| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
arma perfecta pt vanatul respectivModeratori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B
40 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
arma perfecta pt vanatul respectivSunt pe cale sa devin vanator cu acte in regula . merg la vanatoare de cand aveam cam 12 ani
Sunt sigur ca mai sunt si altii in situatia mea: datine si noua informatii din teren care ar fi arma ideala si calibrul pt diverse tipuri de vanat De obicei merg la vanatori de mistret deocamdata ca gonaci sper pana in toamna viitoare sa fiu mebru vanator cu tot ce-mi trebuie Va multumesc adi
Re: arma perfecta pt vanatul respectivCred ca nu o sa prmesti in veci un raspuns de genul "la mistret foloseste calibrul x. Este perfect"
Raspunsul la aceasta intrebare tine foarte mult de subiectivismul fiecaruia. Fac pariu ca toti or sa recomande arma pe care o folosesc ei pentru un tip de vanat ca fiind perfecta. Dar ai sa vezi ca aceste arme sunt diferite, de la vanator la vanator. Pune mana si uita-te la cei de la grupa (si nu numai) ce arme folosesc, incearca sa vezi care ti-ar place mai mult, cu care te intelegi mai mult, si aceea este arma perfecta. Parerea mea. Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
Re: arma perfecta pt vanatul respectiv
Arma perfecta e cea care iti vine perfect cand epolezi, care se potriveste fizicului tau si care se incadreaza si in bugetul tau. Nu in ultimul rand, trebuie sa-ti placa ca si jucarie...Despre calibre ...sunt deja pagini intregi scrise pe forum. Intra si tu pe topicul de arme cu glont, o sa inveti multe.
Benelli ARGO, teava lunga, 30-06 sau 300 wm sau 9,3x62 Si n-am o astfel de arma....am doar 30-06
Re: arma perfecta pt vanatul respectivVio e tatic in arme si munitii, asculta ce spune ca te invata de bine.
Re: arma perfecta pt vanatul respectivCorect!
Bogdan Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
Re: arma perfecta pt vanatul respectivDacă ar fi să o iau dacapo pentru dotare aş lua:
- Browning Cynergy Feather cal.12 pentru sitari, prepeliţe, potîrnichi; - Browning Cynergy Feather cal.20 pentru fazani, iepuri; - Benelli Crio cal.12 pentru porumbei, raţe, gîşte; - Benelli Raffaelo 20 slug pentru mistreţi la pădure; - Blaser R93 cu ţevi: cal.257 Weth.Mag. pentru prădători şi căprior; cal.300Weth.Mag pentru tot vînatul negru. Arsenalul meu e diferit La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Re: arma perfecta pt vanatul respectivSau ceva de genul: vanatoare la padure = arma clasica cu doua tevi sau arma cu glont
vanatoare la pasari = semiautomata Consulta topicul arme lise, cu glont, ca au mai fost solicitari de genul tau
Re: arma perfecta pt vanatul respectivLa vanat mic o arma cu alice cu tevi de min 71 cm , de care ai bani ( fii sigur ca o pusca scumpa nu te face vanator), Daca vrei sa o folosesti si la goana la mistret cu proiectil unic sa aiba tevile de 71 cm . Calibrul ar fi bine sa fie 12 dar daca esti mai mic de statura si 16 sau 20 e bun, totul e sa nu fie exagerat de grea pentru tine. Daca vrei sa-ti iei arma cu glont , pt goana o semi 9.3x62 e alegerea cea mai buna, urmeaza 8x57. Daca vrei o arma si pt. mistret si pt. tap atunci nu iei semi ci bolt action si cal. cel mai recomandat e 30-06.
Daca ai bani de te enerveaza atunci : - vanat mic : cal 12 cu tevi de 76 cm bock sau juxtapusa, cum preferi - tap : cal 243 Winchester bolt action (cu repetitie) - mistret la goana : 9.3x62 semiautomata sau drilling 20-20/8x57 - capa neagra , cerb : 8x68 sau 308 magnum Marci : Browning pt semi, Krieghoff pt drilling si Merkel sau Sauer pt celelalte
Re: arma perfecta pt vanatul respectivDaca e vorba de o singura arma, o juxtapusa sau un boc de 12. Dupa buget.
Vio, te rog nu faci tu corecturile de rigoare, ca esti mai tehnic legate de tevile de 71 cm si 76 cm si sa ne explici cum sta treaba cu bolt action (cu repetitie). Ca parca eu am invatat altfel la scoala ca ar sta treaba to young to die to drunk to live
Re: arma perfecta pt vanatul respectiv..ma bag si eu.
bolt action cu repetitie-exprimare corecta am mai vazut ina alt topic>>> balt action semiautomat ps:adevarat , vio o sa ne lumineze mult mai mult respect Vand carti de gramatica. E ieftine...
Re: arma perfecta pt vanatul respectivDe ce minim 71cm? Din cîte ştiu, pulberile actuale folosite la cartuşele cu alice finalizează procesul de ardere pe o lungime a ţevii de 21"(53cm). Mai departe intervin elementele de echilibrare armă, achiziţie ţintă, ochire, etc La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Re: arma perfecta pt vanatul respectiveu am gandit asa :
80 % vanez - iepuri, prepelite, fazan, iepuri , potarrniche etc deci tre o lisa buna beretta noua sau second bun 10 % - tap, pradatori etc CZ 550 LUX - cal .243 Win poate fi si second 10% - vanat mare ( nu am dar imi doresc un 9.3 x 62) poate fi si second
Re: arma perfecta pt vanatul respectivam facut acest toping deoarece am fost ultima data la o vanatoare de mistreti si sa tras cu o carabina la un mistret cam la 200 kg nici nu a simtit
Jurai ca este arma cu AC asa de mic era calibrul nu veau sa patesc la fel adi
Pai ce calibru era? Oricum, porcii mari sunt foarte rezistenti la foc, mai ales la goana, cand au valuri de adrenalina in sange. Pentru porc mare in goana un calibru bun e 9,3x62( sau 9,3x64 ). Poti opta si pentru 300 WinMag sau 300WethMag sau 8x68S daca vrei ceva foarte razant. Conteaza mult si tipul proiectilului. Ex : 9,3x62 este de regula un glont mai lenes, care are DRO undeva pe la 150m . Am cumparat anul asta 100 cartuse din astea : http://www.lima-wiederladetechnik.de/9,3-mm/9,3x62.htm care au balistica superioara si DRO 190m !!! In plus e genul de proiectil care la impact cedeaza toata energia in corpul animalului. Nu le-am testat inca pe mistreti, dar cei care au facut-o si mi le-au recomandat spun ca sunt best of the best.
La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Intr-adevat pulberile moderne ard repede, eu stiam ca la 65 de cm de teava dar depinde si cum e acea teava (cilindrica sa socata) . Cu cat teava e mai lunga viteza la gura tevii a alicelor va fi mai mare si grupajul mai bun dar peste 76 de cm se considera ca arma e prea lunga si grea si daca se trag cartuse fara bura paharut deformarea alicelor periferice e prea mare ca sa se justifice castigul la viteza. Exista tevi si de 80 sau 82 cm folosite in general la rate/gaste la panda cu cartuse cu bura paharut cu rezulate foarte bune dar au 4 - 4.5 kg greutate. Tevile lungi sunt solicitate puternic, mai ales daca sunt si socate 3/4 sau 1 , la tirul cu proiectil unic si nu sunt asa precise ca si tevile scurte . 71 cm e mediu : teava nu e asa solicitata la proiectil unic e destul de precisa si are un grupaj bun cu alice. De aceea pe piata vedem in general arme cu teava de aceasta lungime. In ce priveste armele cu repetitie
Re: arma perfecta pt vanatul respectivDaca n-ar fi fost atat de innoit ca forma forumul ar mai fi si acum la poze niste tabelute puse de mine acum cativa ani - in aceste tabele erau afisate vitezele la gura tevii la nu mai stiu cate marci si gramaje de cartuse trase din tevi de la 50 la 80 cm. Sporul de viteza se oprea pe la 66-67 cm, peste 70 cm viteza la gura scadea, nu crestea. Tevi de 80-90 cm pentru rate se foloseau pe vremea pulberilor mai putin eficiente si se mai folosesc azi dar nu la vanatoare ci la unele talere si nu pentru calitatile balistice ale tevilor lungi ci pentru a face arme grele si echilibrate.
Proiectilele unice pentru lise merg cel mai bine din tevi de 55-58 cm iar tevile de 50 cm cu care sunt dotate multe arme dedicate acestor proiectile sunt asa scurte pentru o manevrabilitate mai mare. Ca numar, cele mai multe arme se vand azi cu tevi de 66 cm nu 71 - la noi e moda cu tevi lungi si se cer in continuare cele de 71 sau chiar 76 cm. In ce priveste exprimarea, arme cu repetitie bolt-action este corect (categoria si sistemul) pe cand arma bolt-action cu repetitie este un pleonasm (precizarea sistemului asigura si incadrarea in respectiva categorie). Nu-i chiar asa gresit nici bolt-semi - multe din semi, cel putin din cele cu glont se inzavorasc tot cu un bolt, aproape identic cu cel al armelor cu repetitie ca functie, constructie, etc. Ca de multe ori in limba, termenii s-au incetatenit cu un anume sens chiar daca nu e cel mai corect. Alin, tare ti-a placut 270-ul daca vrei sa faci si din 9,3x62 unul care sa traga la fel Inca o data, cred ca poate fi folosit la mistreti si va da bune rezultate dar e pe langa logica sa sustii ca e "the best" proiectil inventat pentru calibrul acesta. Inainte de a iesi la vanatoare cu el, incearca-l un pic in poligon - s-ar putea sa nu-l inghita arma corect si precis. Si sa-l folosesti cum trebuie si cu rezultatele asteptate! Rau nu e!
Re: arma perfecta pt vanatul respectivVio,
Nu te contrazic din doua motive : 1. E clar ca te pricepi la arme mult mai mult decat mine 2. Nu l-am incercat glontul cu pricina, vb doar teoretic si din povestirile prietenilor. Ce spui tu legat de gramaj e foarte logic, ideea pentru care mi-a placut acest glonte a fost ca imbunatateste considerabil razanta calibrului, altfel destul de lenes. O sa-l incerc intai la poligon, evident si revin cu info.
Re: arma perfecta pt vanatul respectivArma perfecta e aia cu care pui vanatul jos!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: arma perfecta pt vanatul respectiv...si, evident, ramane "jos", nu se scoala sa fuga unde vede cu ochii
„Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
Cea mai buna postare de pe forum ! MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Foatre bun raspunsul...si eu sunt pe cale sa devin vanator si e de invatat tocmai am cumparat cartile si m-am crucit si eu merg la vanatoare de la 11-12 ani.......arma la care visez eu e un Benelli monteleltro nu stiu mare lucru de ea cine cunoaste ias ruga sa imi dea vreun sfat
Re: arma perfecta pt vanatul respectivMontefeltro e o armă f.foarte bună pentru tradiţionalişti, bine echilibrată, uşor de întreţinut, grupaj bun, numai mână şi ochi să fie. Ciclează fără probleme încărcături de 24g, dar la încărcături semimagnum şi magnum zdruncină bine. La fel şi după 100 - 150 de talere în serie te resimţi. În 6 ani de tragere nu am avut nici o problemă de ciclare sau cu arma. De 2 ani am înlocuit patul şi antepatul clasic cu Confortech. Altă viaţă. Achiziţie mult mai rapidă a ţintei pentru următoarele focuri, iar încărcăturile de 24 - 28g nici nu le simţi. Ca urmare, recomand un Raffaello Crio Confortech iar la talere va fi o plăcere, nu un calvar. La vânătoare rezolvi rapid o piesă, două apoi combatere şi aer curat
La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
oooofffffff.... mai nene, cum le zici tu intotdeauna rar...si apasat, asa.... sa ramana acolo unde trebuie ! DA. cam asa ar fi, daca ar fi sa fie. daca se permite, o mica preferinta personala spre finalul listei: 375 H&H. de gustibus -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
http://www.adevarul.ro/locale/focsani/F ... 81236.html The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: arma perfecta pt vanatul respectivArma artizanala, prezentata in linkul de mai sus, este arma perfecta...sa te lase fara degetele la maini, fara unul sau ambii ochi, sa faca o gaura-doua in plus, pe langa cele naturale.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: arma perfecta pt vanatul respectivPusca din teava de esapament??
Ori presa a scris aiurea, ori tov. Ochean ( nici nu putea sa-l cheme altfel MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: arma perfecta pt vanatul respectivromanii sunt inventivi....macare de am folosi aceasta inventivitate intr-un mod constructiv...
40 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori |
Publicitate
|