Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
carabina steyrModerator: liviur
37 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
carabina steyrVa salut,de curind am cumparat o carabina veche Steyr.Pe receiver scrie OESTERR.WAFFENFABR.-GES.STEYR.Tot pe receiver are doua rinduri de cifre :3216.09. si 2290.30..ambele insotite de marcajul NPv.
Stie cineva ce spun cele doua rinduri de cifre ?Este vorba cumva de anul de fabricatie ? Multumesc!
Re: carabina steyrBine ai venit printre noi!
O poza cu arma si-ti putem spune ce model e si in ce perioada a fost fabricat modelul. Stilul acesta de inscrisuri pe arma a fost abandonat cu muuulti ani in urma. Cred ca pana prin 1970 au mai fost arme inscriptionate asa. P.S. sa stii ca la arme nu-i chiar ca la masini - anul fabricatiei nu prea conteaza, mult mai important e kilometrajul.
Re: carabina steyrMultumesc pentru raspuns.Cum fac sa atasez poze ?
Re: carabina steyrGasesti instructiuni la Reguli. Chiar si pe aia cu e frumos sa te prezinti cand intrii in casa omului. Mai ales!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: carabina steyrChiar nu ma descurc sa atasez poze...e cineva care sa ma indrume concret ?Merci.
Re: carabina steyrSaut, dai la "Raspuns" si o sa ai in partea de jos "Incarca atasement" acolo adaugi fisierul si dai trimitere
Re: carabina steyrAm pus poze ale Armei.Sper sa ajute.multumesc.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: carabina steyrAi o arma celebra: Steyr Mannlicher Schoenauer!
https://youtu.be/zOvdbkWAr6g Gasesti date despre ea pe net, cat sa citesti o luna de izolare. Doua lucruri sint importante la ea: - calibrul - armele astea s-au fabricat in nenumarate calibre dar multe din ele sint uitate azi. Daca este in ceva calibru in uz si azi ai noroc. Daca nu, va fi greu sa gasesti munitie pentru ea. - ai si luneta? Daca da, macar montura poate fi salvata. Daca nu, va fi greu de tot sa reusesti sa-i gasesti o montura originala. P.S. in configuratia asta s-au fabricat pana prin anii "70. Exista mici diferente la forma manerului inchizatorului, a sigurantei, etc., Pe site-uri dedicate o sa gasesti date si poze cat s-o poti data mai exact.
Re: carabina steyrS-au purtat de-a lungul timpului discutii multe si aici pe forum.
Gasesti cate ceva aici: viewtopic.php?f=73&t=12081&p=179075&hilit=+Mannlicher#p179075
Re: carabina steyrhttp://www.mannlicher.org/aboutmannlichers
In josul paginii gasesti un link catre o pagina care explica mai pe larg ce si cum e cu datarile. Acolo zice ca inscrisul firmei pe arma asa cum l-ai descris initial a fost folosit pana in 1927. Seria armei ar reprezenta a 3216-a arma ce a trecut pe la bancul de probe in 1909. Ulterior arma a fost probabil modificata, reparata, schimbata teava (cine stie ce dar operatie majora) astfel incat a trebuit sa treaca un nou test si a fost a 2290-a arma din 1930. NPv este semnul ca a trecut testul. Montura pentru luneta a fost adaugata cu siguranta cateva zeci de ani mai tarziu. Tare-s curios in ce calibru este ...
Re: carabina steyrvanzatorul mi-a spus ca este cal.7x57mm.Asa este si in acte.Deocamdata nu am tras.
Re: carabina steyrE obligatoriu sa scrie si undeva pe arma/teava calibrul! Mai cauta atent. Nu intotdeauna, mai ales la armele vechi, ce e scris in hartii este si real.
Re: carabina steyrNu intodeauna scrie da fapt ..mai scrie.
Cel putin doua ,trei arme pe an vin fara calibru inscris (pansonat). Anul trecut am avut 2 arme cu glont trimise de politie pt indentificarea calibrului. Pt alta cu alice a fost ""simplu"".aveam incolectie cal 28. si s-a potrivit. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: carabina steyram demontat arma din pat.Nu are inscris/poansonat calibrul.
Re: carabina steyrAm luat si eu de curand un Mallicher Puch mod.1950.O sa ai fac un pat dintr un lemn frumos este cal .7x64
Re: carabina steyr
Nu stiu daca am inteles corect..... Nici un producator de monturi nu ofera o montura la "gata" pentru pentru arma asta si montura vine in stare bruta, urmand a fi adaptata armei de catre un armurier? Se poate face o adaptare ptr baze normale cu inele sau ba?! cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: carabina steyrExact.
Din start acest tip de monturi erau unicate. Pentru acest model de arma erau si mai individualiste. Din cauza pozitiei avansate a manerului inchizatorului, puntea din spate a culatei este intrerupta. Partea din spate a monturii este excentrica si doar pe stanga, cu un singur piciorus, nu cu doua, cum au uzual "copitele de porc". In plus, nu a fost o montura aplicata de fabricantul armei ci una pusa la multi ani distanta, de un armurier. Nu e imposibil dar va fi tare greu. Nu se poate adapta o montura moderna tocmai din cauza puntii spate intrerupta.
Re: carabina steyrDin pacate nu am luneta.Asta e,poate in timp voi gasi una.Pe montura excentrica (spate) scrie J Drescher Troppau.Vedeti atasament.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: carabina steyrPoți sa găsești sisteme de prindere dedicate pentru Mannlicher Schonauer de la EAW (vezi pagina 114 din catalogul lor). Cred ca și Recknagel are. Oricum, trebuie mers cu arma la armurier, ca sa comande piesa cu piesa si ca sa prelucreze copita de porc sa o potrivească cu baza actuala.
Am trecut prin aceeași pași cu arma mea, dar am renunțat din 2 motive. Unu la mâna, toți armurierii m-au “amenințat” ca ajung la 1.000€ doar sistemul de prindere luneta. Doi, nu am convingerea ca o sa se potrivească copita cu baza, dacă nu sunt făcute de aceeași mâna. Asta înseamnă sa schimbi și bazele, și acolo devine și mai complicat.
Re: carabina steyrAm si eu una dar un calibru mai exotic 9.5x57.
Nu are nici gauri pt baze si nici santuri pt sina.Asta pe linga ce zicea @Violiv de raza si decupare. 1000 e prea mult dar .problema reala este priceperea si timpul alocat pt realizarea suportilor. Sa stai o saptamana numai la niste suporti este incomod tare si ca sa scape ti_a zis un pret....de pret. ![]() Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: carabina steyr...la arma mea,ambele monturi ptr. luneta sint fiecare cu cite 2 gheare de porc.Va fi foarte greu de pus o luneta si scump in acelasi timp.Va rog vedeti seriile din primul mesaj.Poate cineva stie sa le interpreteze.Ma intereseaza anul de fabricatie.Cum am mai spus nu are poansonat calibrul nicaieri.Am cumparat-o in acte 7x57mm.Voi cumpara cartuse si voi vedea daca sint OK.
Re: carabina steyr
Am mai scris o data ce inseamna seriile armei.
Re: carabina steyrDaca fostul stapan a tras 7x57 din ea, cu cea mai mare probabilitate acesta e calibrul.
Singura "potrivire" pe care am mai intalnit-o este ca arma sa fi fost in vechiul 8x57, cel cu proiectil de diametru mai mic decat actualul 8x57IS. Cand nu s-a mai gasit munitie unii au tras cu 7x57. E usor de probat daca ai un cartus 7x57. Pui cartusul cu varful in jos in gura tevii armei - glontul nu trebuie sa intre complet ci doar portiunea ogivala, oprindu-se in ghinturi la nivelul portiunii cilindrice. Daca intra de tot, pana la gatul tubului, nu e OK. Pui cartus in magazie si incerci sa incarci arma. De preferat ar fi sa faci asta undeva afara, in poligon, cu piedica in pozitia intermediara, daca are 3 pozitii. Daca se incarca usor, fara sa fie nevoie de cine stie ce efort la inchidere atunci e OK.
Re: carabina steyrMultumesc mult pentru sfaturile dv-stra.
Re: carabina steyrAm si eu acelasi tip de arma in calibrul 8X57, cumparata cu o luneta de doi bani dar cu montura originala. Montura era pentru tub de 25 si la fel am crezut ca nu voi putea monta niciodata o luneta cu tub de 30.Am gasit totusi un bun meserias care mi-a facut o replica a monturii pe tub de 30 care culmea s-a potrivit perfect. Cred ca montura veche o mai am pe undeva si daca o gasesc pot sa ti-o dau.
Viaţa e ca la table:fuge,bate şi astupă.Degeaba-ţi cade 6-6, când tu ai nevoie să-ţi intre 2-1
Re: carabina steyrMultumesc ptr buna intentie.Ar fi nemaipomenit sa se potriveasca.Multumesc inca odata.
Re: carabina steyrSi uite asa camp.2000 ai nimerit cum trebuie.
Ai un punct pe plus, pentru bunul simt in discutie. Asa ca eu cred, pentru sufletul meu, ca nu ai citit atent ce ti-am scris mai su. Poate totusi o faci. Si te prezinti. Sa te bucuri de flinta! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: carabina steyrHai bre !
Lumea are probleme cu arme, lunete si vi tu cu probleme de suflet! ![]() ![]() Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
37 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 37 vizitatori |
Publicitate
|