Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 02 Feb 2026, 06:31

Bipod Harris sau Versapod sau..........ce bipod pt.R8 ?

Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .

Moderator: liviur

Bipod Harris sau Versapod sau..........ce bipod pt.R8 ?

Mesajde DART pe 07 Feb 2013, 18:51

Azi am discutat pe chat cu un norvegian care are acest site demn de luat in ”calcul”, acesta:

http://www.vertebrae.no/index.php?page= ... 11&lang=en

Ei pe langa multe altele comercializeaza un adaptor pt.Blaser R8 pt. bipodul Versapod si Parker Hale (nu le cunosc :oops: ).
Am intrebat daca au adaptor pt. Harris....au zis ca nu au.

Atunci am intrebat de la 1 la 10 ce nota ar da bipodurilor din titlu.
Raspuns:-6 pt. Harris ......!? :!:
-8 pt. Versapod

Am intrebat de ce ?Pt. ca Harris este deja un model .....invechit.OK.
Mi-a facut un pret pt. adaptor:

http://www.vertebrae.no/index.php?page= ... Itemid=111

si pt. bipod

http://www.vertebrae.no/index.php?page= ... 11&lang=en

totul platibil prin paypal la 173 Euro cu taransport cu tot.

Ii rog pe cei care cunosc combinatia de mai sus sa-si spuna parerea si vis a vis de pretul oferit sau sa faca alte sugestii pt.montarea unui bipod pe Blaser R8 profesional.Multumesc.
DART
Veteran

Locaţie: Timisoara

Re: Bipod Harris sau Versapod sau..........ce bipod pt.R8 ?

Mesajde violiv pe 08 Feb 2013, 09:30

Urata mai e, doamne !!! Adaptorul e aiurea rau.
Chiar vrei sa faci arma aia de nepurtat.

Sa pui un bipod la Blaser e mai usor decat ai crede. Iti trebe doar o mica adaptare ce se gaseste si-n raft la Arrow si o gaurica in uluc, la partea anterioara. R 93 chiar avea pe interiorul ulucului desenat un mic dreptunghi in care se potrivea "piulita" din interior la fix. R 8 nu are asa ca-ti lasa libertatea stabilirii pozitiei.

http://www.midwayusa.com/product/934186 ... ends-black

La bipod, varianta cea mai buna pentru vanatoare si care-ti permite sa tragi si din sezut si din culcat este cea de 12"-25"

http://www.midwayusa.com/product/572600 ... o-25-black

de asemenea, este indispensabila posibilitatea de rotire a bipodului fata de arma asa ca trebe ales acel model.
La picioruse exista 2 variante de extensie: cu frictiune sau cu arc. La arc iar sunt doua variante: apesi butonul si sar picioarele sau tragi cu mana ca sa le extinzi apoi apesi butonul si ele revin la "scurt" automat, varianta care e de preferat ... asta pentru ca extensia picioruselor e bine s-o faci in liniste :wink:
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde DART pe 08 Feb 2013, 10:11

Doctore pe bune.......voi incepe sa te urasc :D !Al naibi daca accepti o varianta ”nechirurgicala” :twisted: .
Ma gandeam la aceasta varianta.......urata ca sa nu dau gauri prin pat.....dar tu nimic....brusc te loveste esteticul si functionalul in acelasi timp.Pe de alta parte ai dreptate(am un PM de la DAC si a sugerat aceeasi solutie :roll: )
....arata dureros de urat.
Varianta Ta cu acea placa pt.a mari rezistenta (in care se baga de fapt surubul) va trebui ”inecata” in pat ?Nu v-a atinge teava ?Stii pe cineva care a montat asa ceva?
DART
Veteran

Mesajde violiv pe 08 Feb 2013, 10:30

Scoate teava din pat. O sa vezi ca ulucul are sub teava, in fata sasiului de aliaj usor, o scobitura in plastic suficient de lata cat sa intre respectiva piesa si suficient de lunga cat sa-ti permita vreo 3 cm de ajustare inainte-inapoi. Gaura se face cu un burghiu chiar si cu mana, dureaza 1 minut montarea, nu strica absolut deloc linia armei, afara ramane doar o urechiusa obisnuita pentru curea iar bipodul nu zgarie ulucul deloc.

Am montat deja cateva, stiu vreo 5-6 in preajma numa pe Blaser. Uite cam cum arata:

Imagine

Imagine

trebe sa reunosti ca e ceva mai uman aspectul decat la nenorocirea pusa de tine.
violiv
Veteran

Mesajde DART pe 09 Feb 2013, 11:55

Da doctore ai perfecta dreptate.....am renuntat la idee :roll: .... :lol: .

Da ,arata bestial.....dar,pe un alt topic(unde te astept... :twisted: )am ”ajuns” deja cu arma mea la greutatea de 4,6 kg(R8 profesional .243+baza Blaser saddle QD mount+sina confectionata de mine+inelele Warne Maxima Q.D medii+Kahles CSX 3-12x56+capace de luneta+curea arma sintetica cu agatatoare metalice :cry: ).....si la care vine bipodul cu adaptorul de bipod......si ajung la cat ?(nu am datele despre greutatea acestora).....dar cred ca undeva la 5-5,1 kg cel putin !....ce zici......trebuie sa merg si noaptea la sala......sau sunt suficiente dupamesele ?! :lol: :lol: :lol:

Si vad ca pe arma Omului tot un Kahles poposeste......nu e rau,....nu e rau deloc :lol: .
DART
Veteran

Mesajde violiv pe 09 Feb 2013, 12:40

R 93 cheala in 9,3x62 (cu teava asta era in poze) are 2,935 kg pe cantar. Montura cu luneta (2,5-10x50) mai adauga 1 kg, aproximativ, iar bipodul inca vreo 600 g ... + curea, boabe nu ajunge la 5 kg. Omul e fericit cu ea asa. Eu n-as pune atatea sute de grame in plus pe arma nici sa ma bati.
E drept ca bipodul ridica foarte mult stabilitatea armei in conditii vitrege - testata si in poligon si in teren s-a putut trage de grupaj la 200 m din sezut cu bipodul inaltat la maxim ... si am ramas intre 7 si 10 cm din multe focuri, din doua maini diferite.
violiv
Veteran

Mesajde Marius Titulescu pe 20 Sep 2016, 13:25

Depinde de gabaritul fiecaruia, dar si mie imi pare un adaos de greutate care nu se justifica (integral).

Înapoi la Arme de vinatoare cu glont