Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 19 Iun 2025, 14:25

9,3x62

Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .

Moderator: liviur

9,3x62

Mesajde cybelle pe 16 Iun 2025, 13:08

Salutare.
Nu am mai postat de ceva timp pe aici...
Trag cu acest calibru de ceva timp si imi place. In mare parte l-am folosit la goana, ocazional la panda. Am impuscat vulpe, sacal, caprior si mistret.
Mai la inceput, am tras cu 18,5-21gr. (Oryx, Interlock, Uni, etc), apoi..in timp am mers catre 16 gr( Ks, Oryx si mai noul Tog).
Ma intereseaza poarerile celor care detin si au tras cu acest calibru, vav de varfurile folosite si constararile lor ulterioare.
Calibrul il folosesc la goana(pe unde se mai poate) cat si la panda, in distanta rezonabila, max 250m.
Ps: Spre ex. nu am tras cu Sako Hammerhead 18,5gr si nu stiu cum se comporta in vanat mare... comparativ cu alte varfuri.
Vand carti de gramatica. E ieftine...
cybelle
Veteran

Locaţie: Magurele

Re: 9,3x62

Mesajde liviur pe 18 Iun 2025, 16:18

Am tras cu 9,3x62 un sezon si putin, numai cu Blaser CDP de 18,5 gr am tras, nu am mare experienta legat de varfuri si situatii. Pe mine calibrul nu m-a impresionat in comparatie 8x68s.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
liviur
Veteran

Locaţie: Buc-Branesti

Înapoi la Arme de vinatoare cu glont