| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
BERETTA ULTRALEGGEROModerator: liviur
8 mesaje • Pagina 1 din 1
BERETTA ULTRALEGGEROVa salut! Daca a avut sau a tras cineva cu modelul de acesta, sau are informatii mi-ar fi de mare ajutor. Ma tenteaza ideea sa cumpar una si nu prea stiu nimic despre model. Va multumesc!
Re: BERETTA ULTRALEGGEROSalutare, trag de vreo 2 ani, n-am ce sa-i reprosez. Unii spun ca e neplacuta la tras la munitia de peste 32g, eu n am avut nicio problema cu 36g pe care le trag frecvent. Este o arma f usoara, f eleganta si mie imi vine perfect. eu am cumpanit intre silver pigeon si ultraleggero si am ales o pe aceasta din urma. Catare plina!
Re: BERETTA ULTRALEGGEROSi eu am fost tentat. Am cautat-o, am pipait-o indelung si ... am renuntat.
O fi fost una din aia "scapata de CTC" pentru lumea a treia dar a fost una din cele mai urat si incomplet finisate arme pe care am pus mana in ultima vreme. Parca nimic nu se potrivea ... gauri mari intre piesele metalice tevi/bascula/uluc iar lemnul parca era de la alta arma. Spre deosebire de alte modele Beretta, patul e desenat complet altfel si nu s-a potrivit la niciunul din cei 5 oameni aflati atunci in magazin ... chiar nu se putea lua linia de ochire. Iar plasticele alea ce inlocuiesc otelul decupat din bascula mi-au amintit de jucariile din standurile cu chinezesti ... mai bine lasau gaura. Mi s-a parut de departe ce-a mai urata Beretta facuta de 50 de ani incoace. Numa' alea de buget foarte mic, cu o singura teava au mai fost asa urate.
Re: BERETTA ULTRALEGGEROVa multumesc amandurora pentru informatii. Imi caut o arma care sa imi vina bine, sa mi se potriveasca. Am incercat vreo cateva dar nu prea imi vin bine in umar. Am nevoie de un pat cam de 38-39 cm, din pacate nu mi s-a potrivit nimic, am incercat inclusiv un cynergy pe lemn dar patul era scurt, singura arma din ce am incercat si mi-a venit binisor a fost un FAIR Premier. In perioada urmatoarea o sa vreau sa mai testez urmatoarele: Beretta Silver Pigeon I, FAIR SLX 692, Fabarm Axis, Fabarm Elos Trap si Franchi Institnct. Caut o arma second hand, noua fiind destul de scumpa. Din cele enumerate mai sus daca imi puteti recomanda ceva, stiu ca maestrul Violiv a incercat mai multe. Cu stima!
Re: BERETTA ULTRALEGGEROPentru o armă second-hand trebuie să urmărești secțiunea de anunțuri de pe forum, dar și alte platforme on-line dedicate unui astfel de comerț. Mai apar din când în când arme din mărcile enumerate de către tine. Problema este că aproape sigur nu se va potrivi, dacă spui că ai încercat atâtea și nu ai găsit niciuna care să vină bine în umăr. Oricum, în acest caz ai opțiunea de a cumpăra arma așa cum este și să îi croiești alt pat pe măsură.
Apropo, văd că ai spus ceva de Fabarm Elos Trap. Vrei pentru a practica vânătoarea, ori vrei arma pentru tir sportiv? Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: BERETTA ULTRALEGGEROArma o voi folosii la vanatoarea de iepure, fazan si pasaret.
Re: BERETTA ULTRALEGGEROAtunci te va avantaja o armă cu destinația vânătoare, cu șină joasă 6x6, cameră de 76, tevi până în 76 cm, pentru reducerea masei totale a armei. Fabarm Elos Trap cam iese din peisaj, are cu totul altă destinație, nu este potrivită pentru vânătoare. Șina înaltă de 20 mm este croită pentru tirul la talere, trap, nu pentru vânătoarea la fazan. Țevile de aproape 81-82 de centimetri îngreunează arma considerabil, până pe la 3,7-3,8 kg și dacă mergi pe câmp o zi întreagă după iepuri te cocoșează la propriu. Mai vine și cu camere de 70, iar poate pe tine te prinde „magnumita” și dorești să mai încerci câte un magnum după vreo gâscă, pe timp de iarnă. Recomand să te uiți după o armă de vânătoare, cel mult o armă sporting, dacă vrei un compromis, dar nu după armă de tir dedicată unui anumit tip de antrenament și competiție, așa cum este Elos Trap. Ziceai ceva și de buget, una din asta ajunge la vreo 5000 de euro și peste. Nici măcar second nu o găsești ieftin.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: BERETTA ULTRALEGGERO
Multumesc!
8 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori |
Publicitate
|