Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 26 Iun 2026, 22:51

derogari urs lup si pisica 2016

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

Re: derogari urs lup si pisica 2016

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 31 Oct 2016, 14:45

Pentru informare:
http://www.agvps-forum.ro/viewtopic.php?f=305&t=500

https://www.facebook.com/AGVPSdinRomania/posts/

Sau direct:

Către
Aociaţia W.W.F.
Asociația “Coridorul Verde”
S.O.R. Societatea Ornitologică Română
ONG Crispus Sibiu – Departamentul de Ecologie
Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice

După cum am discutat, cu ocazia încheierii „Acordului de parteneriat” dintre ONG-urile pe care le reprezentăm, şi ulterior, ca urmare a discuţiilor purtate pe marginea refuzului d-nei ministru Cristiana Paşca Palmer de a aproba extragerea unui număr limitat de carnivore mari şi pisici sălbatice, interesul nostru comun, declarat şi agreat de fiecare dintre noi, este de a proteja și conserva populaţii viabile ale speciilor prădătoare, mai ales ale celor ameninţate sau vulnerabile, în echilibru cu populaţiile celorlalte specii de faună cinegetică pradă, normal structurate pe sexe şi clase de vârstă, compuse din indivizi viguroşi, sănătoşi şi sălbatici.
Nivelurile efectivelor populațiilor de faună cinegetică, care se doresc a fi cât mai ridicate, se impun a fi astfel stabilite încât să nu producă prejudicii inacceptabile celorlalţi utilizatori ai mediului şi nici dezechilibre evidente între populaţiile speciilor prădătoare şi populaţiile speciilor pradă, care conduc, în caz de protecţie exagerată, la suprapopulaţii şi la degradarea/degenerarea acestora, deja ușor vizibilă în cazul ursului și lupului din România.
Pentru protejarea/realizarea și conservarea unor efective viabile în România, mai ales de urși și lupi, este necesară extragerea anuală a surplusului populațional, prin metode care să nu dăuneze, în nici un fel, acestor populații, din punct de vedere al efectivelor normale şi calităţii indivizilor ce le compun.
Adică extragerea să urmărească, în mod prioritar, prelevarea exemplarelor problemă, la pândă, și a surplusului populațional, la goană, metoda care asigură prelevarea preponderată din categoriile de sex și vârstă excedentare. Detaliind problema extragerii surplusului populațional, în cazul ursului în special, am susținut extragerea acestuia în perioada de toamnă, în locurile de mai joasă altitudine sau în zonele limitrofe localităților, unde urșii se concentrează la hrană și produc cele mai mari prejudicii crescătorilor de animale și agricultorilor, precum și cele mai frecvente atacuri asupra omului.
Țelul urmărit, astfel expus, reprezintă, cel puțin în opinia noastră, un obiectiv comun al ONG-urilor pe care le reprezentăm, obiectiv care poate fi încă îmbunătățit ca exprimare prin aportul fiecăruia dintre noi.
Realizarea acestui țel/scop comun, cu care, în principiu, cred că am fost cu toții de acord, se poate face în practică doar prin intermediul vânătorilor, care trebuie să respecte limitele și metodele de vânătoare foarte clar stabilite de autoritate.
În contextul Acordului de parteneriat încheiat și al țelului/scopului comun enunțat, vă rugăm să vă precizați în mod cât se poate de clar, în cursul zilelor ce urmează, punctul de vedere al ONG-ului pe care-l reprezentați, în această problemă, pentru a putea demonstra buna credință a fiecăruia în fața propriilor membri și a societății interesate. De asemenea, pentru atenuare, până la anulare, a bănuielilor că, peste ţelul/scopul comun declarat, am avea ţeluri/scopuri divergente și am întreține deliberat opinii potrivnice, din interese străine acestuia.
Noi, ca reprezentanți ai majorității ONG-urilor vânătorești, susținem că astfel de clarificări nu pot fi întârziate fără riscul exacerbări discuțiilor nefavorabile tuturor și, implicit, protecției și conservării faunei cinegetice.
Rămânem, așadar, în așteptarea comunicatului/punctului dvs. de vedere în scris, pe care ne obligăm să-l facem cunoscut membrilor vânători ai asociațiilor afiliate și altor persoane, într-un fel sau altul, interesate.
Cu stimă,
Preşedinte executiv,
Dr. ing. Neculai Şelaru
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
Liviu Mircea-tehărău
Membru important

Mesajde salus pe 31 Oct 2016, 14:49

Eu nu cert pe nimeni! Doar constat o realitate ce nu poate fi negata! Si am voie sa o fac chiar si din spatele unui pseudonim, atat timp cat o fac independent, nu sunt persoana publica si nu beneficiez de venituri ce m-ar obliga sa iau atitudine in mod public.
Dar, sa stai ca iepurele pe cartog cand esti platit sa reactionezi public....., asta este o mare problema!!! Asta incerc eu sa "sanctionez" prin postarile mele. Aceasta atitudine fricoasa, caci nepasare nu este! Este doar o teama de ceva, iar daca aceasta teama vine din frica de pierdere a unui scaun, este si mai grav chiar dezastruos pentru noi.
Pare ca vasul este in deriva si ia apa, iar capitanul a taiat barcile de salvare si acum ne ameninta cu arma daca incercam sa ne salvam.
salus
Veteran

Mesajde salus pe 31 Oct 2016, 15:06

Laudabila initiativa de a cere un punct de vedere scris, sper ca sa lucrat sau se lucreaza macar si la o strategie secundara daca nu vom primi raspuns sau ne vom trezi iar cu o atitudine publica televizata a celor vizati.
Vreau sa ma insel dar parerea mea este ca nu vor raspunde sau o vor face tot in tonul lor acuzator iar rezultatul..... 8-}
salus
Veteran

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 31 Oct 2016, 15:18

salus scrie:Eu nu cert pe nimeni! Doar constat o realitate ce nu poate fi negata! Si am voie sa o fac chiar si din spatele unui pseudonim, atat timp cat o fac independent, nu sunt persoana publica si nu beneficiez de venituri ce m-ar obliga sa iau atitudine in mod public.
Dar, sa stai ca iepurele pe cartog cand esti platit sa reactionezi public....., asta este o mare problema!!! Asta incerc eu sa "sanctionez" prin postarile mele. Aceasta atitudine fricoasa, caci nepasare nu este! Este doar o teama de ceva, iar daca aceasta teama vine din frica de pierdere a unui scaun, este si mai grav chiar dezastruos pentru noi.
Pare ca vasul este in deriva si ia apa, iar capitanul a taiat barcile de salvare si acum ne ameninta cu arma daca incercam sa ne salvam.

De acord cu tine! Dar citeste statutul si vezi cine e capitanul.

Art 13. - Preşedintele A.G.V.P.S. are următoarele atribuţii:
d) reprezintă A.G.V.P.S. în relaţiile cu alte organizaţii, organisme şi instituţii de profil din ţară sau străinătate, cu Guvernul şi Parlamentul României;

Si mie imi place actiunea. Dar nu dezordonata. AGVPS este condus si reprezentat de Presedinte. In momentul in care a eschivat responsabililitatea, i-am cerut demisia. Ca e fix pix ca i-am cerut eu demisia e altceva.

"venituri ce m-ar obliga sa iau atitudine in mod public." fac referire la presedintele executiv:

Art. 14. – Preşedintele executiv al A.G.V.P.S. are următoarele atribuţii: a) asigură ducerea la îndeplinire a hotărârilor Congresului şi Consiliului;
b) reprezintă A.G.V.P.S. în relaţiile cu organizaţiile afiliate, precum şi cu membrii acestora, potrivit delegării primite;
c) propune Consiliului sau preşedintelui, după caz, componenţa delegaţiilor care reprezintă A.G.V.P.S. în relaţiile cu organizaţiile, organismele şi instituţiile internaţionale;
d) exprimă punctul de vedere legitim al organizaţiilor afiliate în relaţia cu autorităţile publice centrale, dacă preşedintele sau Consiliul nu hotărăşte altfel;
e) administrează patrimoniul A.G.V.P.S. şi angajează prin semnătura sa operaţiunile patrimoniale;
f) răspunde de întocmirea situaţiilor financiare prevăzute de legea contabilităţii şi elaborează proiectul programului de activitate şi proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli, urmărind după aprobare, realizarea acestora;
g) propune organigrama, statul de funcţii şi grila de salarizare pentru angajaţii A.G.V.P.S.;
h) întocmeşte şi supune spre aprobare proiectele regulamentului de organizare şi funcţionare şi ale regulamentului de ordine interioară ale A.G.V.P.S.;
i) încheie, modifică şi desface contractele individuale de muncă ale personalului angajat în cadrul A.G.V.P.S.; aplică sancţiunile disciplinare prevăzute în Codul muncii;
j) coordonează activitatea personalului angajat în cadrul A.G.V.P.S.;
k) premiază personalul angajat şi membrii organizaţiilor afiliate pentru activităţi desfăşurate în sprijinul A.G.V.P.S. şi al organizaţiilor afiliate;
l) ia, în situaţii de urgenţă, decizii care ţin de competenţa Consiliului şi a preşedintelui, pe care le aduce în cel mai scurt timp la cunoştinţă acestora;
m) decide şi ia orice alte măsuri în conformitate cu prevederile legii şi ale prezentului statut

Hai sa vorbim argumentat si in cunostinta de cauza. Cui ii zici "somn usor" si cine face si ar trebui sa faca? Ori vrem corectitudine ori incurajam substituirea de responsabilitati?! Eu cred ca marea masa a contestatarilor sunt neinformati si in loc sa ajute, mai rau incurca.

"Oaie bese si capra pate rusinea" zicea tata, Dumnezeu sa-l ierte!...
Liviu Mircea-tehărău
Membru important

Mesajde the_mav pe 31 Oct 2016, 15:38

IAR nu imi apare comment-ul scris de mine, e a doua oara astazi in mai putin de 2 ore, pe subiecte diferite...
Ce are tehnic forumul de face astfel de faze?
nu mai scriu iarasi aceleasi lucruri, chiar nu am timp ...
Problema se datoreaza faptului ca un alt coleg posteaza intre timp, dvs credeti ca ati dat "send" ,dar platforma va intreaba de fapt daca doriti sa va revizuiti mesajul.
Trebuie sa dati de doua ori "send".
Dept Tehnic
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde salus pe 01 Noi 2016, 09:03

Cam toti suntem de parere ca sistemul este invechit, depasit moral si logistic, lipsit de adaptabilitate si incapabil sa recunoasca realitatea. Noi romanii avem orgoliu insa ne lipseste cu desavarsire seriozitatea, analizam litera legii si nu impactul activitatii sau al inactivitatii.
Asta ne duce catre rutina si cultul personalitatii, la acel "fara mine nu puteti merge inainte", "eu as fi facut dar nu ma lasa statutul", "las ca se linistesc apele de la sine, important este sa ramanem noi aici"....... bla, bla, bla.
De facut ar trebui sa faca AGVPS! Pentru asta a fost infiintat!
salus
Veteran

Mesajde madalin122582 pe 01 Noi 2016, 09:13

salus scrie:Cam toti suntem de parere ca sistemul este invechit, depasit moral si logistic, lipsit de adaptabilitate si incapabil sa recunoasca realitatea.

Nu ti se pare ca se schimba in bine acest sistem "invechit" ? Te-ai fi gandit acum cativa ani ca vom avea atata deschidere de la AGVPS ? Forum, facebook, raspunsuri transparente la toate problemele/acuzele ?
Daca ma intrebi pe mine, la cate probleme are vanatorimea in ziua de azi, AGVPS-ul este singurul care face ceva. Restul nu stiu decat sa latre sub conturi anonime. Sau mai rau, sa incerce sa dezbine.
Eu unul m-am saturat sa va aud cum va lamentati ca nu e bine, ca e depasit moral, ca se fura. Veniti fratilor cu propuneri concrete si sunt convins ca vor fi analizate
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

Mesajde salus pe 01 Noi 2016, 19:08

Extraordinar..., forum si facebook inseamna deschidere!? Este doar un trend al disperatilor ce traiesc inca cu impresia ca Ponta a pierdut alegerile pentru ca Iohanis si-a facut campanie pe facebook =))
Nu cred in lupul care isi schimba naravul, este doar o disperare de moment.
Am cel putin 5 propuneri in ultima vreme, pe langa alte cateva zeci ale altor forumisti, si ce sa vezi, pe ici pe colo au promis ca le vor lua in seama, insa o omit pe cea mai importanta din punctul meu de vedere!
Este vremea schimbari radicale si nu a operatiilor estetice facute de neproceputi! Aveti curaj si faceti pasul in spate!
Vezi madaline, mai concret de asa....?
Nu am nimic personal cu oamenii astia din conducere, nu ii cunosc, nici nu vreau, am o problema generala cu toti indivizii care au impresia ca sunt buricul pamantului si fara ei nu putem respira!
Ca ii deranjeaza ce scriu eu si altii...., ma doare fix in spatele dosului la vreo 5 km, stiu ca adevarul este dureros pentru cei ce traiesc in lumea lor virtuala!
salus
Veteran

Mesajde OVI762 pe 02 Noi 2016, 07:16

Romaneste la modul grav:nu ii cunosc,nu ii stiu,dracu stie ce or face dar stiu eu ca nu e bine.Schimbarea regilor nu e decat bucuria nebunilor,sunt singurii care chiar cred ca s-a schimbat ceva.In situatia de acum din romanica singurul lucru viabil,pe termen lung,e sa lucrezi cu materialul clientului insa sa-i faci tu croiala :wink: .Zici ca ai 5 propuneri plus alte cateva zeci de la alti vanatori-fa o lista cu ele,pune-o aici si imposibil sa nu conteze pe viitor,zic eu.Insa eu am mai auzit de liste cu j' de mii de propuneri si de fapt singura initiativa era ''sa moara Selaru,sa vina altul''...si iar ajungem la schimbarea regilor.Sper insa sa nu fie si cazul tau,sper sa ai niste propuneri normale,firesti,lucruri menite sa evolueze si pe care se poate lucra,nu?
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde ventura pe 02 Noi 2016, 07:34

@salus.... Nici chiar....
Toate propunerile sunt analizate cu atenție.
Doar ca trebuiesc formulate clar și NU în lumina anonimatului.
Îți faci cont cu nume real pe forumul AGVPS, aștepți sa fii confirmat și apoi o poți face.
Nu pun link pentru a nu ne lovi de regulamentul acestui forum, dar îl găsești tu.
Nu exista deschidere? Altul în locul lui Selaru poate nici nu ne baga în seamă. AGVPS reprezintă Asociațiile afiliate. Nu pe noi. Nu direct. Când o sa pricepem??? Este un sistem. Exista niște ierarhii. Niște proceduri.
Lucrurile se schimba de jos. Cu grupa din care facem parte ar trebui sa începem. Apoi cu Clubul, Asociația etc. Atunci se respecta voința majorității. Așa e normal. Nici așa nu iese cum vrem.... Avem libertatea, ca membri vanatori, sa alegem altceva.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
ventura
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde blackcrotal pe 02 Noi 2016, 07:48

OVI762 scrie:Romaneste la modul grav:nu ii cunosc,nu ii stiu,dracu stie ce or face dar stiu eu ca nu e bine.Schimbarea regilor nu e decat bucuria nebunilor,sunt singurii care chiar cred ca s-a schimbat ceva.In situatia de acum din romanica singurul lucru viabil,pe termen lung,e sa lucrezi cu materialul clientului insa sa-i faci tu croiala :wink: .Zici ca ai 5 propuneri plus alte cateva zeci de la alti vanatori-fa o lista cu ele,pune-o aici si imposibil sa nu conteze pe viitor,zic eu.Insa eu am mai auzit de liste cu j' de mii de propuneri si de fapt singura initiativa era ''sa moara Selaru,sa vina altul''...si iar ajungem la schimbarea regilor.Sper insa sa nu fie si cazul tau,sper sa ai niste propuneri normale,firesti,lucruri menite sa evolueze si pe care se poate lucra,nu?

OVI62 ai dreptate . Schimbarea lui SelaRU NU rezolva problemele . Ar trebui inceput cu analizarea LEGILOR si corectarea lor acolo unde este cazul. Dar legile sun propuse de Senat si aprobate de Parlament. Aici intervine politica de PARTID care hotaraste ce lege trebuie discutata si ce lege trebuie aprobata.
Credeti ca pe parlamentarii nostri chiar ii intereseaza ce ii framanta pe pescari si vanatori ? Sa fim seriosi .
Numai cand simt ca se cutremura pamantul fac un pas in spate ( vezi cazul Colectiv ) dar cum trece furtuna se intorc la obiceiurile lor.
Ar trebui schimbat ceva dar intrebarea este CE ? Societatea romaneasca probabil dar ma indoiesc ca este posibil .
Un Vlad Tepes ? De unde sa-l mai scori la timpurile astea . Am sperat ca noua generatie o sa vina cu alte obiceiuri dar se pare ca exemplul rau se mosteneste mai repede decat obiceiurile bune.
M-am gandit ca generatia lui Ponta, Dragnea si alti tineri indiferent de partidul din care fac parte au sa repare strambaciunile din trecut. Dar, vedem cu totii unde s-a ajuns. Lupii tineri sunt mai lacomi decat cei batrani .
Ce legatura are Ponta cu AGVPS ? Pai daca ne gandin la intelepciunea populara " Pestele de la cap se strica dar se curata de la coada "
Sincer eu cred ca Selaru este in apropierea cozii. Ma gandesc ca daca ar fi avut legi bune i-ar fi fost imbosibil sa greseasca .

Respect
Razvan
blackcrotal
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde salus pe 02 Noi 2016, 16:14

Corect, daca ar fi avut legi bune!!!
Problema mea nu este cu neaparat cu "regele" ci cu un sistem creat de el si pe care se incapataneaza sa nu il reformeze, multuminduse cu mici artificii pe ici pe colo in locurile neesentiale!
Proiecte de legi, .....pot fi promovate si de societatea civila, de asociatii, fundatii. Pentru asta trebuie initiativa, adica ceea ce a lipsit AGVPS-ului.
Un proiect de lege pentru armele de vanatoare, unul pentru vanatoare si pescuit se pot elebora si apoi in cel mult 30 de zile se strang semnaturi de sustinere de la membrii (asta cu semnaturile este chiar usor, la colective se da un tabel sefului de grupa si in maxim doua saptamani are 80% din semnaturi).
Sustinerea unui parlamentar este floare la ureche, se gaseste sigur unul care sa preia materialul si intiativa si sa introduca in dezbatere. Daca nota de fundamentare este temeinic motivata si argumentata cu dovezi clare, sansele de reusita sunt destul de mari. Daca nu reusesti, macar ai incercat!
Lipseste insa initiativa, initiativa pe care eu, tu, voi, noi nu o putem avea decat la nivel de ideie/discutie, caci pe noi nu ne baga nimeni in seama cand vine vorba de semnaturi si nici nu avem logistica necesara sa facem asta.
AGVPS poate crea insa echipe de lucru voluntare, poate coopta experti in domenii pentru a elabora o propunere legislativa coerenta, detine toata "infrastructura" necesara promovarii unor astfel de actiuni.
Asta cu nebunii care se bucura de schimbarea regelui au spuso mereu cei din apanajul regelui sau chiar regele, ceea ce o face sa fie contestabila si suspectata ca partinitoare.
Atunci candoi iti spun ca esti beat te duci si te culci, altfel risti sa cazi si iti rupi nasul! ;) Se potriveste mai bine in acest context, chiar daca nu este docta si vine de la talpa.....
salus
Veteran

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 03 Noi 2016, 03:32

Razvane, daca aveai aceasta viziune in mod constant, ne scuteai de multe postari. De acord cu tine 100%!

@Salus, mai om ule, da, acum ai dreptate. O sa incerc cateva comentarii, ce ar trebui sa dea de gandit celor ce vor sa se implice in organizarea vanatorii.

salus scrie:"regele" ci cu un sistem creat de el si pe care se incapataneaza sa nu il reformeze, multuminduse cu mici artificii pe ici pe colo in locurile neesentiale!

Te inseli si inseli si pe cei ce nu sunt la curent cu ceea ce se intampla. De fapt am observat ca exprimi parerile prin prisma omului ce vede efecte, fara a cunoaste in detaliu cauzele. Sistemul este, cu bune si rele, dupa parerea mea, opera domnului Selaru. Nu singur l-a creat asa, dar in mare masura. Despre asta se por scrie pagini intregi si chiar am insistat sa fie pusa intr-o carte aceasta istorisire. Dar sa nu divalgam prea mult, ca am facut topicul praf. Sistemul a avut adversari inca de la infiintare, asa ca s-a perfectionat in sensul de a fi mai ermetic ca apararea siciliana. A fost gandit piramidal, cu control total de la farf. Cand s-a inceput "modernizarea", nu s-a mai terminat si s-a lasat treaba la jumatate. AGVPS si restul. Era grav daca se rama´nea la "mana intinsa", la cotizatii. Poate supravietui si singur(dupa declaratiile multiple aparute), asa ca e bine. Ca sa ai un cross control, ar trebui sa existe unelte. Daca ai urmarit la "modificari statut", am tot venit cu propuneri (nu numai cu critici). Unele vin in sinergic cu propunerea venita din partea AGVPS ca la urmatoarele alegeri sa avem candidaturi, angajament. Eu sunt de acord ca aceasta ar fi primul pas necesar pentru modernizarea atat de ceruta in vanatoare. Daca nu ar fi fost alte "urgente", pe asta mi-as fi bazat activitatea si timpul pe care il dedic discutiilor despre vanatoare. Concluzia: se doreste perfectionarea si updatarea organizatorica. Ca nu se doreste de catre toata lumea, te vei convinge singur. Vom vedea in curand ca ciosvarta e aprig pazita de cine nici nu te astepti.

salus scrie:Un proiect de lege pentru armele de vanatoare, unul pentru vanatoare si pescuit se pot elebora si apoi in cel mult 30 de zile se strang semnaturi de sustinere de la membrii (asta cu semnaturile este chiar usor, la colective se da un tabel sefului de grupa si in maxim doua saptamani are 80% din semnaturi).

Da, ai dreptate. Implicati-va in astfel de proiecte si in mod sigur vor fi inaintate si dezbatute. Dar nu astepta sa fie facute de "altii". Pot sa dau exemple, acum cu martori: nici o propunere pe care am avut-o nu a fost tratata cu indiferenta, nici o persoana cu care am mers la discutii nu a fost respinsa. Mitul AGVPS ca reduta mistica cred ca a fost deja spulberat. Oameni normali, fac treaba si accepta colaborarea.
salus scrie:
Sustinerea unui parlamentar este floare la ureche, se gaseste sigur unul care sa preia materialul si intiativa si sa introduca in dezbatere. Daca nota de fundamentare este temeinic motivata si argumentata cu dovezi clare, sansele de reusita sunt destul de mari. Daca nu reusesti, macar ai incercat!

O singura observatie: sa fie ceva serios, cu sanse de reusita. Excentricitati gen Cernea sunt excluse.

salus scrie:Lipseste insa initiativa, initiativa pe care eu, tu, voi, noi nu o putem avea decat la nivel de ideie/discutie, caci pe noi nu ne baga nimeni in seama cand vine vorba de semnaturi si nici nu avem logistica necesara sa facem asta.

Aici nu ai dreptate. Resursele celor din AGVPS sut limitate, de multe ori se lucreaza pana tarziu. Nu e un secret ca in Comisia de informare au patruns si oameni ce ne cunoastem de pe forumuri. Sa stii ca si pe noi ne prind ore tarzii incercand sa ajutam. Schema de functii AGVPS a fost facuta publica. Se observa usor ca nici pe departe nu face fata in momente de criza. Am sustinut continuu: orice critica sa vina si cu o propunere. In acest mod, cel ce bate din picior ca un copil imbufnat ca vrea ceva, are mari sanse sa isi vada jucaria acasa.
Toxcmai in acest sens a fost creat acel forum unde cei ce au initiative le pot supune dezbaterii vanatoresti, imbunatati, lansa. Ce poate fi mai normal de atat??!

salus scrie:AGVPS poate crea insa echipe de lucru voluntare, poate coopta experti in domenii pentru a elabora o propunere legislativa coerenta, detine toata "infrastructura" necesara promovarii unor astfel de actiuni.

E asa si nu e asa. Mai repede cei interesati pot veni in sprijinul AGVPS. Sunt chiar cunoscator al fenomenului: AGVPS a cerut asociatiilor afiliate oameni ce vor si pot sa faca cu adevarat treaba in comisiile de sprijin. Rezultatul este trist, interesul este spre zero. Sper sa fie doar un raspuns intarziat si comisia de comunicare sa fie luata drept exemplu. In orice caz, te (va) astept cu propuneri articulate utile vanatorimii.

salus scrie:Asta cu nebunii care se bucura de schimbarea regelui au spuso mereu cei din apanajul regelui sau chiar regele, ceea ce o face sa fie contestabila si suspectata ca partinitoare.

Sa vorbim cinstit: s-a tot strigat "Jos Selaru!" E o idiotenie preluata din politica si as dori sa dispara. La orice nivel alegerile trebuie sa fie facute in baza unor candidaturi, programe. Libere si transparente. Cei alesi trebuie sa dea sema periodic si schimbati cand e cazul. Orice "Jos..." trebuie argumentat si votat in forurile vanatoresti, nu in public. Oameni capabili trebuie identificati si tinuti in st'by pentru orice situatie. Altfel doar ne pierdem timpul.
Venind cu discutia la domnul Selaru, te invit la urmatoarea sedinta a comisiei si te convingi singur cum stau treburile. Altfel, discutia e barfa.
Liviu Mircea-tehărău
Membru important

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 03 Noi 2016, 19:18

"Daca vreti sa mai aveti in continuare ce vana si ce lasa mostenire copiilor vostri nu va lacomiti. Infrangeti-va pornirea de a trage in tot ce misca, in ceea ce nu puteti recupera si, mai ales, in ceea ce nu va face trebuinta. [...] numai prin cumpatare puteti scapa, voi si breasla voastra, de culpabilizarea nedreapta, a instrainatilor de realitatea naturii, pentru disparitia unor specii devenite vulnerabile sau amenintate, din cauza degradarii, in timp, a habitatelor acestora."

Cine si cand a scris asta? Alte pareri avizate? Descarcati, cititi si apoi comentam impreuna.

http://agvps.ro/cultura/lucrari-stiinti ... -partea-1/
Liviu Mircea-tehărău
Membru important

Mesajde Lupdestepa pe 04 Noi 2016, 16:56

Ma bucur sa vad activitate asa intensa pe acest for referitor la chestiunile importante cu privire la protectia si conservarea ursului brun.

Lucrurile sunt foarte clare inca de cand Romania a aderat la UE, ba chiar de dinainte, cand UE a pus conditia ca Romania sa nu mai impuste urs si carnivore, specii protejate daca vrea sa intre in aceasta structura.

Aici este un http://www.huntingreport.com/hunting_article_details.cfm?id=1566 cu o stire Hunting Report Noiembrie 2015

Apoi, ne-am strecurat si am avut de a face cu ordinul de ministru anual, cu derogarile si asa in Romania s-au putut vana carnivore mari strict protejate in UE.
Pentru o corecta informare, va sugerez sa cititi integral pozitia publica a Departamentului de Ecologie ONG Crispus Sibiu, unde se redau textual textele din Directiva Habitate care sunt aceleasi si in OUG 57/2007, ordonanta prin care se transpune legislatia europeana la noi si adoptada prin Lege in 2011, dar si argumentul prin care Organizatia de Ecologie sprijina asociatiile AGVPS afiliate dar si cele neafiliate AGVPS in demersul lor de a proiecta o dezbatere publica pentru o perioada de tranzitie si cu despagubiri pentru cei afectati de blocarea emiterii ordinului anual de derogare pentru speciile prioritare (carnivore).

Pe site-ul http://deltachallenge.blogspot.com se poate regasi comunicatul integral si colaborarea cu AGVPS Romania.

Pentru acest sprijin conditionat, ecologi din Crispus cer autoritatiilor de management de fauna salbatica, Ministerului Mediului si Consiliului de Vanatoare o transparenta totala cu publicarea recoltelor anuale pentru ultimii 10 ani pe site-ul miniterului (cerere facuta in scris si de AGVPS) si declararea imediata (in mai putin de 60 de zile) a pierderilor potentiale suferite de cei in cauza prin neemiterea ordinului.

Se ofera, de asemenea pachetul 4x4 sau 4S4S (4 solutii pentru 4 specii) pentru protectia stricta si conservarea in Romania a carnivorelor-specii prioritare impreuna cu asociatiile vanatoresti

Lup de stepa

PS Foarte bogat materialul publicat de Liviu Mircea-tehărău si util.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Lupdestepa
Nou membru

Mesajde Lupdestepa pe 04 Noi 2016, 17:12

A se citi Noiembrie 2005 la primul link
Lupdestepa
Nou membru

Mesajde OVI762 pe 04 Noi 2016, 22:23

Nu esti vanator,ai?
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde biriuck pe 05 Noi 2016, 01:06

Lupdestepa scrie:Apoi, ne-am strecurat si am avut de a face cu ordinul de ministru anual, cu derogarile si asa in Romania s-au putut vana carnivore mari strict protejate in UE.

In Romania s-au putut vana carnivore mari strict protejate in UE in primul rand pentru ca la noi ele exista in numar urias fata de restul tarilor si nu pentru ca "ne-am strecurat" :wink:
A sosit timpul ca acea directiva sa fie revizuita si ea sa se aplice diferentiat, in functie de situatia reala din fiecare tara. :idea: Legea e facuta ca sa fie respectata dar nu este batuta in cuie!

O mica rautate din partea mea, sa nu mi-o iei in nume de rau pentru ca promit sa revin pe mesajul tau (il consider interesant si complex)
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde bogus pe 05 Noi 2016, 08:23

E clar ca nu e vanator, vorba lui s-a strecurat si el pe aici. Se auto defineste "Ecolog-Biolog, specialist management ecosisteme terestre" si in toate cele 32 de posturi ne explica de ce nu trebuie sa vanam bai aia ba aia, cel mai vehement a fost impotriva vanatorii la sacal iar acum vad ca si-a largit aria de expertiza a ecosistemului terestru si asupra ursului.
Sunt curios ce studii si ce specializari il recomanta pe acest domn ca specialist management ecosisteme terestre, sa nu mai vorbim de ocupatia asta de Ecolog-Biolog care in COR 2016 cel putin nu exista
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Locaţie: Cluj Napoca

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 05 Noi 2016, 08:55

Lipsa de timp o să mă facă să nu mai particip la discuții. Devin tot mai argumentate și nu am timp să mă informez cum trebuie.
Trimiterile Lupului nu le-am citit, nu pot să îi înțeleg mesajul.
Scriu însă din alt cconsiderent. Părerea mea e că nu contează dacă e vânător sau nu, atâta timp cât aduce în discuție lucruri serioase. Pe de altă parte Lupule, dacă chiar vrei să se țină cont de părerile tale, fă-ți cont la AGVPS și discutăm acolo. Pentru că aici poate veni oricine, pune 10 trimiteri ce le prezintă ca importante și ftue o zi din viață celor ce pun botul și se apucă să caute prin net trimiterile alea. De fapt, eu nu am priceput mai nimic din ce ai vrut să zici. Ia dezvoltă un pic.
Liviu Mircea-tehărău
Membru important

Mesajde yoghi pe 05 Noi 2016, 12:01

Lupul e lup si dimineata si seara !
iubeste sacalul (doar sunt rude nu )si ne spune ca ""este specie pe cale de disparitie"" si acum se da bine pe linga urs. poate prinde si de la urs ceva friptura europeana pt propiul ONG.("" de la Sibiu "")

O arunca pe aia cu bunicul vanator sa creeze o punte dar zic eu daca ar sti bunicul ce face el ....!

recomadare
Nu-l bagati in discutie.Cel mai simplu
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 05 Noi 2016, 12:08

Una caldă, cu sacalul. Văzut ieri doi, chiar lângă casă de vânător, unde nu s-a pomenit. La cum evoluează, iepure și țap, ciuciu în câțiva ani.
Liviu Mircea-tehărău
Membru important

Mesajde Dacus_Malus pe 07 Noi 2016, 12:12

Si eu sunt in aceeasi situatie (pe forumul agvps)...adica m-am inscris, si acu astept sa gasesc pe cineva sa "ma confirme"...
focu' si cartusu'!
MP 153 12/76
Axis II SR 30-06
IJ54 12/70
Dacus_Malus
Membru important

Locaţie: BRASOV

Mesajde biriuck pe 07 Noi 2016, 13:05

Chestiile astea devin offtopic. Rog pe cineva sa dea cu matura dupa ce salus confirma ca a luat la cunostinta

Am dat cu matura pe aici; daca aveti comunicari importante folosit mesajele private.
V-am facut un topic despre AGVPS. Va rog sa postati strict acolo si sa nu ma mai faceti sa pun mana pe matura!
:twisted: :(( :((
Multumesc pentru intelegere.

Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde Lupdestepa pe 14 Noi 2016, 20:40

Aoleoo, dragi vanatori din Romania...

1) Pentru inceput, cine isi spune lup de stepa , e ca si cum si-ar spune hilac.. Ehh da, cautati pe net, nu ma mira de ce e pe forumul asta.
2) Nu doresc sa nu iau parte la ddiscutiile cu colegii mei vanatori, nu sunt las! Ma bucur ca lumea a inceput sa reactioneze la mesajulk trimis AGVPS, Pozitia publica a ONG Crispus referitor la vanatoarea de carnivore mari. Daca ati fi citit tot, ati fi vazut ca e vorba de o pozitie de sprijin pentru vanatori, dar de.. Sunt niste conditii si acestea daca nu vor fi indeplinite, iar daca aceasta "clauza" nu va fi indeplinita se va retrage sprijinul imediat!
3) "Ecolog-biolog" este este ce a scris Ministerul Educatiei pe diploma de Licenta: Licentiat in biologie, specialitatea "ecolog-biolog". Specialist in ecosisteme terestre, este vorba de un master de ecologie aplicata facut la UB (60 de credite) una dintre primele 200 de Univ din lume.

Master Universitar de Ecologie Fundamentala y Aplicata
Specialitatea: Gestiunea ecosistemelor
Facultad de Biologia, Universidad de Barcelona, Barcelona (Spania)
MD0G16 Diagnosticul si gestiunea ecosistemelor
MD0G1D Modul de orientare a cercetarii
MD0G2R Baze in ecologie si instrumente metodologice
MD0G2S Ecologia si gestiunea de ecosisteme de tarm

Exista un PFA (CAEN 7490), este inghetat (document atasat), tocmai pentru ca nu exista o activitate specifica. Crispus Sibiu sau Corpul de control ecologic al ONG Crispus Sibiu Garda Verde, acum cu denumirea de Sectia de Ecologie a ONG Crispus Sibiu, nu a obtinut niciun ban de la nici un for international de la nici un guvern al Romaniei, de la nimeni! Toate actiunile au avut loc pe bani personali si cu sprijinul structurilor din subordinea Romsilva!

In concluzie,
Diversiunea si politica de "doi bani" a existat, exista si va exista chiar si pe acest forum. Discutiile despre sacal (felicit administratorul acestui website pentru initiativa si impartialitate) au adus 43.000 de vizionari. Aici, in discutie sunt maxim 30 de membri. Mesajul din "Pozitia publica a ONG Crispus Sibiu cu privire la vanatoarea marilor carnivore" este deschis, adica liber. Multa lume il vede, putini il inteleg. Daca vin ceva bani pe aceasta tema nu stiu zau, insa credit uman din partea vanatorului responsabil vine.

Pentru cine pune la indoiala existenta titlului de ecolog-biolog il invit la o discutie privata, iar cine doreste sa aiba parte de o analiza profesionala pentru un management de sistem terestru (fond de vanatoare) in beneficiul naturii si al gestionarului, fac aceeasi invitatie.

Pana atunci, luati aminte, legea este lege! si daca am spus-o pe aia oabla invatati sa va considerati inauntru ecosistemului nu sa judecati fauna salbatica din afara acestuia. Cu "calushul" in gura ne-au obisnuit comunishtii. Nu cred ca mai e nevoie de oameni muti in tara asta.

Va las cu 3 filmulete, acelasi inexpert "vanator"!
1) Capreolus capreolus, Meles meles, Martes martes, Vulpes vulpes, Ursus arctos
https://youtu.be/TBZ--wPk4wc
2) Vulpes lagopus
https://youtu.be/x9_X-iuG7iw
3) Canis aureus (hilacul)
https://youtu.be/aLmqCpQsDD8

Nu va mai certati si incercati sa intelegeti ecologia din alta perspectiva, Fanatismul conservationist nu reprezinta un ecolog-biolog. Vanatoarea si conservarea merg "mana in mana" intr-o tara civilizata. Numai la noi ecologii fug de raspundere, adica ei nu exista practic :D , iar vanatorii se dau cu pusca acolo unde nu trebuie. Ursii, nu sunt mai multi la Brasov sau Ialomita, dar acolo comportamentul de hranire s-a modificat prin vanatoare la "vaca atarnata"... s.a.m.d.

Cu multa stima,

Lup de stepa

PS Pe Banea il cunosc bine
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Lupdestepa
Nou membru

Mesajde laurul pe 15 Noi 2016, 09:31

[quote="Lupdestepa"] Ursii, nu sunt mai multi la Brasov sau Ialomita, dar acolo comportamentul de hranire s-a /quote]
Hai nu zau?! Nu e invazie la Mangalia?
Au atacat oameni la Braila?!
Mare Ti-e gradina...cam cat rabdarea adminului....
Daca tot nu te mira ce e pe forumul asta, sper ca vreun moderator sa-ti dea viteza!
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde the_mav pe 15 Noi 2016, 09:48

+1@laurul
temporar zic, minim un an, sa fie timp sufficient de gandire...
the_mav
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 15 Noi 2016, 17:52

Lupdestepa scrie:
In concluzie,
Diversiunea si politica de "doi bani" a existat, exista si va exista chiar si pe acest forum. Discutiile despre sacal (felicit administratorul acestui website pentru initiativa si impartialitate) au adus 43.000 de vizionari. Aici, in discutie sunt maxim 30 de membri. Mesajul din "Pozitia publica a ONG Crispus Sibiu cu privire la vanatoarea marilor carnivore" este deschis, adica liber. Multa lume il vede, putini il inteleg.

Pentru cine pune la indoiala existenta titlului de ecolog-biolog il invit la o discutie privata, iar cine doreste sa aiba parte de o analiza profesionala pentru un management de sistem terestru (fond de vanatoare) in beneficiul naturii si al gestionarului, fac aceeasi invitatie.

Bun, esti ecolog-biolog din cate inteleg, probabil si membru in cadrul unui ONG care are ca obiect de activitate conservarea mediului inconjurator.
Acum nu stiu daca ,,te-ai prins" pana acum dar vanatorii sunt cei mai interesati de mentinerea unui mediu curat, unei biodiversitati si a unei faune viguroase si diversificate. Te intreb acest lucru pentru ca in ultimul timp vanatorii au fost practic executati in mediul media atat de catre ONG-uri cat si de catre pseudo-jurnalisti, acestia asociand clasa vanatoreasca cu diverse personalitati publice, parlamentari, afaceristi etc.
Daca tot iti dai silinta sa comunici cu noi, hai sa vedem in ce consta strategia ONG-urilor privind carnivorele si fauna in general. Dar asa punctual, pentru a vedea si noi care sunt viziunile voastre fata de acest subiect si fata de activitatea ancestrala si traditionala numita vanatoare.
Este posibil sa ajungem la un punct in care sa ne dam seama ca avem de fapt aceleasi preocupari si ca impreuna putem face mai mult decat anticipam.
Daca unele specii nu au disparut total pana acum, capra neagra de examplu, este pentru ca vanatorii si-au dat tot concursul posibil pentru a ameliora si revigora anumite specii din fauna acestei tari, prin proiecte de mare anvergura ce au presupus populari la scara nationala si oferirea de protectie si monitorizare continua, fapt posibil prin cheltuieli imense si munca din plin. Daca este sa calculam cam care este contributia vanatorimii romane ( proiecte de populari, aclimatizari pentru diferite specii, amenajari silvice si piscicole, paza si protectie a fondurilor cinegetice etc) in domeniul cinegeticii si protectiei mediului, timp de generatii incepand cu perioada interbelica si pana in prezent, s-ar putea ca cei ce ne critica sa aiba macar un moment in care sa-si puna cateva intrebari.
Ca sa nu o mai lungim, spune-mi cum vezi tu lucrurile din prezent, daca vezi o posibila coordonare intre vanatori si verzi, ce rol crezi ca au vanatorii in mentinerea unui echilibru ecologic si care ar fii mutarile urmatoare in acest domeniu.

PS: Diversiunile vin de la niste persoane care au cu totul alte prioritati, nicidecum ecologia. Acestia, sub masca unor presupusi ecologi, lucreaza subversiv pentru a-si vedea obiectivele atinse, in principal atragerea de finantari interne si externe apoi denaturarea acestor fonduri in scopuri personale. Este drept ca au mai fost unii pe forum ce au incercat asemenea practici ticaloase, insa dupa cum observi au fost inlaturati deoarece pe aici sunt oameni pasionati si interesati de vanatoare si ecologie si nu morloci care se folosesc de vanatoare si de mediul inconjurator pentru a-si atinge scopurile personale, de cele mai multe ori meschine.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde bogus pe 15 Noi 2016, 19:51

@laurul ^:)^
@Sly_Fox :ymhug:
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Locaţie: Cluj Napoca

Mesajde the_mav pe 16 Noi 2016, 11:45

sa-ti dea Dumnezeu sanatate 100 de ani vulpoiule pentru rabdare :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ... iar, si iar, si iar, si iar....
the_mav
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale