| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Sauer 200... tevi de schimbModerator: liviur
13 mesaje • Pagina 1 din 1
Sauer 200... tevi de schimbStie cineva daca un Sauer mod 200 cal 30-06, poate primi ca teava de schimb cal 9,3x62 de la un Sauer 202?
Re: Sauer 200... tevi de schimbThe M200 though I own, and it is the same gun as the M202 with a slightly differnt trigger/safty assembly.
The barrels, stocks, bolts, mags, ect are all interchangable between the two. You do know they are take down rifles and are also no gunsmith switch barrels? They do require a headspace check the first time a barrel is installed to insure proper fit. You can do it yourself if you have the gages or a smith can do it for you while you wait. The M202 replaced the M200 about 15 yrs ago. Asta zice cineva care le are pe ambele. Adica: Da! Se poate! Doar ca la prima instalare a tevii ar trebui verificat head-space-ul, adica lungimea exacta a camerei cartusului. Eu personal ma indoiesc ca exista astfel de probleme la Sauer - la cele sub doua sutimi tolerante de fabricatie anuntate trebe sa intre la locul ei perfect.
Re: Sauer 200... tevi de schimbMultumes Vio, apropos de head space; cum trebuie sa verific daca se potriveste noua teava?
Stiu ca teava este prinsa cu trei imbusuri mici si ca inchizatorul se inchide direct in teava... Cum sa montez teava de 9,3? sa introduc cartus pe teava si sa inchid si abea dupa aceea sa strang cele trei imbusuri sau invers??
Re: Sauer 200... tevi de schimbAmericanii sunt scrantiti la partea asta. Ei nu stiu cum e cu inzavoratul in teava, stiu doar cu inzavoratul in culata si tevile filetate.
La Sauer n-ai nevoie de asa ceva. Pui teava noua, inchizi inchizatorul si strangi suruburile si...gata!
Re: Sauer 200... tevi de schimbE valabil oare si in cazul inlocuirii cu calibre mai mici respectiv de la 30.06 la .243?
Re: Sauer 200... tevi de schimbLa toate armele cu tevi de schimb, indiferent de modul in care se schimba, exista o problema cu fata anterioara a inchizatorului, mai precis cu diametrul activ al acesteia, ce prinde fundul tubului cartus.
Poate ati observat ca se impart in mai multe categorii, gen "mini-normal-madiu-magnum" etc. Pentru toate tuburile ce folosesc acelasi diametru al bazei se foloseste un acelasi cap inchizator. La calibrele in discutie, e vorba de asa-zisele "normale" adica derivate din batranul 8x57: 243 win, 6x62, 25-06, 6,5x55/65, 270 w, 7x64, 308 w, 30-06, 8x57/64, 338 federal, 9,3x62 si inca multe altele. Toate se potrivesc in acelasi cap de inchizator.
Re: Sauer 200... tevi de schimb
De ce americanii nu folosesc inzavorarea direct in teava si prefera tevile filetate, sunt cumva mai sigure decat celelalte?
Re: Sauer 200... tevi de schimbInfiletarea tevilor in culata a fost printre primele sisteme inventate si care a ramas in uz. Toate armele de la 1900 incoace l-au practicat. E simplu, eficient si solid. In plus, permite fabricarea unor tevi simple, foarte ieftine. Americanii au o boala cu schimbatul tevilor armelor lor...de aia si atata amar de firme producatoare de tevi.
Cu timpul, pe masura ce tehnologia a mai evoluat, s-a reusit practicarea nuturilor de inzavorare in teava si s-a constatat ca nu mai este necesara o culata foarte solida pentru ca nu mai suporta presiunile uriase ci are doar rol de sustinere. Asa ca se pot face din aliaje usoare si arma devine mai usoara. La Sauer (ca si la Blaser) s-a mai eliminat o problema: legatura intre ansamblul culata+teava si pat. Culata sustine tot iar patul e ca de lisa. Eficient dar mult mai scump per total. Cum americanii sunt foarte pragmatici si stransi la punga sistemul n-a prins la ei - prefera clasic si ieftin si modificabil "pe genunchi". "Mai sigur" nu exista. De la 1900 incoace armele (cu foarte-foarte putine exceptii) au fost construite sa reziste cu brio la solicitari mult mai mari decat cele nominale - vezi, de ex., M 98 construit pentru 8x57 si care suporta fara probleme 375 H&H sau 458 wm. Totusi, odata si-odata tot crapa - atunci cand utilizatorul e imbecil de-a dreptul. In comparatie cu autoturismele, orice arma de azi e echivalentul unui blindat usor - practic orice autoturism actual e de zeci de ori mai periculos in exploatare si cu marje de siguranta mult mai mici decat o arma moderna.
Re: Sauer 200... tevi de schimbAm asteptat-o un an si patru luni si pana la urma a venit... e o carabina Sauer 200 in cal 30-06 o frumusete de arma
Acum m-am gandit sa-i fac un mic tuning ... imi place mai mult patul de la 202, dar nu stiu sigur daca se potriveste pe modelul meu . Problema e ca, 202-ul are siguranta amplasata imediat in spatele inchizatorului , iar 200 nu o are... Stie cineva daca se poate face shimbul de paturi de la 202 la 200?
Re: Sauer 200... tevi de schimbBuna ziua, de cateva luni sunt posesorul unui Sauer 200 in cal. 7x64 si as vrea sa desfac antepatul de pe arma pentru al retusa putin. Problema mea este ca arma nu a venit si cu cheia aia speciala lunga cu care se desface prin orificiul prinderii curelei de umar, daca stie cineva cum pot sa-l desfac sau daca inauntru are cap de imbus, de surubelnita, etc va raman indatorat. Patul l-am desfacut deja si stiu ca acolo merge un imbus de 5" dar partea din fata nu reusesc sa vad inauntru pentru a-mi da seama cu ce se desface.
Daca cineva dintre d-stra. este detinator sau stie cu ce se desface antepatul v-as ramane recunoscator.
Re: Sauer 200... tevi de schimbSauer 90 Final edition
Carabina Sauer 90 a aparut in 1971 sub numele Sauer 80 suferind apoi cateva imbunatatiri si sfarsind ca serie de fabricatie cu modelul Sauer 92. A ramas in istorie pentru sistemul de inchidere unic, cu 3 "aripioare" ce ies din conturul corpului inchizatorului si care oferea o fluiditate extrema la manevrare. Firma a lansat o editie omagiala, in numar limitat de numai 140 exemplare, doar in cateva calibre, printre care 8x57, 7x64, 7 mm Remington magnum si 300 Winchester magnum, tevi alese pe spranceana, lemn la fel, inchizatorul acoperit cu nitrura de titan, insertii aur pe inscrisuri, etc. ![]() ![]() http://sauer.de/modelle---/sauer-90-fin ... ition.html Doritorii ar cam trebui sa se grabeasca .... In plus, pentru cei cu adevarat pasionati, un numar de doar 90 exemplare ale variantei 90 BUBINGA, modelul "african" in cal. 458 cu patul de African Rosewood (palisandru african). http://sauer.de/modelle---/sauer-90-fin ... binga.html Preturi intyre 5500 si 7500 E ,,,,
Re: Sauer 200... tevi de schimbBună seara domnilor! Am rugămintea dacă mă poate ajuta cineva cu o problemă la carabina sauer s 100 ,am introdus inchizatorul in armă si din greseala l—am rotit în stânga si s—a blo at fără sa—l mai pot scoate nici cu slujbe.Oare este vreo șmecherie chiar nu cunosc acest model asa de bine.Vă mulțumesc!
Re: Sauer 200... tevi de schimbTu ai rotit parti ale inchizatorului inainte sa al pui jn arma .Dupa ....cu miscarea manerului doar ai dus la capat miscarea si practic acum inchizatorul este tinut ""gramada" doar de cutia mecanismului.
Nu reusesti acasa! mergi la un armurier....in ce oras esti. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
13 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 127 vizitatori |
Publicitate
|