Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 01 Mai 2026, 21:52
|
|
|
Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !
Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B
de Sly_Fox pe 24 Oct 2015, 17:56
NicuNicuta scrie:@Sly_Fox; ok, un nume de reprezentat care sa o faca demn?
Orice nume care se prezinta la un concurs si realizeaza cel mai bun punctaj la cerintele postului. Asta este toata filosofia. Si s-ar putea ca numele respectiv sa fie total necunoscut,dar care sa fie perfect pentru post,in conditiile in care totul se va baza pe performanta,monitorizarea activitatii din partea vanatorilor,raportarea activitatii din partea celui pus sa reprezinte vanatorimea.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de the_mav pe 24 Oct 2015, 18:09
Unul onorific, fara drept de semnatura si nici drept de veto pe deciziile consiliului. Si cu relatii f multe AFARA la orgabizatiile internationale care sa ii permita afilieri, recunoasteri bi-multi laterale, lobby!!! la legislatiile europene cum se face in UK si DE, etc.
------------------------------------- Holland and Holland - pure art...
-

the_mav
- Veteran
-
- Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova
-
de chuck norris pe 26 Oct 2015, 12:12
Mav, fox ,nicu,alin si altii, io nu stiu de ce va agitati frate atata...ca nu e o federatie a voastra ci a asociatiilor. Ca a aparut aceasta federatie nu e un lucru rau ca s-a spart inca un monopol. Ca a devenit doar o afacere in doi e alta poveste. Sa speram ca se va regla prin concurenta dinrte asociatii Asta vad eu bun
Necazul e ca de rau se poate scrie mai mult
Federatia ca si AGV este o entitate care reprezinta interesele asociatiilor. Indiferent cat de multa bunavointa ar exista, interesul asociatiilor va prima in fata interesului vanatorului.dar interesul vanatorului cine il reprezinta? Credeti voi ca federatia si asociatia se vor certa pentru binele vanatorului??? nu. se vor coaliza pentru binele comun.
Cam aceeasi lipsa de transparenta,nu tu site, nu tu statut, nu tu membri. un statut postat pe faisbuc de a trebuit sa rog pustiul sa ma uit si cam atat. la capitolul asta AGVPS sta mai bine, dar sa avem rabdare , ca-s la inceput.
Implicarea politica deranjeaza si asta-alta bila neagra. daca dai search pe google despre C Vrabie....te ia capul daca mai adaugi si ca e un sustiinator al sigavului in ciuda vanatorilor te cam lamuresti. tot respecctul ptr ce a facut la dansul in asociatie dar daca nu avea sustinere politica si materiala...
Mav si fox au dreptate, trebuie un profesionist. dar unul pentru vanatori intr-o entitate a vanatorilor nu intruna a asociatiilor. in consiliul ala mare, vanatorii nu-i reprezinta nimeni ministerul ii fute romsilva ii fute politia ii fute itrsv ii fute asociatiile i fut
e vreunul care pune palma-n cur pentru nea vasile??? NU, NU E ! restul e poveste.
-
chuck norris
- Nou membru
-
de vinatorul iscusit pe 26 Oct 2015, 13:21
salut remarcile tale, chuck norris,faptul ca deja vorbim,inseamna ca ne pasa !crezi ca poti ,TU,sustinut de cativa vanatori ptr inceput,dupa ....vor mai veni si altii....,sa te bagi in Federatia vanatorilor,sa fii promotorul ideii de aparare a interesului vanatorului? nu i mare lucru...un sediu,un birou,un pc ,un statut ,un contract,putin Tribunal,un avocat,putin capital la banca ,un cont,un curent ,o intretinere sediu,un contabil,un bilant/an,un tel mobil.... poti conta pe mine ca si prim cotizant ! promit !
-
vinatorul iscusit
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
-
de laurul pe 26 Oct 2015, 15:52
Interesanta idee.....
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
-
laurul
- Veteran
-
- Locaţie: Dupa vanat, oriunde!
de Alin3006 pe 27 Oct 2015, 12:05
@chuck norris- o sa te rog sa ai grija la limbaj, aici avem alte standarde.  Iti inteleg vehementa, pe fond sunt de acord cu ce spui, numai modul in care o faci nu e ok. Te rog sa te ponderezi in limnaj. Panimaiu?
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de jon2004 pe 28 Oct 2015, 09:01
chuck norris scrie:Federatia ca si AGV este o entitate care reprezinta interesele asociatiilor. .
Am sustinut acest lucru ( despre AGVPS) , de cate ori am avut ocazia . Am propus , acum 2 ani , la Intalnirea de la Pitesti , infiinarea unei asociatii a VANATORILOR , care sa reprezinte interesele vanatorilor . Daca am fi demarat atunci procedurile , astazi poate exista un reprezentant in CNV . In mod normal , intersesele vanatorilor ar trebui sa coincida cu interesele asociatiilor . Realitatea ne demonstreaza ca lucrurile stau un pic diferit : ajvps-urile au interesul sa mentina , mai de buna voie , mai cu forta , un numar mare de vanatori si sa ”traiasca” din cotizatii mici si fara oferta . Alte asociatii gestioneaza un fond de vanatoare cu scopul declarat , mai mult sau mai putin de a genera profit . Exista si asociatii , constituite la initiativa unor vanatori care si-au dorit altceva decat ceea ce a oferit ajvps-urile . Din punctul meu de vedere , daca grupele de vanatoare ar fi avut autonomie reala nu ar fi fost nevoie de aceste ”privatizari” . In ce priveste subiectul acestui topic , nu inteleg atitudinea celor care sunt impotriva !!! Vrem si sustinem dreptul la libera asociere dar atunci cand cineva o face , suntem impotriva . Este dreptul oricarui cetatean sau a unui grup , sa se asocieze prin liber discernamant . Nimeni nu este obligat sa se asocieze la aceasta Federatie . Felicit grupul de initiativa , ca in afara de discutii sterile pe forum si facebook , au inceput sa faca si ceva concret . Cine nu se regaseste reprezentat nici de AGVPS si nici de aceasta Federatie , este liber sa infiinteze alta asociatie , sa-si sustina opiniile si sa -si caute adepti .
20 16 12 22LR 222RemMag 6,5x57 6,5x65 8x57 9,3x62
-
jon2004
- Veteran
-
- Locaţie: BARLAD,VASLUI
-
de NicuNicuta pe 28 Oct 2015, 09:07
jon2004 scrie:In ce priveste subiectul acestui topic , nu inteleg atitudinea celor care sunt impotriva !!! Vrem si sustinem dreptul la libera asociere dar atunci cand cineva o face , suntem impotriva . Este dreptul oricarui cetatean sau a unui grup , sa se asocieze prin liber discernamant . Nimeni nu este obligat sa se asocieze la aceasta Federatie . Felicit grupul de initiativa , ca in afara de discutii sterile pe forum si facebook , au inceput sa faca si ceva concret . Cine nu se regaseste reprezentat nici de AGVPS si nici de aceasta Federatie , este liber sa infiinteze alta asociatie , sa-si sustina opiniile si sa -si caute adepti . 
Cu Stimă, Nicolae
-

NicuNicuta
- Membru important
-
de vinatorul iscusit pe 28 Oct 2015, 10:11
jon2004 scrie:chuck norris scrie:Federatia ca si AGV este o entitate care reprezinta interesele asociatiilor. .
Cine nu se regaseste reprezentat nici de AGVPS si nici de aceasta Federatie , este liber sa infiinteze alta asociatie , sa-si sustina opiniile si sa -si caute adepti .
corect,bine punctat ! chuck norris,bruce lee,jackie chan &comp....?mingea este la voi.....jucam?
-
vinatorul iscusit
- Veteran
-
-
de laurul pe 28 Oct 2015, 11:05
@jon +1 
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
-
laurul
- Veteran
-
- Locaţie: Dupa vanat, oriunde!
de the_mav pe 28 Oct 2015, 11:41
John- si tu ai asociatie, iscusitule si tu la fel - vreti sa spuneti acum ca asociatiile voastre NU reprezinta interesele vanatorilor care va sunt membri? Ci au alte scopuri, aparte de a reprezenta membri vanatori?!?! Ca eu asta inteleg din postarile voastre de mai sus! (Cam cum a inteles si john subiectul de fond al acetei discutii)
@john: intotdeauna asocierile in Romania sunt de salutat; cred ca cei care au ceva de spus critic la adresa acestei federatii nou infiintate este CUM a fost infiintata. Cauta in topicurile anyerioare in care oricum ai scris si tu. Ca idee de transparenta si credibilitate.
------------------------------------- Holland and Holland - pure art...
-

the_mav
- Veteran
-
- Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova
-
de jon2004 pe 28 Oct 2015, 12:51
the_mav scrie:John- si tu ai asociatie, iscusitule si tu la fel - vreti sa spuneti acum ca asociatiile voastre NU reprezinta interesele vanatorilor care va sunt membri? Ci au alte scopuri, aparte de a reprezenta membri vanatori?!?! Ca eu asta inteleg din postarile voastre de mai sus! (Cam cum a inteles si john subiectul de fond al acetei discutii)
Eu cred ca tu poti sa intelegi mai mult  . Asociatia din care fac parte , este o asociatie mica , constituita din membri vanatori care au avut sansa sa ”evadeze” din ajvps . Noi facem aici ce am vrut sa facem si in cadrul grupei din ajvps . Acolo nu s-a dorit . Nu cred ca trebuie sa discutam despre exceptii . Tu in calitatea ta de vanator , te simti reprezentat in fata autoritatilor ??? Daca raspunsul este afirmativ , faci parte din categoria celor care nu simt nevoia sa adere la o alta organizatie si nici sa infiinteze alta . Probabil ca sunt alti vanatori care considera ca nu sunt reprezentati si ei au dreptul sa caute o alternativa . Capisci ? the_mav scrie:@john: intotdeauna asocierile in Romania sunt de salutat; cred ca cei care au ceva de spus critic la adresa acestei federatii nou infiintate este CUM a fost infiintata. Cauta in topicurile anyerioare in care oricum ai scris si tu. Ca idee de transparenta si credibilitate.
Nici nu ma intereseaza cum a fost infiintata !!! Pot sa banuiesc ca a fost un grup de minim 3 persoane care au decis sa infiinteze o asociatie . Daca au reusit sa convinga un numar de 70 de asociatii sa adere la aceasta asociatie , inseamna ca au gasit persoane care le impartasesc ideile . Daca tu consideri ca modul in care a luat fiinta , a fost netransparent si necredibil , nu te inscrii in aceasta asociatie . Probabil cele 70 de asociatii , au avut o alta opinie decat a ta . Te revolta aceasta aparitie de parca te-ar obliga cineva sa te inscrii in asociatie . Cei care s-au inscris , probabil fac parte din categoria celor care nu s-au simtit reprezentati de singura asociatie existenta la un moment dat . Au luat singura decizie posibila : infiintarea altei asociatii . Tu poti sa infiintezi o a treia asociatie . 
-
jon2004
- Veteran
-
-
de Alin3006 pe 28 Oct 2015, 12:58
jon2004 scrie:In ce priveste subiectul acestui topic , nu inteleg atitudinea celor care sunt impotriva !!! Vrem si sustinem dreptul la libera asociere dar atunci cand cineva o face , suntem impotriva . Este dreptul oricarui cetatean sau a unui grup , sa se asocieze prin liber discernamant . Nimeni nu este obligat sa se asocieze la aceasta Federatie . Felicit grupul de initiativa , ca in afara de discutii sterile pe forum si facebook , au inceput sa faca si ceva concret . Cine nu se regaseste reprezentat nici de AGVPS si nici de aceasta Federatie , este liber sa infiinteze alta asociatie , sa-si sustina opiniile si sa -si caute adepti .
Ce nu intelegi @john? Ca noi ne-am exprimat foarte clar. Si de unde ai scos-o ca e cineva impotriva Federatiei? Daca ai citi atent ai vedea ca aproape toti am scris ca e un lucru bun ca a aparut. Ca s-a spart monopolul AGVPS. Stim de mult despre ideea asta, discutiile au inceput aici pe forum, dar incotro s-a indreptat? Nu am o problema cu Federatia ci cu modul in care a aparut si opereaza. NU pot sa cred in ceva bazat pe minciuna, furt, dezinformare si atacuri la persoana. Tu @john , stii bine cum a inceput toat apovestea: de la atacurile in presa ale verzilor. Si de la frustrarea unor indivizi banati pe acest forum, pentru ca nu pot purta o discutie civilizata, sau pentru ca il confunda cu WC-ul cand isi beau mintile. Initiativa a fost a lui @teherau, care a muncit vreo doi ani sa puna pe roate un proiect constructiv. Pana la aparitia unei presupuse Federatii- care ulterior s-a facut in secret, intr-un grup restrans de interese, desi discutia initiala e tare veche si a plecat de pe forum, cine are dubii sa consulte topicul * vanatorul alege* - pana la paritia ei cum spuneam am decis sa fortam o reactie de la structura care deja exista, in speta AGVPS. Asa ca am fost si am discutat cu Selaru, directorul acestei structuri, desi personal avusesem un meci grav cu el. Am dat dovada de maturitate pentru scopul comun. NU e si cazul celor citati mai sus. Catalin Vrabie m-a sunat panicat sa ma intrebe daca e adevarat ce a auzit, ca forumul * s-a dat cu Selaru si AGVPS¨. I-am raspuns si atunci cum spun si acum: forumul nu ¨s-a dat cu Selaru¨, forumul are drept unic scop fortarea unor reactii, pentru ca vanatorii sa fie reprezentati, sa nu mai fie la cheremul presei si sa nu mai fie ai nimanui in relatia cu arme si munitii, opinia publica, cei care fac legi. Intr-un cuvant, forumul vrea reprezentare, si nu peste un an ci AZI! Si i-am mai spus ca in momentul in care Federatia - de a carei existenta cum spuneam stiam de mult- va veni cu ceva palpabil, forumul o va sustine cu drag. Si am reusit sa-i aducem la o masa comuna a negocierilor pe reprezentantii AGVPS si pe cei ai privatilor, pe un proiect al naibii de important - Regulamentul de practicare al vanatoarei&SIGAV. Eu am considerat ca acest prim pas poate fi unul de referinta. Numai un imbecil poate sa creada ca daca a facut el azi o federatie, de maine AGVPS o sa dispara in neant, ca stersa cu buretele de pe o tabla, iar el cu federatia lui isi va vedea de treaba nestingherit. Vor nu vor, vor fi siliti sa coexiste cu AGVPS si cu cat va fi mai multa tensiune intre ei, cu atat vanatorii vor avea mai mult de suferit. Niste oameni maturi ar fi abordat situatia matur si ar fi ajuns la o intelegere. Ce s-a intamplat la sedinta aia stiti din topicul de la ¨propunere de regulament¨ iar daca nu stiti inca cititi-l, cei care nu v-ati format o parere inca. Va fac un rezumat: Catalin Vrabie a venit de la bun inceput croit pe ideea ca daca nu accepta AGVPS punctul lui de vedere se ridica si pleaca, desi unele chestii pe care le sustinea erau aberante, vezi introducerea obligatorie a limierilor in asociatii, ca simplu exemplu. Si a venit insotit de un cameraman, ca sa filmeze circul. Acum, ma intreb eu, a venit sa faca ceva constructiv, sau a venit sa faca circ, pentru a folosi ulterior filmarea in scopul care i-a consacrat deja: dezinformare si atac la persoana? Din partea ¨privatilor¨ am remarcat un lucru: au stralucit prin absenta. A fost acolo @vanatorul iscusit - as spune singurul care a venit croit sa faca treaba cu adevarat, foarte constructiv in discutii si cu niste propuneri foarte ok de imbunatatire a regulamentului. A mai fost Catalin Vrabie - v-am povestit deja cum. Si daca au mai fost altii, nu i-am remarcat. Dar daca au fost au fost maxim doi sau trei, in timp ce de le AGVPS nu pot sa nu remarc ca au venit multi, cam din toata tara. Inca ceva: s-a decis in final redactarea unui document comun, care sa fie trimis la minister. Toata munca noastra, a forumului si a altora din Facebook sau alte parti, venea in acest document pe mana lui Catalin Vrabie. Ia zi tu @john, ce s-a intamplat, ca ai fost in CC la schimbul de mail-uri? NU CUMVA toata munca noastra ( mai putin chestii pe care le-am trimis noi direct, ca ne asteptam la o ¨maradona¨ ) a ramas in aer, pentru ca nu s-a respectat termenul limita de catre privati, reprezentati de Catalin Vrabie? E asa sau nu?? Si nu pot sa nu-mi pun intrebarea: nu cumva nu s-a respectat voit, ca toate propunerile sa ajunga ulterior la minister via Black Valley, sustinute de 70 de asociatii private, impresionate de volumul de munca depus de lider si furnizand un loc pe cat de caldut pe atat de important in Consiliul National de Vanatoare?? O fi doar o coincidenta? Sau nu !!?? Apoi a inceput circul: atacuri, caricaturi, nu numai cu adversarul direct AGVPS ci si cu noi, cei de pe forum, pe care Catalin ne-a facut- culmea, taman el- catelusi fara coloana si in toate felurile. Si de ce? Pentru ca am incercat sa facem ceva bun? Pentru ca il deranjam si pentru ca ne-am prins ce joc fac ei, minunatii din federatie? Pentru ca nu am fost de acord sa jignim oameni degeaba si credem ca o disputa constructiva se duce cu fair play si coloana vertebrala? Ca nu suntem de acord sa mintim si sa dezinformam? Federatia a aparut intr-un grup in care minciuna, dezinformarea si atacul la persoana sunt unelte de baza in atingerea scopurilor. Ei bine, DA john, eu NU pot fi de acord si NU ma simt reprezentat de aceasta structura. Se minte pe grupul respectiv, din umbra unor conturi false, ca ne plateste Selaru si AGVPS. Nici eu nici moderatorii de pe forum nu avem nici un contract, sau vreun folos material din partea AGVPS. Nici macar nu suntem direct implicati in vreo asociatie, afiliata sau privata, din cate stiu eu. NU facem politica, nu suntem aserviti politic sau vreunei structuri. Sunt doar minciuni ordinare, lansate de grupul care a nascut federatia. As adauga ca nici unul dintre noi nu e implicat in politica, nici acuzat ca a facut smenuri cu banul public, sau alte potlogarii. Suntem doar un grup de oameni pasionati de vanatoare, care slava domnului avem alte surse de venit si facem ceea ce facem strict din pasiune. Nu vanam locuri in CNV, nici galbenii din cotizatiile AGVPS, ca sa-i deturnam catre buzunarul sau asociatia proprie. Tot ce am facut am facut pro bono, din pasiune, ca sa avem reprezentare, sa nu mai fim aratati cu degetul si sa existe un viitor pentru vanatoarea din Romania. Daca cineva prezinta un document autentic in acest sens, intre AGVPS/Selaru si mine sau o firma in care sa fiu implicat eu sau o ruda de-a mea, declar public ca trec forumul pe numele lui a doua zi dis de dimineata. Asta ca sa lamurim tigania cu ¨ ne plateste Selaru si forum aservit¨ o data pentru totdeauna. Cine se simte reprezentat de o organizatie care minte, dezinformeaza si fura ideile altora pentru a le prezenta drept ale sale, ca sa obtina un loc caldut si inportant in CNV e oare un om ok? Nu cumva se identifica cu metodele Federatie? Oare scopul chiar scuza mijloacele? Oare e asa de important sa il dam jos pe Selaru incat sa nu mai fim oameni si sa ne acoperim cu cacat de la crestet la glezne? Tu te identifici cu asta @john, de-i feliciti? dar tu @nicu nicuta? Si eu i-as fi felicitat daca faceau asta cum trebuie, daca aveau fair play si duceau lupta civilizat, barbateste. Dar asa nu pot sa-i felicit si nu ma pot identifica cu o organizatie care se naste din minciuni si dezinformare. Daca mint acum, in primul moment de existenta, ce se va intampla mai tarziu, cand intervine ciolanul, interese, galbeni din cotizatii si smenuri cu fonduri de vanatoare si bani europeni? Tu ce crezi @john, se va schimba din senin modul de operare si vor deveni onesti si transparenti, sau vor continua in stil mafiot, demoland imaginea celor care le vor sta impotriva si mintind, furand se dezinformand in continuare? Cine incepe asa, asa ramane. Ba chiar devine mai rau. Uita-te la AGVPS, cum a inceput si unde a ajuns. Cu cine sa ma identific? Cu penali care au furat miliarde din asociatii ca directori si acum sunt activi pe grupul de Facebook si declara ca sunt implicati in ¨alternativa¨? Cu mincinosi? Cu ce ma incalzeste ca au facut ceva, cand acel ceva e cladit pe un morman de rahat? Tu te regasesti in asta? Ai grija ce raspunzi, ca e o vorba care spune: ¨spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti!¨. Sa faca intai baietii astia ceva concret, ca momentau NU au facut nimic, spre deosebire de noi care am generat macar niste articole favorabile vanatorilor in presa ADEVARATA, vezi topicul Pro vanatoare, sa termine cu porcariile, atacurile, jigniri si calomnii, sa revizuiasca statutul ala de clan mafiot si mai stam de vorba. Pana atunci nu ma simt reprezentat de ei si nu am nici motive de bucurie ca scap de dracu si dau de ta-su! 
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de Alin3006 pe 28 Oct 2015, 13:09
PS. De fapt cine e Fedratia asta? Care sunt acele 70 de asociatii care ii sprijina? E secret sau putem afla si noi? Cine e presedinte, cine e in consiliu? John, tu ai citit statutul lor? E ok din punctul tau de vedere? 
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de jon2004 pe 28 Oct 2015, 13:22
Alin3006 scrie:PS. De fapt cine e Fedratia asta? Care sunt acele 70 de asociatii care ii sprijina? E secret sau putem afla si noi? Cine e presedinte, cine e in consiliu? John, tu ai citit statutul lor? E ok din punctul tau de vedere? 
Nu am citit statutul , pentru ca nu am ajuns in faza in care sa ma intereseze acest statut . Eu felicit ideea de a face si altceva in afara de vorbe scrise sau spuse . Am albit de cand citesc pe forum nemultumiri ale vanatorilor si nu s-a facut nimic concret pentru a schimba ceva . Nu stiu ce va reusi sa faca aceasta federatie dar este ceva mai mult decat nimic .
-
jon2004
- Veteran
-
-
de NicuNicuta pe 28 Oct 2015, 13:27
Alin3006 scrie:Tu te identifici cu asta @john, de-i feliciti? dar tu @nicu nicuta?
Sunt membru doar in asoaciatia de vanatoare pe fondul careia merg la vanatoare, nici o alta asociatie de orice fel din tara sau strainatate si nici ONG-uri. Nici nu sustin federatia, nici nu am nimic impotriva ei, nici nu ma intereseaza cine a fondat-o si cum a facut-o. Este un raspuns la o alta organizatie de care multa lume se plange si asta ma bucura. Cum a spus si John, purtam discutii sterile; in medii fara importanta pentru decidenti, as putea adauga. Credeti ca nu mai este loc pentru o a treia organizatie ? Sau e o problema locul din consiliu?
Cu Stimă, Nicolae
-

NicuNicuta
- Membru important
-
de Alin3006 pe 28 Oct 2015, 14:47
John,inainte de a felicita sau de a critica pe cineva pentru ceva, e bine sa te informezi despre acel ceva pana la capat, ca altfel iti vei formula poate o parere gresita sau incompleta. Toti am albit de cand se vorbeste despre a face ceva, insa asta nu inseamna ca a incepe ceva cu minciuni si inselaciune e mai bine decat sa nu incepi nimic! Si in aceeasi ordine de idei, ai putea sa ne feliciti si pe noi, ca 75% dintre propunerile pe regulament au venit de aici, ca si initiativa de a pune la masa privatii si AGVPS. Si tot noi am avut initiativa de a genera reportaje in presa PRO vanatoare ( si nu oriunde, ci pe Digi, la o emisiune unde ne-a vazut jumatate de tara). Si, da, tot noi am facut in asa fel incat acei reporteri sa ajunga si la AGVPS, ca cel putin pana ne va ului Federatia cu actiunile ei, repararea imaginii vanatorilor e treaba lor. Si nu am mintit, nu am inselat pe nimeni si nu ne-am insusit merite pe munca nimanui, pentru ca cei care au pus osul au facut-o sub numele forumului, pentru binele comun. Si toti stim si cine sunt si ce au facut. Iar tu Nicule, daca si tu consideri ca a minti si a insela pentru a atinge un scop e mai important decat o discutie sterila, ei bine sa stii ca te inseli de doua ori: o data e evident de ce, am explicat mai sus, a doua oara pentru ca discutiile astea nu sunt deloc sterile, de fapt din ele s-a nascut pana si federatia asta, numai ca a lua-o pe un drum nasol. Si tot din discutiile astea am ajuns sa purtam dialog cu conducerea AGVPS, care - ne place sau nu- inca reprezinta un numar mare de vanatori. Si eu cred ca nu-i putem ignora defel, cum nu poate nici Federatia, care daca va merge mai departe in acelasi mod distructiv va avea numai de pierdut. Imi este greu de crezut ca un om ok poate fi de acord cu abordarea, chiar avand un ghimpe personal cu Selaru sau altcineva din AGVPS. Predicam etica si eleganta acestei activitati, vanatoarea, dar ne purtam ca un clan mafiot? Asta sa fie abordarea corecta? Voi asa vreti sa plecati la un nou drum? Imi pare rau sa va dezamagesc, dar nu veti ajunge departe. 
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de NicuNicuta pe 28 Oct 2015, 14:59
Alin3006 scrie:Predicam etica si eleganta acestei activitati, vanatoarea, dar ne purtam ca un clan mafiot? Asta sa fie abordarea corecta? Voi asa vreti sa plecati la un nou drum? Imi pare rau sa va dezamagesc, dar nu veti ajunge departe. 
Foloseste cuiva sau la ceva daca postez ca am convingerea ca federatia s-a infiintat prin tradare si nu sunt de acord cu crearea acesteia ? De principiu nu-mi prea-mi pasa daca-mi impun opinia sau nu, doar ma lupt ca sa o pot expune; cred ca sunt impacat cu mine insumi. Off-Topic: Facand o gluma proasta in genul TimesNewRoman, sa nu considere careva penibil ca proprietarul forumului se 'cearta' cu doi ... vasluieni 
Cu Stimă, Nicolae
-

NicuNicuta
- Membru important
-
de Alin3006 pe 28 Oct 2015, 15:11
Foloseste @nicule, ca astfel afla lumea cum a aparut, ce scrie la statut si in definitiv, de ce sa nu-ti exprimi parerea? Da sa afle lumea minciuni foloseste? Si nu ne certam, una, doi din cate stiu macar unul nu e vasluian. 
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de NicuNicuta pe 28 Oct 2015, 15:17
Alin3006 scrie:Foloseste @nicule, ca astfel afla lumea cum a aparut, ce scrie la statut si in definitiv, de ce sa nu-ti exprimi parerea? Da sa afle lumea minciuni foloseste? Si nu ne certam, una, doi din cate stiu macar unul nu e vasluian. 
Opinia am exprimat-o si cred ca e de ajuns ca sa-i stimulez si pe altii sa citeasca si sa-si faca propriile opinii. Lumea sa citeasca de unde vor ce vor si sa traga concluzii ce si cum e minciuna. Off-Topic: Eu sunt de 10 ani in Iasi, de cand am venit la facultate; dar nu am cum sa nu ma declar vasluian, acolo m-am nascut si am crescut.
Cu Stimă, Nicolae
-

NicuNicuta
- Membru important
-
de vinatorul iscusit pe 28 Oct 2015, 15:36
[quote="the_mav"]John- si tu ai asociatie, iscusitule si tu la fel - vreti sa spuneti acum ca asociatiile voastre NU reprezinta interesele vanatorilor care va sunt membri?
nu inteleg despre ce interese vorbiti !
vreau sa spun ca la asociatia noastra nu reprezentam interese ! noi suntem cativa vanatori care au luat un fond de vanatoare,ne ocupam serios de el,facem ce trebuie,cheltuim cat trebuie,nu facem vanatoare comerciala;noi impartim cotele de recolta echitabil,singurul interes este sa facem iesiri frumoase si sa avem vanat !
nu ne obiga nimeni sa avem membri,legea spune doar sa nu depasim numarul maxim admis ptr suprafata respectiva a fondului !am facut anul trecut propunerea aci pe forum ptr 10 vanatori dornici sa cheltuie 1500-2000 euro/an sa facem ce trebuie ,sa avem "jucaria ' noastra; n am vazut pe nimeni sa scrie ceva constructiv,nu m a sunat nimeni (acum sa nu mai sune- s a rezolvat).
-
vinatorul iscusit
- Veteran
-
-
de ventura pe 28 Oct 2015, 15:36
NicuNicuta scrie:
Off-Topic: Eu sunt de 10 ani in Iasi, de cand am venit la facultate; dar nu am cum sa nu ma declar vasluian, acolo m-am nascut si am crescut.
Cred ca la Jon2004 se referea Alin... E de prin China parca PS: Jon2004,.... sper sa-mi scuzi gluma... 
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
-

ventura
- Veteran
-
- Locaţie: Focsani
de OVI762 pe 28 Oct 2015, 21:24
Sa nu aud de faze cu Vasluieni,Moldoveni,Olteni,Unguri si alte alea ca iau foc si nu ati vrea vreunul  Aici toti suntem vanatori si atat(sau,ma rog,ceva neni cu puscoace de enspe natii).Soacra-mea e din Iasi si nu permit mistouri la adresa moldovenilor,e fata de nota 7000 ,dracii va gaseste daca va luati de moldoveni-si asta vine de la un oltean get beget.Mucles si on topic ca ma dau la voi desi o perioada vroiam sa cam tac...dupa Don 
este in noi
-
OVI762
- Veteran
-
-
de Gheorghe.Rectrice pe 29 Oct 2015, 09:50
La punctul 1 am rezolvat (urmeaza sa aprofundez), la punctul 2 nu prea imi place ce am vazut/auzit Inainte sa continuati cu inflamarea, legat de punctele 3 si 4 stie careva ceva ??
-
Gheorghe.Rectrice
- Nou membru
-
de Alin3006 pe 09 Noi 2015, 14:57
@tomi
Ai intevenit pe topicul cu Legea 295 si ma bucur ca ai facut-o. Legat de noua Federatie, imi poti spune care e noua ei abordare si ce aduce in plus fata de mult boicotatul AGVPS?
Trec peste modul murdar in care m-ati atacat doar pentru faptul ca am incercat sa fac ceva bun, in speta o adevarata campanie pro vanatpare, in momentul in care noi vanatorii eram atacati din toate directiile - de SOR, de Nostra Silva, de toata lumea. Eu am incercat sa fortez o reactie de la AGVPS - pentru ca la momentul respectiv NU EXISTA o Federatie si NU AVEA CINE sa apare imaginea vanatorilor.
Au aparut cateva articole in presa in care am explicat situatia ciocarliei. Si un reportaj TV, vazut de sute de mii de oameni, atat pe DIGI TV cat si preluat in online.
Pentru ca la un moment dat am banat doi oameni cu probleme de comportament, grupul vostru de Facebook a nascut tot felul de povesti halucinante: ca m-a cumparat Selaru, ca sunt pro AGVPS etc. Am fost batjocorit, atacat, desenat, ridiculizat in toate felurile, doar pentru ca am vrut sa fac ceva bun, dialogand cu singura structura existenta la momentul respectiv, in speta AGVPS.
A urmat povestea cu discutiile pe regulamentul de practicare a vanatoarei, unde un alt membru marcant al Federatiei ne-a tras-o -pe romaneste- dupa ce a adunat idei de la majoritatea membrilor forumului ca sa le prezinte sub numele asociatiei lui.
Vreau sa te intreb, dat fiind ca ai fost mereu in interlocutor civilizat, daca tie ti se pare normala abordarea Federatiei si daca tu ai crede in ea? vreau sa aflu si ceu ce ati facut voi Federatia, sau ce veti face in legatura cu imaginea vanatorilor, dat fiind ca abordarea mea nu v-a fost pe plac si m-ati atacat din cauza ei?
Aduceti voi o alternativa in care va bubui presa de povesti pro vanatoare, veti repara imaginea terfelita a vanatorului roman, exista o strategie clara in acest sens? Sau doar au fost niste atacuri ieftine la adresa mea, generate de ranchiuna faptului ca am banat cativa derbedei si i-am maimute, pentru ca se comportau ca atare?
Concret, ce face Federatia pentru vanatorul de rand? NU pentru ala bogat si plin de bani, ca ala se duce oricum unde vrea, ci pentru omul ala obisnuit, care nu isi permite sa sparga mii de euro pe an ca sa se duca de 5 ori la vanatoare de banii aia?
Cine ne va reprezenta in relatia cu presa si cum? Cand spun presa nu ma refer ca share-uiti niste mesaje mincinoase intr-un grup unde sunt NUMAI vanatori, ci ma refer la presa adevarata, la care cei care ne ataca au acces prin firme specializate si ne fac praf in ore si pe canale de maxima audienta, unde nu vad mesajele cateva mii de vanatoari, ci TOATA TARA???
Cine isi va asuma rolul de a educa noile generatii de vanatori? Cine va forta lucrurile de asa natura incat examenele de vanator sa se dea pe bune si anul obligatoriu de stagiatura sa se respecte??
Mai exact, de ce ar trebui sa ne bucuram ca a aparut aceasta Federatie? Ca sincer, pana acum nu am gasit nici un motiv. Poate ne lamuresti tu, ca ar trebui sa fii mai in tema.
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de Alin3006 pe 09 Noi 2015, 15:25
PS: @tomi, NU vreau sa te atrag intr-o polemica, ci sunt doar curios ce aduce aceasta alternativa pentru vanatorul roman! Ca nu stim si suntem curiosi.
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de tomi pe 09 Noi 2015, 21:16
-
tomi
- Veteran
-
de tomi pe 09 Noi 2015, 21:34
FCIR este la inceput de drum, statutul si ce s-a facut pana acum sunt vizibile deruland pagina federatiei. Tot ceea ce urmeaza sa facem va fi postat punctual pe aceasta pagina. Din cate stiu oricine poate intra si comenta pe pagina federatiei, asa ca nelamuririle si intrebarile pot fi puse si acolo.
-
tomi
- Veteran
-
de Alin3006 pe 09 Noi 2015, 22:13
@tomi, nu te-am invitat sa-i faci reclama gratis acestei federatii, ci am pus niste intrebari punctuale pentru informarea forumistilor. Asa ca ideea era sa expui AICI daca federatia asta a voastra face ceva si pentru vanatori, sau numai pentru asociatiile neafiliate la AGVPS. Sunt intrebari simple, ar caror raspuns ar putea fi la fel de simplu, nu un link catre o pagina unde de fapt nu gasim nici o informatie. Inteleg ca e la inceput de drum, asa ca nu am intrebat ce a realizat dejafederatia, ci am intrebat ce planuri are, care e abordarea ei fata de vanatori. Din statut nu reiese nimic, doar ca e o varianta a AGVPS pentru asociatii neafiliate. Sincer sa fiu, de asta ma tem cel mai mult, de o aceeasi Marie dichisita cu alta palarie. Asa ca, ai ceva concret sa ne spui, in legatura cu ce am intrebat eu mai sus, sau ai vrut doar sa-i faci reclama?
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de tomi pe 09 Noi 2015, 23:04
Pai e simplu. Sunt in doua asociatii independente, in curand in trei. Intr-una cotizatia este 800 lei si restul banilor vin din vanatoarea cu strainii, caprior si pitpalac, la preturi rezonabile pentru vanatorii straini. In Consiliul de Vanatoare tocmai s-a discutat despre tarifele minimale pentru straini , care erau propuse la pret de Romsilva. Si aceasta propunere nu s-a acceptat. Deci este de sperat ca strainii vor vana in continuare cu 300-400 E capriorul la asociatia aia, cotizatia pentru romani va ramane 800 de lei iar capriori sunt si pentru romani la vreo 100 E daca vor, dar nu prea vor - iar pitpalaci nu vor deloc romanii. Reprezentantul nostru in Consiliul de Vanatoare s-a opus preturilor pentru straini asa zise minime impuse si a avut castig de cauza. Ca atare in asociatia aia in care vanez, cotizatia va ramane 800 de lei si vanatorul simplu este foarte multumit. Daca se impuneau preturile Romsilva ca tarif minim pentru straini, clientela pe care ne-am format-o deja in 4 ani si este foarte multumita cu preturile noastre, vin in fiecare an, nu ar mai veni probabil, ca atare trebuie marita cotizatia substantial, vanatorul roman nu iubeste asta. Trebuieste spus ca asta ar fi fost o masura care ar fi distrus concurenta asociatiilor mici si medii independente si toti vanatorii, fiecare in parte ar fi avut de suferit la acele asociatii. De asemenea ar fi incalcat niste legi europene, normal ca nu s-a stiut asta ca de obicei, ci doar s-a urmarit distrugerea concurentei. De asemenea trebuie sa spun ca Romsilva a fost de aceeasi parte a baricadei cu reprezentantul nostru in Consiliul de Vanatoare. Acesta este doar un exemplu a ceea ce se face pentru vanatorul de rand. Daca luati fiecare din postarile de pana acum de pe FCIR si va ganditi putin, veti intelege fiecare ce se face pentru vanatorul de rand.
-
tomi
- Veteran
-
Înapoi la Vanatoare discutii generale
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 24 vizitatori