Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 03 Feb 2026, 19:10
|
|
|
Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .
Moderator: liviur
de winkr pe 29 Feb 2016, 05:19
Buna, Ma repatriez din Canada anul acesta spre sfirsit. Am 2 rifles, in Canada categorisite ca non-restricted, long-rifles (de obicei cele de vinatoare sint non-restricted), merg la Range de shooting regulat for fun.
Detin Permis de Achizitie / detinere de Arma in Canada. Posedez o rifle SKS Rusesc 7.62x39 si un Kel-tec Sub 2000 Gen2 9 mm . Detin si munitie galore pentru amindoua, 7.62x39mm si 9 mm.
Ma intereseaza cum pot sa le aduc (armele si in special munitia). Ce conditii legale trebbuie sa indeplinesc. Nu vinez, ci ma intereseaza shotting range, tragere la tinta si atit.
Va multumesc. Victor R.
-
winkr
-
de radubichis pe 29 Feb 2016, 10:31
winkr scrie:Buna, Ma repatriez din Canada anul acesta spre sfirsit. Victor R.
Ai face bine sa stai acolo .Este ca si cum te-ai intoarce in epoca de piatra
-

radubichis
- Veteran
-
- Locaţie: Hunedoara
-
de mialxx pe 29 Feb 2016, 13:25
radubichis scrie:winkr scrie:Buna, Ma repatriez din Canada anul acesta spre sfirsit. Victor R.
Ai face bine sa stai acolo .Este ca si cum te-ai intoarce in epoca de piatra
Mare dreptate ai.
-
mialxx
- Veteran
-
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de Sly_Fox pe 29 Feb 2016, 19:51
winkr scrie:Buna, Ma intereseaza cum pot sa le aduc (armele si in special munitia). Ce conditii legale trebbuie sa indeplinesc. Nu vinez, ci ma intereseaza shotting range, tragere la tinta si atit. Va multumesc. Victor R.
In Romania tendinta este de a termina cu armele detinute de catre civili. Sistemul ne vrea total dezarmati, nici macar pentru vanatori si colectionari nu exista o relaxare legislativa. Noi suntem din start vazuti ca potentiali periculosi, legislatia fiind facuta in asa fel incat chiar si cea mai mica chichita, fara nicio insemnatate si care nu afecteaza in niciun caz siguranta si securitatea societatii, sa constituie o piatra de moara la gatul posesorilor de arme. In Romania nu exista siguranta ca maine vei mai avea arma, un cartus uitat pe noptiera, un blocator de tragaci la semi uitat sa fie pus, iesi cu pusca nebagata in husa de pe un drum din fond, pentru ca sa intri pe alt drum aflat la 50 de metri departare si multe alte asemenea nimicuri, duc inevitabil la sanctiuni drastice. Nu mai spun ca daca dai un foc de arma esti verificat si rasverificat, daca ai actele la tine, daca nu cumva ai completat gresit autorizatia inainte de inceperea vanatorii, daca arma corespunde cu cea din permis si alte asemenea treburi care iti cam taie cheful sa mai iesi la vanatoare. Apoi la sfarsit stai si semneaza procese verbale, cum ca ai fost totusi gasit in regula. Daca te intereseaza doar tirul sportiv, imi pare rau, dar vestile sunt proaste. Poligoane in Romania mai deloc, cateva cat sa le numeri pe degete, imprastiate prin tara, si alea majoritatea pentru tirul cu arme lise, autorizate pentru tragerea cu alice. Pentru glont, doar cateva in toata tara si alea cu linii de tragere pana pe la 150 de metri, adica o aruncatura de prastie. Sa aduci armele in tara, greu de tot, hartogaraie si verificari peste verificari de iti vine sa o iei la fuga spre Canada. Nu mai spun ca pe urma stau cu ochii pe tine ca pe butelie, doar-doar uiti sa incui lada sau sa scoti inchizatorul din arma. Cred ca 9 din 10 vanatori romani ar dori sa plece in Canada, numai sa scape de nenorocirea din tara. Cred ca tu ai un motiv serios de vrei sa faci invers, adica sa lasi o tara precum Canada pentru un ,,gulag neo-comunist,,.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de violiv pe 29 Feb 2016, 23:18
Bine ai venit printre noi, pe forum! Cel putin in privinta regimului armelor, mai bine ramai acolo ...
Arma scurta, respectiv Kel-Tec de care vorbesti, nu poti detine in Ro decat daca faci parte din anume categorii "favorizate", adica esti politist, militar, functionar public sau instructor de tir angajat la un poligon.
Pentru restul armelor trebuie sa fii vanator, colectionar sau instructor de tir in activitate.
Daca nu esti instructor de tir angajat la un poligon sau vanator, iesirea cu armele de tir la trageri e permisa numai cu autorizatie prealabila de la politie, nu poti detine munitie pentru ele si ai voie s-o cumperi numai la poligon.
In mod sigur nu poti rezolva cu actele de la distanta, adica trebuie sa vii intai in Ro, sa incerci sa intri intr-una din categoriile indreptatite sa poata detine sau folosi o arma, apoi sa mai faci un drum ca sa-ti aduci armele, cu costuri de transport care pot fi mai mari decat ale armelor.
Avand in vedere valoarea in bani destul de modica a armelor de care vorbesti, cel mai simplu este sa le vinzi acolo, sa vii in tara, sa vezi in ce categorie de posesori de arma iti convine sa intri si sa cumperi altele aici.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de winkr pe 01 Mar 2016, 15:56
Multumesc mult. Foarte informativ. Din pacate foarte communist chair dupa 26 De ani. Intradevar un motiv De reevaluate a prioritatiilor.
-
winkr
-
de the_mav pe 01 Mar 2016, 16:09
guns & ammo DON'T MIX WITH ROMANIA!!! Tine minte acest lucru toata viata ta!  Asa a fost mereu, de sute de ani, asa va ramane si de acum inainte. Revenind la topic, fa-ti si tu calculele personale si vezi daca chiar tii sa revii in tara, asa in general. Ai tu motivele tale, dar daca revii atunci sterge-ti de pe lista pasiunea fata de arme. Cunosc Canada bine/foarte bine si ti-o spun deschis, fara sa te cunosc macar: NU lua decizia asta, mai gandeste-te! In general, pentru revenit in tara, nu mai vorbesc de aspectul de repatriere a armelor. 
------------------------------------- Holland and Holland - pure art...
-

the_mav
- Veteran
-
- Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova
-
de winkr pe 03 Mar 2016, 05:31
Salut, Da m-am uital la lege, scrisa de relicve comuniste. Lege care actioneaza diferit pe categoryy de cetateni, demnitari, nu mai stiu cine, au voie sa detina arme in timp ce noi, ..ulimea de rind n-are voie, ssmd. Ce rahat..., trist, dupa 26 de ani faci legi pe categori de cetateni si profesii. Asta da democratie. Ce insemanna long rifle in Romania? In Canada in general o pusca care e mai lunga de 470 mm teava si mai lunga de 660 in total ( http://www.rcmp-grc.gc.ca/cfp-pcaf/fs-fd/clas-eng.htm) e considerata non-resricted. Aici se poate cumpara pe baza de permis, si nu este inregistrata (din 2012 cind au constatat ca nu pot sa faca o baza de date duap ce-au cheltuit vreo 600mil$). Legea si aici dureros de imbirligata, facuta de mos beshina de la curu reginei, dar nu chiar asa ca la Ro. M-am uita la preturi la rifles la magazinul http://www.magazindearme.ro unde parca capitanul nemo si-a deschis talciocul de flinte, vs de magazinul din carier unde stau ( https://www.firearmsoutletcanada.com/) M-am speriat de preturi de 3-4 ori mai mari la flinte si de 5 ori la munitie (really un glont 14 lei = 5$) vs 20-50c aici. Trist trist si intradevar, nu chiar epoca de piatra da dark-ages, categoric. Cum am mai spus, reevalez optiunile de pensionare, ca sa-mi ramina fanul de a merge la poligon. Mersi inca odata.
-
winkr
-
de UlissePro pe 03 Mar 2016, 05:38
Cauta sa vezi cate poligoane avem si cu ocazia asta te prinzi de cat fun o sa ai parte... Cu parere de rau o zic. Mai fa de cateva ori socotelile, poate ramai acolo unde esti! Numai bine.
R93 .243W & .300WM F3 20/76
-

UlissePro
- Veteran
-
de bogus pe 03 Mar 2016, 10:14
Nu stiu zau ce sa zic dar m-am uitat la siteul magazinului tau "de cartier" si sta mult mai slab la ce are de vanatoare sa zicem, la bolt action are de vanzare un o bucata Mosin Nagant si doua bucati de la o firma necunoscuta pentru noi, astia de la noi vand Blaser, Steyr, EOS, Browning, Beretta, Benneli, Fabarm, Caesar Guerini, Baikal, Sabatti etc si de la fiecare firma au de la cel putin 10 modele pana la 30-40 modele. Daca tu consideri Blaser F 3 Luxux flinta capitanului Nemo atunci inseamna ca avem opinii diverse in ceea ce priveste armele. Da siteul canadian este foarte frumos vizual se misca foarte bine se vede ca e facut de o firma profi de IT, da siteul vostru e plin de semiautomate care mai decare mai militaroase si se vede ca pe asta sunt axati clientii canadinei, cu scuzele de rigoare dar in Romania 99% din clienti suntem noi adica vanatorii asa ca magazinele aduc marfa ceruta de noi La cartuse nu te pot contrazice sunt mai scumpe in Europa si in Romania si mai scumpe, in schimb la magazinul canadian sunt mai putin diversificate decat la magazinul online romanesc dat de tine exemplu. Desi... uite si aici un exemplu http://www.firearmsoutletcanada.com/ammo/shotgun-ammuntion/12-gauge/sellier-bellot-12ga-2-3-4-sport-00-buck.html$19.95 = 60lei http://www.arw.ro/cartuse-cu-alica/sellier-bellot/pret mediu 40lei = $13 Sper sa nu o iei ca pe o polemica, cunosc la fel de bine ca si colegii defectele tarii nostre dar totusi sa nu dam cu parul acolo unde nu e de ce.
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
-

bogus
- Veteran
-
- Locaţie: Cluj Napoca
de winkr pe 05 Mar 2016, 17:15
DA, intradevar, am comparative mere cu prere. Multumesc mult.
-
winkr
-
de winkr pe 05 Mar 2016, 17:58
winkr scrie:DA, intradevar, am comparative mere cu prere. Multumesc mult.
corectare... Am comparat arme de vinatoare cu Tactice, ceea ce nu era cazul. Multumesc de raspunsuri. Ce vreau sa asuc fac parte din catagoria armelor lungi. SKS 1,020 mm KEL-TEC SUB 2000 este ediitia Canadiana (teava mai lunga 80Cm vs 75 cm) conform legii, si se pare ca este OK 2.arme de foc scurte - arme de foc a căror ţeava nu depăşeşte 30 cm sau a căror lungime totală nu depăşeşte 60 cm;
3.arme de foc lungi - arme de foc a căror lungime a ţevii sau lungime totală depăşesc dimensiunile armelor de foc scurte;https://politiaromana.ro/ro/structura-p ... iciul-arme
-
winkr
-
de violiv pe 06 Mar 2016, 11:47
Se incadreaza la arme lungi dar daca nu gasesti pentru ele magazii de numai doua cartuse nu le poti inscrie ca arme de vanatoare. Ca arme de colectie nu ai voie sa detii deloc munitie pentru ele, ai voie sa iesi cu ele din casa numai cu autorizare prealabila de la politie si nu mai des de o data la doua saptamani. Solutia ce mai buna ar fi sa faci cursul si sa-ti iei atestat de instructor de tir, apoi sa gasesti si un poligon la care sa te angajezi .... si sa le poti folosi dupa dorinta in poligon.
-
violiv
- Veteran
-
de AXP pe 06 Mar 2016, 13:10
Nu stiu, daca chiar este necesara aceasta operatiune relativ complicata, de a deveni instructor in poligon. Din cate stiu, legal, vanatorii au dreptul de port si folosire a armelor de tir lungi, ..., deci singurul impediment, pentru un vanator, referitor la o arma lunga semiautomata, cu magazie mai mare de 2 cartuse, este ca o poate purta si folosi doar ca arma de tir ( deci clar, doar poligon), ..., bineinteles ca aici mai intervine o gaselnita a legii de la noi, ..., daca are aspect militar, de arma automata, ..., nu intruneste conditia din anexa ..., de a fi arma de tir.
22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
-
AXP
- Veteran
-
- Locaţie: Cluj
de winkr pe 14 Apr 2016, 04:43
Mersi mult de raspunsuri. Se pare ca legea e cretina de tot. 2 catuse .. la doua saptamini... lungimea de 100 cm, pe stinga, nu pe dreapta, ca si aici,... tot felu de cretini instruiti parca la curtea lu Mao... O sa re evalues planurile de retragere la pensie...
-
winkr
-
de winkr pe 17 Apr 2016, 06:23
winkr scrie:Mersi mult de raspunsuri. Se pare ca legea e cretina de tot. 2 catuse .. la doua saptamini... lungimea de 100 cm, pe stinga, nu pe dreapta, ca si aici,... tot felu de cretini instruiti parca la curtea lu Mao... O sa re evalues planurile de retragere la pensie... http://www.petitieonline.com/legalizare ... rme_letale
-
winkr
-
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Dragan, Google [Bot] şi 77 vizitatori