Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 29 Oct 2025, 23:46

arma zh 321..

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

Re: arma zh 321..

Mesajde tehărău pe 29 Iun 2015, 09:24

Trăiască nea Mircea! Vorba lui Carlsberg: probabil cel mai bun din lume! :wink:
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 29 Iun 2015, 09:31

Păcat că nu a fost promovat. Să fi avut el condițiile de la tunari și voie să filmeze ce a experimentat și inventat, spărgea YouTube ul. Mai e și pontos: Divertis rămâne pantaloni scurți pe lângă el...
tehărău
Veteran

Mesajde bica pe 29 Iun 2015, 20:47

multumesc frumos pt raspuns.mentionez ca eu sunt din dambovita si este nintel de distanta pana la sadu.o sa incerc sa caut pe la Targoviste sau Pitesti.sa stiti ca mi se pare interesanta povestea lui nea MIRCEA.As mai asculta cu drag istorioare despre cehoslovace ca sunt viata mea.
bica
Nou membru

Mesajde bica pe 01 Iul 2015, 20:58

mai am o intrebare la voi-din cate am inteles 20g inseamna gramajul alicelor sau gramajul incarcaturii de pulbere
bica
Nou membru

Mesajde adrian1123 pe 01 Iul 2015, 21:27

Bica !!!! tu esti vanator ?Faci misto de noi sau chiar nu sti nimic despre arme si munitii?20 de grame de pulbere???? iti zbura capul de pe umeri,cei care ati raspuns ultimii ,cei cu nea Mircea ...lasati l ca va faceti pacate cu el.....Sau s o distra si el cine site,mie chiar nu mi se pare normal sa fi vanator cu acte si sa nu ai nici cele mai elementare informatii despre arme si munitii.Bica,nu ma injura ca ti vreau binele.
adrian1123
Veteran

Mesajde bica pe 01 Iul 2015, 21:38

pt Adrian 1123-nimic nu este de suparat din partea mea,nu stiu a altora.si care credeti ca este munitia adecvata pt cehoaicele mele
bica
Nou membru

Mesajde OVI762 pe 01 Iul 2015, 21:54

Adrian e suparat mai de mult timp pe nea Mircea,de cand nu i-a iesit recalibrarea la 338-ul ala,lasa ca stim noi...vroia sa faca din 338 lapua un 12 mm;parca adrian e armurier,sau ce?Daca nea Mircea trage cu 21 de grame are el motivele lui si eu il cred;dar,ca sa precizam un lucru-alea 21 de grame nu sunt de pulbere,nici gand,sunt grame de alica de plumb,dupa cum bine a zis si adrian,chiar daca nu prea le are el cu armele fiind facut vanator abia anul trecut si nu prea se pricepe la pusti.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde tehărău pe 01 Iul 2015, 22:24

Cred că și Ovi s-a grăbit și a tastat greșit. E vorba de alice de 21 de grame fiecare. Pulbere punea cam multa nea Mircea, da punea de aia făcută de el din ce rămânea de la obuze.
tehărău
Veteran

Mesajde teuton pe 01 Iul 2015, 22:38

bica, prietene, tare mi-e ca o sa te vedem pe la stiri..
ori nu esti vanator, ori esti .. praf
teuton
Veteran

Locaţie: valcea / bucuresti

Mesajde paungeorgica pe 02 Iul 2015, 07:19

Va multumesc.
Inca o dimineata inceputa cu zambetul pe buze, datorita voua, a vinatorul.ro.
Ce tine de nea Mircea, multa sanatate ii doresc ca, prea devreme nu se va mai naste un om asa de priceput.
Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
paungeorgica
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde radubichis pe 02 Iul 2015, 11:16

bica scrie:mai am o intrebare la voi-din cate am inteles 20g inseamna gramajul alicelor sau gramajul incarcaturii de pulbere

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ce calibru au cehoaicele tale??Sunt ceva de genul asta? https://www.google.ro/search?q=bombarda ... xOh6MRM%3A
radubichis
Veteran

Locaţie: Hunedoara

Mesajde adrian1123 pe 02 Iul 2015, 16:51

Trebuie rabdare mare ....poate se finalizeaza ceva cu intalnirea de la Amis Pitesti vine si Bica si daca nici atunci nu e toba de arme si munitii clar nu are leac si trebuie sa incerce tot ce este pe piata,adica munitie si vede el ce si cum.Cu armele ce sa spun mare lucru n oi sti dar imi plac in draci si am ZP asa din pasiune dar n o folosesc sa nu se strice.Gata nu mai intervin.Succes Bica.
adrian1123
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 02 Iul 2015, 20:15

Ca bei tuica,vin sau bere,tara vanator te cere.
Pe astia i-a creat sistemul,cu astia defilam. Se ridica parul pe maini cand realizezi ca ai putea avea coleg de stand unul din asta.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde OVI762 pe 02 Iul 2015, 20:41

Si se uita la tine prin luneta,ca ''il doare ochii''de la uischiul pe care l-a bagat in tartita aseara :mrgreen: Nu's de ce dar cand citesc minunatiile astea imi aduc de groapa aia de dupa pom in care am locuit vremelnic de frica vitejilor gonaci ce trageau cu carabina dupa ciori sau dupa ce dracu' trageau,insa https://www.youtube.com/watch?v=oKJFn6FGr88 :roll:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde violiv pe 02 Iul 2015, 21:11

bica scrie:multumesc frumos pt raspuns.mentionez ca eu sunt din dambovita si este nintel de distanta pana la sadu.o sa incerc sa caut pe la Targoviste sau Pitesti.sa stiti ca mi se pare interesanta povestea lui nea MIRCEA.As mai asculta cu drag istorioare despre cehoslovace ca sunt viata mea.

Daca n-ai bagat de seama, o serie lunga de postari de aici au fost la misto cat se poate de evident.
Din pacate, naivitatea ta (ca sa nu folosesc cuvinte mai rele) asociata cu aceste asa-zise sfaturi pot duce la lucruri nasoale de tot asa ca e cazul sa terminam.

Un sambure de adevar exista: aceste arme au un otel al tevii deosebit, cu un comportament aparte, adica tevi ce furnizeaza snopuri stranse si omogene. Insa trebuie sa te gandesti ca au fost proiectate si create cu mult inainte de aparitia munitiilor moderne si performante din ziua de azi.
Cartusele pe care ai spus ca le folosesti, BP-urile de 36 g, sunt la limita superioara a ceea ce poate tolera arma ta fara sa sufere stricaciuni sau uzuri rapide. Incarcatura de 36 g de alice este pentru calibrul 12 maximul ce se obtine in cartuse cu presiuni normale de exercitiu, potrivite si pentru armele mai vechi, insa cartusul BP de 36 g este unul destul de vechi ca si proiect si aparitie, nu s-a schimbat mai deloc in timp si obtine performantele printr-o incarcatura maximala. L-am tras si eu din ZH, ocazional, la iepuri iarna, de preferat din teava de sus, teava care este mai putin solicitata la acest model de arma. Avantajul BP-urilor este ca ofera si un snop un pic mai largut, chiar trase din tevile cu soc strans ale ZH-ului, ambele cu acelasi grad de constrictie.
Astazi exista pe piata multe feluri de cartuse cu incarcaturi de 33-34-35 g, de aparitie mai recenta, care lucreaza la presiuni ceva mai mici si care pot fi trase din arma ta fara probleme dupa cum exista si multe alte de 32 g, clasice dar mult mai performante decat clasicele e acum 30 de ani.
Daca iesi la o vanatoare unde se trage mult, gen gugustiuc, turturica, prepelita, e bine sa alegi cartuse cu incarcaturi minimale, gen 24 g - 28 g, chiar din cele dedicate tir-ului la talere.

Terminand cu armele si revenind la colegul @bica, detasarea totala de realitatea practica sau stiintifica de care a dat dovada in subiectul abordat si aluziile la armata m-au facut sa-mi amintesc de vremurile de demult pe cand faceam stagiul militar obligatoriu si-am terminat cu ideea de neclintit ca mai mare concentrare de prostie pe unitate de suprafata n-o sa gasesc prea curand. Vremurile au mai trecut si prostie se gaseste acum la tot pasul dar traiam cu o speranta ca ceva-ceva poate s-a schimbat in bine in armata noastra. Ei bine, daca un angajat al ei, care cel putin teoretic ar trebui sa ne dicteze ca sa ne luam notite despre arme si balistica, ne dovedeste ca este la un stadiu atat de incipient al invatarii, atunci tare-mi e ca nu s-a schimbat nimic.
Cu parere de rau @bica, dar unui posesor de arma care stie atat de putin despre armele pe care le foloseste n-ar trebui sa i se permita sa le mai detina. Cred ca e momentul sa te apuci serios de citit ce s-a mai scris pe aici de-a lungul timpului ... vezi ca exista si un topic cu referate, cu materiale prezentate pe larg si pe intelesul tuturor.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Alin3006 pe 02 Iul 2015, 21:22

Legat de mistocari, nu pot sa ni mor de ras, da imi vine in minte o replica a lui Ilarion Ciobanu din " Aurul dolarii si ardelenii" catre Mircea Diaconu: " Mai Tzaca, rau am gresit eu ca nu ti-am ras niste palmi, cand era vremea, ca ti-ai luat nasu' la purtare!" . Apoi imi spun :" fara poezie, viata e pustiu! " :lol:
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde bica pe 03 Iul 2015, 20:18

gata am inteles cum sta treaba cu armele dar mai ales cu mistocariile.grupul meu de prieteni are o vorba-lasa desteptul sa zica ce vrea si prostului sa-i mearga bine ca sa vede la urma cui ii va merge mai bine(acela din urma fiind eu cum considera unii)
bica
Nou membru

Mesajde romaniac pe 03 Iul 2015, 20:29

@bica
Nu pune la suflet ca nu are rost, pe aici toti ne-o "luam" din cand in cand.
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde adrian1123 pe 03 Iul 2015, 22:49

Nu te supara Bica, citeste ce s-a scris despre arme studiaza ,lasa-i pe batrani sa povesteasca, dar retine ce ti se pare corect, nu numai legende si povestioare.Iti plac armele? Ia-le in spinare,du-te la un armurier autorizat sa le verifice,sa- ti spuna ce pot si ce nu.Stiu ca e mai usor din spatele tastaturii, dar daca pui intrebari razna, o furi.La Pitesti este firma Amis Hobby,baietii de acolo se pricep si sunt tineri de treaba, incerarca acolo, daca cu calculatorul nu merge.Zic si eu....
adrian1123
Veteran

Mesajde OVI762 pe 04 Iul 2015, 08:30

Sa stii ca orice sut in cur,dat de cine si cand trebuie,nu e decat un pas in fata;daca vii cu sloganuri si incantatii cu tenta pronuntat manelistica e grav :mrgreen: Nu te considera nimeni prost,esti la inceput si aia e;invata sa citesti printre randuri si iesi mult mai castigat,zic eu.
PS
Adrian1123 e mare mester de pusti,tine seama de ce iti zice,el si nu numai :wink: Daca nu o ziceai pe aia cu ''cehoaicele sunt viata mea''scapai cu fulgii intregi :lol: caci mie fraza ta mi-a adus aminte de asta https://www.google.ro/search?q=manelele ... M-0ueCI%3D
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde bica pe 22 Iul 2015, 21:16

pt cunoscatori la zb-ul meu am constatat ca ejecteaza doar teava stanga.am desfacut pana si totul pare ok la acele lamele si la mecanism.care poate fi cauza :?:
bica
Nou membru

Mesajde bica pe 03 Aug 2015, 20:37

ca tot a venit vorba de arme poate stie careva cucesepoate da pecatarea depusca sa se vada seara :!:
bica
Nou membru

Mesajde violiv pe 03 Aug 2015, 21:01

Solutia folosita astazi este inlocuirea catarii cu una dotata cu o infima pastiluta de tritiu radioactiv, acelasi material cu care erau dotate pe vremuri lunetele de pe pe PSL-ul militar. Peste zi se vede doar ca o bucatica de plastic iar noaptea emite o lumina foarte-foarte discreta, cat sa nu te orbeasca dar s-o vezi.

https://www.youtube.com/watch?v=pWP_D-5ED10

Mai nou s-a inventat si ceva vopsea pentru asta, cu aceeasi componenta

https://www.youtube.com/watch?v=XRbn_K1YyTc

https://www.youtube.com/watch?v=2rDzMJQfPKw

O alternativa ce se mai gaseste si pe la noi este catarea cu fibra optica, de preferat una cu fibra lunga, care poate "strange" si ultima picatura de lumina din mediu si poate fi vizibila in lumina slaba. Pe intuneric complet nu se vede nici tinta si cum mijloacele ajutatoare de iluminare a tintei sunt interzise la vanatoare ...
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde bica pe 07 Oct 2015, 19:49

ce breneke ma sfatuiti sa folosesc la zb-ul meu ca sa nu dauneze tevilor.mentionez ca am choke pe tevi una 17,6 si alta 17,8.va multumesc
bica
Nou membru

Mesajde OVI762 pe 07 Oct 2015, 20:34

Cauta de gasesti 105MM beehive,tub verde cu proiectil de culoarea bronzului,le-au folosit si americanii in Vietnam si merg brici la orice,de la capibara la velociraptor(unul mai mic,ce-i drept).
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde laurul pe 07 Oct 2015, 20:43

Sauvestre...are la exterior plastic si nu-ti zgarie tevile. :ympeace:
ieftine ca braga si moi ca plasticul , nici nu deformeaza teava. [-x
Vezi ca pe cutie sa scrie acelasi calibru ca pe arma.....sa nu te puna Hala sa tragi cu de alea mai subtiri sau mai groase....ca ori face fasss :(( , ori face boom. b-(
Poc trebe sa faca, da???!!! \m/
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde yoghi pe 07 Oct 2015, 22:14

bica scrie:gata am inteles cum sta treaba cu armele dar mai ales cu mistocariile.grupul meu de prieteni are o vorba-lasa desteptul sa zica ce vrea si prostului sa-i mearga bine ca sa vede la urma cui ii va merge mai bine(acela din urma fiind eu cum considera unii)

Pina la acest mesaj eram convins ca totul e scris la misto si ca tu doar intarati lumea pt distractie,DAR
acum vad ca tot ce a fost in urma (si ce urmeaza)este doar nivelul tau de cunoastere -zic eu (prostie -zici chiar tu ) Grupul tau este tot "in armata" ? si tot asa "trageau de mici "" cu arma?

sa fi fericit!

Ps nu mai merg la vanatoare in Dambovita ! E periculos !(20g pulbere )
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde blackcrotal pe 08 Oct 2015, 05:50

Salut,
Stupefiant , citeam acest topic , ma frecam la ochi si nu-mi venea sa cred pana unde poate sa mearga prostia sau mistocareala de 2 bani bucata ? Sau poate golaneala ? Sau nesimtirea ?
Nu gasesc cuvantul .
Deci intra in casa unor oameni fara sa bata la usa, incaltat cu bocanci de tractorist, murdar de cacatul propriu ( pentru ca nu-i asa , traim vremuri cacacioase si trebuie sa ne afisam mintea cacacioasa ) .
In loc de buna ziua foloseste neaosul "SICTIR" lasand sa se inteleaga ca acesta este cel mai elegant salut pe care-l cunoste.
Apoi cu "inteligenta" caracteristica gastii de la coltul blocurilor arunca niste intrebari de retard si ca sa faca misto de gazda primitoare.
Eu nu cred ca bica "bolnav la bibilica" are vreo legatura cu armata . Mai curnd este fie un shmenar iesit de curand din puscarie fie un scapat din ospiciu fie un putzoi de pana in 10 anisori care are ca principala ocupatie mistocareala prostesca .

Nu mai bagati prostul in seama ca nu merita ( dupa parerea mea ) nici macar o ceapa degerata.
Respect
Razvan
blackcrotal
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde the_mav pe 08 Oct 2015, 07:44

bica scrie:ce breneke ma sfatuiti sa folosesc la zb-ul meu ca sa nu dauneze tevilor.mentionez ca am choke pe tevi una 17,6 si alta 17,8.va multumesc

:text-goodpost: :text-bravo:
:text-welcomeconfetti: :text-welcomeconfetti:

bica, sa stii ca ne-ai lipsit :sci-fi-beamup:
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde Clujeanul pe 08 Oct 2015, 08:23

bica scrie:ce breneke ma sfatuiti sa folosesc la zb-ul meu ca sa nu dauneze tevilor.mentionez ca am choke pe tevi una 17,6 si alta 17,8.va multumesc

Cartus de 16, cu orice proiectil unic, bagat intr-un tub de cartus de 12. Mult succes!
Clujeanul
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Arme de vanatoare lise