| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Steyr mannlicher cl ll cal 7x64Moderator: liviur
40 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Steyr mannlicher cl ll cal 7x64Buna seara. Numele meu e Marius, sunt nou pe aici. Am avut timp de 5 ani Ij 308 win, apoi 3 ani pauza, acum vreau sa achiziționez o carabina Steyr Mannlicher calibrul 7x64. Ce parere aveti despre arma si calibru?
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64Bine ai venit printre noi!
De calibru numa de bune, nu degeaba e atat de folosit la peste un secol de la inventare. Ce model de Steyr? Nu ca ar conta prea mult, toate modelele firmei fiind arme foarte reusite. Dar daca e prea veche ar putea avea problemele unor arme vechi.
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64Eu as opta pt un Steyr mannlicher clasic HalfStock, nou, cu pat de lemn.
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64Bune arme si eu am luat unul clasic in calibru 8x57
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64M as gandi si la un calibru mai mare . Ce ma sfatuiti?
( Pt vanatul de la noi.)
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64Sa fie bun si la distanta si aproape.
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64300 w m ce ziceti?
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x647X64 e sufficient pentru tot ce se poate vana pe la noi!
sfatul meu e sa nu-ti iei ceva mai mare
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64Eu aș opta pentru un Sauer 101 în 7mm RM,și nu vorbesc din auzite sau să-mi dau,așa,cu părerea
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64Credeti ca 7 rem mag e mai bun ca 7x64? Stayer Cl II sau Sauer 101?
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64
Fiecare dintre aceste 2 calibre are avantaje si dezavantaje, in principiu e acelasi proiectil doar ca 7RM face poc mai tare, are recul mai puternic, are vreo 40 m/s in plus la gura tevii, e mai razant etc. Gasesti o gama mai larga de munitie in calibrul 7x64, diferita gramaje, diferite preturi in toate magazinele de profil din Romania, e un calibru foarte comun. La arrow gasesti 13 tipuri de munitie in 7x64 si doar 5 in 7Rem mag. Daca tragi o cutie de cartuse pe sezon, la vanat sau la cartoane, munitia nu este o problema. Cum zicea un coleg mai sus, 7x64 este suficient pentru vanatul din Romania, dar daca vrei magnum ia-ti magnum. Stiu un magazin in care un Steyr 7 Rem Mag sta frumos in rastel si asteapta cumparat. CZ 75 SP-01 Shadow 9x19
TIKKA T3X TAC A1 308Win SADU 7,62X39 MAGPUL CZ SHADOW 2 9x19
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64http://www.earme.ro/steyr-mannlicher-37 ... /ant-3723/
Dupa parerea mea, modelul precedent al Steyr a fost mult mai reusit, chiar o "arma adevarata" care a facut cariera si cifre de vanzari pe care SBS-ul nici nu indrazneste sa le viseze.
375 H&H. Asta folosesc si eu si face tot ce vrei tu sa faca.
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64Unde e Steyr 7 Rem Mag . Adrian ?
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64Ms Violiv. Mi se pare totusi un calibru prea mare. Poate merg sapt viit sa vad H&H. ul de pe sit .
Foarte ok calibru, singura problema e ca armele sunt mai grele in calibrul acesta si greu de purtat la goane. In rest numai si numai de bine despre acest calibru.
Ai dreptate, e inutil de mare, scump, arma e "serioasa", adica greusoara rau - numa otel si lemnul mai gros, sa reziste. Nici usor de tras nu e ... da' te face sa te simti bine ![]()
Arma am vazut-o in Suceava acu' vreo 2 saptamani. Am incercat sa iti trimit mesaj privat dar nu cred ca am reusit. CZ 75 SP-01 Shadow 9x19
TIKKA T3X TAC A1 308Win SADU 7,62X39 MAGPUL CZ SHADOW 2 9x19
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64Credeți ca ar fi mai ok un Steyr cl Il cal 300 win mag sau 7x64? Ce ma sfătuiți?
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64Nu e chiar asa cum credem noi ci e cum iti place tie. Vezi ce calibru vrei si apoi arma. Daca 49% dindre noi iti spunem ca 7x64 si 51% 300 wm ce iti iei? Sa-ti cumperi ce-ti place.
Vad ca la arma te-ai hotarat - buna alegere, vezi ce faci cu calibru.
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64Aveti dreptate. Sunt ff hotarat la arma, sunt putin nedumerit la calibru. (7×64; 7rem mag; sau 300 win mag???). Din aceasta cauza cer parerea si ajutorul celor care sunt mai experimentati si au folosit aceste calibre. Multumesc mult !!!!
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64Eu am folosit 300wm, excelent calibru, gasesti aproape tot ce vrei la el: razanta,energie, putere de stopare etc... singurul inconvenient , pt mine cel putin, a fost ca arma+luneta+cartusele din incarcator=5kg, imi era incomod sa o port toata ziua prin padure la goana arma: sako 85 bavarian (o arma super) + leupold vx6.
Folosesc acum 30.06 cu reusite foarte bune, arma (steyr mannlicher luxus) + leupold vx6 = 4 kg = greutate redusa cu 20%. Cartuse folosite: RWS KS 10,7g atat pentru 300wm cat si pentru 30.06 - super cartuse!
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64dca o sa tragi prost, nici cu magnum nu pica, iar daca arma o sa aibe recul puternic ai sanse mari sa tragi prost, mai ales la inceput.
si dca o sa prinzi frica de recul, greu te vindeci. iti recomand 7X64 sau 308, max 30.06!
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64Ms mult pt sfaturi.. Violiv, crezi ca e mai ok, Steyr 7x64 sau 300 win mag, pt vanatul de la noi?
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64Nu stiu.
Eu personal am scimbat nici nu mai stiu cate arme si calibre. Culmea e ca am impuscat cu aproape toate si am si ratat pe masura. Nu-mi amintesc de niciuna din arme sau calibre pe care sa le fi schimbat pentru ca nu mi-a placut efectul in vanat. Nu sint singurul care face asta. Am cunostinte care vaneaza de zeci de ori mai mult ca mine si tot nu s-au lamurit si tot schimba la arme si munitii dupa cum am si amici care trag cu aceeasi arma de zeci de ani si nu si-au batut niciodata capul cu ce proiectil sa foloseasca si nici macar nu le-au incercat pe tinta de carton cand au schimbat munitia. E ca-n vorba bancului: "Cum ti-o fi norocul, Ioane!".
Esti multumit de 8x57?
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64@Marius P. , cam toti am fost in situatia ta.
eu ultima data am tot intrebat despre glont in 30.06 si sfaturile au fost bune si argumentate pentru sako hammerhead de 14g. n-am ascultat si am luat xp3-ul, mult mai scump si nu stiu daca mai bun.. asa ca si tu probabil o sa-ti iei magnum
Are dreptate Violiv, cum ti-o fi norocul, eu am 7x64 de cateva sezoane, trag tot cu Geco teilmantel de cand am cumparat arma si nu l-as schimba nici pe mama magnum-ului. Nu am dat inca de mistretul care sa fie lovit si sa nu pice . Dar adevarul este ca nici nu trag daca nu sunt sigur ca-l pot lovi unde trebuie. Werk Haenel Suhl cal 16
CZ 557 Sporter 7x64
Ms, inca nu stiu, ma mai gandesc, stau in așteptare,. E posibil si asta.
Ms. Crezi ca e mai ok Sako sau Steyr? Te intreb ca un fost posesor de Sako si actual posesor de Steyr.
Re: Steyr mannlicher cl ll cal 7x64Ce zici Pipabh, e mai ok Sako sau Steyr?
40 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: DanCo şi 82 vizitatori |
Publicitate
|