| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Baikal - Prima armaModerator: liviur
39 mesaje • Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Baikal - Prima armaNu am vazut izh 43 cu selector de focuri, ba chiar mî mira faza cu butonul pe trăgaci. La a mea pur şi simplu împing trăgaciul în faţă.
Re: Baikal - Prima armaExista si la juxtapusa varianta cu un singur tragaci si selector, acesta fiind un fel de butonas mai rudimentar plasat la baza tragaciului, chiar langa bascula, accesibil cu degetul ce sta pe tragaci ca sa comuti de la dreapta la stanga ordinea primului foc...merge si invers fara sa frangi arma (avantaj fata de Ij 27) doar ca ajungi mai greu la el de pe partea stanga.
Re: Baikal - Prima armaInitial vroiam un Iz 27 nou ca si prima arma, dar de curand un coleg vanator m-a convins sa iau ca si prima arma un sh din urmatoarele motive :
1. neavand experienta nu stiu exact ce arma mi se potriveste si ar fi mai bine sa incep cu una la care sa pot renunta usor 2. costul de achizitie redus semnificativ (iz-ul nou era in jur de 2000lei, un sh bunicel ma duce la max 1000) 3. S-ar putea sa fie vb de o pasiune care sa dureze putin timp (desi nu cred, sunt constient ca este incurabila:)) si atunci nua ar mai fi justificata investitia intr-o arma noua. 4. nestiind sa o manuiesc f bine (incepator...) e mai bine sa invat pe una mai ieftinache 5. armele fabricate in ultimii ani nu sunt la fel de bune -calitativ ca predecesoarele lor Bineinteles ca ma va ajuta la alegerea armei. Mie mi se pare logic argumentele prietenului meu; incep acum cu un sh si cand devin "doctor" in arme si voi sti ce-mi place sa vanez si unde sa achizitionez arma perfecta (pt mine). Voi ce parere aveti? Multumesc pt tot ajutorul...
Re: Baikal - Prima armaSolutia perfecta ar fi sa-ti poti comanda arma perfect pe masura....
cum asta cere eforturi financiare semnificative, pe locul doi ar fi o arma ajustabila din fabrica, prevazuta cu posibilitatea varierii inclinatiei laterale, verticale si a lungimii patului.... cum si asta inseamna cam de 2-3x pretul unui Ij nou ramane varianta a treia, cea propusa de amicul tau si pe care o recomand si eu cu trei-sfert de gura. De ce cu un sfert nu? Pentru ca s-ar putea sa nimeresti o arma care nu ti se potriveste, sa fii nevoit sa te adaptezi tu la ea ca sa mai nimeresti ceva si sa-ti deformezi serios stilul de tragere astfel incat urmatoarea arma, cea croita special pentru tine, sa ti se para la fel de incomoda ca o matura. Pentru rezultate bune atat la inceput cat si pe viitor, e foarte important ca arma sa ti se potriveasca cat mai bine posibil.
Re: Baikal - Prima armaam luat rusoaica.nu m-am putot abtine si in prima parcare de langa craiova am ars 6 cartuse de 3,5.arma e absolut senzationala la 35-40 metri am pus jos un pet de bere(noroc ca nu fugea)ma asteptam la un recul mai puternic dar nu e cazul(munitie B&P de 36g)abia astept sa o incerc la vreo vietate ce se deplaseaza cumva si dupa aceea va mai spun.
este in noi
Re: Baikal - Prima armaVezi pe unde tragi cu arma de vanatoare, daca nu o faci in poligon iti trebuie o autorizatie de vanatoare. Daca tragi asa pe camp fara hartie la tine te poti trezi la ,,surprize-surprize''.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Baikal - Prima arma
Multam de sfat. Chiar si la achizitionarea unui sh voi incerca mai multe arme (impreuna cu amicul cunoscator), si al doilea criteriu (dupa starea de functionare a armei) va fi compatibilitatea cu arma; si dupa ceva vreme cand vad care sunt lipsurile armei imi voi lua una pe masura Respect
Re: Baikal - Prima armaai dreptate Sly Fox.nu sunt nechibzuit sau impulsiv de felul meu dar simteam ca turbez daca nu trag.in plus am avut si circumstante agravante langa mine(un prieten ofiter de politie)si am facut-o ,,braconiereste''-un idiot statea de 6 si celalalt tragea.in orice caz vreau sa imi iau autorizatie de combatere la daunatori,pusca in dreapta si paznicul de vanatoare in stanga(baiat de nota 10 paznicul) si sa te tii atunci pacaneli pe campie.toate bune la toata lumea.
este in noi
Re: Baikal - Prima armaMihailov,prietene
Pentru prima arma iti recomand sa adaugi 100 euro langa cei 2500 lei si sa cauti un second cal 12 marca Suhl cu tevi lungi lise alaturate sau Beretta acelasi cal. cu tevi lungi lise,suprapuse.Sunt cele mai echilibrate arme de vanatoare pe care le poti gasi pe piata noastra... Dupa ce o sa le folosesti catva ani o sa mai vorbim:) Catare plina
39 mesaje • Pagina 2 din 2 • 1, 2
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 28 vizitatori |
Publicitate
|