e greu sa faci o comparatie,e drept ca una costa aproape 500 si ailalta ceva peste 2000 de euro,e drept ca....Pi.da ma-sii,tot IJ-ul ma unge pe suflet.Si stii care e tragedia???Stiu ca Don are dreptate.
PS
La 2000 ron ia-ti IJ-ul.Vei fi impacat.Daca dispui de mai mult vorba lu' nea Matache Macelaru'.

:lol: :lol: Pai parca am auzit pe aici pe forum ca intre beretta si ij nu este nici o diferenta ba mai mult ca cei 2000 si ceva de euro care-i dai pe beretta sunt considerati ca se arunca banii pe fite si nu pe calitatea dintre cele douo arme!
maryo
Membru important

Locaţie: Spania (Madrid)

Mesajde Don pe 16 Mar 2012, 10:41

hanter scrie:Domnilor eu detin momentan un ij 27 em a cu bascula nichelata cu socuri extractoare si doua tragace si sunt multumit de ea, am multe focuri trase cu ea mai ales ca in zona mea sunt singurul cu arma, iar cand mi-am cumparat-o era negru de hoinari, cat despre arma cu un sg tragaci prietenul meu a vandut-o pt ca a patit si la vanatori de mistret sa plece amandoua tuburi.

Ma inseala memoria sau anul trecut pe vremea asta iti trimisesei Izh-ul nou la service in garantie si te plangeai ca nu ti-l mai inapoiaza odata?Scuze anticipate daca-mi amintesc cumva gresit!
Don
Veteran

Mesajde the_mav pe 16 Mar 2012, 11:17

hanter scrie:... cat despre arma cu un sg tragaci prietenul meu a vandut-o pt ca a patit si la vanatori de mistret sa plece amandoua tuburi.

mie nu mi s-a intamplat niciodata asa ceva :roll: :roll: :|
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde Don pe 16 Mar 2012, 13:45

hanter scrie:Ala era altul nou, dar la-am vandut si ai dreptate avea probleme la cuiul catari l-am dus la ei la magazin si o zis ca lo reglat lo facut da tot un drac, era la fel asa ca l-am maritat, dar mai avem un ij asta actualul celalalt care l-am vandut era fara socuri.

Pai vezi ca batranetea nu mi-a sters memoria chiar de tot?
Acum intreb si eu asa,ca nataraul,daca atatea probleme raportate la Izh-uri,cu tragaciul,cu ejectia,ba chiar
si ce-ai patit tu cu arma noua s-ar fi intamplat la Huglu sau la Yildiz,iti dai seama cati ar fi sarit cu gura pe
posesor "Ba,ai vazut ce-ai patit dac-ai luat arma turceasca!",dar la Izh vad ca accepta toata lumea...si pare
firesc si fara probleme,ba la coada mai si zic ca-s bune!
Din cate m-am uitat eu la "raportarile" de pe pietele pe care se consuma,incidentele la CZ-USA,Huglu,Yildiz,
sunt mai putine decat la Izh si,in plus,nu arata ca facute din bomfaier la atelierul scolar,brunajul nu se ia
pe carpa la curatarea armei,lacul de pe pat nu se transfera pe haine...unde mai pui ca majoritatea isi
cumpara Izh sau "turceasca" drept prima arma,nu raman toata "cariera" la ele!Chestiile astea ma fac sa
inteleg mai greu de ce multa lume ramane fixata la Izh...
PS Na,nu mi-am tinut gura si am scapat o parte din ce era de spus!Sper ca majoritatea detinatorilor de
Izh sa nu citeasca postarea,altfel o sa ajung pe aici,pe forum,cam la fel de popular ca Gaddafi la el acasa inainte sa pateasca ce a patit...
Don
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 16 Mar 2012, 20:52

Pai Don inseamna ca eu si alti zeci de vanatatori de prin grupa si imprejurimi am fost al naibii de norocosi ca nu am avut probleme cu rusoaicele. Ca sa vezi ce norocul dracu'.
Marele avantaj al IJ-ului este acela ca duce bine de tot la tavaleala, lovit de portiera masinii, de usa vagonului, scapat pe jos, calcat cu tractorul. Toate situatiile de mai sus nu au reusit sa pensioneze rusoaicele. Ale naibii parca le-ar place tavaleala.
Trebuie sa recunoastem ca pe langa defecte, IJ-urile au si o serie de calitati. Eu am si un IJ 27 din asta mai nou, despre care se zice ca nu se ridica la nivelul calitatii din anii 70-80. Dar de vreo cinci ani trage fara probleme, fara sa aiba galci sau rau de cartuse.
Drept este ca ceva timp inainte de IJ am vanat si mai vanez cu o juxtapusa cu pat englezesc si platine laterale functionale fabricata la Brno. Pe asta o recunosc ca fiind superioara Ij-ului din toate punctele de vedere.
Este clar ca in momentul actual IJ-ul nu se ridica la nivelul armelor din gama de sus produse de firme precum Browning, Beretta, Fabarm, etc. Insa pentru cineva care nu prea are multi bani de cheltuit pe arme, un IJ va face o treaba cat se poate de buna.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde Don pe 16 Mar 2012, 21:57

Sly...cunosc al naibii de bine Izh-urile - cum ti-am spus,doua dintre ele le-am avut chiar trecute in
permis,cumparate de noi,asa cum mi-am cumparat aproape toate armele...si nu au fost putine!
Am invatat sa trag,la inceputul anilor '80 cu Izh 54 si 58,am avut in dulap o perioada,Izh-uri fabricate
in anii '70,alea care mi-au lasat impresia cea mai buna - cele pe care le-am cumparat erau fabricate,
daca-mi mai amintesc bine,unul in '96,celelalt in 2005-2006(varianta Sporting)asa ca stiu exact cum
sunt si cat fac!La fel,am invatat sa conduc prin '73-'74 pe un Moskwitch 407,nu sunt strain de lucrul
rusesc!Tocmai pentru ca le cunosc foarte bine,aici ma refer la bunurile de consum rusesti,am inteles
ca trebuie neaparat sa mai trag un ochi si pe la altii pentru ca as putea iesi mai bine dpdv calitativ!
Daca pe vremea tineretii mele erai,de multe ori,obligat sa te multumesti cu un lucru provenind de
unde spuneam mai inainte,incepatorii de azi au cu totul alte optiuni...ar fi tare bine sa fructifice
aceste posibilitati.
Din punctul meu de vedere,Izh este a treia marota a vanatorului roman dupa ideile cu teava mai lunga care lungeste focul si aia cu calibrul mai mic care bate mai departe si sunt prea experimentat,inclusiv cu aceste arme rusesti(nu sunt strain nici de cele facute la Tula)ca sa nu observ ca intre timp lumea a mers inainte,inclusiv la aceasta categorie de arme,romanii insa raman cu ideile lor.
Ca sa ilustrez ce spuneam inainte,ramane doar sa amintesc o postare,cred ca de pe forumul vecin,unde
un tanar vanator incins si plin de elan sustinea nici mai mult nici mai putin ca,in calitate de vanatori
din Estul Europei ar trebui sa vanam cu Izh-uri - afirmatia m-a oripilat,poate unii mai tineri nu stiu
ca nu am fost niciodata republica sovietica,ne-am afirmat mereu identitatea si,in ciuda izolarii de
toate felurile la care era supusa tara,stiam si pe vremea adolescentei mele,in anii '70,ca altii erau mai
avansati si faceau lucruri mai bune decat alea pe care eram noi obligati sa le cumparam,crede-ma,si
atunci as fi vrut un mag Grundig,nu Maiak,un aparat foto Canon,nu Zenit,o alta arma decat Izh...dar
era tare greu.
Un alt exemplu,tot despre Guru si tot din ziua de azi,este al unui magazin din Tulcea unde gasesti mai
multe marci de arme,de cate ori intreaba cate un proaspat vanator ce arma ar trebui sa-si ia,vanzatorul,
cu vreo 15-20 de ani mai senior decat mine le indruma primii pasi cu afirmatia categorica "Izh sunt cele
mai bune din lume!"
Am mancat prea mult din banii familiei tot experimentand si schimband arme,totul cu multa pasiune si,
mai ales,deschidere,ca sa nu stiu exact despre ce vorbesc cand spun ceva in domeniul liselor...
Don
Veteran

Mesajde yoghi pe 17 Mar 2012, 02:43

hanter scrie:...... am patit eu cu acelasi model de ij al unui prieten, cand am tras am cazut in fund, au plecat amandoua focuri si aveam si cartuse magnum. :lol:

Binenteles ca nu erai vanator daca nu exagerai si tu un pic povestea! :D
si magnumurile erau de 57g nu-i asa? :mrgreen:

Don scrie:Asta cu turcestile...trebuie regandita tare!
Uita-te,spre exemplu,cam cat de apreciat pare a fi,mai ales pe la noi,Gladius,care e facut de Yildiz pentru
Frankonia;mai uita-te ca peste tot armele lui Huglu sunt mai scumpe binisor decat Izh si totusi,pe cateva
piete,se vand deja mai bine.La fel armele lui Yildiz si Khan,chiar si Sarsilmaz.Pe cand calitatea de la Izhevsk
se situeaza acum mult sub cea din anii "70,turcii au progresat enorm,lumea-i cauta si lucreaza cu ei,vorbesc
aici de nume foarte grele gen Beretta,Bernardelli,Verney-Carron s.a.A propos de Gladius,nu chiar toata
lumea stie sa faca arme ultralight...Spui de CZ ca nu pot scapa de eticheta ca "sunt turcesti" de parca ar
fi alternativa la cine stie ce arme,nu la "bijuterii" ca Izh-ul...mare blazon,ce sa zic!
Eu as putea sa zic mai multe dar ma opresc aici,multi dintre colegii de forum detin aceasta bijuterie a
tehnicii rusesti("eticheta",nu gluma,cum pari sa invoci),unii dintre ei(gen OVI762)imi sunt chiar dragi si

De acord cu @Don .

Vizavi de ""un tragaci"" . Cumpara arma te duci cu ea la un armurier ( nu acasa) o desface ,o curata si o verifica la mecanism si apoi imbatranesti linga ea .De care o fi: turcoaica , rusoaica sau italianca !
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Don pe 17 Mar 2012, 17:53

yoghi scrie:
hanter scrie:...... am patit eu cu acelasi model de ij al unui prieten, cand am tras am cazut in fund, au plecat amandoua focuri si aveam si cartuse magnum. :lol:

Binenteles ca nu erai vanator daca nu exagerai si tu un pic povestea! :D
si magnumurile erau de 57g nu-i asa? :mrgreen:

Don scrie:Asta cu turcestile...trebuie regandita tare!

De acord cu @Don .

Vizavi de ""un tragaci"" . Cumpara arma te duci cu ea la un armurier ( nu acasa) o desface ,o curata si o verifica la mecanism si apoi imbatranesti linga ea .De care o fi: turcoaica , rusoaica sau italianca !

Mai nou,Beretta iti sugereaza in manualul Perenniei sa nu umbli la grupul tragaci fara teraba.
La izh e neaparat sa-l desfaci si sa-l cureti,ai mari sanse sa gasesti span si rumegus,mai toti care au
avut probleama "executarii" necomandate a cate unui foc dublu si-au rezolvat-o printr-o simpla curatare
a grupului tragaci,asa ca in cazul Baikal-ului,sfatul lui @Yoghi e mai mult decat o recomandare.
Privitor la Huglu,iata un review facut de Mike Yardley,pe care lumea a inceput sa-l cunoasca si pe aici
pe forum:
http://www.gunmart.net/gun_review/huglu_103de/
Vorbind despre senzatia pe care o ai tinand in mana aceasta arma fata de Baikal,e o distanta...maricica!
Un nuc turcesc care,chiar daca e de grad inferior,e bine lucrat si frumusel finisat si care "sta" bine in
mana,"actiune" tip Brescia care permite o bascula mai ingusta,echilibrare si manevrabilitate mai bune.
In oferta,preferata mea nu este Redhead ci Canvasback,adica aceasta:
http://www.cz-usa.com/products/view/canvasback-103-d/
Un singur tragaci,mai usoara decat Redhead,din pacate nu stiu daca se face si cu ejectoare,ce am
vazut eu imi amintesc ca era cu extractoare,dar nici asta nu e mare chestie,cine vrea extractoare
poate sa ia Redhead numai ca se va apropia de greutatea Izh.Tragaciul n-am putut sa-l verific ca lumea,
m-am facut decat ca din greseala am percutat o data in gol,la prima vedere e cam ca la Baikal,adica
de tot ca..tul,dar poate ca m-am inselat.
Peste tot sunt mai scumpe multisor decat Baikal,la noi preturile sunt insa destul de apropiate de Izh si
spunand asta cred ca m-am si "desconspirat" pe care as lua-o eu daca as avea de ales intre cele doua!
Don
Veteran

Mesajde Nautilus pe 10 Noi 2012, 11:19

Şi eu sunt într-o dilemă asemănătoare: în iarna asta vreau un bock în 12/76 cu două trăgace şi preferabil cu ejectoare şi am de ales (la preţuri asemănătoare) între IJ-27 şi CZ-USA Mallard.

IJ-27:

+ cade foarte bine în mână şi în umăr - MP-153 prin comparaţie stătea ca o rangă în timpul epolării;
+ are ejectoare;
+ în ciuda pretenţiilor că IJ e urâtă, arată mult mai bine ca IJ-18 pe care o am acum;
- e ţeapănă la deschidere-închidere de parcă ar fi ruginit pe fundul mării din Primul Război Mondial până acum;

CZ-USA Mallard:

+ arată de 10 ori mai bine ca orice IJ nemodificat;
- nu are ejectoare;
- e făcută de turci

Care din ele ar fi mai potrivită din punctul de vedere al preciziei şi rezistenţei în timp? CZ-USA e "mai turcească" prin calitate, ar putea "să facă grevă" după ceva cartuşe trase?

Mulţumesc,

~Nautilus
Nautilus
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde costinel29 pe 04 Dec 2012, 20:39

Salutare tuturor.
Mai aveti putin si imi schimbati parerea despre ij 27,cu toate ca, recent am tras cu a unui prieten care a laudat-o ca nu a avut probleme cu ea niciodata.
Sunt incepator si vreau sa imi cumpar o arma nu pentru fitze ci pe care sa o pastrez si sa-mi faca placere sa merg cu ea la vanatoare.
Inca ma mai intereseaza ij-ul 27,accesibila la pret,robusta si fara fitze care folosesc unui vanator numai atunci cand o prezinta colegilor,sau cand scoate portofelul sa o cumpere. Astept pareri de la cei care detin sau cunosc aceasta arma,despre rezistenta ei in timp si calitatea pieselor din care este facuta.
Multumesc !
costinel29

Mesajde OVI762 pe 04 Dec 2012, 21:08

Dragule,in primul rand,bine ai venit printre mincinosi.Treci pe la rubrica cu prezentarea,spune cate ceva despre tine,lasa-ne sa te ,,digeram''si te indreptam noi spre calea dreapta,daca ne lasi :wink:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde violiv pe 04 Dec 2012, 22:27

Bine ai venit printre noi!

Astept pareri de la cei care detin sau cunosc aceasta arma (Ij 27), despre rezistenta ei in timp si calitatea pieselor din care este facuta.

Greu sa gasesti ceva care s-o bata (in sens negativ) la oricare din capitole ... poate Vercar de la Verney sau ceva turcesti "no-name".
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde OVI762 pe 05 Dec 2012, 00:31

Maestre Voiliv,chiar la oricare dintre capitole????Ii sperii pe astia mici si vom sfarsii prin a avea 7-8 mp27 in toata tarisoara asta :lol: :lol: :lol: Multi nu inteleg gluma si o iau de buna dar daca vine din partea ta,faca-se precum zici :!:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Don pe 05 Dec 2012, 01:49

Ovidiule,e gluma...dar nu prea e!
Daca te misti putini,la banii unui 27 nou iei un Franchi sh...si e altceva!
Tot pe la banii astia am mai vazut cate un S55-s56 de la Beretta...parca si mai bine asa!
Iar daca e sa fie noua,parca mai degraba m-as arunca la vreuna dintre "minunile" facute pentru CZ la Huglu!
Don
Veteran

Mesajde OVI762 pe 05 Dec 2012, 02:33

[quote="Don"]Ovidiule,e gluma...dar nu prea e!
Daca te misti putini,la banii unui 27 nou iei un Franchi sh...si e altceva!
Tot pe la banii astia am mai vazut cate un S55-s56 de la Beretta...parca si mai bine asa!
Iar daca e sa fie noua,parca mai degraba m-as arunca la vreuna dintre "minunile" facute pentru CZ la Huglu!

Aia cu Huglu sa nu aud ca ma apuca damblaua.Aia rea :D Acu' Franchi...tot cam pe acolo e facuta dar alta mancare de peste.Daca s-a riscat domn' doctor si a luat vreo doua m-as risca si eu ca n-o fi foc.De Beretta sa nu mai zici ca ma apuca plansul :cry: :cry: :arrow: next to buy :wink: Lucrurile sunt putin altfel decat acum 3 ani de exemplu cand mi-am cumparat eu prima arma.Daca aveam atunci mintea de acum in loc de Natasha o chema Giovanna,dar asta e...si sincer nu imi pare rau(ce dracu' sa zic si eu).Ne-am invatat unul cu altul si vad ca si cu ceva rezultate pana acum.As fi cel putin ipocrit sa nu recunosc ca la 2100 ron cat am dat eu pe rusoaica nu exista si alternative mai de doamne-ajuta insa aici intervine si o mare doza de subiectivism-este prima mea arma,arma pe care nu vreau sa o vand niciodata,poa' sa crape pamantul,si poate ca de aceea tind sa acord mult credit armelor rusesti in detrimentul celor turcesti ,de exemplu.Pana la urma eu am ajuns la concluzia ca pusca e ca si omul-la inceput nu prea conteaza cu ce tragi ca si asa nu poti face diferenta dar daca ajungi dupa un timp sa te prinzi ce si cum...ai pus-o.Mana adanc in portofel,certuri cu consoarta ca,,ce sa mai faci si cu asta,nu ai deja una'',doar frumusetea vietii in (cel putin)doi :mrgreen: :mrgreen: Ca incep sa bat campii si imi pierd ideea-pana acum vreo 2 saptamani eram convins,dar convins ca nu pot sa trag cu juxtapusa.La ultima bataie inaintea mesei colegul insarcinat cu gratarul zice:i-a tu pusca mea(Suhl,juxtapusa,cal 16)si trage cu ea ca saraca de sezonul trecut nu a mai vazut cartus.Iau arma omului,fac 300,350m si sare iepurele-15,17metri,frumos,pe blat.Ochesc,trag,cade.Soc si groaza.Primul meu iepure cu o juxtapusa si in 16.Pai nu zici ca toata ziua am laudat nemtoaica si 16-le de parca cine stie ce dinozaur impuscasem :lol: :lol: La sfarsitul zilei,la un pahar de suc de merisoare, desigur,caci cu radicalul COOH nu este voie la vanatoare m-a traznit ideea-nu stiu cat de mult conteaza unde e facuta pusca,conteaza ce trairi si emotii iti da la un moment dat.Ca e turceasca,ruseasca sau de aiurea conteaza si nu prea,important este ce iti ofera la un moment dat.Pe pana acuma rusoaica m-a multumit si vreau o a doua arma doar de dragul de a avea si altceva ca in zona in care vanez eu de obicei nu prea ai nevoie si de o utilitara prin prisma varietatii reduse de vanat si a lipsei pasajului vreunor zburatoare.Singurele zburatoare de la noi au pasaj nocturn da' nu e voie sa tragi ca le spargi parbrizul si se lasa cu declaratii din partea victimelor,mancati-as.. :mrgreen:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde OVI762 pe 08 Dec 2012, 00:15

Si acu 3 ani nu puteai sa zici,Iuda :lol: :lol: :lol: No offence,sir.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Don pe 08 Dec 2012, 00:59

Cine te stia atunci,Ovidiule?
Ocazii de genul asta vad ca mai apar si acum...apoi tot voi m-ati facut sa fiu mai timid,acum doi ani cand
am spus ceva asemanator era sa ma trezesc cu vreo suta de paturi de Izh pe spinare ale proprietarilor
furiosi pe ce spuneam...ma inseala memoria sau prin multimea care ma alerga am vazut si arma ta :?:
Acum,de,ati facut o gramada de kilometri pe coclauri cu fierataniile in spinare,ati mai tarat in camp si
alte scule,v-ati apucat de desfacut si armele altora...v-ati cam lamurit...da' vad ca tot pe mine ma
scoateti vinovat ca v-ati luat rusoaice noi la pret de italience bine intretinute :!:
Don
Veteran

Mesajde OVI762 pe 08 Dec 2012, 02:01

E drept ca era si pusca mea in marea multime de ....pusti. :oops: :oops: Da doamne mintea de pe urma a romanului :wink: :wink: Nu imi pare rau dar imi putea parea si mai bine.Respecte maxime,maestre :) Cine are ochi de auzit sa vada :wink:
este in noi
OVI762
Veteran

Următorul

Înapoi la Arme de vanatoare lise