Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 03 Mai 2026, 11:09
|
|
|
Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !
Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B
de Ray pe 28 Oct 2016, 01:21
cateva neclaritati care ma preocupa intenzionez sa vin in decembrie la vinatoare in Romania. primul pas - invitatie,etc, e clar. dar acuma: cum i-mi depozitez armele, Blaser R 93, cal. 30.06 si teava de schimb 300.Win.Mag., in aceasta perioada, conform cerintelor legii? - fara sa-m bat capul cu organele In perioada concediului o sa fiu " stationat " in doua locuri, resedinte, care nu apar in actele mele de identitate. Distanta intre aceste localitati este de ca. 50 km, locuinta la tara si casa la oras. Precaut, mi-am cumparat in vara un dulap de arme de la dexxxxn. Unul ca din link http://images.google.de/imgres?imgurl=h ... 5&biw=1536caseta pentru munitie e extra,fiindca in aceasta o sa-mi transport si munitia in Romania, o caseta metalica pentru munitie, nato, cu incuiator. Dulapul prins in perete si podea. Intrebarile mele si ce obligatii am: trebuie sa depozitez incarcatorul separat de arma in cutia cu munitia? trebuie sa ma duc la politie sa declar ca in imobilul x sunt depozitate arme? daca eu sunt la oras si armele sunt in dulap la tara si in acest timp vine un control? daca am invitatia de la o asociatie, pot participa eventual si la o alta asociatie? Ce sfaturi utile i-mi puteti recomanda? P.S. pana acuma in toate tarile straine, in care am vinat, arma era razamata dupa usa. 
Traieste fiecare zi, ca si cum ar fi ultima. Apoi, intr-o zi, asa se va si intimpla.
-

Ray
- Membru important
-
- Locaţie: Alzenau
de AndreiR pe 28 Oct 2016, 11:44
Salutare,
Verifica doar sa ai actele in regulaatat pentru arme cat si cele pentru activitatea de vanatoare.In rest nu prea ai solutii.Daca trebuie sa depozitezi armele mai mult timp, poti apela la orice armurier din zona in care vanezi pentru custodie.Desi nu prea stiu daca primesc in custodie arme de la posesori straini. Probleme cu autoritatile nu cred ca vor fi atat timp cat nu faci vreo nazbatie.In rest poti sa tii armamentul langa tine cu conditiile de rigoare: asigurate, munitia in cantitate legala. etc, etc.
Numai bine si vanat in catare!!
-
AndreiR
- Nou membru
-
- Locaţie: Otopeni,Ilfov
de Sly_Fox pe 28 Oct 2016, 11:56
Nu are cum sa stea cu armele si munitia numai langa el, poate vrea sa iasa la un restaurant, sa iasa la o bere cu baietii sau sa se duca la teatru. Acestea trebuie pastrate undeva in perioada cand nu le foloseste la vanatoare. Cel mai indicat este sa intrebi din timp la Serviciul Arme de pe raza judetului unde vrei sa vanezi, astfel incat sa nu existe nicio problema cu pastrarea armelor. Este posibil ca odata notificata politia sa poti pastra armele in dulapul metalic pe care l-ai cumparat, cei de la arme stiind locul pastrarii si cine are acces la respectivele arme. La fel de posibil este ca cei de la arme sa te indrume catre un armurier, magazin de profil, in care iti poti pastra armele pe parcursul sejurului in tara. Astfel inainte de vanatoare le ridici de la armurier, iar dupa vanatoare te duci si le depui in vedrea asigurarii lor. Mai bine iti bati capul cu organele decat sa iti bati capul de pereti. Nu de alta dar anumite chestiute ce uneori le percepem ca normale si fara repercursiuni ulterioare, se pot transforma in neplaceri serioase.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de Ray pe 28 Oct 2016, 19:36
asa este @sly_fox, cam nasol sa trec pe la restaurant sau teatru cu cutia de transport, chiar daca e Blaser . Dar nici depozitarea la armurier nu se pare a fi solutia. Nu cred ca un armurier sta la cheremul meu in toiul noptii sa-mi preieie sau preda arma. Iar daca o iau cu o zi inainte iara se pune intrebarea unde o tin pana dimineata cand plec catre fond. Din acest motiv am si cumparat dulapul de arme. Acces la arme am doar eu, ca doar cheiile sunt la mine.. Oricum am sa sun de aici din Germania la Serviciul Arme, sunt curios daca pot rezolva problema telefonic, banuiesc ca o sa ma buna pe drum sa ma prezint personal la ei,  cu cerere si cine stie ce alte formalitati. Cu totul ca ei sunt instiintati de catre gestionarul fondului unde am sa particip la vinatoare. Cum e cu inchizatorul, trebuie demontat si pastrat separat de arma? de exemplu in cutia cu munitii ar fi de ajuns?
Traieste fiecare zi, ca si cum ar fi ultima. Apoi, intr-o zi, asa se va si intimpla.
-

Ray
- Membru important
-
de mialxx pe 29 Oct 2016, 17:10
De ce te scarpeni in cur daca nu te maninca... Probabil ce-l care te-a invitat la vinatoare are si dulap unde-s tine armele, le tii la el si nu tre sa mai anunti pe nimeni. Am fost si anul trecut si anul acesta in Romania la vinatoare si nu ma intrebat nimeni unde tin armele, nici de invitatie nu ai nevoie daca esti cetatean Roman.
Cu stima Alin
-
mialxx
- Veteran
-
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de AndreiR pe 30 Oct 2016, 21:47
Cum e cu inchizatorul, trebuie demontat si pastrat separat de arma? de exemplu in cutia cu munitii ar fi de ajuns?
Salutare din nou! Sfat prietenesc: scoate inchizatorul si pastreaza-l separat.Chiar si atunci cand cari arma dintr-o parte in alta, atunci cand nu esti la vanatoare.Daca cumva esti controlat de politie si inchizatorul este montat pe arma,chiar daca nu este incarcata si este bagata in cutie de transport, s-ar putea sa ai probleme.Legea spune ca arma trebuie "asigurata" pe timpul transportului. Ce se intelege prin asigurata,asta depinde de interpretarea proprie si personala a fiecarui " organ". Eu am un coleg vanator trecut prin asa ceva si imprumutand cate ceva din experienta lui consider ca ar trebui sa fii pus in tema, ca sa nu ai probleme ulterioare. Succes!
-
AndreiR
- Nou membru
-
- Locaţie: Otopeni,Ilfov
de Dacus_Malus pe 30 Oct 2016, 22:05
Din experienta proprie (eram cu un coleg vanator in masina), faptul ca era asigurata cu blocator de tragaci, a fost de ajuns ptr. un politist din judetul Bacau.(recent) Carabina nici macar nu era in cutie de transport, ci era in husa de panza, dar cu blocator pe tragaci. Am fost opriti la plecarea de la o vanatoare si s-a controlat portbagajul, si evident armele si actele(vanat nu aveam). politistul era de la politia dintr-o localitate (deci nu de la circulatie, si nu din orasul Bacau)
focu' si cartusu'! MP 153 12/76 Axis II SR 30-06 IJ54 12/70
-

Dacus_Malus
- Membru important
-
- Locaţie: BRASOV
de bogus pe 31 Oct 2016, 15:55
Nu stia organu rural despre ce e vorba decat asa din auzite ca daca erau baietii de la arme nu era ok. Blocatorul pe tragaci se foloseste in cazul semiautomatelor fie ele lise sau ghintuite, in cazul carabinelor trebuie sa ai inchizatorul scos iar arma trebuie sa fie in husa, cutie de transport, sac de rafie, poseta  nu conteaza doar sa fie inchisa si nu la vedere
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
-

bogus
- Veteran
-
- Locaţie: Cluj Napoca
de the_mav pe 31 Oct 2016, 16:02
deci blocator doar la semiautomate, zici.... la carabine se scoate percutorul si fierul se tine ferit de ochii lumii... si la lise NE-semiautomate (adica alea clasice, cu 1-2-3 tevi), cum ramane?
------------------------------------- Holland and Holland - pure art...
-

the_mav
- Veteran
-
- Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova
-
de Sly_Fox pe 31 Oct 2016, 20:20
Baieti de unde le scoteti pe astea? Pe timpul transportului arma se pastraza in husa sau cutie de transport, nu conteaza, neincarcata cu munitie si cam atat. Folosirea blocatoarelor pentru tragaci nu sunt obligatorii la transportarea armelor, ci doar pentru semi-automate in timpul cat sunt pastrate in dulap. Una este transportul, alta pastrarea. Ca noile norme aduc ceva schimbari in acest sens este alta mancare de peste, mai intai sa le vedem publicate si pe urma mai vorbim. Deocamdata de la locul pastrarii la locul vanatorii armele se pot purta in tocuri sau huse, neincarcate cu munitie, iar posesorul sa le tina asupra sa si sa nu fie sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor stupefiante. Restul sunt speculatii.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de the_mav pe 01 Noi 2016, 10:20
-

the_mav
- Veteran
-
-
de bogus pe 01 Noi 2016, 12:25
Se pare ca este o harababura totala intre, lege, normele de aplicare si ce spun cei de la politie atunci cand intrebi, legea spune ce zice Sly_Fox, normele spun si de blocator iar baietii de la politie iti explica de inchizator respectiv piesa a treia sau arma desfacuta in cazul liselor ne semi NORMELE METODOLOGICE de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, republicată Art. 21 - Titularul dreptului de deţinere sau, după caz, de port şi folosire, este obligat să transporte armele deţinute de la locul de păstrare până la locul de desfăşurare a activităţilor pentru care au fost autorizate numai introduse în huse, neîncărcate cu muniţie şi asigurate cu dispozitive de blocare a trăgaciului.
probabil ei intaleg prin arma asigurata aceste metode de scoaterea inchizatorului sau a scoaterii piesei a treia si mai ciudat ca singurul loc unde apare obligativitatea blocatorului este la transport si nu la pastrarea in dulap desi mie cel putin mi-a fost controlat daca am blocatorul la semi de cel putin 3 ori si asta acasa
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
-

bogus
- Veteran
-
- Locaţie: Cluj Napoca
de the_mav pe 01 Noi 2016, 12:58
-

the_mav
- Veteran
-
-
de Sly_Fox pe 01 Noi 2016, 14:06
bogus scrie:Se pare ca este o harababura totala intre, lege, normele de aplicare si ce spun cei de la politie atunci cand intrebi, legea spune ce zice Sly_Fox, normele spun si de blocator iar baietii de la politie iti explica de inchizator respectiv piesa a treia sau arma desfacuta in cazul liselor ne semi NORMELE METODOLOGICE de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, republicată Art. 21 - Titularul dreptului de deţinere sau, după caz, de port şi folosire, este obligat să transporte armele deţinute de la locul de păstrare până la locul de desfăşurare a activităţilor pentru care au fost autorizate numai introduse în huse, neîncărcate cu muniţie şi asigurate cu dispozitive de blocare a trăgaciului.
probabil ei intaleg prin arma asigurata aceste metode de scoaterea inchizatorului sau a scoaterii piesei a treia si mai ciudat ca singurul loc unde apare obligativitatea blocatorului este la transport si nu la pastrarea in dulap desi mie cel putin mi-a fost controlat daca am blocatorul la semi de cel putin 3 ori si asta acasa
Faci o confuzie intre normele in vigoare si proiectul de norme. Articolul 21 adus in discutie de catre tine nu are nicio valoare juridica pentru ca face parte din niste norme ce se afla in faza de proiect, adica nu sunt adoptate si publicate in M.O. Noi nu lucram cu ce o sa fie, ci lucram cu ce este in prezent. 
-

Sly_Fox
- Veteran
-
de laurul pe 02 Noi 2016, 08:34
Sly_Fox scrie: Articolul 21 adus in discutie de catre tine nu are nicio valoare juridica pentru ca face parte din niste norme ce se afla in faza de proiect, adica nu sunt adoptate si publicate in M.O. Noi nu lucram cu ce o sa fie, ci lucram cu ce este in prezent. 
...si totusi, se aplica!
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
-
laurul
- Veteran
-
- Locaţie: Dupa vanat, oriunde!
de the_mav pe 02 Noi 2016, 10:54
laurul scrie:Sly_Fox scrie: Articolul 21 adus in discutie de catre tine nu are nicio valoare juridica pentru ca face parte din niste norme ce se afla in faza de proiect, adica nu sunt adoptate si publicate in M.O. Noi nu lucram cu ce o sa fie, ci lucram cu ce este in prezent. 
...si totusi, se aplica!
si totusi, legea trebuie respectata! asa cum ea este in vigoare ACUM. ca daca altcineva aplica altceva, inseamna ca este.....cum se zice? NElegal?!? hmmm...si ce facem noi, ca cetateni cinstiti, cand vedem ceva NElegal? 
-

the_mav
- Veteran
-
-
de Ray pe 03 Noi 2016, 22:12
Baieti, ma da-ti gata cu blocator pe tragaci, inchizator separat si mai ales cu aceea piesa a treia. Daca le povestesc la amicii mei ca la pastrare in dulap trebuie data jos bucata aia de lemn de la lisa, mixa sau basculanta, rasul e mare... Revenind la tema, asa im-i transport eu arma (armele) pana in fondul de vinatoare, mai mult nu cred ca se poate face. Bineinteles munitia extra in cutie metalica incuiata. In afara partidelor de vinatoare, cand armele sunt la mine, am sa le pastrez in dulap pentru arme, omologat, prinz in perete si podea, munitia in cutie metalica separata de arme si asta la randul ei incuiata cu lacat extra, dulapul incuiat si cu cheile permanent la mine.  Ahh, sa fie sigur, bag si inchizatorul in cutia cu munitie.  credeam ca Germania are cea mai severa lege a armelor 
-

Ray
- Membru important
-
de SNlPER pe 12 Noi 2016, 07:28
Salutari! Eu am aceeasi dilema ca vreau sa vin din Londra. Legea in Romania e ras! Am un Blaser R8 si consideram sa tin teava la un prieten vanator iar inchizatorul (eventual magazia) cu mine in rucksack.
Patul e numai o bucata de plastic si poate sta oriunde. Mai sigur nu se poate. Insa unde declari ca depozitezi arma? La tine, prieten etc?
As considera sa o las la un armurier. Trebuie sa caut unul prin Bucuresti desi cu toata harababura mai ca mi-am luat gandul de la venirea cu arma in tara. Respecte.
-
SNlPER
-
- Locaţie: Londra/Bucuresti
de alinboboc pe 12 Noi 2016, 13:57
De ras, de neras, asta-i legea si trebuie respectata fie ca ne place fie nu, chiar daca vanam cu Blaser R8. Arma se tine completa, intr-un singur loc. Nu teava la un prieten, inchizatorul prin geanta, samd. Arma, nu-i robot de bucatarie sa-l pastram pe unde o fi, asamblat sau nu. Armurierul, vegheaza la linistea tuturor, in schimbul unei sume de bani, fie ea de ras!
-
alinboboc
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
de SNlPER pe 12 Noi 2016, 14:02
De acord! Din respect pt lege am decis sa nu vin cu arma in tara. Nu vad totusi ce legatura are legea cu ce arme vaneaza lumea.
-
SNlPER
-
de the_mav pe 12 Noi 2016, 14:40
alinboboc scrie:De ras, de neras, asta-i legea si trebuie respectata fie ca ne place fie nu, chiar daca vanam cu Blaser R8. Arma se tine completa, intr-un singur loc. Nu teava la un prieten, inchizatorul prin geanta, samd. Arma, nu-i robot de bucatarie sa-l pastram pe unde o fi, asamblat sau nu. Armurierul, vegheaza la linistea tuturor, in schimbul unei sume de bani, fie ea de ras!
Stii cum se face asta practic cand tu trebuie sa pleci la 4 dimineata dar armurierul are program de la 8-9 dimineata sa iti poti ridica arma lasata peste noapte!?! saucum se numeste intrarea organului peste tine IN CAMERA DE HOTEL INCHIRIATA SI PLATITA DE TINE, pt a vedea daca ai vreo arma in camera?!?! Hai sa nu ne mai lungim si sa o spunem pe fata: e fix cum zice procurorul si crede (sau nu) judecatorul!!!! Legea e pt ambele parti dar practica a omorat intotdeauna Romania!! @colegul cu R8: nu stiu ce vrei sa vanezi in ro, dar poti merge in tarile vecine cu brio si fara frecusuri, adeseori la preturi mai rezonabile
-

the_mav
- Veteran
-
-
de SNlPER pe 12 Noi 2016, 14:53
Nu vreau sa fur postul original sa sa divaghez insa e pacat ca legea e asa de confuza mai ales aplicarea ei. Din pacate nici nu pot folosi arma unui vanator roman asa ca trebuie inchiriata o arma care nu stiu cum trage sau se potriveste. De caeea mai bine astept sa se clarifice lucrurile decat sa ma trezesc cu dosar penal. In tara vreau sa merg la vanatoare cu prieteii vanatori altfel intradevar vanez aici sau prin apropiere.
Multam tuturor de indrumari.
-
SNlPER
-
de mialxx pe 12 Noi 2016, 16:55
SNlPER scrie:De acord! Din respect pt lege am decis sa nu vin cu arma in tara. Nu vad totusi ce legatura are legea cu ce arme vaneaza lumea.
Exact! De aia nu trebuie sa specifici cu ce arma vinezi, legea e valabila in cazul tuturor, egal ce arma are. Probabil unii Politisti inteleg ca vrei sa vii cu Audi R8 la vinatoare!? P.S. Poti sa meri oriunde cu arma in Romania, nu te intreaba nimeni unde o depozitezi, singurul lucru ce-l intereseaza pe vames locul unde se desfasoara activitatea de vinatoare.
-
mialxx
- Veteran
-
de SNlPER pe 12 Noi 2016, 17:11
@mialxx P.S. Poti sa meri oriunde cu arma in Romania, nu te intreaba nimeni unde o depozitezi, singurul lucru ce-l intereseaza pe vames locul unde se desfasoara activitatea de vinatoare.
aste e interesant. mi s-a dat de inteles ca la vama in ro tb sa declari unde o tii. Sunt confuz incat se votbeste despre controale ale politiei. De unde ar sti politia atunci sa vina la tine in control?
Evident ca nu sunt multe lucruri de aflat. Vin fara arma de data asta. O sa vad pe unde pot sa intreb la un organ de politie care e situatia din punctul lor de vedere.
-
SNlPER
-
de mialxx pe 13 Noi 2016, 13:36
Poti merge linistit cu arma, fara sa mai intrebi vreun Politist. Stiu asta din propria experienta, am fost de trei ori in Romania cu arma din Elvetia. Trebuie sa ai pasaport european pt. arme de foc, si normal arma sa fie trecuta in el. Restul sunt povesti.
Cu stima Alin
-
mialxx
- Veteran
-
Înapoi la Vanatoare discutii generale
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 18 vizitatori