| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
masina de teren favoritaModeratori: Alin3006, mialxx, popaliviu, the_mav, RazvanGTC, GTC Auto SHOP @Nicu
iti iei un Aro vechi de 5-6 ani si il aranjezi ! PS - sa stii ca faptul ca sunt inginer auto nu este un dezavantaj ( ma refer la zimbaretii tai ! ) , eu chiar mi-am iubit meseria si stiu sa o fac binisor de vreo 15 ani . PPS - nu am actiuni la ARO - de fapt nici nu mai stiu daca fabrica asta mai produce ceva . Dar daca e sa chinui cu o masina in teren , pe bani putini , prefer sa o fac cu ceva autohton unde piesele si informatia imi sunt la indemina . Voi vorbiti de masini straine la care habar nu aveti ce se poate imbunatati si cu ce costuri - in speta acceptati niste "cazaturi" doar ca sunt "ieftine" si nu va doare sufletul cind le zgariati . In rest - varza ! PPS - vezi ca astea specificate de tine nu sunt masini - sunt epave pe roti ! ( Terios210, Grand Vitara183, Korando 195 ) . Iar restul enumeratiei este peste 15.000 EUR bucata si nu face obiectul anlizei noaastre - masini pentru vinatoare sub 10.000 EUR .
ieri am fost la evaluare ... si am avut norocul sa merg cu un hummer ... vreau sa va spun ca am ramas socat de cum presteaza in balti de jumate de metru si namol de 30 cm ...sa nu mai zic de pante abrupte .... adevarul e ca inauntru este "chici" parca e o chinezaraie ... scaune mici si loc redus pt pasageri in ciuda gabaritului pe care il are + consum enorm... motor de 6300 cmc (330PS) ... de piese de schimb nici nu mai vorbesc
iar acum legat de niva ... eu am una si credeti-ma ca nu ajunge in service la fel de des ca un aro ... mai exact de cand o am nu am fost decat sa skimb jantele ... iar ca sa va mai zic ceva ... de cate ori am fost la vanatoare cu ea , nu am ramas nici odata impotmolit cu ea si presteaza foarte bine la teren accidentat kiar daca unii zic ca ii scumpa, consuma mult.... iar ca sa facem o diferenta intre niva si aro, vreau sa va spun ca este diferenta ca de la cer la pamant .... de ex daca cumeri doua masini noi (aro si niva) pun pariu cu oricare dintre voi ca aro va ceda prima ... la aceasta masina va fi tot timpul de lucru si tot timpul va ceda ceva la ea ... din pacate . Si mai ceva, mie nu imi place sa investesc mult in masina, kiar mias lua un aro din cauza costurilor reduse dar nu imi iau de frica sa nu mesteresc toata ziua la ea, pt ca stiu sigur ca ceva tot va ceda la ea cand tie lumea mai draga Lucrurile bune se intampla celor care stiu sa astepte!
humwee h2 sau h3. cu care ai fost?
humwee-varianta militara stiu ca e cea care se descurca in teren cel mai bine si are interiorul........sa zic subdezvoltat.spatiu f ingust h2- asta vrea sa fie un suv si din ce am vazut capacitatile off road sunt limitate din cauza greutatii h3- asta e mai mult masina de lux decat suv. legat de masina de vanatoare consider ca masina de vanatoare trebuie sa fie un off road autentic decat un suv! " Unde este vointa se gaseste si posibilitate ! "
asta e modelu` [albumimg]2506[/albumimg]
dar umpic tunata ..... oricum, am ramas impresionat de cata relaxare dadea dovada soferul cand trecea prin locuri in care eu stateam cu inima in dinti ca nu vom trece Lucrurile bune se intampla celor care stiu sa astepte!
Ai dreptate! Eu am avut Aro 243 in 90 si 91. Ziua in care l-am vandut a fost una din cele mai fericite zile din viata mea. A dracu' porcarie, cand iti era lumea mai draga se strica ceva. Cunosc paznici de vanatoare care au aro pe mana. Calitati off road foarte bune, dar tre' sa-ti placa sa surubaresti masini, altfel, forget about...
Mai baieti - voi nu ati inteles ce spun eu - mie imi place sa surubaresc si sa-mi tunez o masina ieftina ca sa faca in teren cu brio . La confort nu prea am ce sa-i fac , la tehnic e domeniul meu si asta inca cu bani putini . Deci eu sunt fan Aro , pina o sa string bani de un Mercedes G .
@8X57
Tu spui
Pai ... ala nu era maiestru militar ci poate macelar si baietii care il reparau nu stiau cum . Cred ca daca ii intrebai care este forta de sringere a buloanelor de la Chiuloasa sau care e ordinea dadeau din colt in colt si raspunsul era : Hai domne ca nu conteaza merge si mai tare De ce sa facem misto de Aro cind tin minte ca tarani care veneau cu ele la piata isi faceau treaba si asa cum zicea si Val costurile de intretinere conteaza foarte mult , De ex la Dodgeul meu rulmetul de pa rotile din fata nu se schimba ci se inlocuieste intr-un ansamblu care costa $700 pe o rata X2 $1400 (cu banii astia mi-as lua ARO si as cumpara rulmeni la ea odata pe saptamina numai sa stiu ca sint noi ::))) /... )si asta sa nu mai zic manopera care costa inca 7-800 e adevarat in US , dar mai bine o dau decit sa o duc la unu care nu stie cu ce se maninca MECANICA. Hunt Safe
Nicule asa credeam si eu pina intr-un timp dar m-am lamurit repede cind miam dat seama ce inseamna "mecanic"
I-mi aduc aminte acuma 6-7 ani in Bucuresti eu si cu un amic ne-am dus cu un Audi la cel mai cel mecanic, cind a ajuns sa scoata amortizoarele a pus mina pe Mops amicul meu era sa-l stinga de git , ia explicat ca exista o scul aspeciala , asa zis mecanicul nici nu stia despre ce e vorba si ia spus-o cu atitudine ca decind lucreaza el pe Audi asa le schimba amortizoarele, asa era si in armata mecanici aveau un set de chei patent si ciocan si le faceau sa scoata fum e adevarat dar vai de mama lor daca le luai la mina nu gaseai doua camioane sa mearga la fel Hunt Safe
si eu am avut experiente asemanatoare la vanatoare, dar nu-mi pot permite o masina de teren sau pt vanatoare momentan. in cateva luni vreau sa achizitionez o masina care sa fie utila si pt drumul la serviciu si pentru vanatoare(cat sa ma duca in teren pana unde ii e puterea). ma gandeam la un golan(logan) , unii zic ca multumita garzii la sol se preteaza "binisor" la teren mai greu, da parca totusi nu e gandit pt asa ceva si mi-a venit in minte pick up-ul, da asta e oribil la confort si sa nu mai vb despre locurile din spate. asa ca astept sa vad cu taxa asta de prima inmatriculare si sa vad golan pick up(poate poate)
" Unde este vointa se gaseste si posibilitate ! "
se pare ca au ceva traditie. de fapt e un land rover fara licenta
uite aici: http://www.santana-deutschland.de/histo ... torie.html " Unde este vointa se gaseste si posibilitate ! "
Si eu am tot o Niva pe care am cumparat-o de noua acum un an. O folosesc iarna pentru a proteja cealalta masina si bineinteles la vanatoare. Dupa ce i-am facut o serie de imbunatatiri ( jenti, anvelope, portbagaj aerian, scuturi, bullbar, etc) ma declar multumit de felul in care se comporta masina. Nu am ramas in teren decat atunci cand am suspendat-o in locuri in care cred ca ramaneam suspendat cu orice alta masina. Am iesit si de acolo cu un troliu manual fara probleme pentru ca masina este destul de usoara. Oricum, urmatoarea investitie va fi intr-un troliu electric si un hi-jack. De asemenea, o sa-i decupez vara asta aripile astfel incat sa pot pune si cauciucuri cu un diametru ceva mai mare. Timp de vreo 10 ani am folosit la vanatoare un Aro 244 cu motor de Brasov care a mers foarte bine, exceptand ruperea frecventa a MRL-urilor, grupului fata si ceva "congelari" ale motorinei in anii cand inca nu aveam o motorina buna in RO. O alta problema era greutatea mare a masinii ( peste 2 to), motiv pentru care se afunda tare de tot in namol si nu mai puteam sa o scot decat cu tractorul. Am ARO si acum, dar il folosesc pentru alte activitatii si ca masina de interventie atunci cand raman cu Niva "atarnat" pe undeva.
Personal, consider Niva masina ideala pentru vanatoare dpdv al raportului pret/calitate. Reparatiile nu sunt costisitoare, consumul de benzina nu ma intereseaza foarte tare pentru 100-150 km facuti la o partida de vanatoare si o poti baga pe oriunde cu mult mai putine retineri decat ai face-o in cazul unei masini de 30-40.000 de euro. Intr-adevar, spatiul in cabina este mic, dar suficient pentru 2 vanatori plus echipament - pentru vanat fiind diponibil portbagajul aerian. Cat despre varianta unei masini SH, nu sunt adeptul acestei solutii. Niva este a 12-a masina pe care o cumpar si toate au fost noi. Poate ca nu este foarte economic dar asa ma simt eu bine, nu imi plac lucrurile folosite de altii
Dragii mei,
Vorbind de masina de vanatoare, va recomand cu draga inima noul Mitsubishi L200. Putere (136cp) si cuplu (361 Nm) destul cat sa va faceti treaba. Este super stabila si agila si pe asfalt la viteze ridicate, asta in cazul in care nu o inaltati sau nu-i schimbati anvelopele. Oricum masina e brici. Cu inca vreo citeva mii de euro bagate in plus poti sa scoti din ea o masina super. Variantele ce au cutie Super Select II in standard (identic cu noul Pajero ), au doua diferentiale blocabile ( spate + central ). Centralul se cupleaza automat cind treci pe greu (4HLC) iar spatele il poti cupla manual cind esti pe supergreu (4LLC). Bineinteles poti sa-i montezi aftermarket si un diferential blocabil fata ARB pe aer dar trebuie foarte multa atentie cind si cum il folosesti pentru ca poti f...e planetarele fata imediat. Anyway, cu trei diferentiale este G in toata regula. Gasiti poze cu masina mea la galeria personala.
Unul din cei mai vechi membri ai forumului, cu cele mai putine postari. Pedeapsa: un drive test cu noul L200 !!!
Unul din cei mai vechi membri ai forumului, cu cele mai putine postari.
Pedeapsa: un drive test cu noul L200 !!! S-a marcat Marius. Te astept la C-ta. Sic transit gloria mundi !
Frumoasa masina intradevar are putin din modelele de la Baha . A inteles ca au vrut sa le exporte in USA dar fostuzate din cauza motoarelor mici , cel putin ala pe diesel e micut pentru masina asta 2.4 l , atentie la turbina daca masina e echipata au probleme cu furtunele si daca nu bagi la timp de seama la revedere turbo .
In rest e ok incapatoare si tocmai buna pentru noi outdorsmeni . Iti doresc muti km in ea si nici unu sub ea Hunt Safe
Tocmai am discutat cu un posesor de Nissan Navara modelul nou. Mi-a zis ca sta tare rau la fiabilitate.
Nici unul, pt. ca masini de sosea, ai de unde alege...
E made in Japan? Ai apucat sa-si arate fiabilitatea sau o ai de putin timp?
Draga Marius,
1.Din cite stiu e fabricata in Japan. 2.Despre fiabilitate nu pot sa va spun prea multe deoarece o am de 2 luni. Daca ma tine cu succes 5 ani sunt multumit. Dupa cinci ani consider ca trebuie vanduta. Apropos de fiabilitate, vedeti voi dragilor intotdeauna am avut incredere in marci. Mercedesul o fi fiabil sau ba? Raspundeti voi pentru ca eu am schimbat pina acum 2 cutii de viteze. Asociatul meu a patit la fel. Macar eu mai aveam putin si o scapam si-n Dunare, ca sa nu mai pomenesc de toate vagaunile si coclaurile pe unde a ajuns. Acum saracuta s-a pensionat din off-road inlocuita fiind de L200. 3. Despre calitatile off-road ale lui L200 numai cuvinte de lauda. Incaltata cu ce trebuie va garantez ca nu ramaneti blocati. Asta in cazul in care nu suspendati masina, lucru la care eu eram (sunt inca?) super meserias. Sic transit gloria mundi !
Bravo tata! Caini pentru mistret inteleg dar pick-up double cab chiar nu stii unde gasesti? Am pregatit deja si cusca de sarma speciala pt. caini. Datorita acestei omisiuni de care te faci vinovat vei plati cu .... o bere. Ce zici? Sic transit gloria mundi !
sa nu uitam de camel trophy, una dintre cele mai grele competitii de acest gen. modelul aniversar de discovery folosit in camel trophy personal mi se pare una dintre cele mai tari (din toate punctele de vedere) masini de off road veritabile.
numai bine -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Înapoi la Off road si aventuri pe 2 sau 4 roti Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori |
Publicitate
|