Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 02 Feb 2026, 01:18

sabatti rover vs browning Abolt syntetic

Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .

Moderator: liviur

sabatti rover vs browning Abolt syntetic

Mesajde Dacul pe 03 Oct 2016, 20:58

Va salut stimati colegi!Am ajuns la momentul alegerii unei carabine si as avea nevoie de sfaturile voastre .Dintre cele doua arme enumerate in titlu ,apropiate si ca pret,as vrea sa aleg una.As inclina catre Sabatti pt ca imi plac cele cu lemn si are si dispozitive optice pe teava dar din informatiile pe care le am pina acum cred ca la mecanica ar fi mai buna cealalta ,dar nu imi prea place plasticul.As asculta cu mare placere sfaturile celor care cunosc cele doua arme.Multumesc !
Dacul
Membru important

Re: sabatti rover vs browning Abolt syntetic

Mesajde kleine pe 04 Oct 2016, 07:59

Salutare,

Se spune ca italienii care produc dublu express si care respecta clientii si propria firma cumpara tevile ghintuite de la nemti...
kleine
Nou membru

Mesajde ventura pe 04 Oct 2016, 08:43

Doua arme foarte bune. Sunt destul de propiate ca performante.
Poti alege si cu inima.

PS: Kleine, Sabatti foloseste aceleasi tevi pe care le foloseste A. Zoli....
Nu-s nemtesti, dar clar nu-s de lepadat.

Browningul Abolt, parca prin Japonia le face (sau xbolt-ul..., sau ambele... :lol: ) ....
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
ventura
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde kleine pe 04 Oct 2016, 10:07

:D

Din punctul meu de vedere, azi, nu mai sunt arme care trag rau. Oricum parerea mea personala este ca orice arma iau, va trage mult mai bine decat sunt eu in stare sa o folosesc la adevarata valoare.
kleine
Nou membru

Mesajde laurul pe 04 Oct 2016, 10:21

Poti sa dai cu banul, linistit.
Singurul criteriu e care iti vine/place mai mult.
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde Dacul pe 04 Oct 2016, 10:45

laurul scrie:Poti sa dai cu banul, linistit.
Singurul criteriu e care iti vine/place mai mult.
Problema este ca nu am unde sa vad in cluj o arma Sabatti.Am vazut Browning-ul la Arrow ,fabricatie Japan,teava scurta buna pt goana ,dar nu stiu cum se va comporta in timp suportul de plastic pe care sta teava,ma refer la socurile produse de focuri(30 06).
Dacul
Membru important

Mesajde violiv pe 04 Oct 2016, 12:16

Daca vrei Browning, atunci alege X-Bolt, eventual unul s-h ca sa ramai in limita de bani. A-Bolt e varianta mai ieftina, cu mai putine dichisuri, carora le vei simti lipsa in timp. Plasticul rezista la nesfarsit ... daca nu treci cu masina peste el. Tevile sunt facute in Japonia la Miroku si sunt bune. Nu mai stiu cat din arma e facuta tot acolo si pe unde sunt asamblate. Tragaciul e penalizant la armele astea, greu sa te inveti cu el, ciudat la actionare.

Sabatti e integral facuta de firma mama, inclusiv tevile. Firma e unul din cei mai importanti producatori de tevi din Italia si cred ca Zolli le cumpara de la ei, nu invers. Dupa mine e mai reusita ca A-Bolt la toate capitolele, de la nivel de finisare la actionare, ergonomia patului, tragaci, etc. Variantele standard, de vanatoare stau intr-un MOA dar sunt un pic mai pretentioase la munitii.

In aceiasi bani AXIS e cea mai precisa dintre toate incercate ... e chiar arma de 1/2 MOA cu multe munitii de calitate si in orice calibru. Si daca patul de plastic nu-ti place, varianta cu pat laminat e perfecta.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Dacul pe 04 Oct 2016, 20:28

violiv scrie:Daca vrei Browning, atunci alege X-Bolt, eventual unul s-h ca sa ramai in limita de bani. A-Bolt e varianta mai ieftina, cu mai putine dichisuri, carora le vei simti lipsa in timp. Plasticul rezista la nesfarsit ... daca nu treci cu masina peste el. Tevile sunt facute in Japonia la Miroku si sunt bune. Nu mai stiu cat din arma e facuta tot acolo si pe unde sunt asamblate. Tragaciul e penalizant la armele astea, greu sa te inveti cu el, ciudat la actionare.

Sabatti e integral facuta de firma mama, inclusiv tevile. Firma e unul din cei mai importanti producatori de tevi din Italia si cred ca Zolli le cumpara de la ei, nu invers. Dupa mine e mai reusita ca A-Bolt la toate capitolele, de la nivel de finisare la actionare, ergonomia patului, tragaci, etc. Variantele standard, de vanatoare stau intr-un MOA dar sunt un pic mai pretentioase la munitii.

In aceiasi bani AXIS e cea mai precisa dintre toate incercate ... e chiar arma de 1/2 MOA cu multe munitii de calitate si in orice calibru. Si daca patul de plastic nu-ti place, varianta cu pat laminat e perfecta.
Da,multumesc Vio,asteptam acest raspuns convingator de la tine,cred ca o sa fac o deplasare la Deva unde pot sa vad si axis-ul si sabatti.Nu am vazut pe nicaieri x-bolt second dar pina iese autorizatia o sa mai caut,poate mai primesc si alte sugestii.Ca pret nu m-as intinde peste 3500.
Dacul
Membru important

Mesajde catalin1981 pe 05 Oct 2016, 20:18

CZ 557 SYNTHETIC
Cz 550 VARMINT LAMINATED
Zastava M70 ;Zastava m808
http://www.arw.ro/carabine-bolt-action/zastava/

sau un pic mai sus

SAVAGE 10 FCP-SR
Tikka T3 CTR
catalin1981
Membru activ

Mesajde OVI762 pe 06 Oct 2016, 02:26

violiv scrie:Daca vrei Browning, atunci alege X-Bolt, eventual unul s-h ca sa ramai in limita de bani. A-Bolt e varianta mai ieftina, cu mai putine dichisuri, carora le vei simti lipsa in timp. Plasticul rezista la nesfarsit ... daca nu treci cu masina peste el. Tevile sunt facute in Japonia la Miroku si sunt bune. Nu mai stiu cat din arma e facuta tot acolo si pe unde sunt asamblate. Tragaciul e penalizant la armele astea, greu sa te inveti cu el, ciudat la actionare.

De asta te iubesc io pe tine:ca esti asa :mrgreen: Ca orice oltean zgarcit si nemernic ma gandeam ca cu x-ul le impac pe toate;ieftin,bun,moare porcul de spaima cand o vede,aiureli d-ale mele...dar dracul ala mic si negru zicea-ia savage cu pat boyd,e mai smecher si se uita fraierii la tine ca la ozn,habar n-au ce e aia.De un an caut,ma stresez,nu dorm,ma roade,vreauuu...si savage va fi.Cu pat d'ala de seamana cu paleta de tenis.Ca-l vopsesc.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde dan_dumitrescu pe 06 Oct 2016, 18:31

Ovidica :lol: :lol: :lol:
Life is hard.It's harder when you're stupid. John Wayne
dan_dumitrescu
Veteran

Locaţie: Targoviste

Mesajde Dacul pe 11 Oct 2016, 21:01

CZ 550 Standard?
Dacul
Membru important

Mesajde drflorea pe 12 Oct 2016, 08:13

CZ 550 Standard, inseamna mai multa arma la bani chiar mai putini. (ca sa folosim o expresie simpatica a lui Tranan).

Problema e, ca aici e si la propriu, la CZ mai primesti vreo 400g in plus, :D o teava cu 4 cm mai lunga si un pat cu inclinatie buna pentru tras pe mecanice.

Daca vrei CZ iti recomand patul sintetic sau versiunea American pt lemn.
Vorbeste intodeauna cu blandete si tine aproape un toiag noduros - vei ajunge departe
drflorea
Membru important

Mesajde Sly_Fox pe 12 Oct 2016, 16:06

La CZ 550 standard patul ete drept si nu ,,cocosat". Pentru tras pe luneta este foarte bun si nu mai necesita modificari, pentru tras pe mecanice o husa de pat cu obrazar rezolva problema.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde drflorea pe 13 Oct 2016, 08:32

La CZ 550 standard patul ete drept si nu ,,cocosat"

Perfect adevarat, numai ca nu este in prelungrea tevii, ci inclinat in jos. :(

Pentru tras pe luneta este foarte bun si nu mai necesita modificari, pentru tras pe mecanice o husa de pat cu obrazar rezolva problema.

Aici e exact pe dos. Linia de ochire pe aparate mecanice e la aproximativ 1.5 cm deasupra tevii.
Linia de ochire pe cea mai joasa luneta (axa lunetei) este la putin peste 4 cm deasupra tevii (si aici o sa revin). Husa de care pomensti, trebuie sa compenseze aceasta diferenta si sa aduca ochiul in axul lunetei, deci vorbim de un obrazar gros de aproximativ 3cm.
Asta tine si de carcteristicile fiecaruia si dimensiunile pot varia putin, dar oricum, obrazarul se pune pentru luneta, nu pentru mecanice.

La CZ luneta ajunge destul de sus din cauza ocularului si nu a obiectivului. Manerul inchizatorului loveste in ocularul lunetei daca este montat prea jos.
Spre exemlu, Warne nu face decat inele medium si high pt CZ550, nu are si varianta low tocmai din acest motiv.

P.S. Credema ca am una de vreo 5 ani si stiu ce vorbesc. Am luat-o cand s-a eliminat prima data acciza si la 2700 lei nu avea concurenta, nu am schimbat-o pentru ca ma impac bine cu ea, dar acum sunt multe oferte de luat in seama pe piata, si nu cred ca a-s repeta alegerea.
Vorbeste intodeauna cu blandete si tine aproape un toiag noduros - vei ajunge departe
drflorea
Membru important

Mesajde drflorea pe 13 Oct 2016, 09:00

Scuze de ortografie. Am scris in graba si vad ca nu pot corecta.
drflorea
Membru important

Mesajde Dacul pe 01 Noi 2016, 22:24

Buna seara.Va multumesc tuturor pt parerile exprimate si pot sa va spun ca in cele din urma alegerea a fost SABATTI Rover 870.
Dacul
Membru important

Mesajde pipabh pe 01 Noi 2016, 23:51

Felicitari. Vanat in catare!
pipabh
Veteran

Mesajde Dacul pe 02 Noi 2016, 19:49

pipabh scrie:Felicitari. Vanat in catare!
Multumesc.La fel va doresc tuturor!Acuma este la politie pt inregistrare,sper ca pe vineri sa o iau acasa si duminica sa ies cu ea in teren.
Dacul
Membru important

Mesajde pipabh pe 03 Noi 2016, 20:32

Dacul scrie:
pipabh scrie:Felicitari. Vanat in catare!
Multumesc.La fel va doresc tuturor!Acuma este la politie pt inregistrare,sper ca pe vineri sa o iau acasa si duminica sa ies cu ea in teren.

Nu inteleg!?!!
Cum e la politie si vineri o iau?
Arma ar trebui sa fie la tine in dulap cum adica e la politie ? Ce sa cauta arma la politie??
In teren iesi cu ea dupa ce e inscrisa in permisul de port arma.
pipabh
Veteran

Mesajde Dacul pe 05 Noi 2016, 15:27

Da,a fost la politie pt inscriere ceea ce dureaza aprox o saptamina.Cind am dat-o prin geamul ghiseului am vrut sa o scot din husa dar mi-au zis sa o dau cu totul ca oricum va ramine la ei pina la inscrierea in permis.
Dacul
Membru important

Mesajde OVI762 pe 06 Noi 2016, 09:51

???E prima data cand aud asa ceva,dar,na...sa incerce aest-ul sa ia pusca unui oltean o saptamana,ca s-o inscrie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 3 ore dureaza stirile de la ora 5 in ziua aia :lol: :lol: :lol: :lol:
Frumos la voi cand te duci sa inmatriculezi,sa zicem,o dubita sau un tir...tot asa,prin ghiseu??? :lol: :lol:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 06 Noi 2016, 10:14

Dacul scrie:Da,a fost la politie pt inscriere ceea ce dureaza aprox o saptamina.Cind am dat-o prin geamul ghiseului am vrut sa o scot din husa dar mi-au zis sa o dau cu totul ca oricum va ramine la ei pina la inscrierea in permis.

[-x [-x [-x
Nu se poate asa ceva, este total anormal ce se intampla acolo. Asta este o dovada cat de departe s-a ajuns cu abuzurile si cat de cretine pot fii uneori procedurile in Romania.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde pipabh pe 06 Noi 2016, 13:03

Unde o depoziteaza?
In rastelul cu corpuri delicte?1!!!
Nu exista asa ceva!! Nu au voie sa ti-l retina pentru ca e bunul tau, nu ai savarsit nimic cu el , fapta penala sau altceva de genul asta.
pipabh
Veteran

Mesajde laurul pe 06 Noi 2016, 22:10

He he....inca nu ati vazut nimic...!!! =))
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde Dacul pe 07 Noi 2016, 18:46

pipabh scrie:Unde o depoziteaza?
In rastelul cu corpuri delicte?1!!!
Nu exista asa ceva!! Nu au voie sa ti-l retina pentru ca e bunul tau, nu ai savarsit nimic cu el , fapta penala sau altceva de genul asta.
Probabil este ceva preventiv,ca nu cumva sa te indemne necuratul sa o scoti in teren pine nu-i inscrisa in permis.Zic si eu.
Nu stiu ce prevede legea,dar si cu lisa la fel au procedat acu cinci ani cind am cumparat-o.Sa zicem ca atunci inca nu aveam permis,a fost prima arma.
Dacul
Membru important

Mesajde Dacul pe 07 Noi 2016, 19:05

Sly_Fox scrie:
Dacul scrie:Da,a fost la politie pt inscriere ceea ce dureaza aprox o saptamina.Cind am dat-o prin geamul ghiseului am vrut sa o scot din husa dar mi-au zis sa o dau cu totul ca oricum va ramine la ei pina la inscrierea in permis.

[-x [-x [-x
Nu se poate asa ceva, este total anormal ce se intampla acolo. Asta este o dovada cat de departe s-a ajuns cu abuzurile si cat de cretine pot fii uneori procedurile in Romania.
Inteleg,dar stiti cum este,daca ai ceva de comentat esti bifat.Oricum nu m-a deranjat faptul pt ca nu puteam merge cu ea in teren,doar atit ca te tot poarta pe drumuri.Un lucru nu-l inteleg:de ce trebuie sa faci cerere pt inscrierea armei in permis?
Ca sa te mai intirzie pina la aprobarea cererii?Ca doar autorizatia de cumparare tot ei ti-au dat-o si legea te obliga sa o inscrii in permis.
Dacul
Membru important

Mesajde pipabh pe 07 Noi 2016, 19:57

Sa te bifeze la ce? Unde?
Ai de gand sa braconezi ? Sa ma bifeze, sa te bifeze? Cu ce? Daca "necuratul" face sa se duca cu arma ta la vanatoare vreo unul de acolo, na asa sa o probeze?
iti convine? Stii unde e depozitata arma ta acum? La politie , ok da unde?
Nu sunt de acord cu nici o explicatie in acest sens. Esti primul caz de cand ma stiu care imi spune asa ceva legat de achizitia unei arme. Nu stiu, poate pe vremea "aluia" dar si in acest caz am semne de intrebare, rog pe un coleg mai in varsta sa ne spuna cum era .
Din ce judet esti? Scuze dar nu am retinut.
pipabh
Veteran

Mesajde Dacus_Malus pe 08 Noi 2016, 08:35

Chiar asa, spune in ce judet se intampla chestiile astea....
focu' si cartusu'!
MP 153 12/76
Axis II SR 30-06
IJ54 12/70
Dacus_Malus
Membru important

Locaţie: BRASOV

Mesajde Dacul pe 08 Noi 2016, 08:40

Poate mai avem colegi din Cluj care pot sa confirme ca este adevarat ce am spus.Sau poate sint eu o exceptie?Arma am luat-o acasa nu mai este la ei,au retinut-o doar o saptamina cit a durat procedura de inscriere in permis
Dacul
Membru important

Următorul

Înapoi la Arme de vinatoare cu glont