Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 02 Mai 2026, 05:54

Vanatoarea romaneasca - Incotro ??

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??

Mesajde Sly_Fox pe 09 Aug 2017, 13:30

In conditiile in care Romania a ajuns o tara bananiera de mana a n'spea ce pretentie mai aveti? In tara nu se mai produce nimic, economia a fost pusa intentionat pe butuci, apoi s-au furat si butucii. Si daca tot a mers, de ce sa se rezume hotii doar la butuci, au furat si padurea. Acum a venit si vremea vanatorii traditionale romanesti, mafiotii au facut-o harcea-parcea considerand terenurile de vanatoare si animalele ca pe mosteniri ancestrale capatate de la ,,onorabilele lor mame", iar asa-zisii verzi platiti din fonduri foarte dubioase, venite din surse interne si externe la fel de dubioase, au intins si ei mainile scheletice si fantomatice peste acest domeniu, sperand sa inhate o bucata buna din coliva vanatorii.
Cu mahnire in constiinta o spun, ROMANIA ESTE DEJA IN COSCIUG SI LASATA IN GROAPA. Ultima etapa este aruncarea pamantului deasupra sicriului, pamant pentru care atatia romani si-au varsat sangele si in care si-au pus sperantele, acelasi pamant pe care acum il parasesc lasandu-si in urma poate pentru totdeauna parintii. Suntem pe locul doi la migratie in lume dupa Siria, o Sirie devastata de razboi. La noi nu este razboi, insa parasim tara de parca ar fi roasa de ciuma pana la temelie, impinsi de dezgust, de mafie, de putreziciune, de prostie si tradare din partea alor nostrii. Suntem o ,,degeneratie" asa cum nu a mai existat niciodata in istoria acestei tari. Poate unii mai au un strop de optimism in ei, insa eu cred ca am ratat si cel de-al 12-lea ceas.
Vanatoarea incotro? Inspre calea pierzaniei spre care s-a abatut o intreaga tara.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde tehărău pe 09 Aug 2017, 16:28

+1 Vulpoi bătrân!
Dar nu ești singurul care spune asta. Înțelegem mai toți că așa este. Problema e că nu prea mai avem ce face.
Vânătoarea încotro? Încotro vor ei! Bucurați-vă de ce a mai rămas.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde Zeres Ciprian pe 09 Aug 2017, 19:22

tehărău scrie:+1 Vulpoi bătrân!
Dar nu ești singurul care spune asta. Înțelegem mai toți că așa este. Problema e că nu prea mai avem ce face.
Vânătoarea încotro? Încotro vor ei! Bucurați-vă de ce a mai rămas.

Asta inseamna ca renuntam?
Zeres Ciprian
Veteran

Mesajde tehărău pe 09 Aug 2017, 20:27

Unii da, alții ba! Acum câțiva ani, eram câțiva care atragem atenția. Dar nu asta contează. Nu știu cum să mă fac înțeles...
Ai prins vremea când la Vatra Dornei, dau la Căciulata, la Slănic sau la Amara jucau pensionarii table vara? Ai fost la Sovata dar așa, să socializezi cu sexul opus? Cam asta e viitorul și la vânătoare... ;)
tehărău
Veteran

Mesajde Septimiu pe 10 Aug 2017, 12:05

Trist... dar, din pacate, adevarat! Citeam aseara pe facebook niste comentarii ale verzilor la niste postari de bun simt si civilizate venite din partea unor vanatori. Nu imi venea sa cred ce limbaj folosesc si cata aversiune si ura pot exprima la adresa vanatorilor. Ori cand cineva te face frustrat, criminal, nebun si declara public ca iti doreste moartea, poti sa ii prezinti toate argumentele posibile si imposibile ca nu o sa il scoti din ale lui. Pe astia nu ii convingi nici daca timp de 5 ani nu s-ar vana nimic si salbaticiunile s-ar inmulti peste masura, producand pierderi de vieti omenesti si pagube materiale mult mai mari decat in prezent pentru ca ei nu ar fi afectati direct stand toata ziulica in spatele tastaturii si infulecand mancare de la fast food.
Din pacate, dl. Hadar avea dreptate in emisiune ca avem deja eticheta pusa...
John Lennon spunea: "Don't hate what you don't understand" dar se pare ca verzii tin cu orice pret sa faca taman pe dos.
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Septimiu
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde biriuck pe 10 Aug 2017, 12:42

Dar nici nu trebuie pierduta vremea cu 'convinsul' verzilor ;) Este aproape imposibil sa schimbi o opinie in online (lipsa contactului vizual) si nici nu merita (prostii sunt cei mai siguri pe ei, un istet se prinde cand e in eroare).
Singura 'lupta' ce merita dusa e pentru cei din zona gri, pentru indiferenti.
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde ventura pe 10 Aug 2017, 14:16

Nu's ce sa zic...
Nu ajungem noi la un numitor comun. Noi, vanatorii.
Ce sa cerem de la cei neinitiati printre care sunt multi care inteleg in gura?
Eu zic sa ne vedem de ale noastre.
Sunt atat de multe lucruri de facut in teren...
Spre exemplu, la mine, nu este fructificatie.
Deloc. Nu ghinda, jir, nuci, prune.
Culturi de care sa abuzeze animalele nu sunt.
Cateva mere padurete si cateva pere.
Sper sa se ieftineasca purumbul, ca anul asta va fi greu.
Am nevoie macar de 20t.
Inca o chestie.
Niste isteti (idioti ar trebui, dupa ideile pe care le au), au hotarat ca era imbulzeala mare la hranitori si au hotarat sa le sporeasca. Astfel, au considerat ca este de neacceptat sa manance mai mult de 5 capre la o hranitoare.
Drept pentru care, mi-au mai dat putin de lucru (vreo 20 de hranitori).
Si nu-i tot.
Organizator de grupa fiind, nu-mi permit "luxul" de a tine vanatorul in "stand" in picioare dupa vreun copac...
Ca ne manaca ursii. Atat de tare s-au inmultit.
Si fiindca aveam mult timp liber si bineinteles resurse financiare, a trebuit sa facem "holsanduri".
Vreo 50. In zonele mai fierbinti.
Pai, cu atata distractie, cum sa-mi mai pese de ce spun verzii?
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
ventura
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde tehărău pe 10 Aug 2017, 21:50

Dreptate aveți și voi. Postul ăsta ultim al lui Ventura îmi aduce aminte de articolul ăla cu forumiștii. Ăla de la care a ieșit iureșul. Autorul avea și el dreptate. Exprima de atunci ce zice Ventura acum. Să lăsăm vorba și să ieșim în teren. Dacă o spunea altfel, fără țâfna caracteristica romanului, poate nu eram în situația de acum.
Cu construcțiile din teren și cu alte cele, o să avem de tras. O să ni se bage bețe în roate până o să ne lipsim.
Stau și mă gândesc: se dă mai mare importanță salbaticiunilor decât autostrăzilor, educației sau sănătății. Oare e vreo hartă în care aici vor trăi urșii și muncitorii mai la vest? Pentru ce străzi, spitale, scoli, în acest caz? Ce, vecinii au asa ceva în siberian? Și urși acolo
... Căcălău!
tehărău
Veteran

Anterior

Înapoi la Vanatoare discutii generale