| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
pat armaModerator: liviur
58 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Re: pat armaSalut Bica, bine ai revenit
avea nea Mircea o jucarie din aia, vezi ca avea nr lui de tel Laur si parca si vulpoiul... Scula ca scula (era ceva de genul prelucrarilor prin raschetare-aschiere), dar mana face totul... mai bine te duci la un meseriash decat sa risti sa strici lemnul. Incearca sa dai de nea Mircea, o sa te ajute sigur -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: pat armaCaroiaj se numeste "imprimeul" de pe lemn.
Scula nu e o scula ci un set intreg cu instructiuni delicate de folosire si destul de scumpisor. Daca nu faci asta zi de zi nu merita achizitionat. Vezi ca exista pe undeva pe forumuri o postare de acum ceva vreme unde @mldguns a pus poze detaliate, seriate, cu tot procesul si sculisoarele folosite. Mai bine cauti un armurier sa-ti faca asta ... priceputi la lemn sunt destui si pe plaiurile noastre.
Re: pat armaUite aici https://www.youtube.com/watch?v=QV5mi603uYU cum se face pentru un pat nou.
Nu cred ca vrei sa faci asta. Doar pretul sculelor (cu transport cu tot) te pot duce mai mult decat patul. http://www.brownells.com/gunsmith-tools-supplies/stock-work-finishing/hand-checkering-tools/index.htm Daca vrei doar sa reconditionezi caroiajul unei arme de valoare materiala redusa, cauta in magazinele de scule o unealta ca cele din link. Altfel nu se merita decat la armurier. Vorbeste intodeauna cu blandete si tine aproape un toiag noduros - vei ajunge departe
Re: pat armaUite aici https://www.youtube.com/watch?v=QV5mi603uYU cum se face pentru un pat nou.
Nu cred ca vrei sa faci asta. Doar pretul sculelor (cu transport cu tot) te pot duce mai mult decat patul. http://www.brownells.com/gunsmith-tools-supplies/stock-work-finishing/hand-checkering-tools/index.htm Daca vrei doar sa reconditionezi caroiajul unei arme de valoare materiala redusa, cauta in magazinele de scule o unealta ca cele din link. Altfel nu se merita decat la armurier. Vorbeste intodeauna cu blandete si tine aproape un toiag noduros - vei ajunge departe
Re: pat armaEu am reconditionat un pat la Vasile CRACIUN, in Codlea si a iesit impecabila lucrarea. Daca nu ti-as spune ca e reconditionat, nici nu faci diferenta intre striatiile din fabrica si cele facute de Vasile. Asa ca mai bine mergi pe mana sigura a cuiva cu experienta. Doar daca nu tii neaparat sa iti faci propria experienta
![]() RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
Re: pat armaVasile Craciun este o legenda,pe drept merit, insa nea Mircea a dus lucrurile mai departe transformand un imaginar elucubristic intr-un real pseudo-posibil si usor de atins,pentru unii.Desi uneori poate fi dificil,cauta de ia legatura cu nea Mircea.Merita sa cauti.
este in noi
Re: pat armala o vizita pe la domnul ADRIAN GHETA din Giurgiu am auzit despre sudarea unor anumite piese la arma de vanatoare undeva pe la o firma din Brasov.Este vorba despre o sudura chiar si sub microscop care nu decaleste deloc otelul(spunea dansul ca la putem tine mana pe piesa la 2-3 cm de punctul de sudura fara a ne arde la mana)Ce parere aveti despre asta si daca stiti ceva despre acea firma.Ma interesa si pe mine asezarea unei pelicule ff subtiri de sudura peste o gheara extractoare care cred eu ca din cauza noilor cartuse care au dulia un pic mai mica mai are tendinta de a sari peste cate unul
Re: pat armaParca auzisem ceva tot pe la nea Mircea despre o sudura ceramica cu niste pulberi speciale, probabil o fi acelasi lucru... stiu ca el facea respectivele operatiuni destul de frecvent, intr-adevar trebuie stiinta maxima pentru asa ceva si scule pe masura, insa tocmai de aceea foarte multa lume vorbeste de bine despre el.
Daca o fi asa ceva si prin alte zone, nu mai stiu sa-ti spun...poate ceilalti stiu mai multe, si OVI si laurul stiu ca se pricepeau unul la sudura, altul la pulberi Sanatate. -------------------------------------
Re: pat arma
Asemenea solutie nu este practica deloc, armurierii nu lucreaza cu asa ceva, iar cei care o fac mai mult ca sigur nu au calificare si nici drept de practica in domeniul armurariei. Trebuie inlocuita gheara extractoare cu una noua. La MLD Gun stiu ca se confectioneaza asa ceva, eu am una facuta la ei acum multi ani si parca este ca noua si astazi. Metalul este tratat corespunzator, calitatea prelucrarii fiind si ea foarte buna. Asa ca nu mai umbla cu improvizatii si schimba piesa la un armurier calificat. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: pat armaNea Mircea a inceput sa dea buleala. Zic eu, ca el zice ca e stiinta. La caroiaj si-a facut un ciocanel. Seamana cu ala de snitele doar ca e la cap cu o tesala de cai. El mi-a batugit pusca aia de o am la vanzare si zicea ca e bine. A pus niste izolier-band sa-i faca forma si a luat-o la ciocane. Pana sa i-o iau din mana, era gata. Nici bani nu mi-a luat, da si eu o vand!
Sudura nu mai face. Alameste si cositoreste traditional, cu ciocanul tiganesc si se Pisa pe lucrare dupa doua beri dealea cu cerb. Are si dreptate, ca noi tot la el ne ducem, orice ar face... ![]()
Re: pat armaArmurierii "clasici" nu aveau acces la asa tehnologie. Sudura clasica n-o puneai pe arma decat daca o voiai felii pentru casare.
Ce pot face tehnologiile actuale e mult mai departe. Insa incarcarea nu rezolva decat partial rezolvata. Piesa trebe apoi rectificata, tratata termic, etc. S-ar putea sa coste la fel ca una noua. PS am pus sudura in scop terapeutic pe arma si nu numai o data. Din asta moderna si e chiar real ca nu incalzeste la distanta. Functioneaza si azi ...
Re: pat armaSudura se practica pe arme ,se poate suda fara a fi decalita piesa deci nu trebuie tratata termic (pretul unei astfel de suduri nu l stiu)Gheare extractoare sudate nu recomand,se pot inlocui cu pise originale sau confectionate.Problema multor vanatori autohtoni este tradusa in preturile pe care le afera la anumite lucrari,ne avand posibilitatea sa cumpere anumite piese incearca sa reconditioneze si de multe ori pretul este mult mai mare.Calitatea lucrarii se traduce de cele mai multe ori in pret.Explici uneori ca anumite lucrari nu se recomanda dar clentul insista ca el asta vrea .....Nea Mircea ...stiti cata lume cere lucrari ca ale lui???dupa ce citeste niste postari dar nu pot ajunge acolo ca e departe,si pe urma spun ca stiu ei ca preturile lui nea Mircea sunt speciale si de ce noi nu putem ca el???Destui...De la pat de pusca sa ajuns la suduri MIG,TIG WIG etc.Nu toata lumea care citeste anumite sfaturi merge la un sudor sa spunem autorizat si mai mult strica. Stiti cati vanatori au checkaring (caroiaj )la pat facut cu un varfa de pinza de bomfaier sau batut cu un cui cu multa migala si cu rezultate induielnice ?Multi.
Re: pat armaCiteam din nou postarea lui @Violiv,pacat ca nu toata lumea nu incearca sa inteleaga ce spune el ci incearca si ei pt.ca daca unul poate toata lumea poate,se sudeaza,sudam si noi se bruneaza,toata lumea poate.cele mai multe arme vechi (din Romania)sunt compromise din cauza stiintei tuturor de a surubari.
Si cu toate acestea mai exista o speranta si pentru ele ... si aceasta speranta se numeste ... Nea Mircea Vorbeste intodeauna cu blandete si tine aproape un toiag noduros - vei ajunge departe
Adriane, recunoaste ca esti invidios ca nu poti ajunge la nivelul lui Nea mircea.... ![]() cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: pat armaCe sa facem,ne distram cum putem ; pana la urma fiecare isi merita soarta. Nea Mircea...mester mare ,cum sa-l egalezi...n-ai cum.
Re: pat armaam si eu o intrebare cam bizara pt unii:unde aruncam cartusele trase faraa fi trasi la raspundere sau fara a polua ca stim si noi cat de repede se degradeaza plasticul in sol
Re: pat armaTe mai incordasi tu o data si iar te facusi de cacat,nu te putusi abtine,ai?
este in noi
Re: pat armaPretenash, le bagi in pozunar si le arunci la pubela asigurata de primarie sau le dai drq ca nu te vede nimeni !
PS Ai si tu niste probleme !!!!!!!!!!!!!!! Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat imi iubesc mai mult cainii!
Cine sa te traga la raspundere in afara de propria constiinta ca esti neghiob si le lasi pe unde le tragi?
Doamne..... Administratia ????!!!! cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: pat armaHa Ha Ha.....si iar ha,bine va face,ce spuneam eu ca fiecare lucru are o limita.Nu certati bre baiatu,era si el curios.Colecteazale acasa si cand ai destule le duci la centrul de reciclare,mai scazi din cheltuieli.Nu i slabi @Bica cu intrebari din astea pertinente ca sigur iti raspund.Acum sunt suparati din cauza ca nu prea au inpuscat iepuri si nea Mircea nu le raspunde la telefon sa le faca cate un reglaj la arma.Cred eu...
Re: pat armaDe ce ati sarit asa? Omul a pus o intrebare pertinenta, a si precizat ca poate parea ciudata.
Dincolo de propria constiinta te poate trage la raspundere si legea ce zice ca nu-i voie sa poluezi mediul aruncand plastice pe camp. Sa le strangi frumos si sa le arunci la pubela poate fi o problema daca dau de ele "sortatorii" care scotocesc zilnic in pubele si le imprastie prin cartier ... sa vezi atunci babe isterizate si telefoane la 112. E o problema reala si voi strigati la bietul om. Eu le strang si incerc sa prind masina care colecteaza continutul pubelelor ... macar sa nu ramana in cartier prea mult.
Re: pat armaiar daca tragi mult si nu vrei sa te apleci la fiecare tub tras sa il ridici de jos, ai multiple modele de "bastoane magnetice" cu care te poti ajuta sa le strangi si elegant, si rapid, si cum mai vrei tu
incinerarea NU e o solutie!!! deci cum zice vio -------------------------------------
Re: pat armaCand verzii si sinistra bască palmier sunt cu ochii pe noi ca pe butelie si abia asteapta sa ne mai ardă cu ceva apare unul care intreaba ce facem noi cu tuburile de plastic pe camp,ce sa zic,a dracului coincidenta.Ca activitate poluatoare nu fusese d escrisa vânătoarea ca in rest le aveam pe toate,de la ucigasi de ursuleti la betivi dezaxati.Cat despre adunat,la rate in stuf cu semi nu e totuna cu stand la mistret cu basculanta,daca tot e sa ne lovească corectitudinea.Aduni ce poti,daca poti, cand poti.Eu m-am specializat:le prind din zbor si le halesc,sa nu zică vevefeu ca poluez natura pură si neintinata.Insa adevarata problema nu o reprezinta tuburile ci fumul de la gura tevii,ala polueaza grav,iar alicele risipite pe camp se descompun,intra in panza creativă si ala de bea apă o ia razna si incepe sa delireze,se inscrie membru în wwf si incepe sa puna intrebari aiurea.
este in noi
Intrebare pertinenta dar complet off-topic Corruptissima re publica plurimae leges
58 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 42 vizitatori |
Publicitate
|