Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 20 Oct 2025, 00:05
|
|
|
Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .
Moderator: liviur
de etic pe 15 Mar 2010, 01:56
Buna,dragi ortaci! Sunt nou printre voi dar nu nou in ale vanatorii. M-am inscris aici pt ca am vazut ca se scrie si se raspunde prompt Va rog ajutati-ma si pe mine sa ma hotarasc. SLB 2000+ sau ARGO sau WINCHESTER SXR? Cel mai simplu imi e sa iau un Argo dar as vrea sa ma lamuriti cei care va credeti in masura,daca se ridica la nivelul celorlaltor doua.De fapt Argo l-as lua fara umblatura multa si am si pus mana si ochiul pe el(super senzatie). Orice parere e binevenita. Binenteles ca ma tenteaza si o Tikka T3 dar problema e ca nu folosesc luneta ci un reddot de care sunt extrem de multumit si sistemul de prindere nu imi permite decat sina weaver lunga dintr-o bucata,care la Tikka nu e disponibil,din cate stiu eu. Stiu ca exista si lunete de goana cu punct rosu,dar asta implica alte cheltuieli. Deci se ridica Argo la nivelul HK si Winchester(care de fapt e Browning)? Multumesc pt interes! 
-

etic
-
-
de dant pe 15 Mar 2010, 10:09
Bine ai venit si bafta ! Cat priveste eventualele sfaturi , las pe altii mai avizati , eu nu am tras cu ele .
-
dant
- Membru activ
-
- Locaţie: Bucuresti
de armi pe 15 Mar 2010, 12:50
Argo confortec fara nici o ezitare! Cum poti compara Wincesterul SXR cu Benelli????????????? Nu Argo se rigica la nivelul HK si Winchester, ci mai bine intreaba daca HK si Winchester, viseaza sa fie Argo  ) Referitor la Tika T3, trebuie sa te hotarasti vrei semi sau vrei bolt! si Tika si Argo au aceeasi teava.
"Through Performance to Type"
-

armi
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de etic pe 15 Mar 2010, 22:14
Multumesc de sfat! Au tevi sako daca nu ma insel. Argo este cea simpla,nu comfortech,dar cred ca teava e la fel. Din cate stiu,HK e totusi o arma nemteasca,dar ma supun parerii unui expert. Cat despre tikka sau argo,inca nu m-am decis,dar inclin spre argo deoarece va spusesem ca vreau sina weaver dintr-o bucata care la tikka nu prea e. Va anunt cand ma hotarasc si o sa sfatuiesc si pe altii dupa pt ca,dupa cum vedeti,ma documentez temeinic inainte de a alege ceva. Asteptam luna mai ca sa mai iesim la un tzapulean si sa fac si eu proba noii achizitii. 
-

etic
-
-
de anton_comi2000 pe 16 Mar 2010, 00:14
BENELLI ARGO(AUTO REGULATING GAS-OPERATED SYSTEM) BENELLI ARGO-mecanism ARGO Calibru-30.06 ;300w;9,3x62,7x64
Greutate-3,250kg Magazin-2,3,4,5,10 BENELLI ARGO COMFORTECH BENELLI ARGO EL BENELLI ARGO SPECIAL BENELLI ARGO DELUXE
H&K SLB2000 SLB(selbst lade buchse sau self loading rifle) GREUTATE-3,3KG fara luneta CALIBRU-7,62X51;30.06;300W MAG LUNGIME TEAVA-55CM-60CMPT MAG LUNGIME TOTALA-110CM-115CM PT MAG BATAIE EFICACE-660M(2200FEET) MECANISM-gas operated semi auto MAGAZIN-2,5 SAU 10 GERMANIA PRET-1500$ WINCHESTER SXR MECANISM-short stroke gas operation CALIBRU-30.06;270WSM;300WSM;300WSM MAG INCARCATOR-4(30.06) 3(MAG) LUNGIME TEAVA-55cm-60cm(mag) LUNGIME TOTALA-110cm-115cm(mag) GREUTATE-3,250kg PRET(2006)-811$(30.06);839$(MAG)
PENTRU TIKA T3 SINT PROBLEME PT CA SINT 12 MODELE HUNTER HUNTER STAINLESS LITE LITE STAINLESS CAMO STAINLESS LAMINATED STAINLESS BATTUE BATTUE LITE VARMINT VARMINT STAINLESS SUPER VARMINT TAC CITEVA DETALII PT TIKA T3 HUNTER LUNGIME TOTALA-1080;1020;1130 LUNGIME TEAVA-570;510;620mm CALIBRE-204 RUGER;222REM;22-250REM;243W;308W;338FEDERAL;270REM;6,5X55;7X64;30.06;8X51IS;7mmREM;300W MAG;338W MAG
-
anton_comi2000
- Membru important
-
- Locaţie: London
de violiv pe 16 Mar 2010, 14:40
Unde-ai gasit tu tevi de 55 si 60 cm la H&K si Winchester??? Nu exista asa ceva. Semi cu glont cu tevi mai lungi de 50 cm sunt rarute iar cu tevi de 60 adevarate exceptii...in 30-06 niciuna nu are teava de 60.
Toate au acelasi principiu de functionare: substractie de gaz din teava, piston cu cursa scurta, inzavorare direct in teava cu inchizator cu cap rotativ. Sunt diferente la pozitia gaurii care preia gazul din teava si mici particularitati la nivel de piston, tije impingatoare, etc. Sistemul de tragaci e la fel la toate: percutor axial plasat in inchizator si cocos intern, particularitatile tin de modul in care sunt desenate si asamblate piesele.
Tikka si Sako sunt aceeasi ograda. Exista doat doua linii diferite de fabricare a tevilor: una face tevile pentru Sako TRG si Tikka Tactical, Super Varmint iar cealalta pentru restul modelelor de Tikka, Sako si ARGO. In plus fata de Tikka si Sako, tevile de la Argo sunt criogenate la Benelli.
Poti sa dai cu banu' si n-alegi rau. Toate fac acelasi lucru: trag bine. Argo are in plus posibilitatile "nelimitate" de ajustare a patului si patul sintetic cu adevarat deosebit - e pacat s-o iei cu pat de lemn. Celelalte, fie ca sunt cu lemn, fie ca sunt cu sintetic, au boala ca patul e croit sa tragi pe catare si inaltator si orice sistem optic ai pune e un pic prea sus pentru inclinarea patului.
Exista sina Weaver-Picatinny dintr-o bucata si pentru Tikka - n-ai cautat suficient.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de violiv pe 16 Mar 2010, 19:53
Nu crede tot ce scriu cei ce fac recenziile, mai gresesc si ei. Daca te uiti la referate, chiar si eu am scris un articol despre H&K in care citam o astfel de recenzie straina si acolo erau tevi de 50, 55, 60 anuntate. N-au fost niciodata.
La data aparitiei, H&K anunta tevi de 50, 55 si 60 cm dar si posibilitatea de a monta tevi diferite pe aceeasi "bascula", normal ca dupa ce le achizitionai. Din pacate, niciodata n-au fost la vanzare tevi de schimb, cum n-au fost nici tevi mai lungi de 50 cm pentru piata europeana, indiferent de calibru. Asta daca 51 cm pentru calibrul 300 wm poate fi considerata o lungime mai mare. 55 cm au variantele prevazute cu amortizor de recul la gura tevii dar acesti ultimi 5 cm nu sunt de teava efectiva. Exista un model special, pentru tras la tinta, numai in 308 W, cu teava de 65 cm.
Winchester ofera o singura lungime a tevii, indiferent de calibru: 53 cm.
Numai ARGO si BAR au in oferta si tevi de 60 cm la anume calibre.
-
violiv
- Veteran
-
de snake pe 17 Mar 2010, 00:36
de ce oare in Europa sunt doar tevi de 51 pentru Argo Confortech 30-06 sau 300 WM, in timp ce alte versiuni de Argo au si tevi mai lungi?? din moment ce in state Argo Confortech 30-06 are teava de 56 si 300 WM are teava de 60 (24"), poate fi vorba doar de o decizie de marketing. de aici se nasc miturile conform carora europenii ar avea tevile mai mici 
-
snake
- Nou membru
-
de cata79 pe 17 Mar 2010, 11:33
Salut si bine ai venit!Sunt posesor de ARGO in calibrul 30.06 varianta cu pat de lemn(imi place eleganta pe care o aduce lemnul armei, este doar o chestiune de gust) si teava de 56cm.Arma se comporta foarte bine, reculu este suportabil si cu munitie de calitate nu cred sa se blocheze vreodata, eu nu am patit-o nici macar la -18 grade Celsius, desi auzisem ca nu-i prieste frigul, concluzia: categoric ARGO, oricum toate sunt arme de respectat.Te salut cu respect!
-
cata79
- Membru important
-
- Locaţie: Alba-Iulia
de etic pe 17 Mar 2010, 18:46
Fratilor,azi mi-a venit Winchesterul si nu imi pare rau de alegerea facuta. Arma e superba,foarte usoara si mi se potriveste perfect, De fapt arma e Browning putin modificat si,surpriza,a venit cu magazie de 4,deci am scapat de o cheltuiala in plus.Modificarile fata de Browning sunt nesemnificative. Sina weaver am pus una de Argo,merge la fix. Singurul inconvenient estetic dar si practic e ca nu are talpa de cauciuc,dar mai cu grija trece ea peste greutatile vietii. Abia astept sa ii fac proba in poligon cu mai multe tipuri de munitie ca sa vad cu care se comporta cel mai bine. Intai voi incerca Oryx,daca e ok,nu le mai schimb. De obicei folosesc 11,7 grame. Respecte!
-

etic
-
-
de ADRIAN BURCEA pe 24 Mar 2010, 14:43
etic scrie:Fratilor,azi mi-a venit Winchesterul si nu imi pare rau de alegerea facuta. Arma e superba,foarte usoara si mi se potriveste perfect, De fapt arma e Browning putin modificat si,surpriza,a venit cu magazie de 4,deci am scapat de o cheltuiala in plus.Modificarile fata de Browning sunt nesemnificative. Sina weaver am pus una de Argo,merge la fix. Singurul inconvenient estetic dar si practic e ca nu are talpa de cauciuc,dar mai cu grija trece ea peste greutatile vietii. Abia astept sa ii fac proba in poligon cu mai multe tipuri de munitie ca sa vad cu care se comporta cel mai bine. Intai voi incerca Oryx,daca e ok,nu le mai schimb. De obicei folosesc 11,7 grame. Respecte!
Asteptam cu mare nerabdare parerile dupa tirul din poligon.Daca s-ar putea posta si niste poze...  Multumesc.Adi.
IJ 54 cal.12/70. WINCHESTER SXR VULCAN cal.30.06. CZ 550 luxus cal 7x64.
-

ADRIAN BURCEA
- Veteran
-
-
de ursulache pe 28 Mar 2010, 15:35
salutam vanatorimea recomand fara ezitare hk pt vanatoare.semi se foloseste preponderent la goana.in prezent nu exista arma mai maniabila si cu ergonomie mai buna pe piata decat hk.posed un hk in calibru 9,3x62.foarte buna arma si calibru eficient.o folosesc la goana.pt panda am un steyr de 6,5x68 si comandasem un 8x68 dar m-am sucit la 300 wm de la steyr cu teava de 65 si teava semi.daca nu-mi va place pt distanta trec la 8x68 sau 338. am vazut aici si arme ce seamana cu dromaderii si am citit toate opiniile.daca nu doresti sa concurezi la sectiune cea mai interesanta arma sau altele de acest gen recomand hk.calibru 9,3x62.0fera precizie,stopaj,razanta. arma militara .nu suporta comparatie la fiabilitate.
-
ursulache
- Membru activ
-
de violiv pe 28 Mar 2010, 17:47
in prezent nu exista arma mai maniabila si cu ergonomie mai buna pe piata decat hkAsta doar in visele tale frumoase sau pentru ca ai tu o asemenea arma. Nu-i militara! Nu-i cea mai ergonomica nici pe departe! Nu-i cea mai manevrabila! In toate "clasamentele" posibile facute de diverse reviste si utilizatori marcheaza la tragaci, precizie, fiabilitate si pierde puncte serioase tocmai la ce-o lauzi tu.....e chiar printre ultimele ca ergonomie si manevrabilitate. Iar parea francezilor despre ea este: oricat ar fi de reusita tehnic tot nu se poate trece peste uratenia ei. Toate de mai sus sunt pareri exprimate de mult mai multi utilizatori decat eu sau tu. Mie personal imi place, poate nu chiar atat de mult ca tie dar asta nu inseamna ca si este "cea mai cea". 
-
violiv
- Veteran
-
de ursulache pe 29 Mar 2010, 21:46
se poate sa fie cea mai utrata este cea mai ergonomica si cea mai maniabila dintre cele enumerate. despre fiabilitate nu mai discutam. daca nu le expunem la un concurs de frumusete hk locul I.restul locurile IV ,V etc. locrile II si III sunt retinute pt eventualele rebuturi ale nemtilor si austriecilor.daca vor exista ... produc si francezii arme? 
-
ursulache
- Membru activ
-
de ursulache pe 29 Mar 2010, 21:51
era sa uit: datorita experientei pe ca care o am si din cauza fondurilor limitate pe care le am alocate pt vanatoare nu-mi cumpar lucruri proaste.
-
ursulache
- Membru activ
-
de violiv pe 30 Mar 2010, 09:24
DA! Francezii chiar produc arme...si daca stau bine sa ma gandesc si italienii si francezii au inceput sa faca arme inaintea nemtilor. Uite ca se intampla si la case foarte mari vorbitoare de germana sa dea chix: vezi Sauer S 303 si aventura primelor modele in calibrele solicitante 300 wm si 7x64...si asta chiar ca este unanim recunoscuta ca fiind cea mai frumoasa. N-are rost sa polemizam degeaba. E normal ca fiecare sa-si laude achizitia sau arma cu care trage. Toate armele construite astazi au ajuns la nivele de ergonomie, precizie si fiabilitate la care strabunii nostri nici nu visau. Practic, poti da cu banul sau alege cu ochii inchisi ca n-alegi rau. Sincer, maine mi-as lua o H&K si inca plang ca am scapat la mustata una, acum doua saptamani. Dar nu SLB 2000 ci 940 
-
violiv
- Veteran
-
de ursulache pe 30 Mar 2010, 21:14
nu intentionez si nu imi place sa polemizez.nu sunt un foarte bun cunoscator al armelor semi. m-am inspirat de la cei care cunosc foarte bine domeniul si care dispun de suficienti bani sa cumpere orice fel de arma.pt goana la mistet si urs hk 9.3x62.il prefera lui hh 9,3x74 dubluexpress.profesionisti.in comparatie cu ei noi suntem chibiti iar eu nu ma inclin in fata oricui !
-
ursulache
- Membru activ
-
de etic pe 05 Apr 2010, 12:14
Prieteni,va salut si va spun Hristos a inviat! Am intarziat cu raspunsul deoarece nu stiam ce luneta sa montez pe ea iar dupa ce am gasit-o am asteptat suportii,o intreaga istorie. Deci,in concluzie,nu mai dati bani pe alta munitie scumpa si de nu stiu ce firma,cumpara sellier&bellot! Proiectilul cu care am obtinut cel mai bun grupaj cu aceasta arma (WSXR VULCAN) si cu browning bar 2,pe care o detine taicamiu,a fost acesta,SB BULLET SP;pe care il gasiti pe toate drumurile si are viteza si energie de invidiat. Grupajul e de aprox 2 cm la 140 m,super zic eu. Va rog sa luati in calcul ca eu am tras cu toate cartusele (sako,norma,rws,breneke,winchester) cu arma fixata intr-un fel de menghina,inventie proprie,deci singurele abateri au fost doar din balistica. Luneta mea este 6*45. Va urez kkt pe pusca(dupa 15 mai)! 
-

etic
-
-
de etic pe 05 Apr 2010, 12:17
PS: FFFFFFFF important: Nu mai montati lunete pe arme de vanatoare cu suporti de aluminiu (sina weaver,picatinny,inele,orice) !!! Faceti montajul doar cu suporti de otel din cap in coada !!! (va spun din proprie experienta) 
-

etic
-
-
de violiv pe 05 Apr 2010, 12:33
Bine ai revenit printre noi!
Din pacate, trebuie sa te contrazic un pic. Munitia SP dela S&B, in special in calibrul 30-06, nu este nici pe departe cea mai precisa (desi este precisa, cu adevarat, mai din toate armele si calibrele) cu atat mai mult este departe de eficienta dorita intr-un vanat de genul mistretului. Cat despre viteza si energia de invidiat, este printre cele mai slab incarcate munitii de pe piata. Faptul ca intamplator a mers mai bine intr-o zi decat altele nu inseamna nici pe departe ca-i cea mai grozava. Cat despre incercatul munitiilor ca sa vezi care grupeaza mai bine, o sa-ti explic o data cum se face ca sa ai date de referinta, date pe care sa poti sa te bazezi, nu "intamplari" dintr-o zi de poligon. Eu te sfatuiesc prieteneste sa dai inca un leut si sa cumperi macar pentru mistret un proiectil mai de soi....nu-i important sa grupeze intr-un centimetru e suficient sa grupeze si-n 4 cm la 100 dar e mult mai important sa faca treaba cum trebe cand ajunge sa intalneasca porcu.
Cat despre monturi de aluminiu versus otel, intr-o vreme am crezut si eu asa....ca aluminiu e de k.k.. Din fericire pentru noi s-au inventat ceva aliaje si moduri de prelucrare care fac din el un concurent serios otelului. Baza originala Benelli pentru ARGO (care se potriveste foarte bine si pe Winchester si pe BAR) e dintr-un astfel de aliaj si rezista fara niciun fel de probleme si pe 9,3 si pe 300 wm alaturi de o pereche de inele tot de aliaj usor.....numa ca nu-s de alea de 5 $ baza si 10 inelele....astea chiar ca nici dusmanilor nu trebe sa le dai.
-
violiv
- Veteran
-
de etic pe 05 Apr 2010, 18:25
Buna Violiv! Sa stii ca intr-adevar sina de pe arma e una de argo,am luat-o din magazin,dar am crezut ca e otel. S-ar putea sa ai dreptate si in privinta inelelor,insa eu nu imi mai schimb parerea despre cele de aluminiu. Cat despre gloante,ti-am zis,am testat cele mai renumite firme si binenteles,cu pauza de 15 min intre serii ca sa nu fie teava incinsa.Cele mai bune pt arma asta au fost cele de mai sus. Sa stii ca nu e o mare belea cu un pret mai mare la alt tip de munitie,dar pur si simplu nu am constatat ca si-ar face treaba mai bine (la tinta). Cat despre viteza si energie am citit in frankonia katalog si acolo cam asa sta treaba,nu cred ca mint nemtzii. SB e chiar aproape de RWS si NORMA,chiar peste SAKO (asa scriu aia). Daca imi poti sugera alta munitie,accept orice sfat cu placere (daca s-ar putea si o munitie care ai testat-o in aceste arme). Eu am scris mai sus ca eu am vulcan iar taicamiu are bar2 care a fost tot a mea inainte. Testele le-am facut cu ambele arme si aceeasi munitie,iar rezultatul a fost aproape la fel,SB in frunte,cu proiectilul SP. Intr-adevar,cu HPC am fost dezamagiti. Bafta!
-

etic
-
-
de violiv pe 05 Apr 2010, 19:02
De ce Catalogul Frankonia cand exista datele despre munitii pe site-ul producatorilor? Numtii nu mint da' mai gresesc si ei si inca rau de tot cateodata. Sau, si mai bine, masori singurel cu cronograful. Avand in vedere ca tragi cu o arma care are sub cei 60 cm la care sunt testate munitiile, datele din tabele sau cataloage sunt putin relevante.
Pauza intre serii e bine-venita cum buna e si pauza intre focuri. Dar "focurile de trecere"? De la o munitie la alta trebuie 1-2-3 focuri trase in vant cu noua munitie pentru ca grupul sa ajunga la valoarea reala, cu atat mai mult cu cat compozitia camasii e diferita, pulberile lasa reziduuri mai multe, etc. Si nu-i suficient un grup niciodata....poate fi o intamplare fericita sa nefericita daca tragi doat un singur grup de 3 si e bun sau rau. Din experienta mea, 10 cartuse dintr-un anume sort sunt cam minimul pentru a putea zice "arma mea il trage prost sau bine".
Din ce-am masurat pana acum, pentru a avea de la un cartus tot ce poate el da desi il tragi dintr-o teava de 50 cm, trebe sa te orientezi catre proiectilele cele mai grele ale gamelor (13-14 g) si catre munitia de la RWS. Nu sunt fan RWS dar chiar este o munitie parca mai bine croita pentru tevi scurte in sensul ca pierderea de viteza e mica fata de acelasi cartus tras dintr-o teava de 60 cm. UNI de 13 g merge foarte bine din tevi scurte, Orix de 13 g este iar recunoscut pentru precizie si efect si Hammerhead de 14,3 g incheie seria.
-
violiv
- Veteran
-
de etic pe 06 Apr 2010, 10:33
Despre catalogul Frankonia nu stiu daca ai dreptate pt ca eu am incredere mare in nemtzi,in rest sunt intru totul de acord cu tine,asa e,munitia grea e cea mai potrivita,mai ales la 30-06. Respecte!
-

etic
-
-
de violiv pe 06 Apr 2010, 15:01
Pe forumul paralel s-a iscat o discutie cu mari scantei bazata pe date din acest renumit catalog...era vorba despre corectia la ochirea cand se trage sub unghi fata de orizontala iar in respectivul catalog era o greseala mica de tot dar tare mare in fapt: valorile erau date ca fiind trecute in centimetri dar scrise ca si cand ar fi fost in milimetri - de 10 ori mai multa corectie chiar e anapoda complet. Nimeni nu-i iertat de greseli asa ca e bine de verificat din mai multe surse. Simplul SP, fara expansiune controlata, fara miez legat, fara fragmentare controlata sau alte artificii moderne nu prea e potrivit mai la nicio specie (poate combatere) atunci cand e tras din calibre cu viteze la plecare peste 750-800 m/s.
-
violiv
- Veteran
-
de etic pe 08 Apr 2010, 09:39
Imi place ca esti foarte documentat si te interesezi de toate amanuntele. Sanatate la toata lumea!!!
-

etic
-
-
de zorbaz pe 11 Apr 2010, 00:40
A tras cineva sau a vazut Sauer S 303 ?
Sau ceva opinii ? banuiesc ca e mult mai scumpa ,dar ... nu intotdeauna ce e scump s neaparat si bun....
-
zorbaz
- Nou membru
-
de violiv pe 12 Apr 2010, 20:50
etic scrie:Deci,in concluzie,nu mai dati bani pe alta munitie scumpa si de nu stiu ce firma,cumpara sellier&bellot! Proiectilul cu care am obtinut cel mai bun grupaj cu aceasta arma (WSXR VULCAN) si cu browning bar 2,pe care o detine taicamiu,a fost acesta,SB BULLET SP;pe care il gasiti pe toate drumurile si are viteza si energie de invidiat. Grupajul e de aprox 2 cm la 140 m,super zic eu. Va rog sa luati in calcul ca eu am tras cu toate cartusele (sako,norma,rws,breneke,winchester) cu arma fixata intr-un fel de menghina,inventie proprie,deci singurele abateri au fost doar din balistica. Luneta mea este 6*45. Va urez kkt pe pusca(dupa 15 mai)! 
Am testat o Vulcan nou-nouta, prosapat scoasa (cu greu) din vaselina originala. Sina Weaver din aluminiu, inele cu detasare rapida tot din aluminiu, luneta Weaver 6x38 (este o luneta pe care o folosesc cand si cand pentru incercat arme si munitii atunci cand proprietarul armei nu are inca luneta). S-a tras din culcat, arma in suport comercial cu sprijin anterior si posterior, nu menghina. FMJ-ul de la S&B care mergea bine mai din toate armele nu s-a impacat cu Vulcanul si n-a coborat sub 5 cm nici rugat. Am constatat repede ca teava se incalzeste usor si rapid si incepe sa imprastie focurile dupa al treilea tras in succesiune rapida asadar am tras grupuri de cate 2 boabe intr-un minut cu pauze mai lungi intre ele. 14,3 g de la Sako a mers in stilul cunoscut: 2-3 in aceeasi gaura, unul la 6-7 cm distanta. Castigatorul competitiei a fost RWS cu UNI Clasic de 13 g care a tras constant sub MOA, pret de aproape o cutie. Dupa testarea munitiilor am demontat luneta, am pus un hollow de la JPoint care va ramane pe arma si am terminat cu un grup de 3 boabe in 1 cm, e adevarat ca la 50 m. Asadar, din punctul meu de vedere, e mai bine sa "dati banii pe prostii" si sa luati un cartus mult mai bine construit, care se poarta mult mai bine decat altele din tevi de 50 cm, cu precizie foarte buna si cu efect terminal recunoscut excelent de mai bine de jumate de secol decat un amarat de SP .... asta in situatia in care arma are ca destinatie goana la mistret...pentru hoinari e foarte-foarte bun si SP-ul de la S&B. 
-
violiv
- Veteran
-
de etic pe 12 Apr 2010, 22:50
Ma rog,fiecare cu parerea si indemanarea lui... Oricum cred ca ar trebui sa isi mai dea si altcineva cu parerea ca vad ca domnul Violiv e cam pe post de Gigi Contra peste tot prin forumuri. Eu va dau un sfat mai bun,documentati-va si trageti fiecare cu ce credeti voi ca e mai bine si binenteles,trageti in poligon inainte de a iesi in teren,chiar daca nu puneti niciun aparat de ochire pe arme! ...Sau mai bine nu luati in seama sfaturile altora,nici ale mele! 
-

etic
-
-
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 99 vizitatori