Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 30 Aug 2025, 08:37

Bolt action sub 1000 Euro

Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .

Moderator: liviur

Bolt action sub 1000 Euro

Mesajde Vlad_tulcea pe 01 Noi 2016, 03:00

Citesc de ani buni acest forum ,in special despre armele lise acum m-am hotarat ca vreau o ghintuita si realizez ca nu stiu ce sa-mi cumpar.
Vreau sa fie o utilitara de plastic, precisa, fiabila sa pot impusca porc la goana dar si sacal in camp la distanta.
Pana acum am pus mana doar pe Ruger in magazin la Elite,din ce vad pe net sunt multe optiuni inclusiv Winchester la Arrow.
Sunt oarecum pe langa subiect asa ca va rog ajutati-ma cu sugestii si pareri ,ma intereseaza si armele second hand.Stiu ca s-a tot discutat pe tema asta dar tind sa cred ca lucrurile s-au mai schimbat si au aparut noutati la acest nivel.
Vlad_tulcea
Membru important

Re: Bolt action sub 1000 Euro

Mesajde Adrian_Dumitru pe 01 Noi 2016, 10:27

Vlad_tulcea scrie:Citesc de ani buni acest forum ,in special despre armele lise acum m-am hotarat ca vreau o ghintuita si realizez ca nu stiu ce sa-mi cumpar.
Vreau sa fie o utilitara de plastic, precisa, fiabila sa pot impusca porc la goana dar si sacal in camp la distanta.
Pana acum am pus mana doar pe Ruger in magazin la Elite,din ce vad pe net sunt multe optiuni inclusiv Winchester la Arrow.
Sunt oarecum pe langa subiect asa ca va rog ajutati-ma cu sugestii si pareri ,ma intereseaza si armele second hand.Stiu ca s-a tot discutat pe tema asta dar tind sa cred ca lucrurile s-au mai schimbat si au aparut noutati la acest nivel.

Savage hog hunter. vreo 3500 lei
CZ 75 SP-01 Shadow 9x19
TIKKA T3X TAC A1 308Win
SADU 7,62X39 MAGPUL
CZ SHADOW 2 9x19
Adrian_Dumitru
Membru important

Mesajde drflorea pe 01 Noi 2016, 15:53

Din ce spui tu, rezulta ca cel putin pentru o perioada de timp va ramane singura carabina.
Sunt de parere (si am pus-o in practica de vreo 5 ani) ca 30.06 este calibrul de preferat in acest caz. Ai gloante cu constanta bunicica la sub 4 lei bucata pt combatere*, si nenumarate variante pentru vanat important. In plus de asta, desi teoretic (si legal dupa unii juristi) ordinul care restrictiona calibrele nu mai este in vigoare, majoritatea asociatiilor impun calibre minime pentru diferitele specii de vanat. Acestea fiind aproape la fel ca in ordinul amintit. Hog Hunter este in 308 Win. si nu se incadreaza la mistret din cauza lungimii tubului.
* Cand treci pe alt cartus trebuie sa reglezi luneta din nou.

Dintre armele noi iti recomand Ruger de care pomeneai si Axisul. Tine cont ca mai trebuiesc luneta si suportii.
Wincesterul XPR a avut probleme cu siguranta, dar probabil au fost rezolvate intre timp. Singura care am incercat-o avea tragaciul foarte tare(mi s-a parut mai tare ca la lisa Baikal). Nu stiu daca este reglabil sau nu.

La mana a 2-a variantele sunt multe. La sectiunea vanzari era un Sabati la care probabil va trebui sa-i schimbi luneta. Un avantaj in cazul armelor second este posibilitatea testarii in poligon, desigur cand vanzatorul este deacord.
Vorbeste intodeauna cu blandete si tine aproape un toiag noduros - vei ajunge departe
drflorea
Membru important

Mesajde radubichis pe 01 Noi 2016, 16:50

Hog Hunter apare în 2-3 săptămîni si in 3006.
radubichis
Veteran

Locaţie: Hunedoara

Mesajde Johnny_r0 pe 01 Noi 2016, 17:46

Vezi ca are un coleg o Tikka T3 hunter la 900 euro.
Eu o recomand cu toată încrederea.
Johnny_r0
Membru activ

Locaţie: Bucuresti

Mesajde catalin1981 pe 01 Noi 2016, 19:31

Cateva sub 1000eur.Mai gasesti cu siguranta ceva la Sabatti si Savage.

CZ 557 SYNTHETIC
cz 557 varmint
Cz 550 VARMINT LAMINATED
Tikka T3 CTR
Browning x bolt varmint super fheater treadet

Sau...... mai pui ceva pana la 1300-1400 e si iti iei HK SL8 sau HK 243 :):):)
catalin1981
Membru activ

Înapoi la Arme de vinatoare cu glont