Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 02 Feb 2026, 22:32

Armele Forumistilor

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

Re: Armele Forumistilor

Mesajde Eugeniu Cerempei pe 21 Apr 2010, 03:36

violiv scrie:Bravo!
Spor la tras!

Mersi mult! Iata si rezultatele...
100 mt munitie Winchester Silvertip 180 gr
Imagine
Si o mare surpriza pentru mine, 75 mt munitie Partizan SP 180 gr
Imagine
Mai bine o zi rea de vinatoare, decit una buna la serviciu!!!!!
Eugeniu Cerempei
Veteran

Locaţie: Faro, Portugal

Mesajde SILE31 pe 17 Iun 2010, 17:48

merkel 12/70
browning bar semi 300 wm luneta IOR 1,1-4*26
SILE31
Nou membru

Locaţie: hd

Mesajde titi_rulment pe 18 Iun 2010, 09:49

Izh 58 16/70
Mixta Marocchi Lincoln 20/76 cu 7x57 R luneta Microtrac goana 1.5-3x26
Gamo Shadow 1000 5,5
titi_rulment
Membru important

Mesajde moldati pe 24 Iun 2010, 08:13

moldati scrie:Stoeger 2000 12/76
ZB 16/70 juxtapusa
Slavia 4.5

De azi sunt mandrul detinator al unei carabine FEG GV 7.62x54r.
http://grupacornesti.sunphoto.ro/
Fast is good, but accuracy is deadly!
moldati
Membru activ

Locaţie: Targu-Mures

Mesajde violiv pe 24 Iun 2010, 10:58

Felicitari!
Poze si impresii din poligon....
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde moldati pe 24 Iun 2010, 11:17

violiv scrie:Felicitari!

Salut,

Mersi.

maine ma duc in poligon, poze sambata(nu stiu cum se insereaza pozele)
moldati
Membru activ

Mesajde romaniac pe 24 Iun 2010, 15:08

moldati scrie:

Salut,

Mersi.

Poate te ajuta asta viewtopic.php?f=69&t=4478&p=96667&hilit=postez+poza+%3F
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde moldati pe 26 Iun 2010, 08:53

romaniac scrie:
moldati scrie:

Salut,

Mersi.

Poate te ajuta asta viewtopic.php?f=69&t=4478&p=96667&hilit=postez+poza+%3F

Multumesc.
moldati
Membru activ

Mesajde mititelu777 pe 09 Oct 2010, 18:34

Eugeniu Cerempei scrie:Azi am intrat intr-un magazin de arme... sa mai cumpar ceva cartushe pentru talere.....
Care a fost uimirea mea, cind am vazut in dulap o PIETRO BERETTA S57EL!!!!
Am ramas cu gura cascata citeva minute..... Nu am lasat-o din miini vrio ora :D
Pretzul....cam piperat!!!! 3000 eur!!!! :evil: Dar dupa vrio 2 ore de vorbe cu omul, care deja stia istoria cu beretta care mi-au fuat-o, am scos-o la 2000 :D
Poate o sa ma numeasca cineva nebun, atitzia bani pe o arma de vrio 25-30 ani, dar nu am rezistat, AM ADUS-O ACASA!!!! :D
Miine pun ceva poze... :D

Cam asa am patit si eu .Am un prieten care detine un magazin de vanatoarein Craiova si intr-o zi neavand ce sa fac m-am dus la el .Abea ajunsese de la Bucuresti cu armele pe care le cumparase.M-a chemat,stiind ca terbuia sa imi iau pusca,si m-a pus sa le desfac.Adusese 2 suhl-uri bock noi noute,si cand am vazut beretta m-a zapacit.Arma este in perfecta stare,atat de functionare cat si estetica
PIETRO BERETTA S57E
ANUL 1975 ,seria este "AA" pretul de factura cu care a cumparato de la Bucuresti a fost de 1500E,mi-a aratat factura si aceasi banii mi-a cerut pe ea
Only two things are infinit; the univers and human stupidity,but i'm not sure about the last
mititelu777

Mesajde dan_dumitrescu pe 25 Oct 2010, 18:30

Lanber selection 2 12x76 extractor socuri fixe
Life is hard.It's harder when you're stupid. John Wayne
dan_dumitrescu
Veteran

Locaţie: Targoviste

Mesajde greenhorn01 pe 25 Noi 2010, 10:39

Salut
Franchi Falconet cal 20
IZH 18 cal 243

Respect
greenhorn01
Nou membru

Locaţie: Arges

Mesajde Eugeniu Cerempei pe 08 Dec 2010, 01:15

Dupa ceva timp si chin:
ZB BRNO, i-am pus o sina si montat un holosight ZEISS MICRO

Imagine

AYA, i-am brunat tot metalul, restaurat patul si ulucul.

Imagine

Si SIMSON SUHL, i-am brunat tot metalul, facut pat si uluc larg pe masura mea

Imagine
Eugeniu Cerempei
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 08 Dec 2010, 01:51

Frumos, totusi a meritat efortul depus.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde Vechio pe 08 Dec 2010, 04:43

Fain :D .
Cătări pline şi să le foloseşti sănătos.
La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Vechio
Veteran

Locaţie: Malul Crisului

Mesajde Eugeniu Cerempei pe 08 Dec 2010, 21:55

Merci mult!!! :D
Eugeniu Cerempei
Veteran

Mesajde Don pe 11 Dec 2010, 12:26

Eugeniu , acum vad ce treaba minunata ai facut ! Felicitari maxime si sa te bucuri de ele!
Spune drept , nu le insiri prin casa din cand in cand sa le vezi si sa te joci cu ele ? A propos ,
vad la locatie Faro , ce vanezi acolo ?
Don
Veteran

Mesajde Eugeniu Cerempei pe 11 Dec 2010, 20:45

Sincer sa zic....demult vreau sa le scot pe toate odata din safeu, dar nicicum nu am timp sa o fac... si mai sint 2 la reparatie. Am visat mereu sa am asa o mica "colectie"... In curund am sa pun o poza cu toate impreuna. :D
Eugeniu Cerempei
Veteran

Mesajde Don pe 11 Dec 2010, 20:52

Sa le stapanesti sanatos pe toate...dar tot nu ne-ai spus ce se vaneaza pe acolo!
Don
Veteran

Mesajde Eugeniu Cerempei pe 11 Dec 2010, 21:04

Cam de toate, incepind cu prepelite si terminind cu mistreti, cerbi.....
Eugeniu Cerempei
Veteran

Mesajde toni pe 21 Dec 2010, 14:16

Eugeniu Cerempei scrie:Sincer sa zic....demult vreau sa le scot pe toate odata din safeu, dar nicicum nu am timp sa o fac... si mai sint 2 la reparatie. Am visat mereu sa am asa o mica "colectie"... In curund am sa pun o poza cu toate impreuna. :D

EUGENE

Daca mai vrei piese in colectie intra si vezi o minune de expozitie pe www.iwa.info CEA MAI TARE DIN LUME
Daca ai timp du-te in martie la Nuremberg .anunta-i si pe ceilalti impatimiti ai armelor
toni

Mesajde alex1500ro pe 23 Dec 2010, 21:18

A mai fost cineva la IWA in anii trecuti?
Se gasesc produse la preturi promotionale sau sunt preturi normale?
alex1500ro
Membru activ

Locaţie: Germania

Mesajde bobi pe 26 Dec 2010, 19:49

BENELLI 12/76 CALIBRU 12
BENELLI ARGO 300WM
bobi
Nou membru

Mesajde UlissePro pe 30 Dec 2010, 07:22

Rizzini Omnium NN 12/76/71
Blaser R93 Match .300 Win Mag
Imagine
Imagine
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
UlissePro
Veteran

Mesajde Don pe 30 Dec 2010, 09:15

@UlissePro , sa te bucuri de ele si sa-ti aduca amintiri frumoase ! Am , totusi , o rugaminte : vad ca una dintre
arme este un Rizzini Omnium , sunt arme pe care la noi le iei mult mai ieftin decat valoarea lor reala , ce ar fi sa
'reinvii' tu topicul ;Rizzini' de la pagina 2 si sa ne povestesti teste si impresii despre aceasta arma sa se lamureasca cei care sunt in cautarea unei arme cu un pret exceptional in Romania ?
Don
Veteran

Mesajde UlissePro pe 30 Dec 2010, 11:22

Va multumesc foarte mult. Urez tuturor colegilor forumisti din tzara si de peste hotare, un an nou cat mai fericit, plin de impliniri marete si multa sanatate.

Rizinni Omnium NN 12/76/71 Magnum.
Deci pretul intradevar exceptional, raportul prêt calitate nemaipomenit. Am cumparat arma de la Arrow undeva la 800€, dupa care verificand preturile retail, aceeasi arma plecand de la fabrica undeva la 1100€.

Look-ul este nemaipomenit sincer sa fiu, lemnul este de calitate iar gravurile fine de pe camera de sistem sunt si ele elegante.

Am folosit aceasta arma doar 2 sezoane, si am tras ca la razboi va spun sincer, cartushe S&B, BP, aproape toate diametrele de alice, si foarte rar Rottweil, magnum de 3.5 si 4 mm, cand era vremea mai frumoasa si ratzele sau gastele zburau mai sus; nu am folosit nici un fel de bila, breneke sau 9mm, sau cartushe facute in boxa, debara sau etc … exclus asa ceva.

Un aspect imi displace la aceasta arma. Arma o data franta, sigurantza nu se pune automat, si risti sa o uiti luata ceea ce poate duce la momente neplacute sa zicem.

Numai bine.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
UlissePro
Veteran

Mesajde UlissePro pe 30 Dec 2010, 11:35

Scuze uitasem inca ceva, este o arma usoara comparata cu Baikal-urile de exemplu, avand doar 3.1 Kg.
Si sincer acum 2 ani era si mai ieftina decat un Baikal tot bock tot de 12.

Si inca un aspect pot sa zic ca ma deranjeaza, faptul ca la exterior cele mai mici zgarieturi de pe tevi care inevitabil apar, tot umbland prin stuf, boschetzi, paduri etc... oxideaza fantastic de repede; seara dupa o zi de umblat aceste cateva puncte unde a fost zgariata erau deja rosii (probabil un otzel bogat in carbon), nici o problema ca la o simpla trecere cu o carpa cu ulei prin acele zone dispareau aproape instant, dar presupune o atentzie mai deosebita din acest punct de vedere.

Numai bine.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
UlissePro
Veteran

Mesajde UlissePro pe 30 Dec 2010, 12:17

Deci parerea mea este ca isi face absolut toti banii, are un look foarte fain, este o arma usoara, foarte foarte fiabila, patul este foarte confortabil si ergonomic, asta fiind discutabil de la individ la individ, iar despre recul, pot sa zic doar ca nu dranjeaza, e ok, spun asta ca nu am testat alte arme cu teava lisa, decat 2 Baikaluri de 12 si alea cate 2-3 focuri de fiecare, acum ceva ani in urma.

Daca cineva este interesat sa isi ia o arma Rizzini, de 12 de 20 etc... cel mai bine sa ceara un sfat mai avizat celor cu experientza in domeniu, ca Violiv sau altcineva, eu din moment ce nu am tras cu alte arme, nu prea am termen de comparatie, poate nu vad si partile mai putin bune ale acestei arme.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
UlissePro
Veteran

Mesajde Don pe 30 Dec 2010, 12:39

Asa zisa 'problema' cu siguranta o s-o intalnesti si la modele Beretta , Browning , Fabarm si altii...te obisnuiesti
repede , asa cum se obisnuiesc si tragatorii de semi sa manevreze siguranta ! Daca ai deja o experienta de doi
ani cu Rizzini , deja poti s-o evaluezi foarte bine...
Ma scuzi pentru indrazneala , dar ai sesizat bine motivul pentru care te rugasem sa' reinvii' topicul Rizzini , sunt
chiar niste arme bune si frumoase si sunt o adevarata 'afacere' in Romania , la cursul actual arma pe care ai
cumparat-o tu este cu 400 euro mai ieftina decat pretul listat de Armi e Tiro !
Tocmai din acest motiv am scris in cadrul topicurilor Fabarm si Bernardelli si ar fi util de adus in atentie topicuri
FAIR si Rizzini , aceste marci se vand cu mult mai ieftin la noi decat in Vest , acolo sunt si cunoscute , si
apreciate la valoarea lor , la noi insa multi vanatori nu cunosc decat Browning si Beretta - acestea au in ochii
alor nostri asa o imagine incat am vazut pe forumuri vorbindu-se despre ele ca despre BMW si Mercedes(sic!),
cand mai exact ar fi sa le comparam cu Opel si VW -este bine sa se stie ca pot cumpara ieftin la noi arme de
pret mediu in UE !
De aceea ar fi util sa reactivezi topicul Rizzini de la pagina 2 si daca vrei sa-mi raspunzi la aceasta postare nu o
face , te rog , pe acest topic ci pe acela , eu cred ca experientele si 'ponturile' noastre trebuie sa le impartasim
in asa fel incat cei ce viziteaza si frecventeaza acest forum sa aiba de castigat , sa stie cava in plus fata de alti
vanatori in asa fel incat cand iau o decizie sa o ia in cunostinta de cauza - revin la exemplele Fabarm,Rizzini,
Fair , Bernardelli si poate gasim si altele , aceste marci se vand ieftin tare la noi fata de pietele lor principale ,
multi dintre colegii nostri de forum nu stiu lucrul acesta si trec indiferenti pe langa ele...si nu cred ca e cazul!
Vis-a-vis de sfaturi , ele pot fi foarte utile , dar nu stiu ce 'semn' iti mai trebuie cand armele au un anumit pret pepietele stabilizate si aici sunt mult mai ieftine , acesta este si el un indicator subiectiv , oricum insa mai
obiectiv decat un sfat personal care include senzatiile , aprecierile, emotiile unei singure persoane in comparatie cu reactia filtranta a masei de consumatori ce compun o piata !
raspunsul unei intregi piete
Don
Veteran

Mesajde UlissePro pe 30 Dec 2010, 13:27

Imi cer scuze chiar imi scapase topicul cu Rizzini, am sa postez imediat si acolo.
Numai bine.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
UlissePro
Veteran

Mesajde Don pe 30 Dec 2010, 21:24

Don scrie:Asa zisa 'problema' cu siguranta o s-o intalnesti si la modele Beretta , Browning , Fabarm si altii...te obisnuiesti
repede , asa cum se obisnuiesc si tragatorii de semi sa manevreze siguranta ! Daca ai deja o experienta de doi
ani cu Rizzini , deja poti s-o evaluezi foarte bine...
Ma scuzi pentru indrazneala , dar ai sesizat bine motivul pentru care te rugasem sa' reinvii' topicul Rizzini , sunt
chiar niste arme bune si frumoase si sunt o adevarata 'afacere' in Romania , la cursul actual arma pe care ai
cumparat-o tu este cu 400 euro mai ieftina decat pretul listat de Armi e Tiro !
Tocmai din acest motiv am scris in cadrul topicurilor Fabarm si Bernardelli si ar fi util de adus in atentie topicuri
FAIR si Rizzini , aceste marci se vand cu mult mai ieftin la noi decat in Vest , acolo sunt si cunoscute , si
apreciate la valoarea lor , la noi insa multi vanatori nu cunosc decat Browning si Beretta - acestea au in ochii
alor nostri asa o imagine incat am vazut pe forumuri vorbindu-se despre ele ca despre BMW si Mercedes(sic!),
cand mai exact ar fi sa le comparam cu Opel si VW -este bine sa se stie ca pot cumpara ieftin la noi arme de
pret mediu in UE !
De aceea ar fi util sa reactivezi topicul Rizzini de la pagina 2 si daca vrei sa-mi raspunzi la aceasta postare nu o
face , te rog , pe acest topic ci pe acela , eu cred ca experientele si 'ponturile' noastre trebuie sa le impartasim
in asa fel incat cei ce viziteaza si frecventeaza acest forum sa aiba de castigat , sa stie cava in plus fata de alti
vanatori in asa fel incat cand iau o decizie sa o ia in cunostinta de cauza - revin la exemplele Fabarm,Rizzini,
Fair , Bernardelli si poate gasim si altele , aceste marci se vand ieftin tare la noi fata de pietele lor principale ,
multi dintre colegii nostri de forum nu stiu lucrul acesta si trec indiferenti pe langa ele...si nu cred ca e cazul!
Vis-a-vis de sfaturi , ele pot fi foarte utile , dar nu stiu ce 'semn' iti mai trebuie cand armele au un anumit pret pe pietele stabilizate si aici sunt mult mai ieftine , acesta este si el un indicator subiectiv , oricum insa mai
obiectiv decat un sfat personal care include senzatiile , aprecierile, emotiile unei singure persoane in comparatie cu reactia filtranta a masei de consumatori ce compun o piata !

Ceea ce spuneam mai sus ramane la fel de valabil si pentru alti forumisti , va rog mult , nu va limitati la a posta
ce arme detineti , mergeti mai departe la topicurile dedicate pe marci sau modele , descrieti-va impresiile si
experientele , intrati in dialog cu ceilalti , in felul acesta avem mult de castigat , vanatori vechi si noi !
Sigur ca acest topic ramane pentru simpla enumerare , dar nu uitati micul efort de a le cauta si interveni si
in celelalte , acolo cu descrieri , amanunte , impresii , intrebari , raspunsuri si ce mai vreti voi , va fi mult mai
interesant pentru toti !
Don
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Arme de vanatoare lise