| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B
28 mesaje • Pagina 1 din 1
Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Salutare la toata lumea!!
Sunt nou venit si eu in lumea vanatorilor , astept sa fiu ajutat de catre voi cu sfaturi . Pentru inceput sa ma prezint sunt din Bucuresti am 25 de ani si ador sa merg la vanatoare as pleca cu saptamanile daca ar fi dupa mine si daca m-ar tine buzunarul. Merg deja la vanatoare cu unchiul meu care e vanator de ceva timp, cred ca pasiunea pentru vanatoare am mostenit-o de al bunicul meu si el fiind mare vanator si "povestitor" dar pe timpul lui "Ceasca"(el a ramas fara arma la revolutie au venit aia de la securitate si i-au luat arma ca cica sa nu se apuce sa sustina revolutia si sa lupte impotriva regimului). In fine vreau sa imi achizitionez o arma da nu prea ma pricep ce si cum, unchiul meu are ceva arme pentru moment pot sa impreumut de la el arme, mentionez ca el nu prea se pricepe sa dea sfaturi in a cumpara arme asa ca o sa astept de la voi. Eu as vrea sa imi achizitionez un BOCK Luigi Frachi , modelul acela foarte ushor, iar carabina o sa vreau un Browning 300WSM. Astept sfaturi si pareri din partea voastra. Multumesc anticipat!
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Bun venit. Lisa este ok dar ce tine de carbina si calibru eu as zice sa te rezumi in prima faza la un 30.06 si dupa o sa vezi daca ai nevoie de ceva mai mai iar ca marca este ok, eu sunt putin subiectiv ca luna asta mi-am luat o tikka t3 hunter si sunt foarte incantat de ea.
Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!salut si eu sunt de acord cu georgica in ce priveste lisa e buna nu am avut dar am tras ce ea ,e buna iar in ce priveste browningul ,detin o astfel de arma si cred ca mai bine ar fi sa tragi mai intai cu o astfel de arma pt ca pt o prima arma este un pic cam mare dar o sa te obisnuesti cu ea daca chiar iti place asa mult arma ,eu de exemplu acum nu mi se mai pare asa mare reculul dar zgomotul e mare e buna arma e beton dar nu stiu cum o sa fie impactul asupra ta ca si prima ta arma.
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!
Nu prea sunt in masura sa dau eu cu sfaturi avand in vedere ca nici eu nu-s vanator prea harshit. Ma incumet totusi sa-mi dau cu parerea (sfaturi nu-i dau nici copilului;stiu ca sfaturile nu-s urmate Lisa e mai mult decat OK dar depinde si ce vrei sa vanezi cu ea.Daca vei merge predominant la pasaret (ratze,gaste) s-ar putea sa-ti para rau ca n-ai mai multe cartuse pe tzeava.Franchi au si o semiautomata tot foarte buna si foarte usoara. La fel si cu carabina;depinde ca vrei sa vanezi daca te limitezi pana la maxim caprior un 3006 nu-si are rostul;recul ca naiba,munitie scumpa,etc. E drept ca si eu sunt subiectiv avand in vedere ca detin o semiautomata care si-a facut treaba cu brio si mai nou am si o carabina in 223. Daca ar fi sa merg la mistretz prefer tot cu semi pentru rezerva de cartuse,asta in cazul in care nu l-am nimerit din prima si ii trece prin cap porcotanului sa ma priveasca cu repros, mai de aproape
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Salut!
Am tras cu lisa Luigi frachi Bock si mi-a placut mult, poate si din pricina faptului ca e ushoara daca ziceti ca Luigi franchi are si semi automata ar fi de vazut si aia daca ma puteti ajuta cu un link ceva Browning 300WSM am tras destul si cu aia ( am precizat ami sus ca unchiul meu e vanator de ceva timp si detine un 300WSM) deranjat e doar zgomotul foarte mare pe care il face, in schimb glontul e cam letal si distructiv cam pe unde nimereste.
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Uite un link:
http://www.franchi.com/Product/index.asp?ID=708 Cica are 2.65 kg
Letale sunt toate gloantzele
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Arme bune amandoua. Nu cu mult timp in urma, majoritatea vanatorilor,nici nu visau la asa arme, nici nu stiau ca exista. Toata lumea avea cate un Ij si ala trantea si prepelita si mistretul. Ceva probleme poti sa ai cu munitia pentru carabina, cartuse 300 Winchester short magnum nu prea se gasesc pe la orice magazin. Trebuie sa iti faci stoc dinainte, sa nu umblii prin toata tara dupa cartuse.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Bine ai venit!
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Alegere foarte buna, nu te lua ca este calibrul mare.Eu as baga 30.06, dar nu ca ar fi mai potrivit, doar ca este ieftineala cu munitia.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Simpatic, nu ma ce zice " glontul e cam letal " -
Asemanator cu " daca te impusc in cap, inclin sa cred ca ai sa mori " Nu e nici o observatie la adresa cuiva......doar mi s-a parut amuzant.
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Da foarte funny, am folosit o exprimare neadecvata. Vroiam sa spun ca omoara mai repede , ai mai multe sanse sa cada vanatul chiar si in conditiile in care nu o nimeresti vital!! Oricum atzi intzeles voi ce vroiam , bine ca a iesit hazliu din cand in cand e bine sa mai si razi!!
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!bine ai venit
Franchi nu are reclama lui Beretta dar mecanismul este fiabil iar designul exterior atrage atentia.Pt 300WM alege Browning Eurobolt sau Manlicher clasic sunt cam la acelasi pret. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor![quote="Sly_Fox"]Arme bune amandoua. Nu cu mult timp in urma, majoritatea vanatorilor,nici nu visau la asa arme, nici nu stiau ca exista. Toata lumea avea cate un Ij si ala trantea si prepelita si mistretul. Ceva probleme poti sa ai cu munitia pentru carabina, cartuse 300 Winchester short magnum nu prea se gasesc pe la orice magazin. Trebuie sa iti faci stoc dinainte, sa nu umblii prin toata tara dupa cartuse.[/quote]
A zis cineva ceva de de Short Magnum ?? cred ca aincurcat raspunsul Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Bun venit in randul vanatorilor! Kkt pe tevi, indiferent care ar v fi ele
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Bine ai venit -se vede ca ai sfatuitor bun-ambele arme pe care le doresti sunt excelente si cam ce iti trebuie la noi -la 300 cred ca wm ar fi suficient -dar numai pt faptul ca pt celalalt 300 nu prea gasesti cartuse -in rest f bine gandit -Sa auzim numai de bine
A zis chiar el:
Am gasit si ceva date despre 300WSM: http://en.wikipedia.org/wiki/.300_WSM
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Da asa e .Eu am incurcat.........SCUZE
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Se accepta scuzele.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Bine ai venit ! Si pe care le vei alege , sa-ti aduca numai satisfactii pentru ca sunt arme bune la care (cum spunea cineva) putini sperau cu ceva timp in urma. Eu la carabina as alege totusi un 30 06 .
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Bun venit !!!
Ia-ti ce-ti place si ce crezi tu ca ti se potriveste . Succes si ... catare plina .
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!multumesc mult pentru urarile de bun venit!
Azi ma duc in teren dupamiaza asa in recunostere, ca pe 15 se da drumu la TAP! Si mi-am arvunit deja o autorizatie individuala. pentru cei care cunosc sau aud , vad , de vanzare Luigi Frachi BOCK astept linkuri sau sa imi dati de veste. Multzumesc anticipat!
cu cea mai mare placere te servesc-in mess dan_morariu2006
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!sunt vanator de anu asta si am un ij de calibru 16 ce sfaturi ami dati?
Catare plina
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Poate nu sunt eu in masura sa-ti dai sfaturi de un mare cunascator dar te ajut cu tot ce stiu si aici pe forum sunt multi care te vor ajuta daca vrei sa afli ceva. Deschide un nou topic si spunene ce ai vrea sa stii si nu ai gasit scris pe aici. Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Multumesc la fel.
Du-te cu el la vanatoare. Cat mai mult si cat mai des.
Re: Sunt Nou venit in randul vanatorilor!Cine mai e nou...Vanator?
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
28 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori |
Publicitate
|