Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mai 2026, 06:08

viza port arma

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

viza port arma

Mesajde dragosei pe 03 Iun 2017, 17:49

se poate participa la actiunile de vanatoare in perioada cand permisul de arma este depus pentru o noua viza?
dragosei
Membru important

Locaţie: prahova

Re: viza port arma

Mesajde NightSirc pe 03 Iun 2017, 19:52

1) Nu se poate participa fara permis la vanatoare!
2) Viza este doar o stampila! Tineti mine si aminti si politistului daca a uitat!
NightSirc
Veteran

Locaţie: Furcitura nucului!

Mesajde violiv pe 04 Iun 2017, 20:20

Viza era doar o stampila pe vremea cand se numea viza si insemna PRELUNGIREA dreptului de a purta arma.
Astazi nu mai este viza ci REAUTORIZARE, adica exact la fel ca atunci cand ai fost prima data autorizat.
Inainte permisul era pe veci si se viza periodic, astazi este eliberat pe 5 ani si e ca si cand ti-ar da altul la fiecare "viza".

Daca ai depus actele inainte de a expira termenul precedent si ai o copie dupa permis poti iesi in teren - adica esti inca sub permisiunea oferita de precedentul drept. Numai daca ai depus actele cu 3 zile inainte de expirare si intre timp a trecut data limita nu ai voie sa iesi in teren pentru ca inca nu ai capatat o noua permisiune. De fapt, nici sa tii armele acasa n-ai mai avea voie ....
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde dragosei pe 05 Iun 2017, 10:04

Va multumesc frumos.
dragosei
Membru important

Locaţie: prahova

Mesajde Sly_Fox pe 05 Iun 2017, 21:58

Nu este nevoie ca cei de la arme sa opreasca si permisele de port-arma pe timpul procedurilor de prelungire a valabilitatii. Ei primesc dosarul cu documentele necesare acestei proceduri de prelungire a valabilitatii permiselor, fac ce verificari cred ca sunt necesare, apoi anunta vanatorul sa vina cu permisul pentru aplicarea stampilei. Asta in mod normal si civilizat. Ca se mai intampla si altfel este oarecum anormal.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde kama3 pe 06 Iun 2017, 13:50

Practic esti in situatia in care "nu ai actele la tine". Eu am cautat la sanctiuni in lege si nu am gasit sanctiune pt asa ceva.
Cel putin pana la data la care expira viza tu ai permis.
Daca e la politie pt viza nu inseamna ca e suspendat, pierdut, etc. La o cautare in baza de date ar trebui sa figuram cu permise(valabile).
La unele AEST-uri am inteles ca pun stampila pe o copie a permisului astfel incat omul sa fie in regula la un control.
In astfel de cazuri cel mai bine se aplica " legea locului". Adica intrebi la aest.
Si de preferat e sa mergi la viza cu o luna doua inainte sa expire.
4, 5mm
9mm
16
12
.270win
kama3
Veteran

Mesajde Dacul pe 11 Iun 2017, 20:24

Sly_Fox scrie:Nu este nevoie ca cei de la arme sa opreasca si permisele de port-arma pe timpul procedurilor de prelungire a valabilitatii. Ei primesc dosarul cu documentele necesare acestei proceduri de prelungire a valabilitatii permiselor, fac ce verificari cred ca sunt necesare, apoi anunta vanatorul sa vina cu permisul pentru aplicarea stampilei. Asta in mod normal si civilizat. Ca se mai intampla si altfel este oarecum anormal.

Da,cum spui asa ar fi civilizat.Dar ca sa nu se mai oboseasca sa te anunte cind sa mergi cu permisul la vizat iti cer sa-l depui la dosar si iti dau un termen cind sa te prezinti la ghiseu pt a-l ridica.
Dacul
Membru important

Înapoi la Vanatoare discutii generale