Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 13 Iun 2026, 08:21

Intrebare posesori Baikal: sant fiabile optionalele?

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

Re: Intrebare posesori Baikal: sant fiabile optionalele?

Mesajde GeKados pe 03 Feb 2012, 19:54

Cu proiectil unic poti trage cu nr 3 sau 4...
Eu am o semi tot de la Baikal si il am montat pe nr.3 cu care trag si alice si proiectil unic..
Gramajul maxim folosit de mine pana acum nu a depasit 36g... Teoretic poti trage cu tot ce inseamna magnum...
GeKados
Veteran

Mesajde GeKados pe 03 Feb 2012, 19:57

Scuze.. nu am observat ca intre timp a raspuns @ssteffan ...
GeKados
Veteran

Mesajde Katalin123 pe 03 Feb 2012, 20:02

Multumesc mult! :D
Katalin123

Re: Intrebare posesori Baikal: Cu ce gramaje trage?

Mesajde OVI762 pe 04 Feb 2012, 23:43

ssteffan scrie:
Katalin123 scrie:Salutare tuturor!
Fiind nou in randurile voastre am cateva nelamuriri in legatura cu arma!
Am un Baikal MP 27EM-1C 12x76 cumparat de nou,iar cei de la magazin nu m-au lamurit in privinta gramajului maxim pe care il pot folosi la vanatoare!cat despre socuri chiar nu mi-au spus nimic!Arma are trei socuri;doua montate (unul cu o crestatatura si celalalt cu trei)si inca unul(cu patru crestaturi)!Asa ca va intreb pe voi...
Care este gramajul maxim pe care il pot folosi?
Daca trag cu proiectil unic,care sunt socurile pe care le pot folosi?
Va multumesc!!!

Poti trage cu cartuse pe care scrie: maxim 1050 bari, sau 12x76 magnum. Ca gramaj cred ca sunt pe la maxim 62 de grame. Nu poti trage cartuse supermagnum (cele facute pentru camera cartusului de 89 mm.)
Pentru proiectil unic floseste socul cel mai larg (cel cu 4 crestaturi) desi ideal ar fi fost sa fie cu 5 adica cilindru. Eu am acelesai socuri si folosesc pe teava de jos pe cel cu 4 iar pe cea de sus pe cel cu 3 crestaturi. Sunt cartuse cu proiecti unic care pot fi trase si prin socuri ma stranse, gen Sauvestre sau Gualandi. Sauvestre se spune ca ar merge chiar mai bine pe socuri mai stranse. Totusi e bine ca pentru celelalte proiectile unice sa folosesti socuri cat mai largi. Socul cu o crestatura (constrictie full) il pui cand vrei un snop mai strans al alicelor pentru o tragere ceva mai la distanta.

Este intocmai cum spui cu o mica completare luata din manual legata de regimul presionar:
“Max.1050 Bar” or “For Firearms
Tested By 1370 Bar”.
Am cumparat de curand niste cartuse cu proiectil unic si abia acasa am vazut ca aveau avertisment de 1350 bari.Am facut ochii mari,fuga la manual si m-am lamurit-pot fi folosite fara probleme.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde ssteffan pe 05 Feb 2012, 17:02

Da, asa este.
Cum te "intelegi" cu rusoaica?
Imagine
ssteffan
Veteran

Locaţie: Giurgiu

Mesajde OVI762 pe 05 Feb 2012, 19:22

Cate trante si-a mancat saraca numai ea stie si cu toate astea nu a sughitat nici macar o data.Mi-e draga arma asta cum mi-a fost in prima zi.Sincer,la banul platit isi face treaba cum nu se poate mai bine.Am avut o problema cu ejectoarele la inceput(scoteau si tubul netras cand inversam ordinea focului)insa am rezolvat-o si de atunci nu mi-a cauzat nici cea mai mica neplacere.Pacat ca piesa a patra nu e la fel de buna ca primele trei :lol: :lol: Oricum,e arma de care nu ma voi despartii niciodata indiferent de ce fieroaice mi se vor perinda prin dulap.BAIKAL RULES.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Katalin123 pe 06 Feb 2012, 01:21

ssteffan scrie:Da, asa este.
Cum te "intelegi" cu rusoaica?
Imagine

Va multumesc mult pentru raspunsuri!!!
Ce sa spun..."Rusoaica" e rusoaica,putin cam greoaie dar cred ca merita efortul :mrgreen:
Am incercat multe inainte sa o cumpar dar niciuna nu mi-a venit ca asta,si sincer sa fiu ea a fost prima pe care mi-a pus-o cineva in brate si am ramas cu ochii la ea :D . Am iesit de vreo trei ori in teren cu ea si chiar am fost f multumit.
Numai bine!.....si catare plina! :)
Katalin123

Anterior

Înapoi la Arme de vanatoare lise