Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 02 Feb 2026, 00:26
|
|
|
Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.
Moderator: liviur
de Geko pe 13 Ian 2017, 16:35
Buna ziua, am cumparat de ceva timp o lanterna Laser Genetics ND-3 x50 Subzero care a venit cu o prindere pe tubul lunetei ! Cand am luat lanterna aveam o luneta Meopta Meopro 3.5-10 reticul iluminat ! De atunci obisnuiam sa pun lanterna cu suportul respectiv pe tubul lunetei ,iar vara aceasta mi-a facut luneta ceva probleme dereglandu-se . Iar acum 1 luna luneta a inceput sa se deregleze frecvent , am trimis luneta la service ,si am cumparat alta luneta Swarovski Z3 si nu am mai vrut sa pun din nou acel suport deaorece nu am vrut sa am accelasi probleme cu luneta !Ce parere aveti ,luneta sa dereglat din cauza acelui suport ? Avand in vedere ca lanterna este cam grea ! Multumesc !
-
Geko
-
de mitru pe 13 Ian 2017, 18:39
Buna seara!!Un sfat:lanterna nu se pune pe luneta.......se tine in mana sau se monteaza pe cap!!!!!  .Orice ati monta pe luneta,cred ca ar avea impact negativ asupra monturilor pe arma.Pana la urma la dumneavoastra ce s-a defectat:luneta sau montura acesteia??
-
mitru
-
de bogus pe 13 Ian 2017, 19:07
mitru scrie:Buna seara!!Un sfat:lanterna nu se pune pe luneta.......se tine in mana sau se monteaza pe cap!!!!!  .Orice ati monta pe luneta,cred ca ar avea impact negativ asupra monturilor pe arma.Pana la urma la dumneavoastra ce s-a defectat:luneta sau montura acesteia?? 
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
-

bogus
- Veteran
-
- Locaţie: Cluj Napoca
de laurul pe 13 Ian 2017, 19:58
Cu cat mai grea luneta, cu atat mai mari fortele exercitate asupra bazelor, monturii si implicit a tubului lunetei. Personal, prefer prinderea magnetica pe teava sau pe baze. Uneori sare, dar nu e bai, ca e dupa ce face arma bum!
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
-
laurul
- Veteran
-
- Locaţie: Dupa vanat, oriunde!
de bogus pe 13 Ian 2017, 21:19
Eu de exemplu o prefer pe luneta, parerea mea e ca daca luneta este de buna calitate si prinderea la fel nu ar trebuii sa ai probleme si oricum folosirea acestei combinatii e ocazionala ca doar nu iesi la fiecare vanatoare cu lanterna montata uite asa e la mine  
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
-

bogus
- Veteran
-
de radubichis pe 13 Ian 2017, 21:46
bogus scrie:Eu de exemplu o prefer pe luneta, parerea mea e ca daca luneta este de buna calitate si prinderea la fel nu ar trebuii sa ai probleme si oricum folosirea acestei combinatii e ocazionala ca doar nu iesi la fiecare vanatoare cu lanterna montata uite asa e la mine  
Ma dai pe spate cu Turnul Babel .Trebuia sa mentionezi ca pe linga luneta de buna calitate carabina trebuie sa fie neaparat Blaser De ce rad? Simplu ,daca montezi lanterna deasupra tevii ,reflexia luminii din teava si tufisuri te orbeste si nu mai vezi "tinta" .Monteza lanterna sub teava si povesteste-mi dupa accea , cum vezi tinta 
-

radubichis
- Veteran
-
- Locaţie: Hunedoara
-
de radubichis pe 13 Ian 2017, 21:50
laurul scrie:Cu cat mai grea luneta, cu atat mai mari fortele exercitate asupra bazelor, monturii si implicit a tubului lunetei. Personal, prefer prinderea magnetica pe teava sau pe baze. Uneori sare, dar nu e bai, ca e dupa ce face arma bum!
Adevar graesti
-

radubichis
- Veteran
-
-
de bogus pe 13 Ian 2017, 21:55
Am probat-o de multe ori, asa doar ca proba sa vad cum se vede, chiar si aseara am stat in teren pana pe la 11.30 si nu ma deranjeaza de loc, mie mi se pare ca se vede foarte bine fara sa-mi reflecte nimic, fascicolul se deschide mult dupa teava asa ca nu are cum sa reflecte, am sa fac chiar si o poza prin luneta cu lanterna aprinsa ca sa vezi ca cel putin la mine asa este, poate o fi lanterna care are un fascicol mai concentrat, Dar oricum sunt deschis asa ca cu prima ocazie cumpar si o prindere de teava si o incerc si in varianta sub teava PS nu vreau sa intru intr-o polemica pe tema asta, am spus cum am facut eu, cum imi place mie si atat
Ultima oară modificat de bogus pe 13 Ian 2017, 21:57, modificat 1 dată în total.
-

bogus
- Veteran
-
de radubichis pe 13 Ian 2017, 21:56
mitru scrie:Buna seara!!Un sfat:lanterna nu se pune pe luneta.......se tine in mana sau se monteaza pe cap!!!!! :
D.D.V legal ai dreptate .Lanterna nu se monteaza pe luneta care este montata pe arma 
-

radubichis
- Veteran
-
-
de mitru pe 16 Ian 2017, 11:15
D.D.V legal ai dreptate .Lanterna nu se monteaza pe luneta care este montata pe arma  [/quote] Da, domnu Radu.La lege ma gandeam cand am scris ca pe luneta nu se monteaza lanterna,desi prin magazinele noastre de profil,(vanatoare), sunt multe produse destinate iluminarii tintelor.Adica,daca nu-s legale,de ce le mai promovam?Asa ar putea sa fie tot felul de dispozitive de ochire,cu vedere pe timp de noapte,IR sau termoviziune,........(stiti...is ilegale dar se vede tinta foarte bine....).Legea-i lege,chiar daca-i facuta fara prea multa gandire!(imi cer scuze pentru off topic) 
-
mitru
-
de yoghi pe 16 Ian 2017, 15:36
mitru scrie:D.D.V legal ai dreptate .Lanterna nu se monteaza pe luneta ......Adica,daca nu-s legale,de ce le mai promovam?Asa ar putea sa fie tot felul de dispozitive de ochire,cu vedere pe timp de noapte,IR sau termoviziune,........(stiti...is ilegale dar se vede tinta foarte bine....).Legea-i lege,chiar daca-i facuta fara prea multa gandire!(imi cer scuze pentru off topic) 
coleguu vezi ca si toporul e ilegal daca mergi cu el la cinema.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel, Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
-

yoghi
- Veteran
-
- Locaţie: Romania
Înapoi la Optica de vanatoare
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori