Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 13 Noi 2025, 08:27
|
|
|
Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .
Moderator: liviur
de Sergiu99 pe 11 Noi 2025, 17:45
Salut, am cumparat o arma adusa de cineva din germania si ael mi a zis ca in acolo era trecuta ca si mauser dar actele asa au venit fara marca, iar in permis mi a fost trecuta sistem mauser, nici pe teava nu are vreo inscriptie!! Care ma puteti lamurii putin va multumesc mult!!
-
Sergiu99
-
de Stefan_23 pe 11 Noi 2025, 20:03
Salut,
Arma ta este un bolt action cu alimentare controlata. Gheruta extractoare de pe inchizator prinde baza cartusului, inainte ca acesta sa fie scos din magazie, mentinandu-l in contact cu capatul boltului pana ce acesta este introdus in camera. Este un sistem sigur (cartusul nu poate ramane in camera daca inchizatorul este tras in sens invers, prevenind disfunctii in alimentare). Arma ta are acest inchizator ca al armelor Mauser M98 facute in Germania pentru vanatoare (versiunea civila a carabinei militare K98 - varianta de proiect din 1898). Sistemul a fost adoptat si de alti producatori de arme.
-
Stefan_23
- Membru important
-
- Locaţie: Bucuresti
de Sly_Fox pe 11 Noi 2025, 22:33
Este bine că ai început cu „Salut”. Se acceptă! Nu te putem ajuta dacă nu pui niște poze cu arma și inscripțiile care apar pe componentele armei. Este imposibil ca arma să nu aibă inscripționat nimic pe părțile metalice. Doar dacă nu au fost șterse intenționat, situație în care nu se poate înscrie în permisul de port armă. Din vagile informații pe care le-ai expus nu rezultă că ar fi vorba despre Mauser 98. „Sistem Mauser” poate însemna orice în absența unor informații cu adevărat utile. Mai știu vânători care numesc sistem Mauser orice armă bolt action. Colegul @Stefan 23 doar presupune că ar fi vorba despre ce a spus el acolo, ori poate este medium, nu știu. Posibil să fie așa, dar la fel de posibil este să nu fie așa. Fără a cunoaște exact producătorul și modelul armei, sunt posibile doar speculații.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de Stefan_23 pe 12 Noi 2025, 00:03
Info pe care ti le-am scris au legatura doar cu faptul ca ai specificat ca in permis ti-a fost trecut sistem Mauser. Colegul @Sly_Fox are insa perfecta dreptate. Fara a posta poze cu arma din care sa se poata vedea exact cum e facuta, doar presupunem.
-
Stefan_23
- Membru important
-
de yoghi pe 12 Noi 2025, 01:04
Desfa/desurubeaza cele doua suruburi care tin lemnul /care tin teava . Unul in fata incarcatirului si celalant in spate la tragaci. 90 la suta ,pe partea nevazuta veni gasi pansoane si poate initiale.
Pozeaza si pune aici
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel, Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
-

yoghi
- Veteran
-
- Locaţie: Romania
de Clujeanul pe 12 Noi 2025, 08:14
Sergiu99 scrie:Salut, am cumparat o arma adusa de cineva din germania si ael mi a zis ca in acolo era trecuta ca si mauser dar actele asa au venit fara marca, iar in permis mi a fost trecuta sistem mauser, nici pe teava nu are vreo inscriptie!! Care ma puteti lamurii putin va multumesc mult!!
Dar care-i nelămurirea???
-
Clujeanul
- Veteran
-
- Locaţie: Cluj-Napoca
de Ghinda pe 12 Noi 2025, 08:22
Nelămurirea este că nu citește Reguli de urmat.
Moderator
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Gaidos şi 33 vizitatori