| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Beretta silver pigeon 3Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B
12 mesaje • Pagina 1 din 1
Beretta silver pigeon 3Salutare tuturor sunt nou in grup si in acelasi timp incepator, va rog daca ma puteti ajuta, am cumparat o arma beretta silver pigeon 3 noua din magazin si dupa vreo cateva zile am realizat ca arma nu se asigura singura de cate ori se armeaza (sper sa ma intelegeti ce vreu sa zic)de exemplu eu trebuie sai pun siguranta de fiecare data cand o armez problema este ca nici eu nu am intrebat la magazin daca arma se asigura singura si nici vanzatorul nu mia spus fiind ( interarmi Targu Mures) eu iam sunat le am zis problema au sp ca asa este modulu acesta si ca nu pot face nimic in privinta asta si nici nu o pot returna inapoi, stie cineva unde asi putea sa o fac si sai pun mecanismu ala acolo sa se asigure automat, nu vreau sa intelegeti gresit dar imi frica sa ies la vanatoare cu ea asa ca dintro neattentie se poate intampla vreo nenorocire, am inteles ca se poate face dar nu stiu unde in Romania asi putea sa o rezolv va rog sa ma ajutati daca stiti careva , multumesc frumos
Re: Beretta silver pigeon 3Majoritatea armelor din ziua de astăzi nu mai au siguranță automată, așa cum aveau vechile arme. Trebuie să te obișnuiești cu arma, nu ai ce face. Cu puțină atenție și practică va deveni ușor să te înveți cu o armă care are siguranță manuală. În România nu ai unde să te duci să reconfigureze mecanismul pentru siguranță automată, poate doar la producător, dar este puțin probabil să își bată capul cu o singură armă.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Beretta silver pigeon 3Valy, ai niște reguli de urmat! Pentru liniștea ta, eu nu asigur arma niciodată. Devine un simplu băț! În stand.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Beretta silver pigeon 3Ce nenorocire bre...Eu stiam ca ,la vanatoare arma se incarca doar pe stand,iar intre goane se descurca!
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Beretta silver pigeon 3Păi da, dar stă fără asigurare.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Beretta silver pigeon 3Bine ai venit printre noi!
Invata-te sa faci tu lucrurile, singurel, asa cum vrei tu, nu cum vrea obiectul pe care-l folosesti! Stiu! E comod sa conduca masina singurica, sa se asigure arma singurica ... eventual sa se si satisfaca doamna singurica Dar nu este calea cea buna. Vine un moment cand, din cine stie ce intamplare, obiectul nu mai functioneaza singur asa cum era programat, tu stai linistit ca te bazezi pe el ... si atunci se intampla accidentul. Incearca sa-ti creezi un reflex repetand mereu aceeasi succesiune de gesturi: tragi, asiguri arma, deschizi, incarci, inchizi, te pregatesti sa tragi, impingi siguranta, tragi .... asiguri. La niciuna din arme nu am siguranta automata ... si daca a avut arma candva, am demontat-o!
Re: Beretta silver pigeon 3[quote="yoghi"]Ce nenorocire bre...Eu stiam ca ,la vanatoare arma se incarca doar pe stand,iar intre goane se descurca![/quote]
Eu am vrut sa scriu....se descARca!... Siguranta e o chestie de calicie din era comunista. ..sa nu Mai pierzi timpul cu incarcatul....sa tragi repede in primul vanat. Eu de Ani de zile nu folosesc piedica.daca stau in stand e incarcata si...gata daca merg la picior e incarcata ...si gata .in rest arma se descARca. Am facut o data o gluma .eram doua persoane , invitate de director..pe la Braila....in timpul mesei am zis ca suntem de la politie in control, domn director de fata poate confirma , vrem sa verificam armele intiinse pe jos pe linga rucsace. Din 18 vanatori 7 aveau cartuse pe teava...cu siguranta pusa bre...""ce nu avem voie?"" iar unul cu doua cartuse pe teava dar arma franta. ""Sa fie acolo poate sare ceva."" Ps. era directorul acolo asa ca ne_am ales Doar cu injuraturi Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Beretta silver pigeon 3A propos de asta, la una din grupele unde vanez, unde mancam "pe capota masinii", dintotdeauna a existat regula: daca se gaseau cartuse in arma in pauza, se confiscau...existau mereu unii mai nevoiasi sau mai zgarciti care faceau verificari si luau cartusele
În ultimul timp, se respecta, in sfarsit, regula: cand ne strangem, arma descarcata si franta. Asta la vanatoarea la picior, unde nu ai asezat si plecat din stand. Revenind la siguranta: e buna, dar nu tb sa te bazezi prea mult pe ea. Mai bine sa ai grija sa incarci arma cand şi cum trebuie si sa o descarci, la fel, cand si cum trebuie, si, cel mai important: sa ai mereu grija încotro e indreptata... Pana la urma, cum producatorii se adapteaza cererii, ce iti spune faptul că nu se prea mai produc arme cu siguranta automata?
Re: Beretta silver pigeon 3Armele mele in 12 au siguranta obisnuita, nu automata; nu am folosit siguranta niciodata; indiferent de situatie, arma franta; daca totusi inchizi cu cartus pe teava, degetul pe garda, pe tragaci numai atunci cand esti sigur ca vrei sa dai foc; dar inchizi numai atunci cand esti sigur ca o sa dai foc in f scurt timp; asta e cea mai buna siguranta, dupa mine.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
Re: Beretta silver pigeon 3De acord cu voi: arma se incarca doar in stand sau cand "se merge la picior", in rest descarcata.
Cred, totusi, ca initiatorul acestui topic se refera si la o alta situatie si sunt sigur ca si voi v-ati gandit la ea doar ca nu i-ati raspuns si la acest aspect: -este incepator, fara experienta, nu are niste mecanisme de comportament / obisnuinte / reflexe vis a vis de arma -se pregateste sa mearga la "sarite" la un anumit tip de vanat la care se permite acest tip de vanatoare astfel ca pregateste arma (aici e calm/linistit si stie ce are de facut): incarca si asigura arma (manual...ca nu e automata sa se asigure singura la inchidere) -dupa un anumit timp de mers sare piesa, dezasigura si da 1 sau 2 focuri (nu conteaza daca vanatul pica sau nu) -frange arma pentru a incarca din nou dar de data asta nu mai este calm/linistit ci plin de adrenalina astfel ca uita sa asigure arma (manual) pentru ca siguranta nu este automata iar el nu are inca acest reflex "impamantenit" astfel ca de acum la arma lui dezasigurata poate oricand sa se "agate" tragaciul cu mana/haina/vegetatia si cine stie unde sunt tevile indreptate Raspunsul meu pentru el: cred ca un incepator ar trebui sa aibe la inceput, pe cat posibil, o arma cu siguranta automata si/sau sa isi creeeze automatismele de asigurare a armei in pemanenta (indiferent de tipul sigurantei) Eu, personal, mi-am creat cateva reflexe din care amintesc: -verific in permanenta ca arma sa fie asigurata (inclusiv cand o tin in spate la un interval de timp pipai siguranta cu mana sa fiu sigur ca nu s-a dezasigurat cumva chiar si din intamplare agatata cu haina sau in vegetatie) -niciodata nu tin arma dezasigurata inainte sa epolez chiar si daca vad cainele in aret ferm cu fazanul in botul lui (o dezasigur doar cand arma este in umar pregatita de foc si va asigur ca nu pierd timp absolut deloc prin asta si in procentaj destul de mare nu prea am avut nevoie sa dublez focul)....din pacate am vazut/auzit si sunt convins ca sunt foarte multi care merg cu arma dezasigurata in mana/la umar crezand ca asa vor fi mai rapizi in a da primul foc si imi este foarte teama de acest fel de persoane indiferent de cata experienta au ei cu arma in mana/la umar P.S. Pentru cei care merg cu arma "franta" si o inchid doar cand vad piesa si o si pun in umar pentru a da focul apoi o frang din nou pentru a fi sigura: "JOS PALARIA" / FELICITARI -eu nu am incercat inca acest lucru si mi se pare destul de greu mai ales daca mai ai si o arma mai noua care se inchide mai greu pentru ca nu si-a facut inca acele "frecusuri" plus ca trebuie sa ai grija cum mergi cu ea sa nu pierzi cartusele de pe teava.... totusi nu cred ca este ceva imposibil si cu mult exercitiu ajungi spre perfectiune (poate o sa incerc si eu in viitor)
Re: Beretta silver pigeon 3Salutare si bine ai venit !
Te vei obisnui fara probleme, chiar mai bine, vei trata arma cu atentie mereu, eu zic ca n-ai de ce sa-ti faci griji. Sau poti sta cu siguranta pusa si o impingi cand o epolezi. Am un amic care asa procedeaza si are ca si mine si ca si tine silver pigeon. Ela are chiar doua 12 & 20 si la fel le foloseste. Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: Beretta silver pigeon 3Cel mai sigur este sa mergi cu arma inchisa dar descarcata - in felul acesta nici nu risti sa plece vreun foc aiurea, nici sa intre mizerii intre tevi si bascula si sa n-o mai poti inchide! Cartusele le tii separat, intr-un buzunar zdravan inchis cu nasture sau fermoar ... ca din cartusiera mai pot sa cada.
Cand sare piesa frangi arma, te uiti pe tevi sa nu fi intrat vreo frunza sau pamant, deschizi fermoarul, iei 2 cartuse din buzunar, incarci arma, inchizi arma, pui piedica pe foc .... cu putin exercitiu s-ar putea sa-ti reusesti sa treci de la gandul ca trebuie sa faci toate astea si la fapte!!! Dati-o-n colo de treaba! O fi siguranta pe primul loc da' nici chiar asa ... mai bine pleci la vanatoare cu trenul ca e de 1000 de ori mai mic riscul sa faci accident decat daca mergi cu masina sau, si mai bine: stai acasa, ca e cel mai sigur! Apropo, riscul sa fii ranit/omorat intr-un accident cu arma de foc la vanatoare e chiar mai mic decat cel sa patesti ceva intr-un accident de avion. Si nu pentru ca vanatorii umbla cu armele descarcate, frante, etc atunci cand ar trebui sa fie pregatite sa traga ....
12 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori |
Publicitate
|