Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 29 Oct 2025, 21:33
|
|
|
Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .
Moderator: liviur
de sorry_nellu pe 02 Oct 2019, 23:04
Salutare! Imi puteti recomanda montura pomenita in titlu care s-ar baza pe un 300 win. mag.? Oferta mi se pare cam saraca, am gasit un singur model si nu am ideie de ar fi ok pe asa calibru. Am cautat si un topic potrivit, dar nu am gasit. Sper ca nu am gresit. Multumesc!
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
-

sorry_nellu
- Veteran
-
-
de violiv pe 03 Oct 2019, 09:14
Arma foloseste acelasi model de suruburi (distanta intre gauri, metric) ca si Browning BAR, Maral, Benelli Argo. Poate asa gasesti mai multe variante.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de ventura pe 03 Oct 2019, 14:25
Exista si o Sina care merge la toate. Apoi ai liber la monturi. Nu pot încarcă poza, dar am pe Browning si am avut aceeași Sina si pe Vulcan.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
-

ventura
- Veteran
-
- Locaţie: Focsani
de sorry_nellu pe 03 Oct 2019, 19:38
@violiv S-a facut lumina-n sat! Multumesc! Macar am gasit o solutie disponibila pentru tub de un toll si obiectiv de 50. Zic eu, ca ar merge: https://www.arw.ro/rapide/arrow-int/156 ... 6mm-h17mm/@ventura Am uitat de posibilitatea asta! Dar daca pun sina, se mai pot folosi aparatele de ochire mecanica? Asta e rostul pentru montura detasabila. Nu am arma la indemana sa-mi fac o impresie. E modelul battue.
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
-

sorry_nellu
- Veteran
-
-
de sorry_nellu pe 03 Oct 2019, 21:09
Cred ca nici bazele de la montura nu-mi permit sa pastrez vizarea prin aparatele mecanice.
-

sorry_nellu
- Veteran
-
-
de violiv pe 04 Oct 2019, 00:59
Ia arma. Pune-o la ochi, vizeaza prin catare/inaltator corect. Apoi pune pe carcasa armei, una cate una, monede....pana cand nu mai vezi corect catarea. Apoi masoara si asa afli inaltimea maxima a bazelor posibil de pus pe arma ta.
Pana acum nu am intalnit baze care sa acopere aparatele mecanice de ochire in asemenea masura incat sa nu mai poata fi folosite.
MAK e o firma buna. Modelul din link-ul tau presupune un pic de migala la ajustarea strangerii inelelor pe baze. Un pic de rabdare si atentie.
-
violiv
- Veteran
-
de sorry_nellu pe 04 Oct 2019, 10:26
Am vazut baza la o montura fixa care acoperea aparatele de ochire la un CZ. Imi faceam idei, ca luneta e 3,5-10x50 si nu e prea potrivita cu arma fara sistemele mecanice. Am avut impresia asta genereata de "ochiometrie", dar acum am vazut arma, am masurat pe locul primei baze si are un 0,8 cm plus toleranta la de la catare, care mai poate fi ridicata. M-am interesat de varianta cu sina in vreo doua locuri, dar nu am gasit inele de un toll potrivite. Ramane asa! E ok! Multumesc!
-

sorry_nellu
- Veteran
-
-
de sorry_nellu pe 04 Oct 2019, 11:46
violiv scrie:MAK e o firma buna. Modelul din link-ul tau presupune un pic de migala la ajustarea strangerii inelelor pe baze. Un pic de rabdare si atentie.
Tocmai ca e o firma buna, sper sa se alinieze toate fara probleme. Cat despre ajustari avem si rabdare si atentie si ... bautura si ciocan si gasim si bani de altele noi! 
-

sorry_nellu
- Veteran
-
-
de sorry_nellu pe 05 Oct 2019, 20:42
violiv "Pana acum nu am intalnit baze care sa acopere aparatele mecanice de ochire in asemenea masura incat sa nu mai poata fi folosite." Uite, am reusit azi, sa fac o poza in fuga cu baza de la montura de CZ, care acopera aparatele mecanice de ochire, cu mentiunea ca montura e rapida, nu fixa. Uitasem! 
-

sorry_nellu
- Veteran
-
-
de violiv pe 06 Oct 2019, 08:53
Ne-am inteles ca surdu si cu toba...
Montura lunetei are doua parti distincte: una pe arma si una pe luneta. Cand dai jos luneta raman pe arma niste chestii micute sau chiar nimic. CZ, ca si Tikka, Sako, Blaser, Helix, Sauer, etc. au direct sculptate in carcasa armei "bazele" pentru montura rapida (sau fixa). Cand pui luneta nu mai vezi catarea. Cand scoti luneta catarea e vizibila. La asta faceam eu referire.....vizibilitatea catarii cu luneta scoasa pastrand pe arma doar bazele, sina, etc. nu si luneta.
Exista si monturi prin care poti vedea catarea chiar cu luneta montata pe arma, monturi cu vizare pe sub luneta. Nici drac nu le mai foloseste azi pentru ca salta luneta in pod.
-
violiv
- Veteran
-
de sorry_nellu pe 06 Oct 2019, 17:28
violiv scrie:Ne-am inteles ca surdu si cu toba...
De acord! Eram sigur, pentru ca nu am dat explicatiile in postarea de ieri. Deci, montura din imagine se prinde in coada de randunica pe arma. Daca de pe montura asta ai de dat jos luneta cu inelele, ramane baza, exact partea descoperita din poza. Nu vezi nimic pe catare.
-

sorry_nellu
- Veteran
-
-
de violiv pe 08 Oct 2019, 10:39
Pentru CZ s-a comercializat la noi o struto-camila de montura care mai adauga inca un rand de baze peste cele ale armei. Nu era cea din pozele tale. In poze nu pricep cum se da jos luneta cu inelele, rapid, ca sa ramana bazele alea groase pe arma. Mie imi pare a fi una fixa...
Oricum, discutie fara rost. Pentru Winchester ar fi aproape imposibil sa patesti asa ceva. CZ 550 mai are o chestie - catare si inaltator pe stil vechi, la rasul tevii. Armele mai noi le au cam inca 1 cm mai sus si nu te mai incurci.
-
violiv
- Veteran
-
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 155 vizitatori