Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Oare ce sa fie ?
26 mesaje • Pagina 1 din 1
Oare ce sa fie ?Salutari tuturor! Am o casa de vacanta intr-o zona de munte unde tin o catea care recent ( de trei saptamani ) a fatat sase pui. Ieri am fost acolo ca sa-mi ud florile si am avut neplacuta "surpriza" de ai gasi pe toti morti. Problema este ca unul din ei a fost mancat ( am gasit doar codita ) iar din altul a ramas doar jumatatea din spate. Restul erau intregi. Ce animal credeti ca a fost? Eu ma gandesc la un ras dar nu exclud posibilitatea sa fi fost altceva. Daca ati mai auzit despre intamplari similare va rog sa postati. Multumesc anticipat. PS: Daca nu am postat unde trebuie, cu scuzele de rigoare, rog un moderator sa mute postarea.
Baikal 27 M 12 / 76
Re: Oare ce sa fie ?salutare.
exista posibilitatea sa i fi mancat chiar cateaua.uneori din lipsa de calciu sau minerale cateaua poate manca din puii fatati odata ce acestia sunt decedati.am patin acest lucru la o femela de ciobanesc german in urma cu cativa ani si asta a fost explicatia primita de la medicul chemat la fata locului.daca puii erau deja mari(nu specifici varsta lor..)atunci altfel stau lucrurile..spor la elucidat. citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
Re: Oare ce sa fie ?Nu cred ca a fost cateaua pentru ca are tot timpul mancare la discretie ( mancare uscata speciala pentru caini + orez fiert cu tacamuri de pui + apa proaspata ). In afara de asta puii au fost mutati de catea in alta parte dupa ce au fost omorati, si la culcusul initial se vedeau urme de incaierare ( un stalp de la acoperisul improvizat era daramat). Puii aveau trei saptamani ( am spus mai sus ).
Baikal 27 M 12 / 76
Re: Oare ce sa fie ?Din pacatele psihozele puerperale nu au legatura directa cu hrana(pe de alta parte 90 % din hrana uscata de pe piata de mult nu este ce ar trebui sa fie ci doar o chestiune comerciala uneori de joasa speta)!
Comportamentul catelei pt. cunoscatori tradeaza ”prodromal” aceasta manifestare prin cateva semne,si o medicatie sedativa facuta la timpul potrivit duce la ”acceptarea” puilor fara probleme si nu se ajunge la astfel de drame. De multe ori masculi dominanti ai zonei(ma rafer aici la cainii fara stapani ”necontrolati”) pot sa ucida progeniturile altora , aceasta varianta se ”incadreaza” mai bine datorita varstei puilor,cainele neavand un dusman natural in afara sa ...decat omul ![]()
Re: Oare ce sa fie ?In prima faza la un caine hoinar m-am gandit si eu ( desi au fost "combatuti" cu succes de confratii de pe fondul de vanatoare din zona
![]() Baikal 27 M 12 / 76
Re: Oare ce sa fie ?.....ori ce ar fi fost ( daca a fost ceva ?!)nu a venit la mancare a venit sa starpeasca "concurenta" ...... Si nu de putine ori mai iau si ei o gura din "dusman".Alte explicati tin de ...paranormal
![]()
Re: Oare ce sa fie ?Maine seara atarn o bucata de carne de copacul sub care au stat puii si fac o panda sa vedem daca apare ceva. Prea ma roade curiozitatea
Re: Oare ce sa fie ?Apa avea cateaua?Era cald afara?
Re: Oare ce sa fie ?A fost Chupacabra. Ai grija ce faci la panda, este periculos.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Oare ce sa fie ?Sambata cand am ajuns am gasit in curte o balta mare de sange si par. Din pacate atata a mai ramas din cateaua mea. Din cate se pare a fost un lup solitar. Sambata noaptea am stat pana la 5 dimineata in speranta ca va mai veni dar nu a aparut. Am vorbit cu cineva de la ocolul silvic si o sa montam o camera video in zona. Va mai tin la curent cu evenimentele.
Re: Oare ce sa fie ?cheama de urgenta 3 popi sa citeasca in ograda, nu-mi place cum a inceput!
![]() animalul a mai fost vazut si in alte gospodarii, cineva a reusit sa-l fotografieze. daca il vedeti va rog sa ma contactati de urgenta pe mesageria privata! ![]() eu am un hobby, mie nu-mi place istoria.
Re: Oare ce sa fie ?omului i-a mancat cateaua in ograda si zahei cere intariri
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() revenind la varcolacul care ti-a mancat cateaua ![]() ![]() ![]() -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Oare ce sa fie ?daca zahei are dreptate nu mai sta la panda, sa nu gaseasca altcineva o balta de sange si par!
acum fara gluma si eu sunt curios ce o fi si sincer imi pare rau de ceea ce s-a intamplat! Erotic este sa te mangai cu o pana, pervers este sa te mangai cu toata gaina...
Re: Oare ce sa fie ?Ce a fost? Te-ai lamurit? Nu ne spui si noua?!
![]() Erotic este sa te mangai cu o pana, pervers este sa te mangai cu toata gaina...
Re: Oare ce sa fie ?
chupacapra sarmoasa ! -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Oare ce sa fie ?V-am spus eu ca asta a fost. Numai ca denumirea corecta a speciei este Chupacabra cu par zbarlit.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Oare ce sa fie ?Sa nu fi dat dihania peste Bogdan...doamne feri,ptiu! (am stuchit in san)
Re: Oare ce sa fie ?Prima data puii dupa cateaua
![]() ![]()
Re: Oare ce sa fie ?Astazi m-am intalnit cu cineva care a avut aceeasi problema ca si mine si cam in aceeasi perioada. La el au ramas si ceva urme mai clare si se pare ca a fost un lup solitar. In iernile grele mai obisnuiesc sa intre prin curtile oamenilor si sa manance caini dar atunci a fost prima data cand a coborat vara. Ma gandesc ca a fost un exemplar batran sau bolnav care a fost alungat din haita si neputandu-se hrani, a recurs la atacarea unor prazi mai "facile" ( cateaua mea era de talie mica si din cate am inteles, cainele vecinului era si el cam "prapadit" si pe deasupra legat in lant ). Deci pana la urma s-a dezlegat misterul. Pacat totusi ca nu a fost chupacabra. Aveam si eu ce povesti nepotilor.
![]() ![]() ![]() ![]() Baikal 27 M 12 / 76
Re: Oare ce sa fie ?Daca era lup si cateaua era mai sfrijita, probabil ca o omora si pe ea si gaseai mai multi mancati ca doar e in stare sa inghita foarte mult la o masa.
Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Oare ce sa fie ?
Pai cateaua a fost mancata. Baikal 27 M 12 / 76
Re: Oare ce sa fie ?@bogdan77,
Acu' daca tot ai inceput promovarea zi locatia si un pret pentru "ultra all inclusive"... ![]() ![]() Muget,deci exist !
26 mesaje • Pagina 1 din 1