| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
viza port armaModeratori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B
7 mesaje • Pagina 1 din 1
viza port armase poate participa la actiunile de vanatoare in perioada cand permisul de arma este depus pentru o noua viza?
Re: viza port arma1) Nu se poate participa fara permis la vanatoare!
2) Viza este doar o stampila! Tineti mine si aminti si politistului daca a uitat!
Re: viza port armaViza era doar o stampila pe vremea cand se numea viza si insemna PRELUNGIREA dreptului de a purta arma.
Astazi nu mai este viza ci REAUTORIZARE, adica exact la fel ca atunci cand ai fost prima data autorizat. Inainte permisul era pe veci si se viza periodic, astazi este eliberat pe 5 ani si e ca si cand ti-ar da altul la fiecare "viza". Daca ai depus actele inainte de a expira termenul precedent si ai o copie dupa permis poti iesi in teren - adica esti inca sub permisiunea oferita de precedentul drept. Numai daca ai depus actele cu 3 zile inainte de expirare si intre timp a trecut data limita nu ai voie sa iesi in teren pentru ca inca nu ai capatat o noua permisiune. De fapt, nici sa tii armele acasa n-ai mai avea voie ....
Re: viza port armaVa multumesc frumos.
Re: viza port armaNu este nevoie ca cei de la arme sa opreasca si permisele de port-arma pe timpul procedurilor de prelungire a valabilitatii. Ei primesc dosarul cu documentele necesare acestei proceduri de prelungire a valabilitatii permiselor, fac ce verificari cred ca sunt necesare, apoi anunta vanatorul sa vina cu permisul pentru aplicarea stampilei. Asta in mod normal si civilizat. Ca se mai intampla si altfel este oarecum anormal.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: viza port armaPractic esti in situatia in care "nu ai actele la tine". Eu am cautat la sanctiuni in lege si nu am gasit sanctiune pt asa ceva.
Cel putin pana la data la care expira viza tu ai permis. Daca e la politie pt viza nu inseamna ca e suspendat, pierdut, etc. La o cautare in baza de date ar trebui sa figuram cu permise(valabile). La unele AEST-uri am inteles ca pun stampila pe o copie a permisului astfel incat omul sa fie in regula la un control. In astfel de cazuri cel mai bine se aplica " legea locului". Adica intrebi la aest. Si de preferat e sa mergi la viza cu o luna doua inainte sa expire. 4, 5mm
9mm 16 12 .270win
Re: viza port arma
Da,cum spui asa ar fi civilizat.Dar ca sa nu se mai oboseasca sa te anunte cind sa mergi cu permisul la vizat iti cer sa-l depui la dosar si iti dau un termen cind sa te prezinti la ghiseu pt a-l ridica.
7 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori |
Publicitate
|