Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 02 Feb 2026, 21:44

Parere arme lisa

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

Parere arme lisa

Mesajde metrix77 pe 28 Oct 2016, 13:04

Salutare!

Duminica 30.10.2016 dau si eu examenul pentru a devni vanator.
In speranta ca-l voi lua, am inceput sa caut sa-mi cumpar o lisa. Nu am vrut neaparat noua, dar nu prea am vazut ceva sh la acesti bani..
M-ar interesa un Bock pana in 2000-2500 lei.
Am fost la huntershop oradea si am vazut 2 modele:

CZ USA, CANVASBACK Bock Cal.12/76 ( lungimea tevii 710 mm , cu ejector , 3400 g ) 2,795.00
AIKAL IZH-27 EM - 1C , MC Bock, un tragaci cal.12/76 teava de 710 mm 1,973.40
sau vad acum la arrow cluj...

KHAN ARMS SETTER PREMIUM 12/76/71 5 SOC la promotie 1.891,90 lei TVA inclus( redus de la2.364,88 lei)
Dintre acestea, pe care mi-o recomandati ...??
metrix77
Membru activ

Locaţie: Satu Mare

Re: Parere arme lisa

Mesajde the_mav pe 28 Oct 2016, 13:11

metrix77 scrie:Salutare!

Duminica 30.10.2016 dau si eu examenul pentru a devni vanator.
In speranta ca-l voi lua, am inceput sa caut sa-mi cumpar o lisa. Nu am vrut neaparat noua, dar nu prea am vazut ceva sh la acesti bani..
M-ar interesa un Bock pana in 2000-2500 lei.
Am fost la huntershop oradea si am vazut 2 modele:

CZ USA, CANVASBACK Bock Cal.12/76 ( lungimea tevii 710 mm , cu ejector , 3400 g ) 2,795.00
AIKAL IZH-27 EM - 1C , MC Bock, un tragaci cal.12/76 teava de 710 mm 1,973.40
sau vad acum la arrow cluj...

KHAN ARMS SETTER PREMIUM 12/76/71 5 SOC la promotie 1.891,90 lei TVA inclus( redus de la2.364,88 lei)
Dintre acestea, pe care mi-o recomandati ...??

cauta pe violiv si intreaba-l si pe el, cred ca iti va recomanda Baikalul :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :mrgreen:
NOT ;)

ps: la ce folosesti arma? in ce conditii? ce vrei sa obtii de la ea?
apoi alegi, ca de schimbat o vei schimba oricum ;)
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde metrix77 pe 28 Oct 2016, 13:18

O sa dam examen 4-5 prieteni si in grupa din care fac parte, avem vanat mic(fazani si iepuri).
Ca o voi folosi la o goana, in iarna asta, se prea poate, ramane de vazut....
In primavara ma voi orienta si spre o carabina, dar acum nu-mi permite bugetul. Sunt multe cheltuieli si ma limitez la o lisa in acest moment.
metrix77
Membru activ

Mesajde Sly_Fox pe 28 Oct 2016, 13:29

Toti incepatorii spun ca isi doresc un bock si in final isi cumpara semi. Cred ca peste 90 % din cei care au intrebat pe forum de-a lungul timpului si-au schimbat radical optiunea, alegand semi si uitand de bock, desi in prima faza puteai jura ca sunt plecati pe asa ceva. :D
Daca se intampla minunea si ramai pe bock cel mai bine este sa alegi singur, dupa ce in prealabil te duci prin magazine si te joci cu toate cele trei modele. Vezi cum iti vin in umar si care te atrage mai tare, daca au acel ceva ce te poate face sa optezi pentru una sau alta dintre ele.
Toate sunt bune, trebuie doar sa alegi ( eu iti recomand rusoaica :lol: ).
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde Septimiu pe 28 Oct 2016, 13:37

Reorientarea de la bock la semi cred ca, in cele mai multe cazuri, este bazata pe aspectul financiar. Din cate am vazut o semi este mult mai accesibila decat un bock daca excludem din start rusoaicele de la IMZ.
Si eu visez tot la un bock dar sper sa nu ajung la semi :D
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Septimiu
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde metrix77 pe 28 Oct 2016, 13:45

nu te contrazic, dar in acest moment doar un sh semi la pret f. bun m-ar face sa ma razgandesc.
Am fost la talete am tras cu semi si cu bock, il prefer pe al 2-lea.
Am epolat cu cele doua la huntershop, nu am simtit mare diferenta, daca eram intru-un poligon era altceva :)
Rusoaica mi-a parat mai greoaie si la frant....dar e si difernta de aproape o mie de lei intre ele...
metrix77
Membru activ

Mesajde the_mav pe 28 Oct 2016, 13:58

eu am avut doua din cele trei spuse de tine; acum am rusoaica, am fost neutru (adica nu mi-a parut nici bine nici rau) cand am dat cz-ul, dar m-am bucurat ca nu se va mai zgaria atat de rau la nou proprietar... si nici nu face frigul extrem cum face (inca) rusoaica. plus ca eu sunt maricel fizic si ma inteleg (mai) bine cu rusoaica...

overall, ia-ti un second italian sau poate francez... iar o sa zica vio de mine ca m-am stricat definitiv, ireparabil, etc, etc :mrgreen: :ymhug: :ymhug:
ps: sa stii ca ij-ul merge brici la goana de aproape, cu unic si/sau cu sauvestre de 70.... palla gualandi iarasi foarte ok din IJ, mai ok decat din cz
@vio: :ymhug: :D :mrgreen: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :-B :-B
the_mav
Veteran

Mesajde a&c pe 28 Oct 2016, 15:18

Salut,
De curand un bun prieten, cu experienta in vanatoare dar buget redus, a avut aceiasi dilema ca si tine, fix aceleasi 3 arme si in final a ales KHAN SETTER PREMIUM, si era mai scump nu ca acum.
Am mers cu el si am vazut toate cele 3 arme, chiar am epolat cu ele, iar ca top ar fi urmatorul, si am sa si explic de ce:
1. KHAN - pretul cel mai bun, cel mai bine lucrata dintre toate 3, cea mai frumoasa bascula, brunajul uniform si intens, se inchide usor si cu lufturi mici la imbinari si pe deasupra s-a asezat cel mai bine in umar (mai ales daca esti mai mare si ai nevoie de o cadere mai mare la pat). Cea mai usoara si cel mai bine echilibrata dintre cele 3, dar nu are ejector.
2. Baikal - cel mai prost lucrata, insa lemnul nu pare asa "firav" ca la CZ. Brunajul destul de prost si aici iti zic si din experienta altor colegi care le au si nici dupa 1000 focuri nu se lasa cu inchisul. Cand se va lasa va avea deja jocuri.
3. CZ - are cel mai firav lemn dintre toate, in sensul ca se zgaraie extrem de usor, este lacuita si nu finisata in ulei, si pe deasupra textura lemnului este extrem de moale, lasa orice urma in el. La partea de brunaj cred ca sta mai bine ca Baikalul.
De tras cred ca trag la fel de bine toate trei, insa cel mai bine ar fi sa pui mana pe toate sa vezi ce si cum te atrage la fiecare si cum se aseaza in umar si apoi iei decizia. Fiind si o chestie de gust parerile noastre sunt mai mult sau mai putin subiective.
Bafta in alegere. :)
a&c
Membru activ

Mesajde violiv pe 28 Oct 2016, 17:24

Bafta la examen!
Am auzit de sute de ori intrebarea asta. Eventuak insotita de precizari de genul: vanator nou, arma noua!
Mie mi se pare o prostie. Ai un buget limitat, nu se poate extinde si vrei ce se poate mai bun in banii astia. Tragi cu ochiul la oferta de arme noi si te gasesti cu bugetul la limita inferioara. Cine cumpara arme de aici? Fraierii cu bani putini.
Cei care mai gandesc un pic iau in considerare si urmatoarele aspecte:
- trebe sa fii al naibii de norocos sa ti se potriveasca arma din prima
- o arma noua si ieftina pierde procentual enorm la revanzare
- o arma ieftina nu-i ieftina degeaba.

Si atunci parca suna mai bine sa incepi sa scotocesti in piata s-h unde ai sanse sa gasesti ceva ori mai bun ori mai ieftin.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Dacus_Malus pe 28 Oct 2016, 19:10

Initiator, exact prin framantarile tale am trecut eu toata vara...
Oscilam intre juxta si bock, m-am decis la bock,...
Oscilam intre nou si sh si m-am decis = nou...apoi m-am redecis la SH.
Oscilam intre Ij si alte marci, si m-am decis IJ
In final (oarecum logic) mi-am cumparat semiautomata Baikal.....
Deci.......multa bafta!
focu' si cartusu'!
MP 153 12/76
Axis II SR 30-06
IJ54 12/70
Dacus_Malus
Membru important

Locaţie: BRASOV

Mesajde Clujeanul pe 28 Oct 2016, 19:58

La IZH 27 Baikal cu un singur tragaci, se poate selecta/schimba ordinea focurilor?
Pentru vanatoare, mi se pare destul de important sa se poata alege ordinea dorita.
Clujeanul
Veteran

Mesajde adrian1123 pe 28 Oct 2016, 20:06

Bock sh italian
adrian1123
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 28 Oct 2016, 21:01

Clujeanul scrie:La IZH 27 Baikal cu un singur tragaci, se poate selecta/schimba ordinea focurilor?
Pentru vanatoare, mi se pare destul de important sa se poata alege ordinea dorita.

Se poate, impingi de tragaci in fata si gata. Doar ca pe urma nu mai poti reveni la secventa initiala decat basculand tevile.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde violiv pe 29 Oct 2016, 09:03

Daca tot vrei un Ij 27, macar ia unul s-h. Piata e plina de oferte, multe arme sunt cu foarte putini ani in spate, pretul cu care se dau e mult mai mic decat al unei arme noi, arma cam a pierdut ce avea de pierdut din valoare, vezi cum te impaci, cam ce ti-ar trebui si urmatoarea o cumperi mult mai bine pregatit.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde yoghi pe 29 Oct 2016, 10:11

Dar la ce ai nevoie de cartuse diferite in pusca acum in 2016.

aveti un exemplu.?
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde metrix77 pe 29 Oct 2016, 10:24

Da, caut si un sh dar aici implica un risc. Trebuie sa gasesc un sh in zona, sa pot sa-l vad, sa-l vada cineva cu experienta. Ori sa-l cumpar de la un utilizator de incredere de aici de pe forum...
Nu voi avea prea mult timp, dupa ce-mi iese autorizatia de cumparare.
Daca stiti ceva sh, pe care l-ati vazut si care sa se incadreze in buget, v-as fi recunoscator.
Daca nu, tot la una din cele 3 varinate trebuie sa raman.
metrix77
Membru activ

Mesajde Clujeanul pe 29 Oct 2016, 11:48

yoghi scrie:Dar la ce ai nevoie de cartuse diferite in pusca acum in 2016.

aveti un exemplu.?

Sunt ocazii cand vanezi la mistret si vulpe sau mistret si vulpe+iepure+fazan.
Cand erau sanse sa iasa lup stateam cu breneke si cu alice de 5mm. Am impuscat asa lup cu alice de 5. Mi s-a intamplat si un pic invers, adica sa scap vulpea cu cartusul cu alice sa sa o impusc cu cartusul cu unic. Acuma nu sunt cautate blanurile de vulpe, dar cele care-s chiar frumoase merita pastrate si daca le impusti cu glont le strici prea tare.
Primavara facem vanatoare cu goana la fazan si vulpe. La fazan trag cu 3mm, la vulpe cu 4 si cu 5.
Cand mergi in goana la mistret, cateodata poate fi ok sa ai pe o teava unic si pe cealalta alice pentru vulpe sau fazan...
Clujeanul
Veteran

Mesajde yoghi pe 29 Oct 2016, 19:52

Mai oameni buni.
Am folosit si eu multi ani cartuse diferite chiar si in semi ,dar acum cand mergi la mistret strici bataia pt o vulpe ?

si la vulpe cu breneke si alice ?daca stai la pinda dai cu glont..daca stai in stand dai cu alice sa ai sanse 90%.
daca mergi la goana de vulpi si fazani ...in goana dai cu 2.7mm la tot ce sare; daca esti la goana in stand dai tot cu 2.7mm pt ca piesa vine singura la tine.
Asta e logica mea...acum fiecare cu a invatat.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Sly_Fox pe 29 Oct 2016, 20:11

Clujeanul scrie:Primavara facem vanatoare cu goana la fazan si vulpe. La fazan trag cu 3mm, la vulpe cu 4 si cu 5.
Cand mergi in goana la mistret, cateodata poate fi ok sa ai pe o teava unic si pe cealalta alice pentru vulpe sau fazan...

Nu aveti cum, pentru ca primavara fazanul este protejat. Poate doar la vulpe. :wink:
Sly_Fox
Veteran

Mesajde Clujeanul pe 30 Oct 2016, 06:57

Vulpe, ai dreptate, m-am exprimat eu gresit!
Spre sfarsitul iernii facem chestia aia cu fazani si vulpi. Doar ca uneori la sfarsit de Februarie vremea seamana mai mult cu primavara decat cu iarna.
Clujeanul
Veteran

Mesajde metrix77 pe 30 Oct 2016, 11:08

Acum am ajuns de la examen. L-am luat cu 26 de puncte. :D
Așa ca subiectul este de mare actualitate și le mulțumesc celor care care rămân la subiect :roll:
metrix77
Membru activ

Mesajde Krieghoff pe 30 Oct 2016, 11:19

Ai PM.

PS: Felicitari pentru reusita! Catare plina fara incidente!
"Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Krieghoff
Membru important

Locaţie: Bucuresti

Mesajde metrix77 pe 30 Oct 2016, 11:25

Da, multumesc frumos.
Vreau arma cu 1 trăgaci. .
metrix77
Membru activ

Mesajde the_mav pe 30 Oct 2016, 20:41

Daca priveste arma cal 20, se pot posta public informatiile?
Multumesc
the_mav
Veteran

Mesajde Krieghoff pe 30 Oct 2016, 20:53

Nu e 20. MP 27 EM 12/76
"Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Krieghoff