Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 24 Feb 2026, 19:04

Testare precizie intre Scheiring vs. Steyr Arms

Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .

Moderator: liviur

Testare precizie intre Scheiring vs. Steyr Arms

Mesajde JohnnyB pe 21 Feb 2026, 15:06

Bună ziua, dragi colegi!

În primul rând, vreau să îmi cer scuze dacă am deschis acest topic în secțiunea nepotrivită; dacă este așa, vă rog să îl mutați. Am găsit astăzi pe YouTube un filmuleț mai mult decât interesant, zic eu, privind precizia armelor de vânătoare și testarea lor – în acest caz, două branduri consacrate: Scheiring și Steyr Arms.

Vizionare plăcută!

https://www.youtube.com/watch?v=a6OUOHrvASw
JohnnyB

Re: Testare precizie intre Scheiring vs. Steyr Arms

Mesajde JohnnyB pe 21 Feb 2026, 15:18

Am rămas plăcut surprins de noul model Steyr MS Wild, o armă la care m-am uitat mult și am cântărit dacă să o iau sau nu; am renunțat până la urmă întrucât nu era în calibrul pe care îl voiam eu. Această armă are un preț de 2300 euro, un pat ergonomic, modern, iar în calibrul .308 are o țeavă de 20 inch, cu un pas al ghinturilor (twist rate) de 1:12.

În video s-a folosit o lunetă cu zoom mare, însă de la o firmă mai „low cost”, și anume Professor Optic, și muniție Geco Express. Cu toate acestea, la 450 m s-a obținut un grupaj de 143 mm (14,3 cm), ceea ce reprezintă aproximativ 1,1 MOA la această distanță. Un rezultat impresionant, zic eu!
JohnnyB

Re: Testare precizie intre Scheiring vs. Steyr Arms

Mesajde violiv pe 22 Feb 2026, 16:43

Pentru un test "adevarat" puteau sa foloseasca o pozitie mai putin vanatoreasca. :ymhug:

Realitatea este ca aproape nicio arma noua de astazi nu trage prost, imperecheata cu munitie buna si una de 500 € trage la nivel de 3 cm grupaj. Ar fi fost culmea ca arma de xx. 000€ sa fi ramas la precizia considerata OK acu' 20 de ani, adica sa traga in 5-10 cm la 100 :ymdevil:

Acum vreo 5-6 ani am vazut un test foarte asemanator cu o basculanta Merkel ... pozitie de tragere cam la fel si tinta de 10 cm atinsa constant la 400 m, cu un calibru "necunoscut" in lumea tragerilor de precizie - 5,6x50 R. Au schimbat teava si le-a iesit si cu 7x65R!!
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Înapoi la Arme de vinatoare cu glont