Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mai 2026, 04:45

Statii emisie receptie walkie talkie

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

Statii emisie receptie walkie talkie

Mesajde pipabh pe 03 Ian 2020, 22:49

Dragi colegi,
Daca sunt intre noi care utilizeaza cu succes statii walkie talkie va rog sa-mi impartasiti din experientele voastre.
Ma intereseaza sa achizitionez asa ceva si as dori sa stiu care sunt potrivite pentru un relief montan unde nu ai semnal la telefon si ai nevoie de comunicare.
Multumesc\
pipabh
Veteran

Re: Statii emisie receptie walkie talkie

Mesajde Sly_Fox pe 04 Ian 2020, 02:14

Cred că cel mai bine rogi un moderator să mute postarea la un topic deja deschis pe această temă.
Uite, aici s-a mai discutat despre utilitatea acestor stații, sunt și ceva experiențe cu anumite modele.
viewtopic.php?f=35&t=4050
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde mihai_tud pe 04 Ian 2020, 10:01

La noi in grupa am implementat cu succes folosirea statiilor walkie-talkie .Avem fondul in zona de deal dar nu sunt probleme cu receptia ,nu cred ca la munte ar fi decat daca esti in vre-o crevasa adanca.Tipul lor este Geonaute ( China).Foarte utile in a comunica cu gonacii si intre vanatori cu o singura conditie sa fie reglate cu volumul la minim altfel vanatul le poate auzi si evita standul.
Noi le-am luat de la Decatlon dar acum nu stiu daca mai au acest tip.Avantajul lor este ca merg cu 3 baterii sau acumulatori AAA deci poti avea rezerve la tine atunci cand se descarca si sunt foarte mici, incap in podul palmei.
Exista doua cuvinte care iti deschid multe usi: trage si impinge!
mihai_tud
Veteran

Mesajde bogdan_daniel pe 04 Ian 2020, 18:13

Vezi: https://midlandusa.com/product-category/hunting/

Eu cunosc pe cineva la Brasov pasionat de radio-amatorism, comericiant, tehnician si montator de Statii CB, cu care am colaborat in trecut si cred ca te poate ajuta cu eventuala procurare a statiilor Midland.
Variantele de acolo (site) sunt destinate activitatilor outdoor.
Dar nu intreba "Cat bat?" - pentru ca aceste statii utilizeaza frecvente CB(citizen band) - destinate publicului larg, disponibile in mod gratuit, care de obicei limiteaza destul de mult "distantele" spre deosebire de frecventele "dedicate" gen politie, ambulanta, serivicii speciale.
In CB, distanta variaza enorm in functie de vreme, relief, zona, etc. Pe scurt intr-o zi pot merge brici, ulterior poate vei fi dezamagit - dar nu renunta.

Performantele furnizate de producator, sunt obtinute in conditii ideale, mai exact sunt aliniate toate astrele iar in aceste conditii ajung sa "bata" la cativa Km.

Gasesti f. multe review-uri pe youtube, legat de produsele Midland, chiar si cele destinate vanatorii.

In opinia mea, daca in conditiile cele mai dificile (padure, vai, muchii, vreme rea etc) obtii 1.5km e decent.

Spor la cumparaturi! :violin:
bogdan_daniel
Veteran

Locaţie: Brasov

Mesajde bogdan_daniel pe 04 Ian 2020, 18:20

mihai_tud scrie:Foarte utile in a comunica cu gonacii si intre vanatori cu o singura conditie sa fie reglate cu volumul la minim altfel vanatul le poate auzi si evita standul.
i.

Exista posibilatea, in functie de modelul statiei, atasarii unei casti - gen hands free.
bogdan_daniel
Veteran

Locaţie: Brasov

Mesajde pipabh pe 04 Ian 2020, 21:00

Sly_Fox scrie:Cred că cel mai bine rogi un moderator să mute postarea la un topic deja deschis pe această temă.
Uite, aici s-a mai discutat despre utilitatea acestor stații, sunt și ceva experiențe cu anumite modele.
viewtopic.php?f=35&t=4050

Si eu am imbatranit de 8 - 9 ani, statiile .... ce sa mai zic.Nu cred ca respectivul topic corespunde cu actualitatea si subiectul discutiei
pipabh
Veteran

Mesajde bogus pe 06 Ian 2020, 09:52

Eu folosesc Midland G14 si sunt extrem de multumit de ea, o statie foarte performanta, dar au si alte modele foarte bune.
Vezi ca recomandarea colegului mai sus este pe USA, in Europa Midland are alte modele
https://www.midland.ro/statii-radio/statii-radio-pmr.html
Cele europene sunt PMR, adica frecventa 446MHz, nu am vazut sa scrie ca cele americane sunt in CB adica 27 MHz, oricum daca e asa nu le vei putea imperechea cu nimic de la noi, doar cu statile auto.
Deci recomandarea mea ar fi tot Midland, tot o varianta hunting dar europa
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Locaţie: Cluj Napoca

Mesajde bogus pe 06 Ian 2020, 10:14

G9 mimetic ar fi o alegere buna, sunt doua variante Pro si Plus
@biriuk am vazut parca ca foloseste G9 Pro mimetic, poate iti spune el ca utilizator al modelului
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde biriuck pe 07 Ian 2020, 12:58

@bogus, ma confunzi
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde bogus pe 07 Ian 2020, 13:37

biriuck scrie:@bogus, ma confunzi

cred ca ai dreptate, dar oricum cineva nu de mult spunea pe fb ca foloseste modelul respectiv si ca e foarte multumit
EDIT
da am gasit, era o discutie cu altcineva pe un subiect foarte asemanator, dar persoana respectiva nu e membru aici pe forum
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde Alexandru Nicu pe 07 Ian 2020, 18:38

Am o perecehe de PNI R11V, amplificate. Sunt intuitive si indemanoase. La ses nu am avut probleme pe o distanta de 2-3km.
Focu' si piesa.
Байкал ИЖ 54
Alexandru Nicu
Membru important

Locaţie: Bacau

Mesajde pipabh pe 07 Ian 2020, 23:46

bogus scrie:G9 mimetic ar fi o alegere buna, sunt doua variante Pro si Plus
@biriuk am vazut parca ca foloseste G9 Pro mimetic, poate iti spune el ca utilizator al modelului

Multumesc, interesante, ma cam trag catre ele :D
pipabh
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 08 Ian 2020, 19:17

pipabh scrie:Si eu am imbatranit de 8 - 9 ani, statiile .... ce sa mai zic.Nu cred ca respectivul topic corespunde cu actualitatea si subiectul discutiei

Posibil! Eu mă gândeam că va fi mai ușor de găsit un subiect comasat într-un singur topic decât dacă este împrăștiat în mai multe topicuri aflate în cadrul mai multor secțiuni. Dar probabil am rămas eu mai de modă veche și asemenea concept nu mai este de actualitate. Oricum nu mai contează acest aspect, mai importante sunt informațiile regăsite în topicuri.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde tehărău pe 08 Ian 2020, 21:53

Sly_Fox scrie:
pipabh scrie:Si eu am imbatranit de 8 - 9 ani, statiile .... ce sa mai zic.Nu cred ca respectivul topic corespunde cu actualitatea si subiectul discutiei

Posibil! Eu mă gândeam că va fi mai ușor de găsit un subiect comasat într-un singur topic decât dacă este împrăștiat în mai multe topicuri aflate în cadrul mai multor secțiuni. Dar probabil am rămas eu mai de modă veche și asemenea concept nu mai este de actualitate. Oricum nu mai contează acest aspect, mai importante sunt informațiile regăsite în topicuri.

+1 Chiar dacă e un subiect vechi, are continuitate. Cel cu adevărat interesat vede cu ocazia asta evoluția tehnica, cerințele utilizatorilor etc
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde pipabh pe 08 Ian 2020, 22:08

Subiectul celuilalt topic era dacă sunt utile sau nu! Pe mine nu ma interesează utilitatea lor ci alte informații.
pipabh
Veteran

Înapoi la Vanatoare discutii generale