Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 28 Oct 2025, 12:53
|
|
|
Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !
Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B
de adrian negoita pe 14 Sep 2009, 15:24
sorin flutur scrie:dilema asta cu legi restrictive sau nu in domeniul armelor este destul de complicata.... explicatii de genul...daca ar sti hotul ca omul are pistol nu ar mai avea curaj sa intre peste el in casa....nu prea tin... nu ar mai avea hotul curaj sa intre cu mana goala....ar intra cu un Uzi.... riscul sa te inbolnavesti de deces de la o confruntare cu arme de foc este mai mare decat de la una cu bate de basseball sau cutite asta nu inseamna ca nu este o prostie ca un vanator care are carabina cal. 9 sa nu poata sa ia pistol 
ce zici tovarasu' flutur,de cazul jafului de azi?oare mai aveau tupeul sa intre cu pistoale de plastic in casa de amanet tilharii?si cind administratorul ia gaurit unuia pielea au stiut sa o roiasca,ba sa mai lase si pistolul zalog,asa ca e buna o lege care sa ne permita noua oamenilor de rind sa avem arme de foc acasa,sau la serviciu,cum sa fie facuta legea?asta va priveste pe voi! 
-
adrian negoita
- Membru important
-
- Locaţie: orastie
de sorin flutur pe 14 Sep 2009, 19:37
dragi tovarasi si pretini...ma adresez celor care au facut cel putin adolescenta pe vremea lui Ceasca eu nu am spus ca sunt impotriva dreptului fiecarui cetatean la pistolul lui.... am semne de intrebare in acest sens..... Viloliv...nu stiu ce statistici sau studii ai citit tu ...si nici cat de serioase...astea aruncate de mass media nu dau doi bani pe ele.... eu imi pun mari semne de intrebare daca sa liberalizam sau nu armele de foc....cu toate ca am semnat petitia voastra mie mi-e frica...dupa aproape 20 de ani de politie...ca primile victime si cele mai multe...statistic...vor fi soacrele, nevestele, amantii, vecinii.....si nu infractorii..... de ce?....simplu...noi romanii nu suntem elvetieni....nici macar englezi 
-

sorin flutur
- Veteran
-
- Locaţie: Arad
-
de George08 pe 14 Sep 2009, 19:41
Probabil in primul val vor exista abuzuri. Dupa care lucrurile se aseaza...
-

George08
- Membru important
-
- Locaţie: Bucuresti
de aghiuta pe 14 Sep 2009, 20:11
Am senzatia ca lucrurile sunt cam aiurea intelese. Sa presupunem ca,da Doamne,se liberalizeaza legea armelor, credeti ca de a doua zi toata lumea o sa dea fuga la un armurier sa-si cumpere trancanu'? Sa nu uitam ca si in statele unde armele sunt la liber tot exista un minim de documente cerute de armurier. Apoi sa nu uitam motivatia celor care-si cumpara asa ceva;eu nu-l vad pe bedea Gheorghe dand o carca de parale doar ca sa se laude la fagadau ca are stropitoarea sub perna si badea Vasile ar fi bine sa se fereasca. Cultura romaneasca in materie de arme n-o fi ea la nivelul elvetienilor dar si romanu' a fost obisnuit cu pustile si pistoalele, asta pana au venit comunistii si au zis ca doar ei sunt cetatzeni cu viata pretioasa si care trebuie aparata cu arma iar restul poa' sa moara-n gatzii.... De fapt si azi legea e tot cam asa, avand in vedere ca doar o parte din catateni au dreptul la pistol, viata lor fiind mai cu motz (politicienii,judecatorii,etc.).Adica eu cetatezean de rand tot pot sa ma duc dracului,ca si pe vremea lui Pingilica&Co. Citeam tot pe forumuri despre un orashel din USA unde sunt in medie doua arme de foc pe cap de locuitor si unde sheriful local spunea ca se ocupa de amenzi de circulatie si ajutat batrane sa treaca strada,ca el criminalitate n-a mai pomenit de ani buni in urbea lui;cine-i dmentul care sa intre fortzat intr-o casa unde te potzi terzi stercuratoare pana nici nu treci de hol? Pana una alta vanatorii au dreptul sa foloseasca arma de vanatoare si pentru legitima aparare: 2. La articolul 39 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmatorul cuprins: "(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), armele de vanatoare pot fi folosite si in caz de legitima aparare, stare de necesitate ori caz fortuit, in conditiile legii." Am subliniat spacial alea doua cuvinte pentru ca exprimarea mi s-a parut tareeeeeeeeeee Cine a scris legea stim,dar oare cine a facut corectura ???.Las' ca-i bine ca e document public sa vada toata lumea cultura legiuitorilor Revenind la un ton mai serios, parerea mea este ca liberalizarea armelor si a dreptului lor de folosire va descuraja infractorii,care se vor gandi de cateva ori pana sa se auce de treaba. In plus va usura mult munca politiei, reducand cu mult numarul de dosare cu AN 
-

aghiuta
- Veteran
-
- Locaţie: Suedia
-
de radu pe 14 Sep 2009, 20:57
Cazul fortuit - Drept Penal Cauza care inlatura caracterul penal al faptei, prevazute in cap. V, t. II, art.47, C. pen., partea generala.Potrivit legii, nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, al carei rezultat este consecinta unei imprejurari care nu putea fi prevazuta (ex.explozia unei grenade din cauza unor saptaturi).Cazul fortuit exclude vinovatia persoaneiu si caracterul penal al faptei deoarece actiunea sau inactiunea, care a produs rezultatul periculos, a intrat in concurs cu o forta straina de cunostiinta si vointa persoanei, intereventia acestei forte imprevizibile (imprejurare, eveniment) dand nastere unui rezultat pe care faptuitorul nu l-a conceput si nu l-a urmarit.Cazul fortuit inlatura si rasounderea civila.
Românului nu trebuie sa i-o tragi. Îl laşi în pace , că şi-o trage singur.
-

radu
- Membru important
-
de aghiuta pe 14 Sep 2009, 21:08
Sunt de acord cu interpretarea din Dreptul Penal dar cum sa asociezi cuvantul "fortuit" cu "legitima aparare"? Legitima aparere presupune o actiune voluntara si in plus daca spui "legitima aparare" ce mai e nevoie sa introduci in acelasi text si cuvantul "fortuit" ? Adica e legitim sau nu faptul ca l-ai alicit pe pricinashul ce-ti viola domiciliul?
-

aghiuta
- Veteran
-
-
de adrian negoita pe 14 Sep 2009, 23:16
sorin flutur scrie:dragi tovarasi si pretini...ma adresez celor care au facut cel putin adolescenta pe vremea lui Ceasca eu nu am spus ca sunt impotriva dreptului fiecarui cetatean la pistolul lui.... am semne de intrebare in acest sens..... Viloliv...nu stiu ce statistici sau studii ai citit tu ...si nici cat de serioase...astea aruncate de mass media nu dau doi bani pe ele.... eu imi pun mari semne de intrebare daca sa liberalizam sau nu armele de foc....cu toate ca am semnat petitia voastra mie mi-e frica...dupa aproape 20 de ani de politie...ca primile victime si cele mai multe...statistic...vor fi soacrele, nevestele, amantii, vecinii.....si nu infractorii..... de ce?....simplu...noi romanii nu suntem elvetieni....nici macar englezi 
Acuma nu ca as tine cu sorin ,dar trebuie sa recunoastem si noi,chiar daca o facem cu jumate de gura,dar romanii astia sunt nebuni,asta este adevarul,pai cind au vindut AC-urile la liber,se impuscau intr-o veselie, dar nici ca acuma nu e bine,adica daca eu vreau sa cumpar o spinare de pusti de ce musai trebuie tu politist,sa te uiti la mine ca la urs?nici asa nu e bine dar nici cum era legea inainte nu era bine!
-
adrian negoita
- Membru important
-
de radu pe 15 Sep 2009, 05:25
aghiuta scrie:Sunt de acord cu interpretarea din Dreptul Penal dar cum sa asociezi cuvantul "fortuit" cu "legitima aparare"? Legitima aparere presupune o actiune voluntara si in plus daca spui "legitima aparare" ce mai e nevoie sa introduci in acelasi text si cuvantul "fortuit" ? Adica e legitim sau nu faptul ca l-ai alicit pe pricinashul ce-ti viola domiciliul? Cazul fortuit, alaturi de legitima aparare, starea de necesitate, constringerea fizica si constringerea morala, iresponsibilitatea, betia involuntara, minoritatea faptuitorului si eroarea de fapt reprezinta cauze care inlatura raspunderea penala si sint definite in Codul Penal, la art. 44 - 51. Conform legii se retine legitima aparare cind folosesti arma in conditiile descrise.
Românului nu trebuie sa i-o tragi. Îl laşi în pace , că şi-o trage singur.
-

radu
- Membru important
-
de Cristi pe 15 Sep 2009, 08:59
The golden rule of history is those with the weapons make the rules. www.anda.com.ro
-

Cristi
- Veteran
-
de adrian negoita pe 15 Sep 2009, 21:49
Pai traim in romania nu?au mai fost si pina acum jafuri, si nu putine, dar nu l-ea publicat nimeni, deoarece nu erau necesare,dar acum, cu noua isterie anti-arme,dau bine la prostime,si cu ocazia asta, mai punem o piedica in calea celor ce vor as obtina o arma de foc,oameni de buna credinta de altfel,dar asta este romania,tara in care toti fac ce vor, si fiecare scapa cum poate!
-
adrian negoita
- Membru important
-
de aghiuta pe 15 Sep 2009, 22:04
radu scrie: Cazul fortuit, alaturi de legitima aparare, starea de necesitate, constringerea fizica si constringerea morala, iresponsibilitatea, betia involuntara, minoritatea faptuitorului si eroarea de fapt reprezinta cauze care inlatura raspunderea penala si sint definite in Codul Penal, la art. 44 - 51. Conform legii se retine legitima aparare cind folosesti arma in conditiile descrise.
Va trebui neaparat sa citesc prevederile art. 44-51 din CP sa vad daca, impushcandu-l mortal sau nu pe un individ care intra pe proprietatea mea neinvitat si nu neaparat cu intentzia sa-mi coseasca iarba din curte  , sunt pasibil de pedeapsa. Din cate intelesesem din niste discutii pe tema, inca nu se cazuse de acord daca legitima aparare e valabila si ziua sau doar noaptea,dar poate sunt eu in urma cu noutatile.
-

aghiuta
- Veteran
-
-
de Cristi pe 16 Sep 2009, 10:12
adrian negoita scrie:Pai traim in romania nu?au mai fost si pina acum jafuri, si nu putine, dar nu l-ea publicat nimeni, deoarece nu erau necesare,dar acum, cu noua isterie anti-arme,dau bine la prostime,si cu ocazia asta, mai punem o piedica in calea celor ce vor as obtina o arma de foc,oameni de buna credinta de altfel,dar asta este romania,tara in care toti fac ce vor, si fiecare scapa cum poate! http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... ecunoscut/http://www.libertatea.ro/stire/au-furat ... 56317.html
The golden rule of history is those with the weapons make the rules. www.anda.com.ro
-

Cristi
- Veteran
-
de sorin flutur pe 16 Sep 2009, 20:10
Cristi...nu ne mai baga articole si reportaje....am o experienta foarte vasta in privinta...ce s-a intamplat de fapt si ce s-a scris in ziar sau au spus la TV....si jurnalistul romanesc e cam ca si militianul romanesc...sau alte bresle...sa nu uitam ca politisti, ziaristi, judecatori, medici, profesori....majoritatea suntem romani in tara asta aghiuta....este pueril sa dai exemple din catune americane....si eu pot sa-ti dau exemple din catune romanesti unde au fost 2 infractiuni in ultima suta de ani.... dar daca vorbim de orase americane unde se savarseste o crima la 5 minute..... jafurile astea armate"multe" de la noi nu sunt nici 1 %din rata totala a infractionalitatii...de fapt nici 0,5%...nu am cifra exacta...
-

sorin flutur
- Veteran
-
-
de aghiuta pe 16 Sep 2009, 20:50
@sorin flutur Daca-mi aduc bine aminte "catunul" ala avea fo' 60.000 de locuitori. Am sa caut pe forumuri postarea originala.
-

aghiuta
- Veteran
-
-
de Cristi pe 16 Sep 2009, 20:59
sorin flutur scrie:Cristi...nu ne mai baga articole si reportaje....am o experienta foarte vasta in privinta...ce s-a intamplat de fapt si ce s-a scris in ziar sau au spus la TV...
Nu va bag articole si reportaje, ci expun doar oglinda presei, in virtutea dreptului constitutional la libera exprimare... sau nu e voie?  .... sunt articole aparute in toata presa romaneasca,citite si comentae deja de toata lumea, pigmentate cu declaratii ale purtatorilor de cuvant ai politiei...daca ai, intr-adevar, adevaruri de expus, macar lamureste-ne si pe noi, ca sa nu mai fim intoxicati de ziaristii nepriceputi ... Daca jafurile armate reprezinta sub 0,5% din rata totala a infractionalitatii, cum explici fobia dusa la extrem a colegilor tai fata de detinerea legala a oricaror categorii de arme de catre civili?Care e cauza reala, ca aia cu populatia nepregatita, bla, bla, nu e digerabila...(Dl. Marinescu a declarat personal la televizor ca politia va face orice e posibil pentru a reduce numarul de arme detinute de civili-Realitatea)
-

Cristi
- Veteran
-
de sorin flutur pe 16 Sep 2009, 21:22
nu-l cunosc pe D-l Marinescu si nici nu sunt fan al altui stab din IGPR....numai ca trebuie sa ne gandim bine daca vrem sa dam arme mai la liber...cum le dam, cui le dam....si mai ales cum le gestionam dupa aceea.....sunt putine cazurile in care o infractiune a fost oprita de catre victima datorita faptului ca era detinator de arma....din experienta de politist stiu ca hotul cand fura...in general se asigura ca nu este nici macar vazut...daramite impuscat...iar din experienta de vanator stiu ca si vanatul se asigura cand vine la mancare sau adapat ca sa nu fie impuscat.... iar detinerea de arme de catre populatie sigur nu scade rata infractionalitati....rata infractionalitatii este in principal influentata de cauze social-economice....nici macar performanta politiei sau justitiei nu au o influenta prea mare....vezi pedeapsa cu moartea pentru omor.... este un subiect vast si complicat...iar pana acum nu a fost dezvoltata o teorie multumitoare privind etiologia delincventei..... iar eu nu prea am chef sa vorbesc pe forumuri de vanatoare pe subiecte cu care imi frec nervii de 20 de ani.... eu inteleg boala cu dulapul plin de arme....pentru ca si eu am ograda plina de caini 

-

sorin flutur
- Veteran
-
-
de aghiuta pe 16 Sep 2009, 22:00
Citat din @Moose_Master Daca cineva vrea sa ucida, cu sau fara arma tot o va face. Si iarasi nu mai extend discutia pentru ca nu este on-topic. Iti dau doar un exemplu scurt. Exista un stat in USA in care numarul de arme de foc pe cap de locuitor este de 3 la 1. Cel mai mare numar de arme pe cap de locuitor din lume. Tot in acest stat numarul atacurilor cu mana inarmata este aproape zero..... Vorbim de USA da? Normal ca au aparut intrebari si statistici, iar hartogarii care trebuie sa-si justifice munca intr-un fel au inceput sa emita ipoteze care mai de care mai mirobolante. Explicatia este foarte simpla si a dat-o un sheriff local. Omul spunea foarte simplu: “Cum sa ai curajul sa scoti arma sa ameninti pe cineva care sti ca este si el inarmat? Cum sa intri cu mana inarmata intr-o casa in care toata lumea are arma? Cum poti sa te gandesti ca si daca ai reusit sa jefuiesti o proprietate ai sa ajungi viu la capatul strazii cand toata strada este de fapt o uriasa magazie de munitie si armament.?" Ma rog, cazul asta este o extrema si deci conform statisticienilor extremele nu se iau in calcul(pe dracu nu se iau!!!!!)Greseala mea @sorin flutur;nu era vorba de un orashel cu 60.000 de locuitori ci de un stat intreg. Un alt citat de la @dtdpuu Relativ la subiect, de curind am citit un articolul relativ la un raport FBI pentru cele 15 metropole cu cea mai mare criminalitate din US. Era vorba doar de crimele violente si nu includea gainariile. Pe primul loc este Detroit si pe locul 15 este Philadelphia. Nici un oras din Texas nu figura in primele 15 locuri, desi Dallasul spre exempul are aceeasi populatie ca Detroitul (ba chiar un pic mai mare). Am tot sapat dupa statistici se pare ca Dallas are jumatate din crimele Detroitului.Inca unul: Ce insemna 700000 de purtotori de arma? Inseamna ca din populiatia adulat a Texasului, cca 4.2% e inarmata. O sa ziceti ca fsss, nu e mult, dar sa continuam un pic socoteala. Intr-un shoppinig mall pot sa fie circa 10000 de cumparatori la un moment dat intr-o zi de weekend. Asta inseamna cca 420 de purtatotori de arma, cetateni de buna credinta roiesc prin mall vazindusi de treaba lor. Acum ginditiva la cea aglomerata piata din Bucuresti, cum ar fi sa aveti un surplus de inca inca 400-500 de politisti, deghizati in civil? Credeti ca ar scadea criminalitatea, cel putin asta ieftina de agresare si furt la drumul mare? Sa zicem ca acum la urmatorlu scenaru, in mallul din Texas s-ar gasi un nebun (din tzshpe mii de motive) sa trag ca un descreierat in populatie. In mai putin de 1 minut ar avea 10 arme pe el, si daca n-ar fi cashcaval pina ar veni politia, cel putin ar fi ascuns dupa vre-un vreun frigider, cu frica sa sa nu mijeasca ochii ca sa nu-l impuste un cetatean printre pleoape.
Daca mai crezi ca merita sa vezi si alte amanunte legate de legislatie sau mentalitati,postez si link-ul: viewtopic.php?f=5&t=485&p=102240#p102240
-

aghiuta
- Veteran
-
-
de adrian negoita pe 16 Sep 2009, 22:36
Cristi scrie:sorin flutur scrie:Cristi...nu ne mai baga articole si reportaje....am o experienta foarte vasta in privinta...ce s-a intamplat de fapt si ce s-a scris in ziar sau au spus la TV...
Nu va bag articole si reportaje, ci expun doar oglinda presei, in virtutea dreptului constitutional la libera exprimare... sau nu e voie?  .... sunt articole aparute in toata presa romaneasca,citite si comentae deja de toata lumea, pigmentate cu declaratii ale purtatorilor de cuvant ai politiei...daca ai, intr-adevar, adevaruri de expus, macar lamureste-ne si pe noi, ca sa nu mai fim intoxicati de ziaristii nepriceputi ... Daca jafurile armate reprezinta sub 0,5% din rata totala a infractionalitatii, cum explici fobia dusa la extrem a colegilor tai fata de detinerea legala a oricaror categorii de arme de catre civili?Care e cauza reala, ca aia cu populatia nepregatita, bla, bla, nu e digerabila...(Dl. Marinescu a declarat personal la televizor ca politia va face orice e posibil pentru a reduce numarul de arme detinute de civili-Realitatea)
Marinescu ala mai bine si-ar bate cpul cu alte probleme nu cu reducerea nr de arme detinute de civili,ca si asa ala care vrea sa isi faca rost de arme de foc tot isi face,
-
adrian negoita
- Membru important
-
de Cristi pe 17 Sep 2009, 15:55
sorin flutur scrie:....numai ca trebuie sa ne gandim bine daca vrem sa dam arme mai la liber...cum le dam, cui le dam....si mai ales cum le gestionam dupa aceea.....sunt putine cazurile in care o infractiune a fost oprita de catre victima datorita faptului ca era detinator de arma....din experienta de politist stiu ca hotul cand fura...in general se asigura ca nu este nici macar vazut...daramite impuscat 
"Gun control? It's the best thing you can do for crooks and gangsters. I want you to have nothing. If I'm a bad guy, I'm always gonna have a gun. Safety locks? You will pull the trigger with a lock on, and I'll pull the trigger. We'll see who wins." ~ Sammy "the Bull" Gravano Parerea despre controlul armelor a unui celebru mafiot. 
-

Cristi
- Veteran
-
de eugen_gherca pe 17 Sep 2009, 17:18
pai domnu flutur un calic ca mine nu are bani de arme si nici nu se teme ca vor veni hotii cu arme peste mine , eu cred mai degraba ca restrictia la arme e gandita de cei cu musca pe caciula si cu teama ca cineva sa nu se razbune pe ei , democratia asta a noastra a creat multi nemernici care de regula sunt bogati nu amaratii care asteapta alocatia la copii
-
eugen_gherca
- Membru activ
-
de adigeo pe 17 Sep 2009, 17:58
"God did not make everyone equal . Mr. Colt did. "un logo , vazut pe un tricou , destul de adevarat.
-
adigeo
- Veteran
-
de aghiuta pe 17 Sep 2009, 18:09
eugen_gherca scrie:pai domnu flutur un calic ca mine nu are bani de arme si nici nu se teme ca vor veni hotii cu arme peste mine , eu cred mai degraba ca restrictia la arme e gandita de cei cu musca pe caciula si cu teama ca cineva sa nu se razbune pe ei , democratia asta a noastra a creat multi nemernici care de regula sunt bogati nu amaratii care asteapta alocatia la copii
Asa a gandit probabil si baba aia de 80 si ceva de ani violata si pradata in propria casa. Era un filmuletz pe youtube cu o mamaie din state,in scaun cu rotile, care nu avea nici o scarba sa traga cu o automata intr-un infractor virtual.Pe aia sigur n-o violeaza nimerica.
-

aghiuta
- Veteran
-
-
de aghiuta pe 17 Sep 2009, 18:24
Iote-te si linku' http://www.youtube.com/watch?v=OrteiQLc ... re=relatedSi apropos' de "calici", cica doi hoti care se lasasera de meserie,unul optimist si altul pesimist,stau de vorba,in vremurile astea de criza.Optimistul spune: -O sa trebuiasca sa jefuim iarashi. La care pesimistul remarca: -Pe cine,mah??? Asa ca "never say never"
-

aghiuta
- Veteran
-
-
de eugen_gherca pe 17 Sep 2009, 19:05
orcum restrictia la arme e gandita pentru linistea politiei [ de 2 lei de altfel ] bogatii dorm mai linistiti iar cineva care ar intra cu un uzi cu siguranta ar alege o locatie pe masura
-
eugen_gherca
- Membru activ
-
de violiv pe 18 Sep 2009, 19:40
Sorine, ne stim de prea multa vreme ca sa intru in polemica cu tine pe tema asta. Tu o tii pe a ta si e normal pe undeva - asta ai fost invatat, asta faci. Pana acum am intalnit un singur politist cu rang destul de mare care sa incline spre ideea liberalizarii portului de arme scurte si, poate 2-3 militari (ca si astia se simt cu 4 oute fata de amaratul de civil) Te stim de baiat bun, te acceptam, te stimam ca vanator si crescator de cainii si chiar te iubim atunci cand esti numa vanator (sau pescar, sau Sorin) da' macar nu incerca sa ne prostesti.... Statisticile pe care le urmaresc eu nu-s alea din gura presei si ce exemplu mai bun vrei decat statistica OFICIALA, emanata de la sefii tai si care nu stiau cum sa spuna mai in soapta faptele - anul trecut au fost 5 infractiuni intentionate cu arme de foc detinute de "NOI" (4 talharii si un omor), o sinucidere si vreo 7 accidente la vanatoare la un numar de (nu mai stiu sigur da sa zicem) 40.000 de detinatori "civili" si un numar cel putin dublu de crime cu intentie, sinucideri si accidente provocate de manuirea incorecta a armei, de la "VOI", la un numar pe jumate de posesori. Atunci cui ar trebui sa dam permisiunea sa poarte arme, voua sau noua? Pe cifre reale faceti mai multe rele cu un numar pe jumate de arme decat facem noi Te rog doar sa-mi explici cu ce e mai cu mot secretara primarului de la Sectorul 2 decat mine sau decat oricare dintre "noi", asa incat primaria i-a cumparat pistol "lu tanti" si inca la vreo 25 de "functionari publici"  angajati ai primariei. Cu asta eu am terminat cu discutiile da' ma rog in fiecare noapte la culcare s-apuc ziua cand o sa pot merge si eu la magazin si sa-mi iau o pusca din raft (posesor de permis de arma fiind) fara sa bat trei drumuri inutile la politie pentru asta si din cand in cand ma rog ca arma asta sa fie un pistol sau un revolver.  De acum inainte o sa ma rog sa apuci si tu ziua aia si macar inca 5 ani si sa vedem cine a avut dreptate cu "cresterea numarului de infractiuni cu arme de foc". 
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de Sly_Fox pe 18 Sep 2009, 20:24
Cel mai bine ar fi daca civilii ( oameni de rand) ar avea acces la arme de autoaparare cu glont din categoria celor cu teava scurta, pistol, pentru apararea proprietatii. Insa pentru cei care incalca legea pedeapsa sa fie usturatoare. Aaaaaa te-ai imbatat si ai facut pe pistolarul pe strada, 10 ani la racoare si retragerea definitiva a dreptului de port si folosire a armelor de foc. Pe scurt drepturi, dar si obligatii pe masura drepturilor. Cred ca mai bine ai da hotului un glont in picior decat un topor in cap. 
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de adrian negoita pe 18 Sep 2009, 21:07
Sly_Fox scrie:Cel mai bine ar fi daca civilii ( oameni de rand) ar avea acces la arme de autoaparare cu glont din categoria celor cu teava scurta, pistol, pentru apararea proprietatii. Insa pentru cei care incalca legea pedeapsa sa fie usturatoare. Aaaaaa te-ai imbatat si ai facut pe pistolarul pe strada, 10 ani la racoare si retragerea definitiva a dreptului de port si folosire a armelor de foc. Pe scurt drepturi, dar si obligatii pe masura drepturilor. Cred ca mai bine ai da hotului un glont in picior decat un topor in cap. 
De acord,ai chef sa deti o arma de foc,fie scurta sau lunga,atunci tata tre' sa stii ca ai si indatoriri,si responsabilitati,si decit sa tai io infractoru' mai bine ii dai un glont intr-un picior,dar deja eu visez frumos!
-
adrian negoita
- Membru important
-
de VANATORU77 pe 19 Sep 2009, 10:18
D.p.m.d.v , nefericitzii ,mai bine si-ar lua un glontz in picior ,decat o repriza de k1 cu mine 
E mai bine sa fi invins, acolo unde victoria e pagubitoare.(P-S).
-

VANATORU77
- Veteran
-
- Locaţie: Gradinari C-S
-
de adrian negoita pe 21 Sep 2009, 22:51
VANATORU77 scrie:D.p.m.d.v , nefericitzii ,mai bine si-ar lua un glontz in picior ,decat o repriza de k1 cu mine 
Da' ce asa esti de fioros? 
-
adrian negoita
- Membru important
-
Înapoi la Vanatoare discutii generale
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 29 vizitatori